Часовници

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Re: Часовници

Мнение от Rainbow » 27 Май 2019, 16:03

Ясно. Принципно по-хубавите са със сапфирено стъкло, но дори и по-нормалните, доста зор се драскат. Виж самата каса си се драска :mhihi:

Тук визирам класически часовник, не като горните smart с touch screen.

Готино е Касиото, със здраве, но според мен по скоро ще се надере черното около стъклото (касата) преди самото стъкло. Моят доста пъти съм го шибвал къде леко, къде не, и единственото там се надраска, ама живи и здрави. Ако беше Омега щеше повече да ме е яд :lol:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

Потребител
Аватар
Кара: 318ci

Мнение от Mladenoff » 27 Май 2019, 17:31

То зависи колко чист сапфир са използвали. Епълските часовници също ги рекламират като сапфир, ама се предават още на 5-6 по Моос скалата. За Касио не знам, но дори и при Тисо (като по-евтин вариант) държи до 8, както би следвало от сапфир, нали...В ежедневието според мен шансът е миниатюрен да одраскаш часовника с нещо толкова твърдо. За касата и безела вече спасение май няма.

tl;dr - не се занимавай с глупости :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Май 2019, 17:44

Сапфира издържа доста , практически няма нужда да го пазиш специално . Тези обаче от закалено стъкло или хардлекс както ги водят се драскат от удари по врати , бюра , токи на колани , копчета и разни подобни . А тия които са с обикновено стъкло се драскат дори от по груби дрехи , правят една паяжина по стъклото а деругите от твърти предмети са неизбежни . Има доста скъпи часовници които са си с най обикновено стъкло и се драскат ужасно бързо . Ако смятате да го носите често такъв часовник трябва да се пази изключително добре . Едно зимно яке с груба материя или неподходящи ципове копчета на ръкавите може да съсипе стъклото за нула време . Цветното PVD покритие също страда много от драскането въпреки че има разни керамики дето уж не поддават .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 27 Май 2019, 18:48

Залепих аз да има там нещо,че нямам много вяра както на себе си така и на производителите, а и ако се изреже перфектно няма да си личи. Иначе черното около самото стъкло няма как да го покрия понеже стъклото не е наравно с него. Като цяло ще гледам да го пазя максимално, но няма нищо вечно.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 23 Юли 2019, 8:28

Не знам дали е за тази тема... ето какво ми подариха наскоро. Има си кутийка:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Човекът, който ми го даде, каза, че го е купил чисто нов и никога не го е носил:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Моделът е М10 СН:
Изображение

Изображение

Ето и отвътре:
Изображение

Даде ми и още един подобен, пак нов, но черен. Ще взема тези дни да снимам и него...

Интересно е, че сме били доста напред с електрониката при соц-а... Правешкият овчарин явно е имал афинитет към високите технологии - правили сме интересни неща на световно ниво. Сега такъв часовник е смешен, но тогава е било все едно сега да произвеждаме Ай-фон или Хуавей някакъв си... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 23 Юли 2019, 10:09

Малей ко е туй чудо! Носен е, не се заблуждавай, но определено е чудо на техниката и дизайна! И не сме били точно като айфоня щото той си е бил измислен вече в япония, по-скоро като някъв хуавей от ранния му период, демек яко копиране :mhihi:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Юли 2019, 14:44

Едно време мой съученик имаше такъв часовник . На тъмно като натиснеш копчето беше като извънземна джаджа . Неудобството на тия е че показва час само като се натисне копчето и светне :mhihi:
Часовника вероятно е нов , или носен съвсем малко . Ако е носен се изтъркват безела и лъговете а стъклото се драска , този изглежда в отлично състояние . Зелените окиси вътре са най вероятно от изтеклата батерия .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 23 Юли 2019, 14:51

Да, явно му е изтекла батерия. Ще го нося на часовникар да почисти клемите и дано тръгне.

Аз имам и друг такъв (не знам как точно се водят тия светещите), работи много точно и без проблеми, но е от някаква неизвестна марка, старо китайско менте:
Изображение

Изображение

Показва час и минути, секунди, дата и ден от седмицата:
Изображение

Изображение

Ето го и отзад:
Изображение

Има си и верижка, но я откачих, за да снимам капака:
Изображение

Изображение

Вътре има две батерии по 1,5V, а на модула пише "collins" (?!?).
Последна промяна Borymeckata на 23 Юли 2019, 15:04, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Часовници

Мнение от bum_bum » 23 Юли 2019, 14:55

Начи, не знам каква е драмата с тия стъкла. Особено на марки като Епъл, които набиха амнайсе милиона или милиарда в завод за сапфирни джамове.

Имам часовник том том, най-обикновена пръдня за 5-600лв с най-обикновено пластмасово стъкло. За 3 години постоянно носене буквално няма нито една драскотина. А е фитнес часовник и се ползва в тежки условия.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Юли 2019, 15:16

Ако е полимер е вероятно поликарбонат. Просто си имал късмет, че не се е срещнало с подходящото нещо.
Повечето очила са с такива лещи също и също държат много докато просто един ден не ги срещнеш с нещо, което не трябва.
Телефоните просто имат доста по-тежък живот от един часовник.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 23 Юли 2019, 16:13

bum_bum написа:Начи, не знам каква е драмата с тия стъкла. Особено на марки като Епъл,
които набиха амнайсе милиона или милиарда в завод за сапфирни джамове.

Вярвай ми, на Apple тамагочитата се драскат от какво ли не, например цип на яке :mhihi: От личен опит зная :mhihi:
А за сапфир по тях не можем да говорим. И се драскат и корпуси и стъкла, независимо метални, или алуминиеви :mhihi:
Пълен ташак са си и трябва яко да ги пазиш :mhihi: Особено на алуминиевите корпусите им са като от пластелин :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Юли 2019, 16:44

steeN написа:Ако е полимер е вероятно поликарбонат. Просто си имал късмет, че не се е срещнало с подходящото нещо.
Повечето очила са с такива лещи също и също държат много докато просто един ден не ги срещнеш с нещо, което не трябва.
Телефоните просто имат доста по-тежък живот от един часовник.

Абе, срещАл съм го с какво ли не. Боя от врати и разни други неща редовно ми е оставала отгоре. Чистя я с паста за зъби и няма никакви наранявания. :dunno:

За айфоната думи нямам. Преди години си купувам 5-цата и 2-3 дни седи само на масата в нас, докато дойде протектора. Не знам как, но се одра :shock:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Юли 2019, 16:51

аз по съвместителство носих няколко дена един ай часовник (първо поколение). на 3тия ден имах една голяма драскотина на "стъклото"... за сравнение нося други часовници с години без да ги надраскам изобщо.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Юли 2019, 14:17

Някой с Hamilton Ventura? По възможност от по-големите, автоматични варианти да изкаже мнение как са откъм ежедневна пригодност и ергономия при носене. В Timeland имат само един, но е от малките...
Изображение

От край време съм фен на марката, имам техни модели и съм супер щастлив и доволен от тях. Но този от край време ми е влязъл в акъла и много се чудя дали да не скоча в тигана...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Авг 2019, 21:35

Това бих го носил само, ако съм изгубил някой бас :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата