По-добре ли бяхме през соца?
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: По-добре ли бяхме през соца?
Не е единственото спасение, просто другите опции са неприятни. А масата хора не искат неприятни лекарства и предпочитат да обвинят външни сили 
"икономиката е виновна", "банките са виновни", "капитализма е виновен"... "евреите са виновни"... и т.н.
странното е, че всички тези са пробвани вече, но продължаваме с тях

"икономиката е виновна", "банките са виновни", "капитализма е виновен"... "евреите са виновни"... и т.н.
странното е, че всички тези са пробвани вече, но продължаваме с тях

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Метода за печелене на пари при който някой друг работи вместо тебе е открит вече . Духът от бутилката е пуснат така че няма връщане назад . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Двама лидери през 20-ти век, са се опънали на финансовата зависимост от долара. Единият е бил отровен, като преди това е заплашван с ядрена война, а другият се е оттеглил тихичко в имението си.
Скоро очаквайте петроюанът или златният юан, само защото имат огромна армия, сравнително работеща идеология, доктрина и посока.
Колкото до есенцията на темата - при соц-а очевидно се е живяло по-добре, но не изцяло благодарение на самият строй.
Исторически погледнато хората живеят все по-бедно, въпреки лъскавите играчки и това се налага като норма. По-скапана храна, по-тесни жилища с по-ниски тавана и криво устройство, по-ниска покупателна способност и тн и тн. (визирам средната класа все пак).
ПС От близо век се говори, как с новите технологии, човечеството щяло да живее без да работи - технологиите дойдоха, но нещо работата и финансовата зависимост не си отидоха.
Просто защото нещата ще излязат извън контрол.

Скоро очаквайте петроюанът или златният юан, само защото имат огромна армия, сравнително работеща идеология, доктрина и посока.

Колкото до есенцията на темата - при соц-а очевидно се е живяло по-добре, но не изцяло благодарение на самият строй.
Исторически погледнато хората живеят все по-бедно, въпреки лъскавите играчки и това се налага като норма. По-скапана храна, по-тесни жилища с по-ниски тавана и криво устройство, по-ниска покупателна способност и тн и тн. (визирам средната класа все пак).
ПС От близо век се говори, как с новите технологии, човечеството щяло да живее без да работи - технологиите дойдоха, но нещо работата и финансовата зависимост не си отидоха.
Просто защото нещата ще излязат извън контрол.

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Не ви ли писна толкова години да копаете гроб на Щатите и на долара. Вече трето поколение комунисти все чакат и все развиват теории за краха на долара и Щатите. Ама и тия Американци с техните долари се оказаха корави копелета. Толкова години по корем се влачат, като някакво ранено животно, луди борчове трупат, но все не фалират, та Русия да стане световен хегемон, рублата да стане световна валута и да настъпи комунизъм по целия свят. Ноооо на хоризонта се появява нова комунистическа надежда - Китай и юана. И пак ще започне едно чакане. Зарежете тия глупости. Образовайте се, научете някой и друг език, спрете чалгата, увеличете секса, спортувайте, карайте си разумно колите, огледайте се за свястна работа, оженете се(ако ви тегли) и се наслаждавайте на хубавите моменти и нещата ще ви се получат и без да фалират Щатите. Че докато чакате Америка да фалира и се плашите от джендъри, евреи, кемтрейлс, масони, травестити, ексхибиционисти, воайори, шемали, Чупакабра, Йети, вампири( вампирЕ в Северозапада) зомбита(в Северозапада ги наричат плътеньици), те годините(и ресурса на инструмента) си минават.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Това всичкото дето си го изброил , кво пречи да си е така плюс коментарите на полувремето ? Мача още се играе , някои направиха смени а други останаха с по-малко играчи .... Колкото и да отместваме темата , България е една страна с мижава икономика , изчезващо население , лоши бизнес условия , непривлекателно заплащане , неработещи институции , зависими медии , нарастваща циганизация и още куп бонуси . А най крупния инвеститор в страната си остават емигрантите . Ако това не беше така , то досега да сме приели еврото шенген менген и останалите евро простотии и да сме станали нормална бяла държава .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
ukelichko написа:Не ви ли писна толкова години да копаете гроб на Щатите и на долара. Вече трето поколение комунисти все чакат и все развиват теории за краха на долара и Щатите. Ама и тия Американци с техните долари се оказаха корави копелета. Толкова години по корем се влачат, като някакво ранено животно, луди борчове трупат, но все не фалират, та Русия да стане световен хегемон, рублата да стане световна валута и да настъпи комунизъм по целия свят. Ноооо на хоризонта се появява нова комунистическа надежда - Китай и юана. И пак ще започне едно чакане. Зарежете тия глупости. Образовайте се, научете някой и друг език, спрете чалгата, увеличете секса, спортувайте, карайте си разумно колите, огледайте се за свястна работа, оженете се(ако ви тегли) и се наслаждавайте на хубавите моменти и нещата ще ви се получат и без да фалират Щатите. Че докато чакате Америка да фалира и се плашите от джендъри, евреи, кемтрейлс, масони, травестити, ексхибиционисти, воайори, шемали, Чупакабра, Йети, вампири( вампирЕ в Северозапада) зомбита(в Северозапада ги наричат плътеньици), те годините(и ресурса на инструмента) си минават.
Леле колко си прав

Само малко ще те допълня. Гробът на долара го изкопаха американците сами преди 50 години. Както показаха среден пръст със златното покритие, така могат да го направят и с т.н. американски държани ценни книжа (или както искаш си ги наричай). Във всеки един момент могат да откажат плащания и дългът им става равен на нула. Отдавна се знае, че златните им запаси са мираж. Много се говори, но никой не ги е виждал. А и надали ще ги види. Както казва Адам Смит, "дайте да дадем". Германците си поискаха златото и американците им върнаха някаква част. Случайно обаче това количество е равно на количеството злато, което американците взеха на съхранение от Украйна. Миналата година имаше скок на златото. Четох интересни анализи, как това случайно съвпада с друго "връщане" от американците на трета страна.
Та иначе съм на 100% съгласен с теб. Пак ще цитирам Адам Смит:
"Яжте, пийте, тези три работи"!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
Jordana написа:Това всичкото дето си го изброил , кво пречи да си е така плюс коментарите на полувремето ? Мача още се играе , някои направиха смени а други останаха с по-малко играчи .... Колкото и да отместваме темата , България е една страна с мижава икономика , изчезващо население , лоши бизнес условия , непривлекателно заплащане , неработещи институции , зависими медии , нарастваща циганизация и още куп бонуси . А най крупния инвеститор в страната си остават емигрантите . Ако това не беше така , то досега да сме приели еврото шенген менген и останалите евро простотии и да сме станали нормална бяла държава .
И аз да те допълня: винаги България търси някой, към който да се прикрепи, за да цоца и да реши проблемите и. Преди 44-та беше Германия, след това Съюза, сега Запада. Лошо няма да сме голям производител на нещо си и да имаме яка промишленост. Лоша е нагласата на простия човек, че ако имаме голяма промишленост, него ще го ВЗЕМАТ на някаква работа, дето по цял ден ще си пита дедовия и ще си краде на воля от голямото предприятие, както беше преди. Лошо няма и да се симпатизира на някаква държава като Русия или САЩ. Лошото е, че разни мазни и некадърни бивши партийни секретари и фатмаци, които през живота си за два лева работа не са свършили искат да дойде Русия и отново да ги направи някакъв фактор в нашето общество и те да решават нашите съдби, а техните отрочета искат да се докопат до някаква Евро-далавера. Ама то на некадърника всичко му пречи и целия свят се е съюзил срещу него и само далавери и лесни пари са му в главата. И винаги знае другите как си изкарват парите и кой им е помогнал да се издигнат. Да не пропусна, че всички екстри като къща, луксозен автомобил, вила, почивка на Ривиерата му се полагат по дефолт.
ПС
Това което аз харесвам на капитализма е, че не прощава на никой. И на мен не ми прости. Любимата ми гледка е как изгрява слънцето на плажа и на второ място: бивш фатмак или некадърен партиен функционер как страда през капитализма и как никой не го сефери за две стотинки.
ukelichko написа:
Това което аз харесвам на капитализма е, че не прощава на никой. И на мен не ми прости. Любимата ми гледка е как изгрява слънцето на плажа и на второ място: бивш фатмак или некадърен партиен функционер как страда през капитализма и как никой не го сефери за две стотинки.
Пак ще си позволя да те допълня. Точно бившите патрийни функционери сега са най-добре. Даже бях женен за дъщерята на такива. Единият съден по делата с малки цифри. Та видях как тези функционери станаха арендатори и "изтеглиха" много напред за броени години. Когато големият син попита веднъж му казах да комбинира името на фирмата, в която работеше дядо му и думата "каптагон" в гугъл. Изясниха му се много неща. Ако сега беше соц, ББ щеше да си е пожарникар, много мутри щеха да са живи (при това медалисти от Световни и Олимпийски игри), видни политици щяха да са сервитьори по морето ....
Бивши партийци зле. И те, и децата им гласуват, че сега са по-добре, просто защото е така.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
ukelichko написа:Това което аз харесвам на капитализма е, че не прощава на никой. И на мен не ми прости. Любимата ми гледка е как изгрява слънцето на плажа и на второ място: бивш фатмак или некадърен партиен функционер как страда през капитализма и как никой не го сефери за две стотинки.
Мдаа, и аз копнея да видя такова нещо. Все още не съм успял, но не губя надежда...
Excellent! Steven is my name!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
Borymeckata написа:ukelichko написа:Това което аз харесвам на капитализма е, че не прощава на никой. И на мен не ми прости. Любимата ми гледка е как изгрява слънцето на плажа и на второ място: бивш фатмак или некадърен партиен функционер как страда през капитализма и как никой не го сефери за две стотинки.
Мдаа, и аз копнея да видя такова нещо. Все още не съм успял, но не губя надежда...
Не четеш правилно. Написах "некадърен". И подчертавам думата "фатмак", което не трябва да се бърка с офицер.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Тия фатмаци и партийни функцинери дето ви развалят капиталистичесата идилия няма да ги видите да страдат никога . Това са хора които още от самото начало на димокрасито си постлаха доволно с имоти и участие в разни държавни дружества и в общи линии изкараха милиони . Познавам неколко такива дето още строят на имоти купени 90те на безценица . В общи линии не останаха много такива , 30 години не са малко време и повечето са пенсионери или в гробищата .
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Jordana и BMW_POWER изобщо не могат да вдЕнат, какво казва ukelichko
Но той отново е право в десЕтката
Но той отново е право в десЕтката

Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Честно, не съм виждал соц - милиционер, фатмак или партиен гуру да страда през демокрацията (освен духовно, за "Бай Тошо", след няколко ракии). Тези, които познавам, си живеят добре. За децата им също не бих се притеснявал...
Като се замисля, май съм виждалм един свой бивш учител да рови около контейнера. Не точно в контейнера, а около него - не знам дали има значение... Виждал съм и един друг пенсиониран учител, който не ровеше в контейнера или около него, но... изглеждаше така, сякаш всеки момент ще започне...

Като се замисля, май съм виждалм един свой бивш учител да рови около контейнера. Не точно в контейнера, а около него - не знам дали има значение... Виждал съм и един друг пенсиониран учител, който не ровеше в контейнера или около него, но... изглеждаше така, сякаш всеки момент ще започне...

Excellent! Steven is my name!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Цялата идея е да си свободен да живеш както искаш. Ако искаш да бачкаш по 24/7 и само пари са ти в главата... твоя работа. Ако искаш да се махнеш от цивилизацията и да го даваш спокойно... села колкото искаш... къщите са без пари отиваш и ставаш овчар.
Но да искаш хем придобивките на съвременната цивилизация (които са резултат точно от хора, които са си скъсвали задника от работа и са били под стрес и т.н.) и да го даваш спокойно... тва в общия случай не може да стане, ако не си го изградил в продължение на доста години... и няма гаранция и тогава.
Баланса всеки сам трябва да си го намери и не мисля, че трябва да очаква, че някой ще го направи вместо него. Да не говорим, че в различни части от живота е различен.
В оная система не можеше да се избира какъв да ти е баланса... сега може.
Тук сте сравнително млади хора. Разбирам да седнат да се оплакват хора, които са имали някакъв сериозен трудов стаж през социализма и да ги е хванал прехода по средата и пенсии и всичко им е отишло по дяволите... да тези хора са пострадали. Но да се оплакват хора дето нямат един ден трудов стаж по време на социализма... е малко странно. Някой сте хванали и "хубавото" образование дори
Но да искаш хем придобивките на съвременната цивилизация (които са резултат точно от хора, които са си скъсвали задника от работа и са били под стрес и т.н.) и да го даваш спокойно... тва в общия случай не може да стане, ако не си го изградил в продължение на доста години... и няма гаранция и тогава.
Баланса всеки сам трябва да си го намери и не мисля, че трябва да очаква, че някой ще го направи вместо него. Да не говорим, че в различни части от живота е различен.
В оная система не можеше да се избира какъв да ти е баланса... сега може.
Тук сте сравнително млади хора. Разбирам да седнат да се оплакват хора, които са имали някакъв сериозен трудов стаж през социализма и да ги е хванал прехода по средата и пенсии и всичко им е отишло по дяволите... да тези хора са пострадали. Но да се оплакват хора дето нямат един ден трудов стаж по време на социализма... е малко странно. Някой сте хванали и "хубавото" образование дори

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Нямаш си идея дори колко народ изпаднаха в тая позиция партер , къде ги натегна демокрацията . Голяма част от тях са все още живи , макар и пенсионери . Но какво толкова - човек за човека е вълк , основен принцип при демокрацията както разбрахме до тук в темата .