Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
Потребител
Аватар

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от stefanoff » 09 Дек 2013, 21:57

Jordana написа:Ако тва е грижа ...има електроники дето имитират рев на ферари ламбо порш и квото си поискаш така че не са поискали не са сложили на електрокарчето .Ама некакси ще е потискащо да имитираш най големия си враг :mhihi: .
А по нагоре се промъкна идеята че видиш ли като свършат горивата и ДВГ умиргали прави ..
Нема такова нещо -горива ще има винаги и ДВГ няма да загине никога като технология а ще се подобрява и усъвършенства .И сега част от бензина е синтетичен а има много нови технологии така че ДВГ е вечно !Ето нещо интересно ...
http://www.cars.bg/news/article/view/6657
Така де ...докато се появи батерия способна да изведе електромобила на финала във съревнованието със ДВГ конкуренцията също не спи.

Еее това вече не е балон на квадрат, ми балон на куб ! Ще гориш природна газ, за да правиш ток /50% загуби/, та с тоя ток да правиш синтетичен метан /не знам си колко процента загуби/, за да гориш в ДВГ синтетичен метан /60% загуби/ :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от steeN » 10 Дек 2013, 4:12

Мисля, че акцента тук е върху възобновяемостта, не ефективността. Както с водорода.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Дек 2013, 8:49

Като гориш въглища и газ за електричество което зарежда електромобила е супер технология ...обаче когато с електричеството се получава синтетичен бензин е лошо :dunno: интересно .?!
Всъщност електромобила като технология има поне една положителна страна - оказва голям ефект върху развитието на класическите ДВГ към развитие и подобряване на съществуващите технологии .
Не е ли това което прави технологиите да се развиват и подобряват - конкуренцията между две технологии за задвижване на автомобила ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Дек 2013, 9:25

Еми ти ми кажи кое е по-зле като процеси

въглища - ток - пробег

или

въглища - ток - газ - пробег

защо да добавяш още един процес докато енергията стигне до пътя?

Електромобила (или поне концепцията) е това, което носи ефективността в хибридите :idea:
Електромотора, регенерацията и тн., които улавят иначе губещата се енергия

Иначе аз съм ЗА да има конкуренция и да се развива всичко в по-добра насока :yes:
Само дето не ме кефи ДВГ-то накъде се развива ...

И преди го казах, ако трябва да карам 2 цилиндров мотор 0.9 с 5 турбини
и всичко по него е електрическо и пластмасово предпочитам електромобил ...

Въпроса за мен е още от началото на темата - автопроизводителите ще инвестират ли в развитието на електромобили?
БМВ явно го намират за перспективно поне за момента ... ще видим ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Дек 2013, 9:29

Ако е имало подобна дискусия преди 100 години,тя със сигурност щяла да звучи така:
"Има ли бъдеще електрическите крушки",във времена,когато хората са се осветявали с газови такива :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 10 Дек 2013, 10:10

Е.Димитров написа:Ако е имало подобна дискусия преди 100 години,тя със сигурност щяла да звучи така:
"Има ли бъдеще електрическите крушки",във времена,когато хората са се осветявали с газови такива :mhihi:

Това сравнение не ми се вижда хич правилно, тъй като ел. крушка има много плюсове пред газовата лампа, докато ел. колите на този етап имат повече минуси, отколкото плюсове пред ДВГто ;)

Ел крушка / газова лампа

+ удобство - не се занимаваш да мъкнеш газени танекии, фитили, кибрити и прочие
+ свети доста по-силно от газовата лампа
+ цена - щом във всяка къща е имало електричество, значи е било на цена, поносима за всеки

За минуси не се сещам :dunno:

Ел кола / ДВГ
- кофти пробег
- бавно зареждане на батериите
- няма развита инфраструктура
- висока цена

Тука аз лично не се сещам за никакви плюсове, алабализмите, че са много "еко" не им вярвам хич ;)

И понеже така и така го направи това сравнение, ми е много интересно, дали в началото на миналия век са сложили данък "газова лампа", с цел да накарат хората да минат на електрически крушки, или просто хората са видели, че едното е по удобно от другото ... щото на този етап, единствения шанс да се наложат електричките е, да се шибне някакъв зловещ данък на колите с ДВГ ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Дек 2013, 10:58

stefanoff написа:Ел крушка / газова лампа

+ удобство - не се занимаваш да мъкнеш газени танекии, фитили, кибрити и прочие
+ свети доста по-силно от газовата лампа
+ цена - щом във всяка къща е имало електричество, значи е било на цена, поносима за всеки

За минуси не се сещам :dunno:

в онези времен надали са имали много батерии ,за да ползват ел крушката в гората, планината и т .н.

Ел. мрежата нали се сещаш извън големите градове колко е била "развита"
Газ е имало във всяка бакалия предполагам ..
не така ретроградно, колеги
за жалкия звук на Е-формулата съм съгласен, но веднага се сещам за Active Sound ,пък и всички само В8 и нагоре караме, че точно това да зажалим :lol: :dunno:
Качете се на Витоша -или поне Симеоново и се насладете на великолепната кафява мъгла и страхотен звук от ДВГ-тата :ok:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Дек 2013, 11:29

stefanoff написа:Ел кола / ДВГ
- кофти пробег
- бавно зареждане на батериите
- няма развита инфраструктура
- висока цена

Тука аз лично не се сещам за никакви плюсове, алабализмите, че са много "еко" не им вярвам хич ;)

Естестевно, че няма да се сетиш :mhihi:

Аз съм съгласен за минусите към момента :yes:

я си помисли ти сега, колко помпи, спомагателни системи и тн липсват в сравнение с ДВГ ...
Какви консумативи имаш за смяна едното спрямо другото?
Ама искам от тия модерните ДВГ с по 2-3 турбини, наам си кви си дюзи, помпи, филтри, екоблю и тн :lol:
сигурно съм изпуснал някоя друга измишльотина за да се накара добрия стар ДВГ :bowdown: да прави ЕВРО еди колко си ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 10 Дек 2013, 11:42

K_Ilkov написа:Естестевно, че няма да се сетиш :mhihi:

Аз съм съгласен за минусите към момента :yes:

я си помисли ти сега, колко помпи, спомагателни системи и тн липсват в сравнение с ДВГ ...
Какви консумативи имаш за смяна едното спрямо другото?
Ама искам от тия модерните ДВГ с по 2-3 турбини, наам си кви си дюзи, помпи, филтри, екоблю и тн :lol:
сигурно съм изпуснал някоя друга измишльотина за да се накара добрия стар ДВГ :bowdown: да прави ЕВРО еди колко си ...

Във всеки случай тея джунджуретини имат по-дълъг живот от батериите на електирчките . По скоро нарочно скапват ДВГтата, че на фона на тях, електичките да изглеждат примамливо :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Дек 2013, 12:41

stefanoff написа:Във всеки случай тея джунджуретини имат по-дълъг живот от батериите на електирчките . По скоро нарочно скапват ДВГтата, че на фона на тях, електичките да изглеждат примамливо :mhihi:

Дай некви данни в подкрепа на първото твърдение?
Щото така и аз мога да напиша каквото си искам ...

Кой ги скапва ДВГ-тата или да не питам ...
Ротшилд, рептилите, извънземните :mhihi:
Изображение

...

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 10 Дек 2013, 13:34

K_Ilkov написа:
stefanoff написа:Във всеки случай тея джунджуретини имат по-дълъг живот от батериите на електирчките . По скоро нарочно скапват ДВГтата, че на фона на тях, електичките да изглеждат примамливо :mhihi:

Дай некви данни в подкрепа на първото твърдение?
Щото така и аз мога да напиша каквото си искам ...

Кой ги скапва ДВГ-тата или да не питам ...
Ротшилд, рептилите, извънземните :mhihi:

Като свършат доводите и започват подигравките. Много кратно в доста теми е коментирано продуктовото остаряване ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Дек 2013, 14:17

Ми нормално е ,технологията с батериите се развива,даже дадох пример по-назад в темата че едно време на лаптопа ми батерията караше по 30 минути,сега карат по 5-9 часа че и от горе,все пак темата е "Имат ли БЪДЕЩЕ" не какво е положението СЕГА :mhihi:

п/п
Я,сложили сте празничните емотикони,поздрави на колегите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Дек 2013, 14:33

Еми от близкото минало на произведени през 80те години има не един и два примера за двигатели милионници :winky: разбирай на 1000000 км пробег без особени ремонти по ДВГ.
Еми ти ми кажи кое е по-зле като процеси

въглища - ток - пробег

или

въглища - ток - газ - пробег

Това е изключително неправилно твърдение и не отговаря на истината и двата случая.
1 въглища -/загуби/ток -зареждане батерия-/загуби/ел.двигател..тоест на ел.двигателя имаме единица енергия минус загубите в електроцентрала минус загубите в преносна мрежа и батерии с електрониката или около 30% от първоначално вложената
2 въглища -/загуби/ток - химичен процес на синтез -синтетичен бензин или метан...на изхода имаме енергията на синтетичния метан минус загубите на електроенергия но не като чиста стойност калоричност а като финансови разходи за продукта .Крайния продукт има енергията на метана при горене а не на вложеното електричество :winky: което може да бъде в пъти по малко .Тоест изходната суровина не е електричество а водород и кислород :idea:
Поради факта че има един основен закон за запазване на енергията е ясно че в първия случай само преобразуваме енергията на въглищата в съответното количество електричество с прилежащите загуби
Във втория се ползва енергията на метана -горене и окислителен процес който е източник на енергия а не използваната при синтеза електроенергия.
А за ел крушките и газените лампи ...
Първите осветителни крушки на прав ток са били пълен шит и затова доста години са били атракция и екзотика без практическо приложение.Та с право хората са предпочитали газените фенери .
Аналогията със сегашната технология е пълна.Една добра идея но изпълнена без нужните технологии за мобилност и автономност на енергоизточника опорочава цялата идея .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 10 Дек 2013, 14:50

Jordana написа:Във втория се ползва енергията на метана -горене и окислителен процес който е източник на енергия а не използваната при синтеза електроенергия.
А за ел крушките и газените лампи ...
Първите осветителни крушки на прав ток са били пълен шит и затова доста години са били атракция и екзотика без практическо приложение.Та с право хората са предпочитали газените фенери .
Аналогията със сегашната технология е пълна.Една добра идея но изпълнена без нужните технологии за мобилност и автономност на енергоизточника опорочава цялата идея .

А точно, много добра аналогия :yes: Те крушките на прав ток не са били шитави по своята същност , просто правия ток не може да се пренася на дълги разстояния и съответно е трябвало във всяка махала да се прави по един ТЕЦ дето да опушва. Тесла с променливия ток прави революция :yes: Аз не съм противник на ел. колите, просто и те имат нужда от такава генерална революция, за да не бъдат просто една екзотика
Не Мы такие, Жизнь такая

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Дек 2013, 15:07

Jordana

прав си за сериозните загуби по ел .преносната мрежа
Но КПД-то на ДВГ няма шанс да надхвърли това на ел мАторя,което може би на сегашен етап не компенсира първото :roll:
Ами ако усвоят технологията на студен синтез,кфо праим ? :mrgreen:
може след 100 години и в колите да успяват да я боднат (на мястото на резервната :mhihi: )
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата