Новите ГТП стикери
Модератор: Общи модератори
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Re: Новите ГТП стикери
steeN написа:На мен ми харесва вертикално да го лепят, пречи по-малко.NGneer4eto написа:Само гражданската един път я искаха, а талончето и никога.
Гражданската, в смисъл самия договор не могат да ти го искат. Те ся ясно, че може да искат квото си измислят, ама задължение да го носиш или още по-малко да им показваш договора няма. Само малкото талонче.
Топ гъна... как ще махнат полицата, с устна уговорка ли ще сключваш договор със застрахователната компания?
Ако имаш предвид полицата на гражданската (под договор) - да, точно нея искат и имам познати глобявани, за това, че не я носят. Даже един колега си носеше ксерокопие в колата и го глобиха, защото не е оригинала. Вярно беше преди 5-6 години, но не помня да е отпадало това. А и има някакъв смисъл, защото ако стане ПТП и сключите дустранен протокол се вписват разни данни от полицата.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Много неща може да ти искат, ма като не си знаеш правата всякакви неща може да станат.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
steeN написа:Много неща може да ти искат, ма като не си знаеш правата всякакви неща може да станат.
Искаш да кажеш, че това са свободни съчинения?:
http://www.grajdanska.net/go/68-politza.html
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Баси, а аз нито стикера си лепя нито малкото талонче нося, камо ли полица
До сега винаги съм им казвал да ме проверяват в системата че имам гражданска и ако толкова държат да са стриктни да ми пишат глоба за 10лв че ги нямам тия простотии и да не ме занимават да стържа лепенки от стъкла. И до сега един не ме е глобил 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Значи и ти си късметлия. На мен първия ми фиш беше, че карах колата на пияния ми приятел, а тая кола беше без преглед
Съответно ми писаха на мен, щото аз шофирам. Къде тоз късмет да ме пуснат ей така, че не оставям пияни да шофират 

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Въпрос на държание. Случвало ми се е полицай да започне да ми говори на ти и с висок глас и след няколко размени на реплики да смени тона и да мине на вие. И в резултат да се размина без глоби или фишове. Случвало ми се е и обратното вместо фиш да ми напише акт, (не че беше прав, но всички домашни и приятели ме пресираха да си платя 20 лева, да чакам 2 години да ми се възстановят точките и да не се занимавам с глупости) защото сме се разправяли повече от половин час. Чак и колегата му се включи да обяснява. За ГТП само са ми напомняли, че вече е изтекло и съм за глоба, ама айде да карам внимателно.
ПАРИ НЕ ДАВАМ, АКО ЩЕ И БЕЗ КНИЖКА ДА ОСТАНА!!!
ПАРИ НЕ ДАВАМ, АКО ЩЕ И БЕЗ КНИЖКА ДА ОСТАНА!!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
b_u_b_o написа:Баси, а аз нито стикера си лепя нито малкото талонче нося, камо ли полицаДо сега винаги съм им казвал да ме проверяват в системата че имам гражданска и ако толкова държат да са стриктни да ми пишат глоба за 10лв че ги нямам тия простотии и да не ме занимават да стържа лепенки от стъкла. И до сега един не ме е глобил
Странна работа.
Пък в закона се казва, че има глоби за тези неща.
За липса на стикер/не залепен е 50 лева.
За липса на полица оригинал 10 лева
"... е длъжен да залепи в долния ляв ъгъл на предното стъкло на автомобила стикера, който му се дава при сключването на застраховката, и да носи контролен талон към него. Когато моторното превозно средство технологично не разполага с предно стъкло и е невъзможно стикерът да бъде залепен на указаното място, той се залепва на застрахователната полица и при проверка се представя заедно с контролния талон. За липсата на стикер се налага глоба от 50 лв. Ако не носи със себе си полицата за „Гражданска отговорност”, е заплашен да плати още 10 лв. при проверка на пътя.
Значи тези полицаи не са познавали закона, което не ми се вярва, защото точно в тази част са най-много глобите.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Е.Димитров написа:b_u_b_o написа:Баси, а аз нито стикера си лепя нито малкото талонче нося, камо ли полицаДо сега винаги съм им казвал да ме проверяват в системата че имам гражданска и ако толкова държат да са стриктни да ми пишат глоба за 10лв че ги нямам тия простотии и да не ме занимават да стържа лепенки от стъкла. И до сега един не ме е глобил
Странна работа.
Пък в закона се казва, че има глоби за тези неща.
За липса на стикер/не залепен е 50 лева.
За липса на полица оригинал 10 лева
"... е длъжен да залепи в долния ляв ъгъл на предното стъкло на автомобила стикера, който му се дава при сключването на застраховката, и да носи контролен талон към него. Когато моторното превозно средство технологично не разполага с предно стъкло и е невъзможно стикерът да бъде залепен на указаното място, той се залепва на застрахователната полица и при проверка се представя заедно с контролния талон. За липсата на стикер се налага глоба от 50 лв. Ако не носи със себе си полицата за „Гражданска отговорност”, е заплашен да плати още 10 лв. при проверка на пътя.
Значи тези полицаи не са познавали закона, което не ми се вярва, защото точно в тази част са най-много глобите.
Много добре знаят предполагам, ама явно и са наясно че това са малоумни бюрократщини не по зле от мен. Сега проверих, 10лв е за липса на талона, а 50 е за липса на стикер И талон. Ама тва няма да ме накара да си лепя стикерите, ако срещна такъв "съвестен" полицай ще го поздравя, че се занимава с такива сериозни престъпления и ще си платя 50 кинта глоба. Въпросът е принципен...21ви век сме ебаси, всичката информация за мен им е в компютъра, да се научат да го използват.
- steeN
- старши ентусиаст
-
NGneer4eto написа:steeN написа:Много неща може да ти искат, ма като не си знаеш правата всякакви неща може да станат.
Искаш да кажеш, че това са свободни съчинения?:
http://www.grajdanska.net/go/68-politza.html
Няма да са свободни съчения ако ми покажеш съдебно дело, което е заключило така.
Нито гражданска дот нет нито полицаите са тези, които тълкуват закона.
В крайна сметка, всеки да прави каквото си иска, аз повече от талона не смятам да нося и никога не съм носил.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Мхм, един мой приятел така преди години го спират и носи само талончето. Казва на куката, че за какво да нося полицата, нали всичко го има на картончето, за какво е създадено изобщо това картонче тогава и онзи му каза да не остроумничи много.
Но не му написа акт де, понеже си е 10 лв. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тарикатите дето не си лепят стикерите и не носят талончето ушаците ги таксуват като нарушители без гражданска и без преглед до доказване на противното . Може да си ляляте там колкото искате правлино ли е обаче като ви свалят номерата един път ще се научите . По лесно ще минете с лафове ...еййй забравил съм го в къщи , еййй той/тя изтекла ...Тия дето се правят на по умни от ушака ще отнесат плувката и без да са виновни в повечето случаи . Просто приятелски съвет 
Не става въпрос да си подавате всички документи с треперещи ръце при поискване , обаче не виждам никакъв смисъл да се влиза в обяснителен режим с ушаците имаше ли Гюро капа или нямаше

Не става въпрос да си подавате всички документи с треперещи ръце при поискване , обаче не виждам никакъв смисъл да се влиза в обяснителен режим с ушаците имаше ли Гюро капа или нямаше

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
Без стикер и/или талонче е ясно, че си нарушаваш закона.
Е то си има и подход. Сега ако кажеш "ти си много тъп че ми искаш тва" ще ти напишат акт и за още 10 други неща, които изобщо не са незаконни и последното изобщо няма да ги спре
Top Gun Maverick написа:Мхм, един мой приятел така преди години го спират и носи само талончето. Казва на куката, че за какво да нося полицата, нали всичко го има на картончето, за какво е създадено изобщо това картонче тогава и онзи му каза да не остроумничи много.Но не му написа акт де, понеже си е 10 лв.
Е то си има и подход. Сега ако кажеш "ти си много тъп че ми искаш тва" ще ти напишат акт и за още 10 други неща, които изобщо не са незаконни и последното изобщо няма да ги спре

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
Jordana написа:Тарикатите дето не си лепят стикерите и не носят талончето ушаците ги таксуват като нарушители без гражданска и без преглед до доказване на противното . Може да си ляляте там колкото искате правлино ли е обаче като ви свалят номерата един път ще се научите . По лесно ще минете с лафове ...еййй забравил съм го в къщи , еййй той/тя изтекла ...Тия дето се правят на по умни от ушака ще отнесат плувката и без да са виновни в повечето случаи . Просто приятелски съвет
Напълно си прав. Единствено не намирам логика как ще ти напишат глоба, че нямаш гражданска като имаш. Тя е регистрирана и може да се провери и на тях им излиза, затова няма как да ти напишат че нямаш, а само че не я носиш, за което 10 лв. - половин автомивка по-малко. Най-малкото те ще изглеждат като идиоти, ако тръгнеш да си търсиш правата, тъй като ще излезе, че не са я проверили в системата.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Много лесно. Казва, че няма връзка и нищо не може да провери. Съответно пише и при представяне на ГО акта пада. Ама ако си на другия край на България, голямо чакане ще падне. И като сложиш, че си с акт и нямаш син талон, за всяко друго нарушение пак ще те глобят, вместо да ти размахат пръст.
Jordana написа:Тарикатите дето не си лепят стикерите и не носят талончето ушаците ги таксуват като нарушители без гражданска и без преглед до доказване на противното . Може да си ляляте там колкото искате правлино ли е обаче като ви свалят номерата един път ще се научите . По лесно ще минете с лафове ...еййй забравил съм го в къщи , еййй той/тя изтекла ...Тия дето се правят на по умни от ушака ще отнесат плувката и без да са виновни в повечето случаи . Просто приятелски съвет
Чл. 179. (5) Водач, който управлява моторно превозно средство, което не е било спряно от движение и на което не е поставен валиден стикер съгласно чл. 100, ал. 3, и не носи валиден контролен талон от знака, издаден от Гаранционния фонд, за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите по чл. 487, ал. 1 от Кодекса за застраховането, се наказва с глоба 50 лв.