НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Re: НВ-ВМХ
Ще видим как ще се получат нещата. За момета съм намалил калории, грамажи и т.н.заради бездействието и лежането пък да видим. На 11.04 съм решил, че пак ще меря мазнините и се надявам да съм ОК.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Колеги, дайте идея с какво да си подобря по-рязко имунната система
От коледните празници насам... сега съм болен за 4-ти път
Като 2-рия път беше и с 10 дни антибиотик
В последните години не съм бил така болнав. Откакто смених режима на хранене, супер лесно се разболявам. Не го отдавам на почти пълната липса на плодове, понеже никога не съм ял много. Салата ям на същото ниво да кажем или поне не драстично по-малко. По-скоро преди ми се налагаше да се тъпча с 2-4 аспирина дневно и изглежда това ми е помагало. Пия си мултивитамини на NOW Adam и ZMA. Останалото си е храна. Кръвни изследвания си направих - всичко е идеално. Не се разболявам тежко, общо взето на крак го карам... но 37-37,5 температурки с лека отпадналост не са приятни изобщо, особено като ме държи по 1-2 седмици. Мисля си с последното хранене за деня (по разбираеми причини
), да изяждам колкото мога чесън
Появи ли се някакъв вирус всичко живо да се разкашля... просто не мога да го подмина
Точно започна да влизам във форма и се разболявам пак 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Според мен всичките тия "мощни имуностимулатори" и разните подобни са бошлаф работа. Имунната система е там по дифолт, а това което правим ние е да се стараем да я разбием. Щом успеем се разболяваме. По-късметлиите от безобидни настинки и разни грипоподобни заболявания, а тези с тотално сринатата от рак и разни други гадни болести.
Ако изходим от това, че ябълките са пръскани поне 20 пъти с хербициди, после са намазани с препарати на базата на хлороформа за да са трайни, салатите по това време на годината са отглеждани по твърде изкуствен начин пак с много тор и средства за РЗ то тези храни едва ли ти помагат за имунитета, а по-скоро обратното. Той постоянно работи за да се бори с лайн@та, които вкарваш заедно с тях в организма.
99% от разните бостери и дьомнери, които трениращите взимат са пълни с подсладители, овкусители, аромати, оцветители които са чиста отрова и мор за имунитета.
Яж си мазното и рибеното масло, евентуално може да пробваш високи дози витамин С за продължителен период- 5-6 грама поне. Витамин Д, А и Е също. ЗМА също бива, тия витамини на НАУ са по-скоро излишни тъй като дозите са твърде малки за да има някаква съществена полза от тях.
За мен е много важно да не се ядат неща, които не е нормално да растат през сезона. Зимата се ядат туршии, лятото пресни плодове и зеленчуци. Яденето на домати, краставици и вносни плодове зимно време мисля, че по-скоро вреди.
Моят имунитет не го знам колко е силен при положение, че имам разни други проблеми, но от настинки и грипове мисля, че 5-6 години вече не съм боледувал.
Ако изходим от това, че ябълките са пръскани поне 20 пъти с хербициди, после са намазани с препарати на базата на хлороформа за да са трайни, салатите по това време на годината са отглеждани по твърде изкуствен начин пак с много тор и средства за РЗ то тези храни едва ли ти помагат за имунитета, а по-скоро обратното. Той постоянно работи за да се бори с лайн@та, които вкарваш заедно с тях в организма.
99% от разните бостери и дьомнери, които трениращите взимат са пълни с подсладители, овкусители, аромати, оцветители които са чиста отрова и мор за имунитета.
Яж си мазното и рибеното масло, евентуално може да пробваш високи дози витамин С за продължителен период- 5-6 грама поне. Витамин Д, А и Е също. ЗМА също бива, тия витамини на НАУ са по-скоро излишни тъй като дозите са твърде малки за да има някаква съществена полза от тях.
За мен е много важно да не се ядат неща, които не е нормално да растат през сезона. Зимата се ядат туршии, лятото пресни плодове и зеленчуци. Яденето на домати, краставици и вносни плодове зимно време мисля, че по-скоро вреди.
Моят имунитет не го знам колко е силен при положение, че имам разни други проблеми, но от настинки и грипове мисля, че 5-6 години вече не съм боледувал.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Сериозно се замислям да дам 100+ лева за витамин Ц и рибено масло. То всеки месец като давам пари за лекарства... пак същото ми излиза. Мисля си на NOW продуктите да уважа пак. А чесъна май ще го пропусна, че снощи като си похапнах бая... сутринта още се усещах как лъхам на чесън
А за добавките... сега един креатин монохидрат, бета аланин и AAKG (това за първи път ще го пробвам) ме чакат да оздравея
Като си ги вземеш на отделно основните съставки на "бостерите" и другите комерсиализирани истории... се получава доста по-силен ефект и то без споменатите оцветители, овкусители, ароматчета и т.н. Гадно е като го пиеш, ама креатин с бета-аланин удря в земята всички измислени креатинови матрици, дет са по 100лв
С 800-1000гр свинско дневно не е достатъчно за растеж 

А за добавките... сега един креатин монохидрат, бета аланин и AAKG (това за първи път ще го пробвам) ме чакат да оздравея

Леле нямаш идея колко познати ми звучи това с разболяването. Обаче последния път като се разболях на Коледа си казах стига - и не взех никакви лекарства само чайове и оставих имунната система да се пребори за 4-5 дни.
След празниците вече минах на доста строго храненен ВМ-НВХ - защото преди това ми липсваше дисциплината поради ред причини и външни фактори.
Да чукам на дърво - приятели изредих 3-4 грипа, хора в които сме компания и не ме хвана. Това е за пръв път от 2-3 години. Разбирай преди всеки вирус хващах. Но го отдавам на факта, че и спрях да пия колдрекси, аспирини и всичките боклуци там.
2 Седмици в месеца гледам да взимам по 2-3г витамин Ц и Цинк po 50 милиграма и засега съм ок.
И равносметката както каза по-добре пари за витамини от колкото да си болен и да лекуваш когато си вече зле.
Превантивното е много важно
След празниците вече минах на доста строго храненен ВМ-НВХ - защото преди това ми липсваше дисциплината поради ред причини и външни фактори.
Да чукам на дърво - приятели изредих 3-4 грипа, хора в които сме компания и не ме хвана. Това е за пръв път от 2-3 години. Разбирай преди всеки вирус хващах. Но го отдавам на факта, че и спрях да пия колдрекси, аспирини и всичките боклуци там.
2 Седмици в месеца гледам да взимам по 2-3г витамин Ц и Цинк po 50 милиграма и засега съм ок.
И равносметката както каза по-добре пари за витамини от колкото да си болен и да лекуваш когато си вече зле.
Превантивното е много важно

- speeder88
- младши ентусиаст
-
И аз имах ядове с лесно разболяване до преди 3-4 месеца - да чукам на дърво. Започнах да взимам едни ежедневни витамини на Сатурн - НОВА. От тогава нито сополи, нито кашлици - нищо. В комбинация с НВ-ВМХ явно е ОК, а по принцип зимните месеци не обичам много, много да се пазя - ходя без шапка, без яке - в работата постоянно съм на течение, та съм доволен.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Приема на витамини с ентерична опаковка от фталати в никой случай не ти е помогнало здравословно 

bum_bum написа:Приема на витамини с ентерична опаковка от фталати в никой случай не ти е помогнало здравословно
това не го разбрах

- speeder88
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Приема на витамини с ентерична опаковка от фталати в никой случай не ти е помогнало здравословно
Е не знам, почнах ги месец преди диетата и от тогава наистина не съм имал проблеми с дребни настинки. Може и да е плацебо ефект, но е факт, че съм ОК. Я дай и на мен малко разяснения за теси две думички - ентеричен и фталат.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ентеричното покритие ги пази от стомашните сокове за да се разградят чак в тънките черва където да се усвоят по-добре. Не съм гледал състава на това ентерично покритие на въпросните витамини, но погледнах цената и в предвид нея 99% то е хидроксилпропил метилцелулоза, която е фталат. Отделно, че витамини от подобен нисък клас са на 90% изкуствени и неусвояеми и пълни с необявени оцветители, подсладители и други разни подобрители (не, че и в много от скъпите ги няма).
За фталатите може да видиш в Гугъл.
За фталатите може да видиш в Гугъл.
за имунната система поинтересувайте се за екстракт от котешки нокът
на капки.
аз лично ползвам това. Скъпичко е като цена/количество, но има много голям ефект при доста познати, на които съм го казвал и най-вече при техните малки деца..

аз лично ползвам това. Скъпичко е като цена/количество, но има много голям ефект при доста познати, на които съм го казвал и най-вече при техните малки деца..
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- speeder88
- младши ентусиаст
-
Ясно ми е, че за 23 кинта няма да са кой знае какво, но така като се наблюдавам явно са ми ОК. Предполагам поне основните неща А, В, С, D ги има.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
С със сигурност не е истински. За другите не знам защото не съм се интересувал по-подробно. Принципно винаги е добре да се избягват витамини за които подозираме, че са синтетични. Първия признак е цената. После четем съдържания или най-добре питаме директно производителя. Токоферолите от които се извличат седем от базираните на витамин Е витамини се добиват главно от генно модифицирана соя. ДЛ алфа токоферолът от който се добива синтетичния витамин Е има добре познати токсични и канцерогенни свойства. Същото важи и за бета каротина и всички други витамини.
Темата е много дълга и ако вземем да я чоплим само ще се объркаме. Най-добре е да се пита производителя. В много случаи обаче те лъжат. Хранят с изкуствени витамини мая или бактерии и после ги извличат от тях и така ако питате директно дали са естествени те казват "ДААА".. ама не. Има ли написано "yeast" някъде на опаковката работата е ясна. Ако контактуваме с производителя трябва директно да се пита дали са синтетични, дали се използва мая или бактерии при производството. Ако отговора на който и да е въпрос е "да", бягаме от тях.
Темата е много дълга и ако вземем да я чоплим само ще се объркаме. Най-добре е да се пита производителя. В много случаи обаче те лъжат. Хранят с изкуствени витамини мая или бактерии и после ги извличат от тях и така ако питате директно дали са естествени те казват "ДААА".. ама не. Има ли написано "yeast" някъде на опаковката работата е ясна. Ако контактуваме с производителя трябва директно да се пита дали са синтетични, дали се използва мая или бактерии при производството. Ако отговора на който и да е въпрос е "да", бягаме от тях.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Нямам идея ама при положение, че има истински ..
Верно смърди много и ако сутринта си на работа е малко кофти