От атомното оръжие до… камъка- тема за всички оръжия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: От атомното оръжие до… камъка- тема за всички оръжия

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Дек 2024, 13:26

Случаят беше споменат в горното видео, ама да знаеш, че света отдавна не разбира руски език. Само републиките около Съветския съюз още го говорят, ние не сме от тях и няма как да разберем правилно подобни видеа. Да бая и другите колеги, че мине се не мине и някой пуска нещо на руски. И преди да решите, че го казвам с нотка против Съветския съюз, не, просто тъкмо почнах първи клас и те го махнаха като задължителен в училищата и нашите от втори клас не написаха на СИП по английски защото се чуваше, че ще е езика на света. :dunno: Можеше и немски да избирам, ама явно и той е изглеждало, че ще се говори колкото руския, но практически с английски се оправяш спокойно и в Германия, за в Русия не знам.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 22 Дек 2024, 17:53

А толкова много информация за всичко има на руски в 'нета'... Добре, че не съм от 'младите'!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Дек 2024, 19:43

Дано успяваш да я отсееш, че наистина е много информацията, но и в двете посоки. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 22 Дек 2024, 20:03

Казах го по принцип! Тази, за която говориш ти, не ме интересува особено...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 22 Дек 2024, 20:39

Top Gun Maverick написа:Дано успяваш да я отсееш, че наистина е много информацията, но и в двете посоки. :mhihi:

Има много фалшива и манипулативна информация и от двете страни . Повече е от запада естествено , защото е насочена към техния електорат който е повече . Дори Маск се пусна в тоя бизнес макар да хвана последния влак миналата година , и направи кошер с изкуствен интелект по негов образ и подобие xAI . 100 000 видео чипа Нвидия в клъстер , сега разширява бизнеса и ще слага 1 милион чипа .
https://www.investor.bg/a/566-novini-i- ... lrd-dolara
Това комбинирано със социалната му мрежа от която се обучава интелекта на Маск и старлинк който контролира информационните потоци по цял свят е ужасно оръжие за контрол . Практически не можеш да отсееш нищо срещу тази машина за контрол на информацията . Могат да ти генерират всичко което смятат че трябва да видиш и да прочетеш и да те държат в информационен мехур изкуствено създаден да те управлява като агнешка главичка . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 22 Дек 2024, 22:48

Американците и хуситите са се скарали за това, кой е свалил Фъ-18-ката сабале.... :mhihi: Хуситите твърдят че са те, докато американците настояват че всъщност са те :dunno: :lol: Имам известни съмнения, тъй като след инцидента самолетоносача вдигнал платната и отплавал към по-безопасна част на водния басейн :mrgreen:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Дек 2024, 3:55

nickstorm написа:Американците и хуситите са се скарали за това, кой е свалил Фъ-18-ката сабале.... :mhihi: Хуситите твърдят че са те, докато американците настояват че всъщност са те :dunno: :lol: Имам известни съмнения, тъй като след инцидента самолетоносача вдигнал платната и отплавал към по-безопасна част на водния басейн :mrgreen:

Забрави да напишеш, че след като отплавал 1/3 от екипажа на самолетоносача подал молби за напускане. Няма опорка която да не завършва така. Ама си и ти…

Гледам не сте писали как евреите не можаха да прихванат тая хиперзвукова ракета (Палестина 2- модифицирана иранска балистична ракета със среден обсег). Има видео където се вижда, че прехващачите я изпускат с много- просто явно е доста по- бърза от сметките и насочването им. Аз лично го намирам за много интересно…
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Дек 2024, 8:25

Ти остави, ами виж поста от миналата страница, ще го повторя, че Данчо ми го замете с неговите неща, та правил си си у вас някакви такива джаджи в коли или поне на стойка с дистанционно?
Top Gun Maverick написа:https://youtu.be/31RQwF2S0dE?si=QrLs2rQc6jtDtsHg
За алх ми е интересно като му е хоби дали не си е правил подобно оръжие като това на 20-та минута от видеото, вдъхновено от филма за Чакала.
То цялото клипче е интересно, малко преди тая 20-та минута(18:30 някъде)обясняват как от 47 метра уцелва човек в слепоочието, което ми се струва невероятно да бъде с револвера(с малък калибър) е който е носил само за да проучи района, но се решава на убийството спонтанно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 23 Дек 2024, 8:57

Естествено , всеки който е гледал филма Чакала с Брус Уилис си е правил такова . А Брус Уилис е гледал филма за Леша Солдат - Алексей Шерстобитов и си е правил ... :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Дек 2024, 15:44

Top Gun Maverick написа:https://youtu.be/31RQwF2S0dE?si=QrLs2rQc6jtDtsHg
За алх ми е интересно като му е хоби дали не си е правил подобно оръжие като това на 20-та минута от видеото, вдъхновено от филма за Чакала.
То цялото клипче е интересно, малко преди тая 20-та минута(18:30 някъде)обясняват как от 47 метра уцелва човек в слепоочието, което ми се струва невероятно да бъде с револвера(с малък калибър) е който е носил само за да проучи района, но се решава на убийството спонтанно.

ми.. 47м с пистолет си е дистанция... ма що не... но със сигурност не е било със малък (в смисъл къс) револвер - бил е поне със 10-15см цев- не толкова за точноста на куршума (като разсейка на дистанция) а за да има по-голямо отстояние на мушката от мерника защото колкото по-малка е тая дистанция толкова е по-трудно меренето на дълги растояния- като са близо една до друга мушката и мерника окото не вижда ако са малко криви а това е достатъчно на разстояние да пропуснеш целта. затова голямото отстояние на мушката от мерника е задължително за стрелба на разстояния. затова и дългото оръжие е значително по-точно от късото на къси разстояния - не защото цевта е по-дълга а защото мушката и мерника са далече едно от друго. ако сложиш една оптика на пистолет ще се окаже, че до 100 метра е точно толкова точен за практически цели (хора/ животни) колкото и едно дългоцевно оръжие-

ама всъщност всичко е въпрос на тренировка... има хора които на 100 метра с ар-а с бързомер не могат да уцелят човешки силует а има и хора които на това растоние с пистолет с мушка и мерник ги вкарват 10 от 10... повечето масови оръжия от началото на 20ти век до сега ако са изработени във фабричните си допуски са изненадващо точни в ръцете на тренирания стрелец.

а, и калибъра няма значение общо взето под 100 метра дистанция- всичките са достатъчно точни да уцелиш някого в главата... след 100 метра вече грубо казано почват да хвърчат различно... както казах по-горе същото важи и за дължината на цевта до колкото не е 5см примерно и не се стреля след 100-тина метра... ма темата е обширна и не е за тука... единна истина няма- всичко е въпрос на изключения
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Дек 2024, 3:23

По напред някъде в тия теми коментирах прашката на Давид , ето я в действие нагледно щото аз като приказвам говоря :mhihi:

https://www.youtube.com/watch?v=nH-nkCj ... el=WSJNews

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Дек 2024, 13:25

Не знам за прашката, ама Путин казал, че е много възможно да направи ядрен опит, понеже новата администрация на Тръмп била много крайна в това отношение или нещо си. Под Съветска Русия не е правила такъв от 1990-та.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Дек 2024, 14:12

Надявам се да не ни върнат в 14век с тия требушета и арбалети :ok:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Дек 2024, 16:17

Top Gun Maverick написа:Не знам за прашката, ама Путин казал, че е много възможно да направи ядрен опит, понеже новата администрация на Тръмп била много крайна в това отношение или нещо си. Под Съветска Русия не е правила такъв от 1990-та.

аз не знам тези ядрени тестове каква политическа стойност имат- да покажат на "враговете", че имат главите и носителите? ми че то се знае, че ги имат... винаги ми е било чудно. разбирам иран да направи ядрен тест щото нали не е ужким ясно дали имат всичко нужно ама америка? русия? китай? там мача е свирен...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Дек 2024, 16:55

Явно тестовете на новото им ПВО, за които се чу чак в Казахстан не са достатъчни и са решили да провеждат още тестове.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата