Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Цените на горивата
Нещата изглежда само ще ескалират в района. Ще се намесят още държави вероятно в един момент.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Реднека живее на голямо разстояние от работата си, защото горивото за транспорта му е евтин, а не обратното... Като не им отърва, да си 'пренастроят' 'начините на живот', какво толкова! За 10-15г са готови... Иначе, на човек, за да оцелее му трябва купичка ориз и литър вода! Карали сме с режим на тока, купони за гориво, липса на стоки в магазините и т.н. Оцелява се! Сега, че не е приятно, ДА, не е приятно! Освен това, техния риж макак има огромна заслуга за това... А, че спекулата със ситуацията е огромна, няма две мнения! Но, такива са условията на работа при 'пазарната икономика'!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
TheDriver написа:Дочувам, че Саудитците са обявили, че доставките за края на Септември няма да бъдат изпълнени.
Освен тръбопровода, тези с джапанките са ударили и рафинерия.
Йемен изглежда загубен, интересно дали ще тръгнат на север хутите или ще стрелят от разстояние.
Тези специално, една дивизия с въздушна подкрепа, няма ли да ги 'изтрие' за дълго време от повърхността? Дори арабелите могат сами да се справят с тях! Интересно, те откъде имат гориво за транспорта си?

- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
TheDriver написа:Дочувам, че Саудитците са обявили, че доставките за края на Септември няма да бъдат изпълнени.
Йемен изглежда загубен, интересно дали ще тръгнат на север хутите или ще стрелят от разстояние.
Та положението е - цените САМО нагоре и не само на петрола

ildivvy написа:.......Тези специално, една дивизия с въздушна подкрепа, няма ли да ги 'изтрие' за дълго време от повърхността? Дори арабелите могат сами да се справят с тях! Интересно, те откъде имат гориво за транспорта си?
Последна промяна nikola59 на 16 Сеп 2026, 15:10, променена общо 2 пъти
- TNT
- младши ентусиаст
-
ildivvy написа:TheDriver написа:Дочувам, че Саудитците са обявили, че доставките за края на Септември няма да бъдат изпълнени.
Тези специално, една дивизия с въздушна подкрепа, няма ли да ги 'изтрие' за дълго време от повърхността? Дори арабелите могат сами да се справят с тях! Интересно, те откъде имат гориво за транспорта си?
Зависи чия дивизия и чия въздушна подкрепа. Никола в това отношение е прав.
Спомням си същите клипове и аз. Трима дрипави йеменци по джапанки с една картечница и два калашника се катерят по някакви каманаци. Между техните каманаци и саудитска гранична застава има може би километър равна като тепсия пустиня. На граничната застава седи саудитски Ейбрамс със саудитски екипаж. Тия с джапанките тътрят да бягат към заставата, а саудитците излязоха от танка, хвърлиха оръжията и се ометоха.
Чалмарите са били свирепи войни някога, но сега не стават за войници.
Според мен докато хутите стоят на Йеменска територия няма кой да ги зачисти. Застрашат ли кралството на север, може да имат проблем и то по-скоро по линия на скорошното споразумение с Турция и Пакистан.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Не са решили, не са ги занулили. Въпросът е какъв интерес имат да го направят и колко ще струва сметката. Винаги е въпрос на това.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- TNT
- младши ентусиаст
-
То на саудитите е ясен какъв е бизнеса и откъде са им парите. Като им секнат бизнеса - ще летят ракети.
Същото се говореше и за Иран....
Американците със сигурност имат нужното за военна победа, но това е върха на айсберга както видяхме в Афганистан.
Ако ги занулят и си тръгнат, утре ще дойдат други, или синовете на тези.
А на американците не им се остава.
Освен това дори самата военна операция има цена в животи, репутация, изчерпване на въоръжение, ескалация и т.н. която не са готови да платят.
Та, да, на думи могат да ги изтрият от лицето на земята. На практика не могат да си го позволят в момента.
Отгоре на всичко, американците вероятно ще могат сами да се справят по линия на петрола, основните потърпевши сме ние и Източна Азия. Американците трябва много повече да ги заболи, за да преглътнат другите гадости и да полетят томахавките и ф-ките.
Ние(ЕС) не виждам да сме способни да закараме ударна група извън пределите на общността(справка фиаското в Либия).
Съответно остава Ердоган, но и той няма от къде да стигне до саудитците с аскер. Виж самолети и дронове може да прати....ако иска. Примерно ако хутите тръгнат към Мека.
Американците със сигурност имат нужното за военна победа, но това е върха на айсберга както видяхме в Афганистан.
Ако ги занулят и си тръгнат, утре ще дойдат други, или синовете на тези.
А на американците не им се остава.
Освен това дори самата военна операция има цена в животи, репутация, изчерпване на въоръжение, ескалация и т.н. която не са готови да платят.
Та, да, на думи могат да ги изтрият от лицето на земята. На практика не могат да си го позволят в момента.
Отгоре на всичко, американците вероятно ще могат сами да се справят по линия на петрола, основните потърпевши сме ние и Източна Азия. Американците трябва много повече да ги заболи, за да преглътнат другите гадости и да полетят томахавките и ф-ките.
Ние(ЕС) не виждам да сме способни да закараме ударна група извън пределите на общността(справка фиаското в Либия).
Съответно остава Ердоган, но и той няма от къде да стигне до саудитците с аскер. Виж самолети и дронове може да прати....ако иска. Примерно ако хутите тръгнат към Мека.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Видео как саудитският Ф-15 заминава във вечните пустинни полета там: https://streamable.com/jplj89
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз не съм много наясно с политиката ама нали американците прибраха мъдура и секвестираха петрола, не могат ли от там да си осигурят каквото им трябва, а и нали уж говореха, че щели Европа да снабдяват с петрол, ако се наложи, а сега нямат и за тях?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не е достатъчно това което вадят , трябват инвестиции в инфраструктурата на Венецуела а това е години и милярди ...Инвеститорите в тоя бранш не искат да се набутват с венецуелски схеми щото досега два пъти рафинериите са национализирани там , и могат да гризнат дръвцето трети път .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Отделно, петрола във Венецуела иска повече и по-сложно рафиниране и цената за това е висока. Ако се задържат такива цени, ще се връзва, но не помага на ситуацията. Арабите вадят почти готов 95...
Сега...да карам ли на 95 или да мигрирам на газ!?...
Че преди час,два бях решил да заредя цедката догоре и гледам...почти 2 евро.
Огледах се да не съм минал случайно от центъра по някой пряк път Гърция...но не.На Владимир Вазов бях.
Продължих си.Имам повече от 1/4 което ще изкара поне 200км градско.А до тогава може и да паднат цените.
Ако не паднат в гранда има 3/4 бензин та него ще горим.
Че преди час,два бях решил да заредя цедката догоре и гледам...почти 2 евро.
Огледах се да не съм минал случайно от центъра по някой пряк път Гърция...но не.На Владимир Вазов бях.
Продължих си.Имам повече от 1/4 което ще изкара поне 200км градско.А до тогава може и да паднат цените.
Ако не паднат в гранда има 3/4 бензин та него ще горим.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
При предната 'криза' с горивата, нали се говореше, че при цени над 90-95$ за барел, вече беше рентабилно и добиването от шистовите пясъци в Канада...? Какво стана, активираха ли ги тези източници?