Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Имотният пазар

Мнение от alekangg » 28 Май 2025, 16:10

Може и 15 милиона да станем колко му е.
Виж как са емирствата с 80% чужденци
Е тогава всички празни имоти ще се населят и ще гоним 10к евро метъра, на село по 3-4к минимум.
С две думи ще сме перлата на Европа

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Re: Имотният пазар

Мнение от msi200 » 28 Май 2025, 16:54

DigitalExile написа:
Leon написа:
steeN написа:...

Дотук добре, ръстът на депозитите пак ли е от кредитите? Насложен върху ръста на цените на стоки, услуги и имоти, ръста на продажбите на имоти и няколко други ръста, нещо не ми излиза сметката...

Като отпуснат кредит, го вкарват в разплащателна сметка и май го броят вече за депозит ако не се бъркам :mhihi:
Един вид дори да купуваш апартамент с ипотека, тоя ипотечен кредит влиза в сметка и от там ТИ нареждаш парите на продавача :lol:

Точно така е, парите(легалните) за всяко ново жилище стават на депозит в банка.

Вече имаме над 10г период с падащи лихви и вдигащи се доходи, които помпат цените на "инвестициите" в България и северна Гърция :) Докога ще продължи тази комбинация от ниски лихви+растящи доходи - не знам.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 29 Май 2025, 10:19

Rainbow написа:
TNT написа:От 2009 населението е минус 1 милион. Тогава над 65 години е било 17,5% от населението, сега е 24%. Според мен няма какво да се обърка, цените само напред и нагоре.

Принципно вече доста персонал има от Узбекистан, Индия, Украйна, Русия и т.н., та ще станем като Запада, нали все него гоним = )

Ние като се топим, ще дойдат други, както е там. Очаквайте както е там и да реват некадърниците тук, че са им взели хляба (вече няма да е актуално селяни и столичани, а от републиките и българи). Ще е интересно как ще се развият нещата :mhihi:

Е тоя персонал от Узбекистан дето работи на минимална не го виждам как вади 600 бона за 3-стаен.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Май 2025, 12:24

alekangg написа:Може и 15 милиона да станем колко му е.
Виж как са емирствата с 80% чужденци
Е тогава всички празни имоти ще се населят и ще гоним 10к евро метъра, на село по 3-4к минимум.
С две думи ще сме перлата на Европа

Вчера ми се случи да ходя вечерта до София и на връщане за да излезна от центъра изтървах един завой там преди жълтите павета, че пратих друго на телефона и се наложи да ма през Раковска ли беше и от там някакви Малашевски гробища. Не съм предполагал, че точно до центъра в тези райони има неща приличащи на същинско гето. Някакъв наркоман с бронз даже допринасяше за пейзажа. Някакви порутени съборетини, които предполагам струват почти колкото в Бевърли Хилс, дупки, крив път, някакви подобия на легнали полицаи, ама такива почти остри, това с нормална кола не виждам как се кара там.
Преди това като влизах по Ботевградско между всичките нови центрове за нещо си, някакъв блок с решетки на терасите, за които решетки стърчат всякакви пранета, гащи и глупости, които не знам как съхнат ли в този студ или просто така ги съхраняват. Приличаше на някакво общежитие това сякаш. От там центъра, гледам една камара панелки, кой мазал и правил свои си тераси, 45 цвята, 20 различни архитектури, паднали мазилки, улуци и всякаква мизерия такава и това на фона на лъскавия булевард. Нещо не е както трябва, но аз не знам какво точно.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 30 Май 2025, 13:30

Е аз отдавна ви казах, колкото по в центъра на София отивате, толкова по гето става :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Май 2025, 14:10

има център и център, както е и по света.
Стойте си в долини и села, щом ви кефи много.
Няма обществен транспорт, нито пътища, за да пътувам по 1 час на ден в посока. А понякога може и да е два пъти на ден.
Аз предпочитам център, разбира се не на гарата или където са арабите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 30 Май 2025, 14:13

Що на Герман примерно к'во му е ? Транспорта е по редовен от на някои квартали до центъра, връзката с метро е перфектна? :lol:

Аз в момента живея в квартал близо до център и нямам търпение да се изнеса :mhihi:
И в център имаме имот, седи празен, никои не го ще да живее, а е в хубава част до ВМА :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Май 2025, 14:19

Какво да му има, село.
Ако искаш кръчма, бар, магазин, не бакалия или каквото и да се сетиш бягаш до града.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 30 Май 2025, 14:22

Не пише на колко си години, ама като пораснеш малко се сменят приоритетите. Бар и кръчма отпадат като приоритет :mhihi:
До магазин ако ходиш без кола и мъкнеш торбите до вас си е мъка, независимо къде живееш, аз не ми е много далече супермаркета, ама пак ходя с колата, като гледам съседите също.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 30 Май 2025, 15:42

аз отскоро имам 20 магазина на отсрещния тротоар (денонощен, аптека и т.н.), а билата е на 150 метра (буквално), а над нея лидъло

дечели ми е по-добре :mhihi: , ама всеки сам си преценя къде да се бодне :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 30 Май 2025, 16:30

Цялата държава е гето и центъра, не около гарата, е сигурно най-читавото място. По селата можеш да си го направиш все още сравнително лесно да не виждаш други хора а само гледки, иначе и те са гета.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 30 Май 2025, 17:26

vicho написа:аз отскоро имам 20 магазина на отсрещния тротоар (денонощен, аптека и т.н.), а билата е на 150 метра (буквално), а над нея лидъло

дечели ми е по-добре :mhihi: , ама всеки сам си преценя къде да се бодне :mhihi:

Ако нямаш денонощна автомивка с бонус поне три табачета, нямаш нищо.... :mhihi:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар

Имотният пазар

Мнение от alekangg » 30 Май 2025, 17:43

Знам че вече не се ходи на гости, а само по кръчми, ама аз ходя и ми идват.
Та как се случва не се пие или се плаща 50-60лв в посока за такси или само с преспиване?
А за децата няма са отварям тема.

Който иска да има втора професия шофьор и да върти 2-3 или повече часа от денонощието с колата е друг въпрос.
На мен ми е отвратително всяко качване на кола в София, по отвратените пътища задръстени с всякакви идиоти, какво и на дълго в България.
С две думи колата се кара минимално, последните години по 5-6к км.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 31 Май 2025, 8:02

Вчера бях по центъра, че ни подариха билети за сатиричния театър и после ядохме в щастиливеца, Аз не мога да повярвам как на някой му харесва това нещо за живот. Една мангалка ме гони през целия пл. Гарибалди да съм купувал роза на жената да съм бил жив и здрав и аз и тя. Изгоних я, некъв просък ме спира да ме помолил нещо и него го отбих. Двама спящи просяка видях след това, единия спеше на тротоара, другия пред един вход. Пълно гето. Живейте си със здраве!
Колкото по навътре влизаш, толкова по зле става, пълно е с мангали, пияници и чужденци. Мерси, но не.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 31 Май 2025, 8:19

Това което казваш е така, ама не отговори на моите въпроси по-горе.
Няма идеална среда, да си сам на 200м и да има всичко около теб и да не трябва да наемаш шофьор или ти да си губиш часове всеки ден за придвижване.
Предпочитам да видя два просяка, отколкото предните минуси, защото просто ми костват часове от живота, плюс пари, гориво, коли и пр

Почти винаги тея които казват къде е хубаво, цял живот са живели там. Ти лично живял ли си на центъра някога? Сега и да ми кажеш, че си живял, няма да ти повярвам да знаеш.

Аз съм живял на всякакви места, от баш център от сорта до НДК-то, до набеден хубав квартал, не толкова хубав и в селища извън градовете. Сменил съм 10+ места в общо 2 държави.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата