Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: Имотният пазар

Мнение от DigitalExile » 31 Май 2025, 8:32

Аз казах вече, апартамент имаме до ВМА и никои от семейството не ще да живее там, празен седи, а е комуникативно, входа на метрото е на 50м, магазини има,аптеки, всичко. Живял съм в същия тоя апартамент, аз и в момента не съм далеч от центъра, пеша ми е 20на минути и от тук ще се махам. За мен придвижването от селата не е проблем, не виждам що трябва да съм шофьор ако не искам, автобуса е на 150 метра от къщата която правя и минава през 15 минути, до връзката с метро са 12-15 минути път с него. Попринцип гледам въобще да не стъпвам в центъра, не ми харесва. Реално всъщност цял живот съм живял на такива комуникативни места където всичко ми е близо и тотално съм се отвратил от града.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Май 2025, 8:34

И ти си прав alekangg, но не вярвам да си бъркал в контакта, а знаеш, че ако го направиш ще те удари ток, нали? :mhihi:
Вероятно и колегите против живот в центъра си го представят някак и претеглят нещата. Няма точна формула, винаги е зависи какво искаш.
Аз също цял живот живея в малък град, ама пак ми писна в един момент да няма къде да паркирам, взех си голяма къща на 4 километра в село, което си е квартал, сега не се притеснявам, че някой ще ми блъсне някоя котка, че няма къде да паркирам две коли, сега мога 6-7 без да преувеличавам, на всичко отгоре имам и двор за 5 без да броя огромния батут. За тия пари можех да взема апартаментче от мизерните 100 квадрата в място където е е направо булевард, вярно с Била отваряща скоро там, ам за мен и Билата е минус и не се шегувам. :mhihi: Тоя продаващият го питах сериозно ли иска тези пари, цялата сграда е негова в партия с още един, той ми обясняваше как ашлак там не можел да си купи апартамент и един вид само тузари ще живеят там. :mhihi: Сега най-скъпата кола е едно Ф10. Вярно, не трябва да съдим по колите, ама все пак поне един от всички тузове можеше да извади нещо различно от кола за 5к лева. Сложили някакви бариери все едно влизаш не знам къде, гледаш тротоара отпред заринат от коли, гледаш 6-7 етажа с не знам колко входа, гледаш духа сграда наоколо същата и си викаш, че трябва да те е е**л луд да му дадеш толкова пари на тоя и още двама луди да го ползваш това като основно жилище.
Но не виня никой тузар, който иска да живее там или където и да е. :ok: Ама да нямам въображението да видя бие ли ток в контакта, не съм съгласен. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 31 Май 2025, 8:40

Не знам как е из София, но аз тук не съм забелязал хората да са спрели да бъдат лични шофьори, защото живеят в града и всичко им е до гъза.

Яслата, градината и училището са на 7-8-10 минути пеша от вкъщи, до сега нито веднъж не съм видял на съседите децата да ги водят пеша сутрин или вечер.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Май 2025, 12:03

Е, може там да битува това, че щом не го возят с кола, значи не е от болярско потекло. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 31 Май 2025, 13:44

Да, баш, мързи ги.

Тъкмо за тая тема си мислих преди 5 минути, съседката днес сигурно за 3ти път ходи на някъде и се връща след 6-7 минути с колата. Физически няма как да стигне до града Търново и да се върне за това време, демек ходи някъде по центъра на село (град де, ама малък) - 5 минути са пеша.

Ма като ми е скапана дограмата и чувам всяка кола, която минава по улицата и вече ги разпознавам по звука, ставам и аз като бабите на пейките по селата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 02 Юни 2025, 1:46

Jorixa написа:
Rainbow написа:
TNT написа:От 2009 населението е минус 1 милион. Тогава над 65 години е било 17,5% от населението, сега е 24%. Според мен няма какво да се обърка, цените само напред и нагоре.

Принципно вече доста персонал има от Узбекистан, Индия, Украйна, Русия и т.н., та ще станем като Запада, нали все него гоним = )

Ние като се топим, ще дойдат други, както е там. Очаквайте както е там и да реват некадърниците тук, че са им взели хляба (вече няма да е актуално селяни и столичани, а от републиките и българи). Ще е интересно как ще се развият нещата :mhihi:

Е тоя персонал от Узбекистан дето работи на минимална не го виждам как вади 600 бона за 3-стаен.

Ще живее под наем.
То и в Англия са малко хората, където вадят 600 бона за тристаен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 04 Юни 2025, 9:34

DigitalExile написа:Вчера бях по центъра, че ни подариха билети за сатиричния театър и после ядохме в щастиливеца, Аз не мога да повярвам как на някой му харесва това нещо за живот. Една мангалка ме гони през целия пл. Гарибалди да съм купувал роза на жената да съм бил жив и здрав и аз и тя. Изгоних я, некъв просък ме спира да ме помолил нещо и него го отбих. Двама спящи просяка видях след това, единия спеше на тротоара, другия пред един вход. Пълно гето. Живейте си със здраве!
Колкото по навътре влизаш, толкова по зле става, пълно е с мангали, пияници и чужденци. Мерси, но не.

Центъра на София е доста гаден, основно защото няма почти никакви пешеходни зони и всичко е в коли навсякъде. Такова нещо вече никъде по Европа няма. Спаси София се опитаха да ограничат автомобилите и стана национален протест... И на мен ми е неприятно да се разхождам по центъра на София и честно казано вече много рядко го правя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 23 Юни 2025, 10:28

А бе сякакви брокери само обясняват и сравняват колко ни било на квадрат цената спрямо други държави. И любимото ми "столица спрямо столица". На мен лично не ми дреме дали един град е столица - важното е какво предлага като възможности за работа, инфраструктура, медицина, образование, услуги, забавления и т.н. Как да е - тези квадрати навсякъде се смятат различно :dunno: Другото, при нас всичко се издава на БДС. В колко други страни се издава така ? Да не се окаже, че ако сравняваме ябълки с ябълки и хич не сме най-евтините и с "най-достъпни цени сред столиците в Европа" :mhihi:

Има ли други страни, където се издава на нещо тип БДС ? И където цените се смятат като нашите със стени, общи части и т.н. Щото като видиш колко е реалната квадратура, като сметнеш и всичко до ключ... да не излезне 4000 евро средната цена в столицата :dunno: Чат-пат отварям набързо да гледам някакви имоти и никъде не съм видял да се дават на мазилка, без под и т.н.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 23 Юни 2025, 10:49

Точно така е!

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 23 Юни 2025, 16:15

TNT написа:А бе сякакви брокери само обясняват и сравняват колко ни било на квадрат цената спрямо други държави. ...

Точно така си е, при нашето ново строителство цената трябва да се умножи по 1.5 и тогава да се сравнява с другите държави.
I love the sound of V8 in the morning...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 23 Юни 2025, 21:27

Това се води 157 м2 и е в София :mhihi:
Повтарям, 157 м2 :ok: :help: :help: :help:

Може да зумнете и да видите квадратурата на спалните :mhihi: :help:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Юни 2025, 1:27

:shock:

Screenshot 2025-06-23 192604.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 24 Юни 2025, 9:42

TNT написа:Щото като видиш колко е реалната квадратура, като сметнеш и всичко до ключ... да не излезне 4000 евро средната цена в столицата :dunno:

Повече ще излезе.

В Англия специално къщите се издават с поставени настилки, че дори кухни и бани. Дет се вика слагаш един матрак в спалнята и почваш да си живееш. А тераси, мазета и тн. никъде не влизат към квадратурата на апартамента.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 24 Юни 2025, 15:16

Да не кажеме, че в доста други държави е така и само тука е след една торба с пари те оставят в мизерията и прахта да се оправяш с майстори и от една торба стават две торби с $$
В Гърция също издават с готова бяня,стени,под и тн. Скоро си говорех с едни пич който има апартамент в Белград в някъв уникален нов квартал на брега на Дунава, построен изцяло от 0 а не на парче .Зеленина, широки улици, заведения,пекарни, всички згради са с по 3-4 нива подземни паркинги няма една кола спряла навън на улицата,всяка зграда е с портиер и тн. И там му е останало да си внесе само мебелите и техниката, на цена 3500 евро кв/м

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 24 Юни 2025, 15:29

Бъркаш сериозно за Белград - питай някой брокер :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата