Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Яну 2022, 13:12

Илков, дори такива като теб скоро ще започнат да виждат, че ВЕЧЕ не става дума за доктори, спокойно, още малко изчакай.

Зак...
Въпреки че няма данни :mhihi: комбинацията на грипен и коронавирус да създава повишена опасност за живота, Times Of Israel вече използва нов термин - туиндемия

която имала леки симптоми. Тя е била изписана от болницата в добро общо състояние, но случаят все още се разследва

Леки, ама разследват...

данни за подобно диагностициране има още от 2020 година при американски пациенти

Още тогава имало, ама не са му обърнали внимание, сега като остана само новия кон и почнаха да се вайкат, ауууууууу...
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Яну 2022, 13:24

Top Gun Maverick написа:Илков, дори такива като теб скоро ще започнат да виждат, че ВЕЧЕ не става дума за доктори, спокойно, още малко изчакай.

Кои са тия като мен …

То никога не е ставало дума за доктори, а за много пари, само дето докторите са тези дето могат да кажат вируса какъв е и що е. Поне аз така си мисля.

До сега не съм видял доктор да се изкаже категорично кога и какво ще стане с вируса за сметка на много хора, които нямат нищо общо със сферата.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 04 Яну 2022, 13:51

K_Ilkov написа:само дето докторите са тези дето могат да кажат вируса какъв е и що е.

А защо тогава вече 2 години не са казали ? Какво по-точно си чул от докторите, друго освен "ваксинирайте се. Ако не помогне, ваксинирайте се пак" ? 2 години по-късно, целия медицински каймак на света уж работи върху това и все още официалния протокол за лечение е "стойте си вкъщи и си почивайте" ? Е извинявай, ама за това не мисля че ти трябва диплома по медицина.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Яну 2022, 14:18

K_Ilkov написа:
Top Gun Maverick написа:Илков, дори такива като теб скоро ще започнат да виждат, че ВЕЧЕ не става дума за доктори, спокойно, още малко изчакай.

Кои са тия като мен …

То никога не е ставало дума за доктори, а за много пари, само дето докторите са тези дето могат да кажат вируса какъв е и що е. Поне аз така си мисля.

До сега не съм видял доктор да се изкаже категорично кога и какво ще стане с вируса за сметка на много хора, които нямат нищо общо със сферата.

Ами които вярват във ваксините. А докторите само те могат да кажат, ей това въобще не ми звучи ок. Първо много учени и т.н. могат да кажат, а те самите нямат единодушие. За докторите ако приемем, че могат и те да кажат(което е логично)те пък са тотално раЗединени и лично аз за себе си познавам повече доктори против ваксината, отколкото за нея. Не казвам, че това е миродавно, но поражда въпроси. И другото, което е темата с многото пари и власт, контрол. Това като влезе в уравнението и на мен вече ми е тотално неясно какво и защо се случва. А доктори вече казаха, повечето обясняват колко лек вариант е оня кон, но това не пречи да се обяснява колко много бустерни дози трябва да си сложим. Защо? Кой казва защо? Ясно и точно без увъртания. Е, как да им вярваш и на кои по-точно като те самите не си вярват?
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Яну 2022, 15:49

Jorixa написа:
K_Ilkov написа:само дето докторите са тези дето могат да кажат вируса какъв е и що е.

А защо тогава вече 2 години не са казали ? Какво по-точно си чул от докторите, друго освен "ваксинирайте се. Ако не помогне, ваксинирайте се пак" ? 2 години по-късно, целия медицински каймак на света уж работи върху това и все още официалния протокол за лечение е "стойте си вкъщи и си почивайте" ? Е извинявай, ама за това не мисля че ти трябва диплома по медицина.

K_Ilkov написа:

Кои са тия като мен …

:dunno:

Изолацията е основен принцип при силно заразни болести, кво искаш да ти кажат … Пий туй хапче и аре чао …
Това нещо е ново за медицината, или аз нещо бъркам, вие какво очаквате , да се щракне с пръсти и да се реши проблема.

Top Gun Maverick написа:
K_Ilkov написа:

Кои са тия като мен …

Ами които вярват във ваксините. А докторите само те могат да кажат, ей това въобще не ми звучи ок. Първо много учени и т.н. могат да кажат, а те самите нямат единодушие. За докторите ако приемем, че могат и те да кажат(което е логично)те пък са тотално раЗединени и лично аз за себе си познавам повече доктори против ваксината, отколкото за нея. Не казвам, че това е миродавно, но поражда въпроси. И другото, което е темата с многото пари и власт, контрол. Това като влезе в уравнението и на мен вече ми е тотално неясно какво и защо се случва. А доктори вече казаха, повечето обясняват колко лек вариант е оня кон, но това не пречи да се обяснява колко много бустерни дози трябва да си сложим. Защо? Кой казва защо? Ясно и точно без увъртания. Е, как да им вярваш и на кои по-точно като те самите не си вярват?

В нищо не вярвам, но забелязвам, че тая дума ти е важна на теб и за койните и за ваксините, кой в какво вярва …

За мен ваксината е по-малък риск от самия Ковид в тежка форма и възможност да се противодейства на вируса. Има ли друго с какво към момента? Естествен подбор?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Яну 2022, 16:09

Койните ги зарежи, риск от друго естество, но реално без да вярваш в нещо, не знам какво се получава.
Естествен имунитет? Това на мен ми звучи по-добро от ваксината срещу Ковид говоря, да не вземеш да ми вкарваш други болести в случая. Този тип вирус работи както много други и за мен лично естествения имунитет ми изглежда далеч по-доброто от решение от сам се изрази така, нещо неясно още като ваксината. Щом не е някаква супер смъртоносна болест, можеше да оставят на хората свободната воля!
Ето, един Сърбин им доказа на сума ти и народ, че свободната му воля е по-важна от евентуални 2-3 млн. долара при титла и повеждане на едноличен рекорд за най-много титли от големия шлем. Разрешават на Джокович като супер специален случай да вземе участие в Откритото първенство на Австралия по тенис. Медиите сега там негодуват, ама да го духат. Показа им какво значи да си отстояваш принципите и правата! Де да бяха всички като него, а не продажници ламтящи първо за много пари. Всеки малко запознат с тениса знае какво значи този турнир за Джокович и то точно в този момент, та щом каза, че няма да участва ако трябва да се ваксинира, значи има много против това ваксиниране за самия себе си и семейството си.
Дано е сигнална лампичка за много хора, но едва ли. Очаквам коментари как е типичен Балканец. Не тук във форума де. :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Яну 2022, 16:22

Top Gun Maverick написа:Естествен имунитет?

Съгласен, решение е.

Има недостатък - работи по-бавно и повече хора умират.
Няма управляващ, които да подкрепи този подход. Затова е и световния заговор ЗА ваксините, просто защото с висока вероятност по-малко хора ще умрат.

Допълнение са някой плюсове за управляващите, като разни мерки, локдауни, изолации и тн. дето преди това не биха си помислили да правят.

Top Gun Maverick написа:Това на мен ми звучи по-добро от ваксината срещу Ковид говоря, да не вземеш да ми вкарваш други болести в случая.

Точно срещу Ковид, моето лично мнение, е че борбата с естествени неща не е най-доброто, просто защото самия Ковид според мен не е с естествен или не е 100% естествен.
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 04 Яну 2022, 17:16

K_Ilkov написа:Това нещо е ново за медицината, или аз нещо бъркам, вие какво очаквате , да се щракне с пръсти и да се реши проблема.

Ново, ново, ама на втората седмица от както се появи, вече имаше готова ваксина :roll:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Яну 2022, 17:19

Jorixa написа:
K_Ilkov написа:Това нещо е ново за медицината, или аз нещо бъркам, вие какво очаквате , да се щракне с пръсти и да се реши проблема.

Ново, ново, ама на втората седмица от както се появи, вече имаше готова ваксина :roll:

Предполагам образно говориш? Щото иначе не е вярно ...
Изображение

...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Яну 2022, 17:22

Ами краткосрочно може би си прав, че тия ваксини са били по-доброто решение, няма как да те оборя, но дългосрочно те не решиха проблема, нали това видяхме в крайна сметка? В щатите регистрирали рекорд 1 млн. заразени. :arrow: :kuku: Отдавна започнаха да се прокрадват мнения и от хора вярващи във ваксините, че в крайна сметка май само стадния имунитет е дългосрочното решение. Отделно това за мутациите заради ваксините по време на пандемия. Ами ако това е било вярното и е трябвало просто да има социална дистанция с мерки като по-плавно преболедуват всички? Кой да ти каже сега вече?

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Яну 2022, 17:41

Top Gun Maverick написа:Ами ако това е било вярното и е трябвало просто да има социална дистанция с мерки като по-плавно преболедуват всички? Кой да ти каже сега вече?

Няма кой да каже …

Помниш ли какво беше Март-Май 2020? Колко можеше да се кара още така в изолация и колко хора работеха.

Нали все това си говорим, че става въпрос за пари. Тогава икономиките спряха.
Сигурно щеше да има хора, които да избутат 1г по тоя начин за да се спре пандемията, ама щеше да има и много, които да умрат от глад дори буквално …

Не знам на кого щеше да се хареса сценарии 1г (примерно) локдаун.

Не казвам нищо в защитата на ваксините - само ти давам доводите защо се бутат от управниците и едрия бизнес като решение.
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 04 Яну 2022, 19:25

Сядам в таксито и казвам: Съсипаха я тая държава :)))

Но,
ако ваксините бяха спасението, нямаше сега половин Европа да е пак затвоерна.
Да, има някакъв ефект от тях. Следя редовно статистиките. Не изказвания на "специалисти", а сухи данни от

https://ourworldindata.org/explorers/co ... a-explorer

И там правя сравнения между различни държави - нови случаи, смъртност, % положителни и каквото се сетите още. Да, има тенденция към намаляване на смъртността в по-ваксаните държави, НО тази тенденция е доста малка. Единствено Англия има доста сериозен спад, но интересното е, че тя далеч не е първенеца по ваксинация. Именно затова съм скептичен към ефекта, без въобще да намесвам темите като странични ефекти, политика, бизнес и конспиративни теории.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 04 Яну 2022, 22:16

bai_ILIA написа:
K_Ilkov написа:
Anthony_J написа:То и Волен го водеха крайнодесен

Пък той само крайнодрусан :ok:

Типичната извадка от Възраждане - маргинал, необразован, безработен или почти безработен понеже за нищо не става, но готов на всичко да спаси България и не на последно място с психични отклонения :mhihi: Преди бяха озлобени срещу всичко анти Раша, сега фокусът е експерименталните течности и зелени сертификати, без които Израждане никога нямаше да помиришат парламента.

Между другото Елена Гунчева, която беше вицето на Копейкина за президентските избори, е ВАКСИНИРАНА отдавна и има зелен сертификат (истински). Сега, друг въпрос е, че ще се кълне до последно, че това не е вярно и е анти конти като останалите в партията. Тя нали се е боцнала за здраве, а реването протива експеримента, ще и донесе поне една къща :mhihi: Блаженни са вярващите...
Ами той самия ретард Копейкин каза при Ризова, че е ваксиниран, обаче бил против незнамсикво.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 04 Яну 2022, 22:53

Anthony_J написа:
bai_ILIA написа:
K_Ilkov написа:
Anthony_J написа:То и Волен го водеха крайнодесен

Пък той само крайнодрусан :ok:

Типичната извадка от Възраждане - маргинал, необразован, безработен или почти безработен понеже за нищо не става, но готов на всичко да спаси България и не на последно място с психични отклонения :mhihi: Преди бяха озлобени срещу всичко анти Раша, сега фокусът е експерименталните течности и зелени сертификати, без които Израждане никога нямаше да помиришат парламента.

Между другото Елена Гунчева, която беше вицето на Копейкина за президентските избори, е ВАКСИНИРАНА отдавна и има зелен сертификат (истински). Сега, друг въпрос е, че ще се кълне до последно, че това не е вярно и е анти конти като останалите в партията. Тя нали се е боцнала за здраве, а реването протива експеримента, ще и донесе поне една къща :mhihi: Блаженни са вярващите...
Ами той самия ретард Копейкин каза при Ризова, че е ваксиниран, обаче бил против незнамсикво.

Абе аз на тоя Копейкин една дума не съм му слушал, тая рИзовата мишка ми е толкова противно същество че като я видя сменям веднага обаче се чудя това че някой се е ваксинирал значи че не трябва да е против задължителната ваксинация ли :dunno:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 05 Яну 2022, 2:19

Айде, пета вълна с 6252 заразени :dunno: А в Турция пета ваксина :mhihi: Тотално сбъркано е всичко. Пак познавам супер много хора, които го карат в момента. Една роднина дори е в болница. И от тия дето го карат и ги познавам има по един на 5-10 човека в статистиката и под карантина :!: Ебаси вълните, ебаси ваксините, ебаси чудото. На жената една братовчедка, администрация в болница, с 3 ваксини и го кара с температура и яка кашлица към момента :dunno: Тия ваксини нещо не работят :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата