България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от carmanf1 » 10 Сеп 2022, 0:04

Top Gun Maverick написа:

че масово наркомани виждам с тия тротинетки напоследък .., .

Е то тва си е ясно от много дълго време, още от началото като ги пуснаха.

Всичкото наркоман се метна на тия, още като почнаха да ги продават.

И причините са ясни, защо им се кефят…

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 10 Сеп 2022, 1:24

mr_petroff написа: Е това е баш истината ,много точно казано , евала колега :yes:

Абсолютно подкрепям. Нормален извънградски път, караш с 50-60, правиш тапа и се почва прескачането.

Аз винаги гледам да се измъкна от така колона възможно най-бързо.

Веднъж на изкачването към Шипка карах зад една лелка и на някои завои ми се налагаше да връщам първа.. и то на кола, на която първата влиза или ако си спрял на място или с нищожна скорост от 5-10км/ч. Е търпи ли се това в продължение на километри? Никъде не отби да ме пропусне, а въпросната ми кола бе с 60 кончета и нямаше как и да изпреваря.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 10 Сеп 2022, 9:04

Хората са живели в Англия и са свикнали в лявата лента, други обяснение нямам :help:

винаги е имало и ще има разни хорица, каращи с 50 извънгадско, но пък и 30коли да има, си седят там и не отбиват, кеф им е, че водят колоната и командват парада.

Страшно ме дразнят и мен, ама няма какво да се направи.

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 10 Сеп 2022, 13:00

Как да няма? Пуска се трета лента на магистралите, а второкласните пътища стават с минимум три ленти, даже 4 най-добре, с по 2 в посока. После този в дясно, ако иска и на задна да кара. И причината нещата да се направят така е съвсем тривиална. Просто шофьорите са различни и автомобилите също.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Сеп 2022, 16:49

Ей тука съм на едно място, гледам някакви паркирани коли отпред и някакво хаЛуди А8 от тия последните, черно разбира се, лъскаво, хубаво и какво да видиш, вече почти поизтрити ЗИМНИ гуми. Тоест този ден си е карал със снимките гуми цяло лято и не са се изтрили вчера. Та проблеми с парите няма като гледам колата, как си обяснявате този феномен? Не го виждам за пръв път, както и вие предполагам.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 10 Сеп 2022, 16:52

Имам двама колеги, програмист и дев-опс, сигурен съм, че взимат доста прилични пари, и двамата карат със зимни гуми и сега.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Сеп 2022, 17:20

Всичко на лизинг и не остават пари за такива подробности като гуми :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Сеп 2022, 17:29

Top Gun Maverick написа:Ей тука съм на едно място, гледам някакви паркирани коли отпред и някакво хаЛуди А8 от тия последните, черно разбира се, лъскаво, хубаво и какво да видиш, вече почти поизтрити ЗИМНИ гуми. Тоест този ден си е карал със снимките гуми цяло лято и не са се изтрили вчера. Та проблеми с парите няма като гледам колата, как си обяснявате този феномен? Не го виждам за пръв път, както и вие предполагам.

Мноо газ да се сменят гумите… Друг манталитет които идва със финансовото “израстване” и промяната на ценностната система на човека. Среща се основно при хора дето са се видяли с пари и са си купили лъскавите нещата, но всъщност не са им фенове/ хобита.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 10 Сеп 2022, 22:14

Колеги,записах Габровският ТУ,макар и късно.
Започнах да гледам гумите на младите студенти.Останах втрещен.Едно че е масово са със зимни гуми..другото е ДОТ..една Ц класа задните бяха 09 Дот,предните 04.
Друг автомобил,но забравих марката,от зимните гуми тук таме останал някой ламел,всичко изядено...е ти хора минават Шипка(повечето са от СТЗ и надолу)представете си като падне малко дъжд,и след месец и поледица сутринно време.Лошото е че не са бедни студенти,защото масово работят (Задочно сме) ходят по баровете и дискотеките,но пари за гуми няма.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 10 Сеп 2022, 22:43

Зимата няма да ги изненада, вечно със зимни гуми :mhihi:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 11 Сеп 2022, 1:56

А аз баламата умувам да взимам нови 4 зимни, като сегашните са на 4 сезона и минимум 6мм грайфер и на 4те, а двете вероятно дори около 7, и последната зима се справяха окей.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 11 Сеп 2022, 11:34

Брейк чек след като си отнел предимство някаква нова мода ли е? :dunno:

Няколко пъти вече ми се случва в кръгово, някой да ми отнеме предимство и като му свирна или осветя нощно време да ми прави брейкчек и то все с някакви кошници :banghead:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 11 Сеп 2022, 12:45

stean написа:Как да няма? Пуска се трета лента на магистралите, а второкласните пътища стават с минимум три ленти, даже 4 най-добре, с по 2 в посока. После този в дясно, ако иска и на задна да кара. И причината нещата да се направят така е съвсем тривиална. Просто шофьорите са различни и автомобилите също.

Напълно достатъчно е да има 3, както в Румъния. Просто на всеки км, тази по средата се сменя посоката и така може да се изпреварат бавните. :roll:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 11 Сеп 2022, 14:07

drifty написа:А аз баламата умувам да взимам нови 4 зимни, като сегашните са на 4 сезона и минимум 6мм грайфер и на 4те, а двете вероятно дори около 7, и последната зима се справяха окей.

Еми няма да е много умно решение, но след като имаш бол пари може и всеки сезон да слагаш нови ;)
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 11 Сеп 2022, 15:45

Почвам да си мисля, че ако имаше статистика за броя ПТП причинени от Румънци, може би щеше да е доста интересна. Вчера и днеска правих по 200км на Хемус и единствените, които правиха пълни простотии бяха те. Тва братче, да не знаеш откъде ще ти изкочи следващата бърза шкода, само дето не се опитваха да прелитат над мен, а хем си поддържам 140-150. И накрая ей са преди малко една Румънска Ц-класа така хубаво ме засече, та си припомних защо винаги съм с нови гуми, дискове и спирачки.

А пък ей тука ги лъже понякога навигацията и си мислят, че са пропуснали отбивката. И спират на магистралата и дават на задна :banghead: https://goo.gl/maps/f3KQe3R4TNmJxhJA8

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата