избор на фото - никон Д90 или Канон Д50
Модератор: Общи модератори
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
оффф просто ти написах по-добре да инвестираш в оптика, ма квото искаш прави ти си харчиш парите. Пускаш тема и питаш за съвети, обяснявам ти кое е по-добре и ти пак на твойто. Да не беше пускал темата. Просто ти казвам оптиката е по-важна от от тялото. Ако имаш пари за ново тяло и за хубави обективи (и най-вече светлосилни) купувай. Аз повече няма пиша, защото просто явно няма смисъл и просто супер глупави сравнения даваш с тия м3ки и т.н., изобщо не са съпоставими двете неща
Tux0 Ca !

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
я по-кротко ,бе колега!! нещо си се превъзбудил. ти не каза дай парите за оптики ,а не давай толко-земи си нещо много по-евтино!! тема се пуска и се говори,а кой кво ше земе от съветите си е негова работа!! искаш да кажеш,че понеже не съм про-фотограф няма да мога да боравя с тая машина ли!? айде да не е така!да -сигурно няма да използвам в началото всички възможности на машината,но аз не питах:дайте акъл какъв апарат да си взема -снимам от вчера,а питах за няколко варианта...!! ако не ти харесва кво се съветваме-не съветвай....!!
Абе, SpUd3r, кой с какво съм подвел бе я прочети внимателно какво съм писал... Ти са ако не е на твойто и дай да спориме... Я ми кажи каква разлика ше усети човек между двата апарата ако за пръв път хваща ДСЛР?
И за обективите и тука съм дал съвет не за конкретно снимане на пилци или каквото и да е а конкретно за това, че ще се снима за пръв път с подобна техника.
И в студио има голямо значение с какво ще снимаш ама ти нали ги разбираш тия работи треа да знаеш...
И за обективите и тука съм дал съвет не за конкретно снимане на пилци или каквото и да е а конкретно за това, че ще се снима за пръв път с подобна техника.
И в студио има голямо значение с какво ще снимаш ама ти нали ги разбираш тия работи треа да знаеш...
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
напълно спокоен съм си, не слагам аз по 1000 възклицателни накрая на изречението
никъде не съм написал много по ефтино, просто ако имаш 3000 лева бюджет дай 1000 за тяло, пък останалото за два обектива + няколко аксесоара, защото ако ще и с най-хубавия апарат като е кофти оптиката нищо не става. И стига си хващал по-някоя думичка и си правиш цели изводи, не съм казал, като тва за профи фотографа, просто съм сигурен, че някой от функциите изобщо няма и да ги ползваш, но както казах ти даваш парите, ти си избираш кво да си купуваш
мене ми е се тая дали канон 300д ще си земеш или пък никон д3, просто исках да ти помогна да избереш най-оптималното, но избора си е твой
ja -написа, че в студио ще открие разликата между двата апарата, което не е баш така
никъде не съм написал много по ефтино, просто ако имаш 3000 лева бюджет дай 1000 за тяло, пък останалото за два обектива + няколко аксесоара, защото ако ще и с най-хубавия апарат като е кофти оптиката нищо не става. И стига си хващал по-някоя думичка и си правиш цели изводи, не съм казал, като тва за профи фотографа, просто съм сигурен, че някой от функциите изобщо няма и да ги ползваш, но както казах ти даваш парите, ти си избираш кво да си купуваш
мене ми е се тая дали канон 300д ще си земеш или пък никон д3, просто исках да ти помогна да избереш най-оптималното, но избора си е твой
ja -написа, че в студио ще открие разликата между двата апарата, което не е баш така

Tux0 Ca !

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
ами иво, в такъв случай се обличай официално, бегай в павилиона и виж кой марк ти отива на обувките
тва майтап, но въпроса ти е изключително сложен принципно... да, ще си купиш тяло, да, то ще остарее след 2 месеца, да, сигурно и ще ти отеснее... и тук идват обективите, които могат да се ползват дълги, дълги години... и за това махни го тоя 18-200, щото ще искаш да го продаваш след по-малко от 2 месеца...
пак гледам гледаш актуалните модели ... ти си знаеш най-добре, но има така наречени вечни стойности... лично за мен една такава стойност е s5 pro, и ако мине психологическата за мен граница от 1000 усд, един ще тръгне насам... и пак казвам, виж предишните модели в тези линии, дето гледаш сега

тва майтап, но въпроса ти е изключително сложен принципно... да, ще си купиш тяло, да, то ще остарее след 2 месеца, да, сигурно и ще ти отеснее... и тук идват обективите, които могат да се ползват дълги, дълги години... и за това махни го тоя 18-200, щото ще искаш да го продаваш след по-малко от 2 месеца...
пак гледам гледаш актуалните модели ... ти си знаеш най-добре, но има така наречени вечни стойности... лично за мен една такава стойност е s5 pro, и ако мине психологическата за мен граница от 1000 усд, един ще тръгне насам... и пак казвам, виж предишните модели в тези линии, дето гледаш сега
- SKISA
-
-
удивителни си слагам щото ми е кеф!
противоречиш си ,пък после се цупиш ,че не сме те разбрали...!
да-не съм снимал много ,но съм снимал и имам и добри попадения-вярно много малко. ясно е по писаното по-нагоре от други ,че за да тръгна и да имам под ръка нещо,което ще ми даде възможност да снимам в почти всеки момент е да взема 18-200 обектив и после да скоча на нещо по-специално. значи след това следва късите и супер-дългите твърди обективи. тва го научих и от няколко други теми в други форуми. така че питам и решавам кво да приема. понякога е възможно някое мнение и да не се съобразя с него...! ако наистина не ти харесва нещо в темата и смяташ ,че не сме прави-заеби и нема да спорим-просто ше говорим в други теми....! няма как да дадеш мнение и да очакваш някой веднага да наведе глава е да го приеме безпрекословно ,особено по начина ,по който го правиш...
противоречиш си ,пък после се цупиш ,че не сме те разбрали...!
да-не съм снимал много ,но съм снимал и имам и добри попадения-вярно много малко. ясно е по писаното по-нагоре от други ,че за да тръгна и да имам под ръка нещо,което ще ми даде възможност да снимам в почти всеки момент е да взема 18-200 обектив и после да скоча на нещо по-специално. значи след това следва късите и супер-дългите твърди обективи. тва го научих и от няколко други теми в други форуми. така че питам и решавам кво да приема. понякога е възможно някое мнение и да не се съобразя с него...! ако наистина не ти харесва нещо в темата и смяташ ,че не сме прави-заеби и нема да спорим-просто ше говорим в други теми....! няма как да дадеш мнение и да очакваш някой веднага да наведе глава е да го приеме безпрекословно ,особено по начина ,по който го правиш...
Разликта ако я има изобщо, щото според мен не е фрапираща, ще се открие точно в студио щото там можеш да си играеш със светлината. Естетвено ако снимаш на бял фон със големи софтбоксове и 5 студийни светкавици нема да има никаква разлика ама ако се заиграеш със сигурност ще откриеш разликите, предполагам в ИСО-то ще е първата...
Както и да е ако искаш може да поспориме ама на ЛС, че да не прецакваме темата.
Иначе аз не казвам, че не си прав просто, когато купувах и аз така с големата лопата напазарувах. После се оказа че една година освен 50мм друг не съм ползвал. Имам и 2 обектива които събират прахта у нас и е снимано с тях 5 пъти
Конкретно за случая на SKISA е най добре със 18-200 ама да е по-светъл на 2.8 примерно
Ако пък иска да се научи да снима е най добре твърд 50 или колко беше там за Никон еквивалента на зрението 70мм...
Както и да е ако искаш може да поспориме ама на ЛС, че да не прецакваме темата.
Иначе аз не казвам, че не си прав просто, когато купувах и аз така с големата лопата напазарувах. После се оказа че една година освен 50мм друг не съм ползвал. Имам и 2 обектива които събират прахта у нас и е снимано с тях 5 пъти

Конкретно за случая на SKISA е най добре със 18-200 ама да е по-светъл на 2.8 примерно

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
Владо написа:оооо, такъв зум на 2,8 аз не знам да има... и ако има ще е майка си и баща си...
няма за тва истината е 12-24/4 , 24-70/2.8 и 70-200/ 2.8

само че общо струват към 8 бона

Tux0 Ca !

- SKISA
-
-
не бе не съ толко....!!просто некой ден като каем на султана на бруней да мръдне малко ,че ми пречи ше си зеем за стъкло ... телескопа хабъл!! да виим па кво нема да видим през него!!
абсолютно ми е ясно ,че има варианти и много неща,които са специфични в тая област.ясно,че за да си наистина добър трябва да се оборудваш и най-важното-да щракаш! лентовите са много по-качествени ,но там трябва вече да си про,за да не те е яд да хабиш кадри ,а тука при цифровите ше пълна една карта за 2 седмици и ми дреме!! и просто ми трябва нещо ...средно като размер ,но не и като качество! ясно е че ако зема 4 от гамата и ще съм ток! не знам защо ,но не мога да се съглася да взема по-старо в серията ,защото то вече е старо!все едно да си зема комп с характеристики от преди 6мес ,щото не съм на аутокад или фотошоп секи ден! е ми не съм ,ма след година ше е тотално остарял и ше трябва да се сменя...!! тялото си е тяло и стъклата са важни,но се си мисля,че въпреки ,че в началото няма да ползвам всички екстри е по-добре да ги имам! ако ме убедите в оратното -ше се съглася,ма некакси опита ми до сега в други свери тва ми говори.

абсолютно ми е ясно ,че има варианти и много неща,които са специфични в тая област.ясно,че за да си наистина добър трябва да се оборудваш и най-важното-да щракаш! лентовите са много по-качествени ,но там трябва вече да си про,за да не те е яд да хабиш кадри ,а тука при цифровите ше пълна една карта за 2 седмици и ми дреме!! и просто ми трябва нещо ...средно като размер ,но не и като качество! ясно е че ако зема 4 от гамата и ще съм ток! не знам защо ,но не мога да се съглася да взема по-старо в серията ,защото то вече е старо!все едно да си зема комп с характеристики от преди 6мес ,щото не съм на аутокад или фотошоп секи ден! е ми не съм ,ма след година ше е тотално остарял и ше трябва да се сменя...!! тялото си е тяло и стъклата са важни,но се си мисля,че въпреки ,че в началото няма да ползвам всички екстри е по-добре да ги имам! ако ме убедите в оратното -ше се съглася,ма некакси опита ми до сега в други свери тва ми говори.
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
инвестицията в обективи попринцип е по-добра, защото хубавите обективи не се обезценяват толкоз, докато на телата цените им падат дет се вика всеки месец. Ако имаш възможност да си купиш д90 + 16-85 ВР + 70-300 ВР (не са най-добрите, или про обективи, но са страшно добри любителски) да кажем, ще си перфе, но както казах ако имаш някакъв определен бюджет, по-добре ги дай в 2 хубави обектива (за да хванеш по-голям диапазон), защото обективите можеш да си ги ползваш и за следващото тяло, което ще вземеш след време.
Tux0 Ca !

- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Не искам да налагам мнение, понеже не ги разбирам много нещата, но си мисля, че за момента най-добрия апарат може би е Canon 5D MarkII.
21MP, сензора е с размерите на 35мм филм. Снима Full HD видео с 30 кадъра/сек (макар и само 12мин). Само не мога да намеря актуална цена.
21MP, сензора е с размерите на 35мм филм. Снима Full HD видео с 30 кадъра/сек (макар и само 12мин). Само не мога да намеря актуална цена.
- SKISA
-
-
по-добре не я търси цената!ше ти падне капата!
тва с обективите малко се едно само с обективи да се оборудвам...!!
нали требва и читаво тяло да има за тия обективи!
бюджет -нема!нито ше праа снимки в студио ,нито ше ми плащат по 50бона за снимка от жълт вестник.
мъкненето на два обектива засега не е опция,щото просто не ми се носят! 18-200 е наистина златната среда и то излиза ,че е добра среда. тоя обектив ше ми свърши работа и за далечно ,и за по-близичко..е нема да е перфектен ,но както казах аз нема да искам перфектност! искам високо/в случая почти отлично качество/ на тялото и обектив ,който да не ме кара да зимам една чанта още обективи и да почна...!!ако наистина видя ,че има смисъл и си струва и наистина много напредна ше се дооборудвам с други такива.....
тва с обективите малко се едно само с обективи да се оборудвам...!!

нали требва и читаво тяло да има за тия обективи!
бюджет -нема!нито ше праа снимки в студио ,нито ше ми плащат по 50бона за снимка от жълт вестник.
мъкненето на два обектива засега не е опция,щото просто не ми се носят! 18-200 е наистина златната среда и то излиза ,че е добра среда. тоя обектив ше ми свърши работа и за далечно ,и за по-близичко..е нема да е перфектен ,но както казах аз нема да искам перфектност! искам високо/в случая почти отлично качество/ на тялото и обектив ,който да не ме кара да зимам една чанта още обективи и да почна...!!ако наистина видя ,че има смисъл и си струва и наистина много напредна ше се дооборудвам с други такива.....