Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Икономическата криза 2020-2023

Мнение от steeN » 28 Дек 2022, 23:53

Нещо си дал на късо пак. Намали го тоя градус малко :mhihi: Тва няква нова конспирация ли е, че драго ми е алтернативен профил :mhihi:

Все още не ми е ясно... да я купуваме ли тая рубла или да я продаваме. А долара ще го закопаваме ли както пише Медведката или какво... Еврото ще го закриваме ли? Голям страх да се каже нещо конкретно нали :mhihi: За тва темата с предсказанията седи пуста, а тука се пишат дълги трактати. Давам ви шанс да блеснете с прогнозите за следващата година всичките практици. Петрола 150 кинта или 50 кинта догодина и т.н. Чакате инструкции или... ?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Икономическата криза 2020-2023

Мнение от BMW_POWER » 29 Дек 2022, 1:25

Пействаш фейк новини. Пиша ти го за трети път. Какви рубли, какво евро, какви прогнози, какъв Медведев? Ако искаш да си обективен, пействай всичко, а не само част от бозата на украинската пропаганда.

Излез от образ и карай направо :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 29 Дек 2022, 1:52

Цитата на Медведев за предсказанията му за 2023 е от официалния му профил :mhihi:

За депозитите си го писал ти в отговор на Драго. :mhihi: Вече дори за контраиндикатор не ставаш... тотален бот. Честито :)

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 29 Дек 2022, 3:34

BMW_POWER написа:
drago_pavlov написа:Аз пък чувам, че са спрели износа на депозити от банките :mhihi:
Нещо и пенсии май нямало да има :mhihi:
Голям просперитет го чака руския народ...

Отделно вече са секвистирали депозитите на хората в името на войната :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Поне слушай до край :mhihi: :mhihi: :mhihi:

steeN написа:Забравих да напиша, че щом им събират депозитите, това 100% значи, че санкциите не работят. :mhihi:

2022-12-28 19_32_56-Window.png

И после ти влезе в обяснителен режим. Но аз съм бот :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 29 Дек 2022, 11:14

Според мен, ти си превключил на самообяснителен режим, защото виждам, че най-накрая си намерил какво ти отговарям на твоя фейк нюз. :mhihi: Явно ще продължаваш да циклиш както в темата с ел. коли?

Заглавието ще го сменяме ли на 2024 :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 29 Дек 2022, 15:08

steeN написа:Според мен, ти си превключил на самообяснителен режим, защото виждам, че най-накрая си намерил какво ти отговарям на твоя фейк нюз. :mhihi: Явно ще продължаваш да циклиш както в темата с ел. коли?

Заглавието ще го сменяме ли на 2024 :mhihi:

Добре де, разбрах те. Достоен начин, да се оттеглиш от безмислено започнат (от теб) спор. Заглавието май ще си остане перманентно. Ако не е фейк, вчера австрийците са ги приготвили за скорошни изключвания на електричеството. Дори правили трейнинги, за да видят, какво ще стане.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Дек 2022, 15:36

Докато си лаете и зимата ще мине. Не знам дали забелязваш, но останаха 2 месеца. За декември отива да изгоря 20 чувала по-малко пелети сравнено с миналия декември, който не беше супер студен дори. Тая криза много народ я чакате и май няма да я бъде както се очакваше. Започваш да приличаш на Стийна малко, който като каже нещо и значи непременно е така. Горе-долу като юбера му как ще ми вземе хляба, без да знае по какъв начин карам аз и кого, без да знае че клиентите ми са едни и същи над 1000 човека, които ме чакат и 50 юбера не могат да им предложат каквото аз, даже са гонили други таксита от моите райони. :mhihi: Но ще се чувствам и аз застрашен, че в кризата може да ми вземат хляба юбера.

Та Канада, кога ще дойде тая криза и в какво ще се изразява точно? Тука не мога да се движа в града защото народа тръгнал да пълни количките с храна, не ми се ходи до веригите магазини, че вероятно ще е касапница кой къде да паркира, по нова година обраха плейстейшъните на цена от 2 бона :shock: а колегата Алек казва, че в Англия храните даже по-евтини. Та те не вярвам да вземат пари колкото нас :mhihi: тоест тая криза къде и как ще удари вече? Имотите и тях ги чакам да стават х2 поне надолу като слушам приказки от 1001 нощ 3-4 години, газа на Русия взе да отива на нива като рублата им(това и аз не го очаквах)петрола и той върви към ония нива на които се молеха някой да го купува, народа тука пълни нафта на 3 кинта и се чуди къде да празнува по празниците. Да не би белите мечки в Канада да са в криза за сьомга? Знам ли вече какво имаш предвид. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Дек 2022, 16:25

Колега топ гън- зимата още не е минала- януари и февруари са най- студените. Аз също не мисля, че ще има някаква криза с горивата защото почва рецесия и цените ще паднат а и света се научи къде за добро къде за лошо да се оправя без съветските горива, но просто за коректност викам да спомена, че зимата все още предстои :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 29 Дек 2022, 16:34

Зимата започна преди седмица :mhihi:

Всички писукат, колко са се вдигнали цени, лихви, а после нямало криза :idea:

Тук ми вдигнаха храните с 50% и това е нормално?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Дек 2022, 18:51

Не е нормално освен според управляващите. Но преди това имаше дълги години на растеж и хората свикнаха на охолство. Според мен толкова се вдигна стандарта ни на живот, че дори сега да падне, пак няма да е драма защото ще падне с малко освен за тия, които абсолютно нищо не са правили освен да харчат много и да теглят много кредити.
Иначе да, не е минала зимата, но се очакваше досега много негативни неща да са се случили, а не става така, тоест дори да предстоят кофти времена, няма да е каквото ни плашеха.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 29 Дек 2022, 19:29

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 30 Дек 2022, 2:12

BMW_POWER написа:Зимата започна преди седмица :mhihi:

:mhihi: Вече "ненормалното" става нормално.
:dunno: Днес гледах това: https://t.me/proofzzz/7319 Това в коя част на Канада е на видеото, че е направо приказно-страшно?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 30 Дек 2022, 2:30

nikola59 написа:
BMW_POWER написа:Зимата започна преди седмица :mhihi:

:mhihi: Вече "ненормалното" става нормално.
:dunno: Днес гледах това: https://t.me/proofzzz/7319 Това в коя част на Канада е на видеото, че е направо приказно-страшно?

Това е в Щатите - града е Буфало- след епичната снежна буря която ги удари - 10тина градуса и як дъжд и след това само след 6 часа- минус 10 и след това 50 инча сняг. Но коментарите под клипа в телеграмата къртят.

https://nypost.com/2022/12/27/haunting- ... te-ny/amp/
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Дек 2022, 2:48

alx написа:Това е в Щатите - града е Буфало- след епичната снежна буря която ги удари - 10тина градуса и як дъжд и след това само след 6 часа- минус 10 и след това 50 инча сняг. Но коментарите под клипа в телеграмата къртят.

Там е винаги така. Първите снеговалежи са жестоки, защото езерата правят уникален микроклимат. Студен въздух и изпарение от все още топлата вода и един метър е нещо нормално. Бурята мина на юг. При нас беше само силен вятър, който потроши много клони.

Да не съм офф. Стинка, ЕС е сложил таван на газа 200 евро. Байдън знае ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Дек 2022, 9:41

Top Gun Maverick написа:Докато си лаете и зимата ще мине. Не знам дали забелязваш, но останаха 2 месеца. За декември отива да изгоря 20 чувала по-малко пелети сравнено с миналия декември, който не беше супер студен дори. Тая криза много народ я чакате и май няма да я бъде както се очакваше. Започваш да приличаш на Стийна малко, който като каже нещо и значи непременно е така. Горе-долу като юбера му как ще ми вземе хляба, без да знае по какъв начин карам аз и кого, без да знае че клиентите ми са едни и същи над 1000 човека, които ме чакат и 50 юбера не могат да им предложат каквото аз, даже са гонили други таксита от моите райони. :mhihi: Но ще се чувствам и аз застрашен, че в кризата може да ми вземат хляба юбера.

Та Канада, кога ще дойде тая криза и в какво ще се изразява точно? Тука не мога да се движа в града защото народа тръгнал да пълни количките с храна, не ми се ходи до веригите магазини, че вероятно ще е касапница кой къде да паркира, по нова година обраха плейстейшъните на цена от 2 бона :shock: а колегата Алек казва, че в Англия храните даже по-евтини. Та те не вярвам да вземат пари колкото нас :mhihi: тоест тая криза къде и как ще удари вече? Имотите и тях ги чакам да стават х2 поне надолу като слушам приказки от 1001 нощ 3-4 години, газа на Русия взе да отива на нива като рублата им(това и аз не го очаквах)петрола и той върви към ония нива на които се молеха някой да го купува, народа тука пълни нафта на 3 кинта и се чуди къде да празнува по празниците. Да не би белите мечки в Канада да са в криза за сьомга? Знам ли вече какво имаш предвид. :mhihi:

По повод пелетите, аз обичам да ми е топло и миналата година до това време бях на над 2.5 тона минали през котела.
Тая година съм на 600-700 килограма.
не ми е било студено, защото комбинирам топлото с климатици и излиза далеч по-евтино. По-малко комфортно но значително по-евтино .
Иначе, явно не знаете психологията на българина.
По празниците, българите искаме да празнуваме с надежда и може да си дадем и последните пари, но искаме да си доставим радост с подаръци и изобилие от храна на масата!
Така посрещаме празниците, с надежда посрещайки новата година с отрупани маси и щастие, новата година да е пълна с изобилие, каквото имаме в момента.
Хората си дават последните пари и спестявания за да получат частица лукс и надежда.
Дори има приказка пред отрупаната маса "кога сме най-зле, е така да сме", на пук на някакви псевдо кисели "икономисти".
Това не е картината на кризата и как видиш ли харчим , значи имаме. Това е съвсем друго нещо. Това е оптимизма за по-добро бъдеще!

Иначе, булгаргаз са поискали нови 40% ръст и естествено регулатора няма на одобри този ръст, по стара традиция ще одобри "само" около 30% ръст на цените.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата