България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Мен преди 15-Тина години ме удари полицай на пешеходната пред радиото. И двете коли в двете ленти спряха, но тоя мина между тях.zAcK написа:Къде са тия, дето казват, че много мрънкам?![]()
От тая територия и от населяващата я сган държава и народ не става, па ако ще и най-големите оптимисти да сте![]()
Преди малко един с някакво изпърдяно Х5 щеше да ме отнеше на пешеходната на бул. Витоша в Иван Вазов.
Тръгвам да пресичам, другите спират, аз си ходя и тоя през линиите трамвая мина на 10 см. от мене с поне 60км/ч!
Няма проблеми. Пешеходците са виновни. Беше със C регистрация. Явно е голям карач, не като тия от провинцията...
P.S. Ей тука... https://www.google.com/maps/@42.6774104,23.3100488,3a,75y,249.23h,71.36t/data=!3m6!1e1!3m4!1swemBSvxJEE5TWKHWmM_wYA!2e0!7i16384!8i8192
После тръгна да бяга, но го стигнах на Графа и Раковска. Там имаше полицаи и го спряха.
Отказа да излезе и да си даде документите.
Нещата стигнаха до там, че дойде тоя големия шеф по ония време, който се возеше в едно ТТ кабрио. Тогава чак излезе и вонеше на бъчва.
Подадох жалба в прокуратурата с медицинското.
Познай резултата?
От 30 години до сега не е имало ден в който не мога да клекна с поне 150% от личното си тегло и да дръпна тяга с над 200%. Нямам ни една контузия с изключение на тази, която получих тогава. Лявото ми коляно не е като дясното.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
bum_bum написа:Отказа да излезе и да си даде документите.
Нещата стигнаха до там, че дойде тоя големия шеф по ония време, който се возеше в едно ТТ кабрио. Тогава чак излезе и вонеше на бъчва.
Подадох жалба в прокуратурата с медицинското.
Познай резултата?
От 30 години до сега не е имало ден в който не мога да клекна с поне 150% от личното си тегло и да дръпна тяга с над 200%. Нямам ни една контузия с изключение на тази, която получих тогава. Лявото ми коляно не е като дясното.
Що си нае адвокат и да заведеш дело срещу него за нанесени болки и страдания, да ти плати поне медицинските разходи. Въобще в такива случаи гражданската отговорност на виновния покрива ли някакви медицински и пропуснати ползи като отсъствие от работа и подобни, освен нали някакви ремонти по колата?
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Този патрулния, който го спря щеше да свидетелства, защото беше много афектиран от случая.
После се отметна. Аз понеже живеех там го виждах всяка сутрин и го питах защо. Той обясни, че онзи бил някакъв много, много голям шеф и индиректно ми каза, че няма да е много добре за мен в личен план да се занимавам с него.
ГО покрива много неща. Ако си циганин. В такъв случай щях само да звънна на евроромата да задвижат там нещата и щях да платят и на лелинчо ми Зюмбюл едни 20-30 бона заради това, че новината за моето страдание му е донесла душевен дискомфорт.
Жената я удариха с детето преди 7-8 години на кръгово. Оня си влязал директно в нея. За калник и врата снесоха там някакви тънки, колкото да ги боядисам с кенче спрей. Детето нещеше да влиза в колата в продължение на месеци. Това никой не го отчете като проблем.
Същото стана и когато снегорина ми нарина една камара лед в предния джам и потроши маска, бъбреци, решетки, джам.. ГО не плати нищо, защото нямало директен контакт със снегорина. Въпреки двустранния протокол с водача на снегорина. Децата имаха стрес от возенето не знам колко време, щото вътре се усети много неприятно. Беше все едно катастрофа с друга кола. Но всичко си остана естествено за моя сметка.
Не, че съм и търсил нещо де. Две деца имам и не съм взел дори тия подаяния, които ги дават за раждане на дете.
После се отметна. Аз понеже живеех там го виждах всяка сутрин и го питах защо. Той обясни, че онзи бил някакъв много, много голям шеф и индиректно ми каза, че няма да е много добре за мен в личен план да се занимавам с него.
ГО покрива много неща. Ако си циганин. В такъв случай щях само да звънна на евроромата да задвижат там нещата и щях да платят и на лелинчо ми Зюмбюл едни 20-30 бона заради това, че новината за моето страдание му е донесла душевен дискомфорт.
Жената я удариха с детето преди 7-8 години на кръгово. Оня си влязал директно в нея. За калник и врата снесоха там някакви тънки, колкото да ги боядисам с кенче спрей. Детето нещеше да влиза в колата в продължение на месеци. Това никой не го отчете като проблем.
Същото стана и когато снегорина ми нарина една камара лед в предния джам и потроши маска, бъбреци, решетки, джам.. ГО не плати нищо, защото нямало директен контакт със снегорина. Въпреки двустранния протокол с водача на снегорина. Децата имаха стрес от возенето не знам колко време, щото вътре се усети много неприятно. Беше все едно катастрофа с друга кола. Но всичко си остана естествено за моя сметка.
Не, че съм и търсил нещо де. Две деца имам и не съм взел дори тия подаяния, които ги дават за раждане на дете.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
zAcK написа:И другото. Общината била виновна? Ето го мястото. Има 10 знака, ограничение заради пешеходната от 30 км/ч, не да ви прецака ралито.
Отделно пешеходната е повдигната. И тоя урод е убил момичето на пешеходната, щото е карал с минимум 70 км/ч тоя таралясник!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Първо тая снимка дет си я дал е стара и сега няма почти нищо общо. Второ да, общината е виновна, щото ако имаше нормални колчета (а не такива колкото да отбием номера) това нямаше да се случи
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Jorixa написа:zAcK написа:И другото. Общината била виновна? Ето го мястото. Има 10 знака, ограничение заради пешеходната от 30 км/ч, не да ви прецака ралито.
Отделно пешеходната е повдигната. И тоя урод е убил момичето на пешеходната, щото е карал с минимум 70 км/ч тоя таралясник!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Първо тая снимка дет си я дал е стара и сега няма почти нищо общо. Второ да, общината е виновна, щото ако имаше нормални колчета (а не такива колкото да отбием номера) това нямаше да се случи
Я снимай мястото, където са знаците преди пешеходната, да видим как няма нищо общо

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Направо да сложим стени на тротоарите ако искате понеже цървулите не знаят как да карат, че да не се качват върху тях и да помитат спирки а? С хора нали, между другото.
Викате нищо не се променяло:
https://www.pariteni.bg/novini/transpor ... chi-243945
Скоро ще го духат всички боклуци с 20-30 тона на пътя, които решават, че щом може рейса да лети със 140, значи спокойно може да ми се лепи на бронята.
Викате нищо не се променяло:
Скоро ще го духат всички боклуци с 20-30 тона на пътя, които решават, че щом може рейса да лети със 140, значи спокойно може да ми се лепи на бронята.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Абе не бях споделил, ама кат ходихме на опера на Ботевградско един фокус ЕН даваше яко газ, след него едно немско ферари. Не го гонеше, просто караше след него. И накрая един 4-осен Мерцедес на ПИМК ги изпревари и двамата
)) Всъщност това са най-бързите коли по Ботевградско.... Даже и пълни да са. как се спират тия 20-30 тона не е ясно, ама се раздава яко газ
)

Хм,хм...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Top Gun Maverick написа:Викате нищо не се променяло:
скоро, скоро... никога
откога чакаме да не се претоварват самосвалите и вместо по 16 тона се карат по 44 тона товар
това с тахографите също е малоумно, тук никой не гледа тахографи

в "европата", ако те хванат с манипулиран тахограф --> вземат лиценза на фирмата и всичките й камиони СПИРАТ независимо къде се намират

тука си правим вятър на устата само
чакай да се оправим ... животеца ни мина в тъпотии
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
zAcK написа:Jorixa написа:zAcK написа:И другото. Общината била виновна? Ето го мястото. Има 10 знака, ограничение заради пешеходната от 30 км/ч, не да ви прецака ралито.
![]()
![]()
![]()
Я снимай мястото, където са знаците преди пешеходната, да видим как няма нищо общо
Ми най-малкото има бус лента и колчета вече
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Маверик, в Европа има и баничарки с тахограф. Да не говорим за всичките частни камиони до 3,5 тона, които водачи не ползват тахографи. Та тези ще отнесат първи боя. И тези промени са най-вече заради тях. Тия дето щпорят с 140, най-вероятно са с манипулирани тахографи.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Top Gun Maverick написа:Скоро ще го духат всички боклуци с 20-30 тона на пътя, които решават, че щом може рейса да лети със 140, значи спокойно може да ми се лепи на бронята.
Редовно по магистралаТА (

Би трябвало всички превозни средства регистирани на фирми да имат тахографи... за да се спре с това "бързане". Да не уточнявам за къде бързат

п.с. някой зачитал ли се е в проектозакона? явно доста промени се готвят.
Последна промяна steeN на 17 Окт 2022, 12:25, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Аз съм имал случай от Китен към Бургас да карам с 90 (колкото е ограничението) и рейсаджия с 50+ човека да ми свети отзад, щото съм го бавил. В крайна сметка ме изпревари и си продължи по пътя...
Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
vicho написа:откога чакаме да не се претоварват самосвалите и вместо по 16 тона се карат по 44 тона товар
ще има яко протести..

До колкото имам спомен, самите фирми изпращачи яко искат с тонаж да се кара и всички са принудени просто. Ако не си ти, дават на следващия..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Едните искат да изпращат бързо, евтино и за вчера ако може, другите пък за да осигурят това претоварват и бързат, понеже искат да вземат всичката работа на света. Това е уравнението като другите неща са подробности.
In God we trust, all others we track.

- TNT
- младши ентусиаст
-
И накрая почваш да гледаш как от Германия ти идва по-евтино, щото онея не претоварват