По-добре ли бяхме през соца?
Модератор: Общи модератори
Re: По-добре ли бяхме през соца?
drago_pavlov написа:BMW_POWER написа:...
Докато такива като теб дишат няма да се оправим... Жалко, но си е самата истина...
Защо мислиш така, Колега? Защото съм работил и плащал данъци 23 години на тази държава ли? Или защото сега изпращаме пари на тъщата, защото не може да си плати разходите? Ако нямаш възрастни родители, жена и деца е друга история ....
Знам, че родените преди 89-та са белязани и преди това нищо не е съществувало. Сега всичко е "най"... отзад напред. Статистиките не лъжат. Седем милиона произвеждат розово масло и космически храни. бг мирише на хубаво и се храни здравословно

A иначе:
за соросоидите е много важно народнта памет да бъде изтрита и фактите изкривени. Никой не трябва да помни, че някога хората са ходели на почивка на море. На колко от вас работодателите са ви организирали ваканцията? Лятото или зимата? На цени, които са в рамките на заработката ви за 2-4 дни. За цялото семейство.
Колко от вас имат понятие от това "Три години отпуск по майчинство"?
Колко от вас нямат изключени радиатори в блока?
Колко от вас успяват да спестяват?
Колко от вас са завършили университет и не са платили и стотинка за диплома или изпит?
Колко от вас не са давали рушвет на държавен служител?
Да продължавам ли или се познахте, дето сте "добре". Ние ще си отидем, но тези след вас са още по-зле. Но това е също друга тема...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тука пък хептен няма оправия - поколението Х срещу милениумите
законите на роботиката явно трябва да бъдат променени .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- rmwest
- Потребител
-
- Кара: 530D e60
- Мечтае да кара: m6 :D
BMW_POWER нещо май си забравил?всяка зима режима на тока?чакай май и свещи нямаше по магазините,но пък газ караха с записване май за старите лампи.не знам откъде си но по повечето села лятото нямаха вода по 4 дни в седмицата,някой и по цяла седмица! и приказвате за соца,в София може и да е било добре-не знам но не живееха само там хора.ако помниш избирателно ок.но има и друга страна на медала-да гледаш студеният смядовски радиатор и да чакаш лампичката да светне-безценно! 
Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
BMW_POWER написа:Колко от вас имат понятие от това "Три години отпуск по майчинство"?
Колко от вас нямат изключени радиатори в блока?
Колко от вас успяват да спестяват?
Колко от вас са завършили университет и не са платили и стотинка за диплома или изпит?
Колко от вас не са давали рушвет на държавен служител?
Колега аз разбирам, че имаш малко насъбрала се негативна енергия и подсъзнателно търсиш извинение, както и оправдание спрямо себе си за своето решение да напуснеш държавата и родината. По този начин ти гледаш само през отрицателната страна. Но има и положителни страни, които ти няма как да ги видиш понеже си така настроен. Говоря сериозно. Специално за горепосочените точки, мога да те изненадам, но доста хора могат да ти отговорят положително. С изключение на майчинството, за което бих попитал теб колко е отпуска по майчинство в Канада? Не ми отговаряй. Знам че на много хора им се иска тук в България да е тоталната мизерия и това да е тяхното оправдание, за това че не са успели. Но не е така. Да, има корупция - къде я няма?! Да, има привилигировани - къде го няма? Да, няма равен старт за всички - къде го има?
Който иска да успее тук и има нервите и нагласата да мине по трудния път, успява. Това е истината. Има не един пример за успели нормални бизнесмени. Не са от ранга на Бил Гейтс ама успяват. За това че някой е здрав-прав-корав ама беден е виновен самия той, че е малоумен! Виж при соца всички малоумни бяха задоволени, та и затова сега още плачат за тия времена. Другото за безплатното образование, здравеопазване и ала бала са абсолютни простотии, на които все още се връзват горепосочените малоумни плюс некоя и друга баба. Останалите работят и метат сол през рамото и се кръстят да не додат пак тия с каскетите!
П.С: Прочети, ако не си чел "Срещи с Буров", много хубава книга е.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Аз пОскам сАлза за пауъра... вече тотално е припаткал
Аман от лични драми. То не бяха мотокари, тъщи, мъщи, синковци, спане на гол дюшек в стая с два куфара, 26 бона на заем и 'ба ли му майката още какво беше там
Па и не живее тука, пре'ста'ете си, ако живееше
Може да съм груб, ама пич, вЕрно, 'земи се стегни малко, а!

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Nickelback написа:Аз пОскам сАлза за пауъра... вече тотално е припаткалАман от лични драми. То не бяха мотокари, тъщи, мъщи, синковци, спане на гол дюшек в стая с два куфара, 26 бона на заем и 'ба ли му майката още какво беше там
Па и не живее тука, пре'ста'ете си, ако живееше
![]()
изпревари ме

rmwest написа:BMW_POWER нещо май си забравил?всяка зима режима на тока?чакай май и свещи нямаше по магазините,но пък газ караха с записване май за старите лампи.не знам откъде си но по повечето села лятото нямаха вода по 4 дни в седмицата,някой и по цяла седмица! и приказвате за соца,в София може и да е било добре-не знам но не живееха само там хора.ако помниш избирателно ок.но има и друга страна на медала-да гледаш студеният смядовски радиатор и да чакаш лампичката да светне-безценно!
Колега, режимите и аз ги помня и са факт. Ама режимите започнаха 1985г, когато дойде оня белязания. Помня и след 89-та режима и на тока, и на водата, и купоните. Помня как се събудихме една сутрин и цените имаха по една нула отзад, а заплатите останаха същите. Помня, как се редих 27 часа за 22л бензин. Помня как смениха на три пъти парите. Помня как едни момчета слезнаха от планината (ама не партизани, а от Белмекен) и с бухалки и т.н. станаха почтени бизнесмени. Даже някои коваха закони и станаха и евродепутати. Виждам как хората ги е страх да си пуснат радиатора, защотоняма да могат да си купят лекарства.... Безценно, нали?
E34 написа:...
Колега, и си прав, и не. За една държава се съди по това, как се грижи за слабите и безпомощните. Това са на първо място децата, после болни, инвалиди, пенсионери. За кои да ти дам пример? Децата, че са най-слаби ли? Ми ето:
Махат детските надбавки (то пък и те са едни пари ...)
http://www.bulnews.bg/article/265826
Болните:
http://politikata.net/120796/
Инвалидите ги оставам без коментар, защото тук имам двама колеги на колички и ме е срам да им разкажа как е при вас.
Пенсионерите - без коментар.
Какво трябва да изпитвам към тази държава и строй? Демократичен

Nickelback написа:...
Странно, че не оплюваш Канада. Независимо, че никъде не съм я защитавал. Нали според теб навсякъде другаде е така

Последна промяна BMW_POWER на 30 Юни 2016, 0:06, променена общо 1 път
стига глупости де, социализмът си беше утопия, която си има край. сега дали края е бил естествен или оня "белязаният" малко ускори нещата, така или иначе се свърши.
не ти разбирам много тезата - ти си на мнение, че това всичко можеше да продължава безкрайно? пак се връщам на примерът с парното и прозорецът - целият свят бие тъпана за икономия, ама при при нас нали всичко цъфнало и вързало, вместо да икономисваме (сиреч оптимизираме тец) ние отваряме прозорецът, когато ни е топло.....е колко да трае цялата работа?
тези режими, за които и ти си спомняш....защо не се замислиш,че те са следствие от "безгрижният" живот, който си водил?
малко наивен ми се виждаш.....
не ти разбирам много тезата - ти си на мнение, че това всичко можеше да продължава безкрайно? пак се връщам на примерът с парното и прозорецът - целият свят бие тъпана за икономия, ама при при нас нали всичко цъфнало и вързало, вместо да икономисваме (сиреч оптимизираме тец) ние отваряме прозорецът, когато ни е топло.....е колко да трае цялата работа?
тези режими, за които и ти си спомняш....защо не се замислиш,че те са следствие от "безгрижният" живот, който си водил?
малко наивен ми се виждаш.....
@2bar написа: ти си на мнение, че това всичко можеше да продължава безкрайно?.
Колега, това не съм го казвал или писал. Не ми вкарвай чужди мисли в устата. Аз пиша как е било и не коментирам правилно или неправилно е било.
Темата е за това, как сме били при соца. 95% от хората живееха по-добре тогава, отколкото сега. Другите 5% са реститути, бизнес, бивши партийни величия и т.н.
е така де, повечето са живеели по - добре...ми то добре, ама нали се сещаш, че сигурно твоите деца е нямало да живееят по - добре, ако всичко е вървяло така, както си вървеше....
пък и то това добре и зле....всичко е относително...за един добре е като може да се наяде и напие като "попско чадо на задушница", за друг добре е като може да прочете някоя западна книга. явно строят/политиката са си вършели едно време наистина добре работа - хляб и зрелища и друго не му трябва да един прост народ.
пък и то това добре и зле....всичко е относително...за един добре е като може да се наяде и напие като "попско чадо на задушница", за друг добре е като може да прочете някоя западна книга. явно строят/политиката са си вършели едно време наистина добре работа - хляб и зрелища и друго не му трябва да един прост народ.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
BMW_POWER написа:Общо взето беше така. Трябва да бачкаш, да слушкаш и да не говориш лоши приказки. Пупата е пълна и у вас е винаги топло и светло. Сега може И да бачкаш, може И да не слушкаш, може да говориш лоши приказки (на които не винаги обръщат внимание) и у вас НЕ винаги е топло и светло. Обикновенно е и полугладно.
Майната им на технологийте тогава и сега. Просто нямаше стрес. Не мога да го обясня на младите, защото те няма да разберат. Не е и "жалба за младост". Моята тогавашна не я заменям за i-младостта сега. Пак го казвам, нямаше стрес.
Какво те спря да отидеш в Куба и да живееш без стрес? Замисли се малко над това. Очевидно си успял да отидеш и да се установиш някакси в чужда държава... т.е. си направил трудната стъпка вече... Защо не отиде някъде където е така както е било в България? Съвсем сериозен въпрос. Ако кажеш, виждах ги по един начин нещата, но се оказаха, че са по друг и на тоя етап бих се преместил в Куба бих те разбрал, но иначе...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
@2bar написа:....
Оооо, Колега, не ми стига фантазията за това. Къде и как щяхме да бъдем, ако СИВ и Варшавския договор съществуваха още. Божа работа

Българите идват на Балканите и се срещат с Византийската империя 681г (ако се вярва на историята де)
772г след това тя трестава да съществува
Идват турците и завладяват българското (разпокъсаните територии) 1396г
482г след това престават да съществуват и са почти изхвърлени от Европа
Идва СССР през 1944г
45г след това и той се разпада
Идва ЕС 2007г
9г след това първият му член го напуска (останалите готвят референдуми)
Та знае ли човек...???
steeN написа:Какво те спря да отидеш в Куба и да живееш без стрес? Замисли се малко над това. Очевидно си успял да отидеш и да се установиш някакси в чужда държава... т.е. си направил трудната стъпка вече... Защо не отиде някъде където е така както е било в България? Съвсем сериозен въпрос. Ако кажеш, виждах ги по един начин нещата, но се оказаха, че са по друг и на тоя етап бих се преместил в Куба бих те разбрал, но иначе...
Печелиш каса бира, ако успееш да ми обясниш логиката на въпроса. Сериозно!
Аз никъде не съм написал, че харесвам или че съм фен на социализма. Почети темата от край до край, ако искаш. Коментарите ми са само по темата и са възоснова на факти, на които съм бил свидетел или пряк участник. Процесите на перестройката и последвалия грабеж минаха пред очите ми. Трудно някой може да ме убеди, че това дето го виждам не е това, което си мисля.
Ето малко факти за завист (бъзикам се, да не скочите сега пак)

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
drago_pavlov написа:BMW_POWER написа:...
Докато такива като теб дишат няма да се оправим... Жалко, но си е самата истина...
И как ще се оправите след това?Кой ще ви оправи?
Поколението,което няма никакви задръжки да вдигне ръка срещу учителя си?
Което учи,за да вземе диплома?
Дето е по цял ден у фейса и не може да върже 2 приказки както трябва?
След което става барман,сервитьор,таксиметров шофьор,продавач?
Дето първо пита:аз кви пари ще вземам,а не пита:аз какво трябва да правя?
И грам не си дава сметка,че за да имаш някакви претенции те трябва да са подплатени със знания и умения...
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Имам вече няколко годинки преподавателска дейност из по между другото и... просто няма как да говорите за младото поколение на общо основание и да правите генерални заключения. Те са много по гъвкави и адаптивни, от което и да било поколение досега. Проблема е мързела и липсата на дисциплина и идва от нас дъртите, не от някой друг.
И за моето поколение се говореше, че няма да станем хора с "тия компютри", ама криво ляво станахме...
Имал съм съученици пияници и тревари, за които съм си мислел, че ще ги опукат някъде, че хора няма да станат. Е станаха - кой мрежар, кой шеф на ИТ екип. Задомиха се. Дупе знае две и двеста и като види, че няма накъде се оправя. Та и тия младите - като им скръцнеш малко и да видиш как бесния чалгаджия почва да учи дето не си и очаквал! Много си зависи от подхода...
И за моето поколение се говореше, че няма да станем хора с "тия компютри", ама криво ляво станахме...
Имал съм съученици пияници и тревари, за които съм си мислел, че ще ги опукат някъде, че хора няма да станат. Е станаха - кой мрежар, кой шеф на ИТ екип. Задомиха се. Дупе знае две и двеста и като види, че няма накъде се оправя. Та и тия младите - като им скръцнеш малко и да видиш как бесния чалгаджия почва да учи дето не си и очаквал! Много си зависи от подхода...
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
BMW_POWER написа:Аз никъде не съм написал, че харесвам или че съм фен на социализма. Почети темата от край до край, ако искаш. Коментарите ми са само по темата и са възоснова на факти, на които съм бил свидетел или пряк участник. Процесите на перестройката и последвалия грабеж минаха пред очите ми. Трудно някой може да ме убеди, че това дето го виждам не е това, което си мисля.
Аз да ти кажа не разбирма изобщо на какво си фен ти ...
На спокойния живот ?!?! Всички са ... Ама какво седи зад това явно не те интересува

По твоята логика е най-яко човек да изтегли един голям заем да си живее царски и наследниците да плащат ...
Ясно ли ти е, че всички плащаме днес за този спокоен живот тогава?
И не защото са направени чак толкова лоши неща или защото не е направено нищо ...
А защото с оня строй така е бил полиран БГ мозъка, че да се позволи на една шепа хора
да си приватизират и окрададт държавата малко преди и след 90г. ...
Докато всички са си ходели на моренце и са били спокойни, щото кво да го мисли човек
и да бачка и да не бачка парите едни, и да не учиш в завода плащат повече, че има и кво да гепиш, за всичко " се грижи държавата"
едни други след 80г. са си подготвили така нещата, че в един момент всичко да е тяхно ...
Момент това са тия дето са се "грижили" ... чуден строй

Леко упоен от сладкия соц животец 89г. българина се е събудил на едно друго място, а не в чудната соц България ...
Не съм бил и не съм го видял

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...