Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Икономическата криза 2020-2023
Преди няколко страници обсъждахме квартални заведения, като опция за храна за вкъщи... В нашата от миналата седмица възстановиха и барбекюто за петък, събота и неделя! Нещата стават още по-хубави на него!
В завода, където работя, колеги предлагат домашни бабек и луканка на цени от 30 и 40лв/кг съответно! Добре изсъхнали и вкусни...
В завода, където работя, колеги предлагат домашни бабек и луканка на цени от 30 и 40лв/кг съответно! Добре изсъхнали и вкусни...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Кое му е полудяло, мръднало 1% за два часа и достигна нечуваните нива от...онзи ден? 

b_u_b_o написа:Кое му е полудяло, мръднало 1% за два часа и достигна нечуваните нива от...онзи ден?
1.34% за деня, но за милионерите това са пари за семки

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Понеже се коментират цени на самолетни билети преди няколко страници та гледам се говори че били скочили двойно. Ми сигурно ако се сравняват цените от преди няколко години през ниския сезон със тези сега през силния/летния. Та лично нямах намерение да пътувам тази година, обаче по това време април са две години откакто почина майка ми и миналата година не успях пък и ми се пада да почивам точно тези дни та се разцъках и ето какво взех току що. Вярно дългия полет е малко по продължителен пък и манафите не сервират алкохол, та не знам как ще подремна, ма за тази цена някак си ще го преживея. Иначе досега ние в нашето семейство сме най-големите каръци по отношение на самолетни билети, все ги взимаме с $200-300 по скъпо от другите БГ-та наоколо. Да не говорим че 2020 и 2021 съм си ходил по три пъти когато моите бяха много зле особено 2021 когато си отидоха през два месеца, ма съм си плащал билетите и хич не съм се замислял, какво да се прави, както дойде.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Твоята цена е около 1000CAD. Ето от Монреал до София през април, трите най-ниски оферти. 1:1.33 e в момента курса
Така е прочел в petel.ru / bradva.rub_u_b_o написа:Кое му е полудяло, мръднало 1% за два часа и достигна нечуваните нива от...онзи ден?

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
BMW_POWER написа:b_u_b_o написа:Кое му е полудяло, мръднало 1% за два часа и достигна нечуваните нива от...онзи ден?
1.34% за деня, но за милионерите това са пари за семки![]()
![]()
Въпросът, който не си задаваш е, защо се получи това?
Какво да го задава, той го знае, феда обявиха снощи вдигане с 0.25 и всичко мръдна, не само златото. Сега се очакват два три данни за инфлацията преди следващото заседание на фед, вероятно ще има още едно вдигане с 0.25 и после му мислят. Но може и директно да спрат. Джеромката намекна, че не е много сигурен дали ще свалят инфлацията до желаните 2%, но не бързат със спирането защото това ще доведе до нови растежи на всичко, включително и инфлацията.
Трябва по-често да четеш крипто темата и няма да те учудват някакви неща.

Иначе гледайте какво става, милионер да си в Боровец.

https://pochivka.blitz.bg/ski/banica-za ... ocna-video
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Прав си не си го задавам тоя въпрос, защото знам отговора му. Ти обаче явно не, щом така те изнанадва това движение.BMW_POWER написа:b_u_b_o написа:Кое му е полудяло, мръднало 1% за два часа и достигна нечуваните нива от...онзи ден?
![]()
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
///M Power написа:Е.Димитров написа:......
Когато човек покаже колко е зле някъде, е редно да каже къде е по-хубаво, аз от вас /анти-западняците, дето половината живеят там/ чувам само колко е гадно на запад, извода ми е че на изток трябва да е добре. Кажи според теб къде се живее най-добре, да не се бъркам....
Айде пак глупости!
"Вас анти-западняците"?
Хайде стига с тези етикети!
Вече написах, мислете малко какво четете , не първосигнална реакция на някаква нервна основа.
Никога не съм бил анти-запад, ама никога и винаги съм обичал западната култура, начин на живот и всичко свързано със така нареченият запад.
Мнението ми, за което си мисля , че визираш е чисто прагматично и честно.
А то е , когато нещо се случи на запад, от рода на някакви репресии срещу протестиращи се отразява по един начин, ако обаче се случи в държава, която е на прицел вече се представя по съвсем различен начин.
По принцип аз също съм за по-радикални мерки спрямо някакви общо казано безредици , защото също така смятам, че "свободата" е за отговорни хора, не за всички.
И точно поради горната причина, да живееш свободно е по-лесно в някаква държава като нашата отколкото в някаква да кажем организирана държава.
И освен това смятам, че България е една добра държава за живот , не съм с някаква "емигрантска" психика.
Просто , както е в в повечето европейски страни, трябва да се избягват някой региони, където разликата в тези региони е огромна да кажем в Франция и България в полза на България.
По темата,
колко е общата инфлация в България за 2021 и 2022 в България?
3186 написа:Така е прочел в petel.ru / bradva.rub_u_b_o написа:Кое му е полудяло, мръднало 1% за два часа и достигна нечуваните нива от...онзи ден?
Ц!
https://goldprice.org/
b_u_b_o написа:Прав си не си го задавам тоя въпрос, защото знам отговора му. Ти обаче явно не, щом така те изнанадва това движение.BMW_POWER написа:b_u_b_o написа:Кое му е полудяло, мръднало 1% за два часа и достигна нечуваните нива от...онзи ден?
![]()
Ми може и да не знам отговора, защото няколко часа в баничарката не съм следил никакви новини. Само отворих сайта и видях скока нагоре. Това явно ме прави много прост в твоите очи

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Не бе, нали ти му каза, че не си задава тоя въпрос, затова така ти отговаря.
Въпросът е зададен още в началото на януари като обявиха по-ниска от очакваното инфлация, от там се чакаха "по-ниски" лихви и то така и стана. Както и да е, злато да има само. 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Това явно ме прави много прост в твоите очи
Не, в моите очи те прави човек, който пише в темата небивалици и се информира основно от абсурдни източници, вместо да отдели това същото време да прочете какви са икономическите процеси които се случват в момента, които движат всички пазари.
Top Gun Maverick написа:Джеромката намекна, че не е много сигурен дали ще свалят инфлацията до желаните 2%, но не бързат със спирането защото това ще доведе до нови растежи на всичко, включително и инфлацията.
Имай предвид, че януарския CPI беше последния смятан по-старата формула, от февруари вече влиза нова такава и нищо чудно да са я барнали точно както им трябва и да продължи да се понижава с прилични темпове.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Абе то и аз така разбрах, че има нова формула, но не знаех от кога я гледат, дали са гледали януарската по нея или не. 

b_u_b_o написа:...BMW_POWER написа:Това явно ме прави много прост в твоите очи
Мда, как беше? Форум. Задаваш въпрос и ти отговарят. Български форум. Задаваш въпрос, и ти казват, колко си тъп

Растеж на цената на златото с повече от процент за броени часове е меко казано "икономически процес". Интересно ми беше да науча, какво се е случило. А научих какъв съм

Що се отнася до "небивалици" и "абсурдни източници", да не ползвам повече
goldprice.org
Tи кой по-достоверен източник бе ми препоръчал?