Кръстовище на равнозначни пътища

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой автомобил трябва да премине първи?

Зелен
155
38%
Червен
229
55%
Син
29
7%

Общо гласове : 413
'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 15 Окт 2008, 17:32

На мен днес ми беше изпита и се учудих. Имах абсолютно същата ситуация, нямаше знаци осигуряващи предимство. Та намалих и се готвих да спра още от далече и да пропусна "червения" в моята ситуация, почти намалих и ДАИ-аджията ми вика "айде де, защо спираш" и аз смъмрих нещо там. Реших да не се правя на много умен и да влизам в спор с него, защото преди това от притеснение и недовиждане (поради голямата колона от трафик в насрещното движение) не завих в една малка пряка вляво, където той ми беше казал да вляза и за малко да ме скъса. :roll: :uups:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 15 Окт 2008, 17:32

SKISA написа:
xterminat0r написа:червения чака зеления
зеления чака синя

Синия минава !!! 8)

имам такова кръстовище и винаги гледам да мина последен :mhihi:

по-нахалния пeчели

голема глупост каза и ти....!! имам впредвид за реда....

защити се обоснови се. това червения кенеф да е с предимство е абсолютна смешка според мен и съм се обосновал. Кажи какъв е реда ?

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 15 Окт 2008, 17:35

Аз мисля, че реда е такъв. След като няма знаци влиза правилото за десностоящия. Зеления пропуска синия, защото му е отдясно, а синия пропуска червения, защото му е отдясно. Така трябва да е, а и инструктора ми помня, че май ми го обясняваше как трябва да се постъпи в тази ситуация. ;)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Левскарче
Аватар
Кара: 02` E46 320d
Детайли за колата: Баничарка

Мнение от BoqnZubarev » 15 Окт 2008, 17:35

xterminat0r написа:
SKISA написа:
xterminat0r написа:червения чака зеления
зеления чака синя

Синия минава !!! 8)

имам такова кръстовище и винаги гледам да мина последен :mhihi:

по-нахалния пeчели

голема глупост каза и ти....!! имам впредвид за реда....

защити се обоснови се. това червения кенеф да е с предимство е абсолютна смешка според мен и съм се обосновал. Кажи какъв е реда ?

На необозначено кръстовище важи правилото за дясностоящия.
В случая на зеления се пада десностоящ синя, на него пък от дясно се пада червения, айде сега сметни кой трябва да мине пръв ;)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 15 Окт 2008, 17:37

звучи логично :) ама знам ли

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 15 Окт 2008, 17:40

Е тва е няква мъртва хватка, тука всеки трябва да чака другия. В правилника пише ли нещо по въпроса (така и не го дочетох, бахти скуката е)?

Аз гласувах за червения по инерция преди да видя картинката и да прочета темата, защото мойта кола е червена :mhihi:
We love you Ronnie!

Левскарче
Аватар
Кара: 02` E46 320d
Детайли за колата: Баничарка

Мнение от BoqnZubarev » 15 Окт 2008, 17:48

Exy написа:Е тва е няква мъртва хватка, тука всеки трябва да чака другия. В правилника пише ли нещо по въпроса (така и не го дочетох, бахти скуката е)?

Аз гласувах за червения по инерция преди да видя картинката и да прочета темата, защото мойта кола е червена :mhihi:

Прочети го докрай :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 15 Окт 2008, 18:04

Аз съм забелязал ,че почти всички водачи реагират като дават газ да минат първи щом като се движат направо ,те са на "царския път" :mhihi:

В активиния трафик това просто няма да се случи по този начин а винаги единия ще е по-нахален и бърз и другите по него ще се подреждат

Георги Пенчев
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Окт 2008, 18:06

е не... тука има едно кръстовище на което като съм дясно стоящ съм с предимство ама винаги спирам защото както се стрелкат направо въобще никой не спира...

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 15 Окт 2008, 18:10

zBoost написа:е не... тука има едно кръстовище на което като съм дясно стоящ съм с предимство ама винаги спирам защото както се стрелкат направо въобще никой не спира...

Точно за това говориме :confused:
Даже най-добре е винаги на кръстовище да се спира ,независимо от знака и регулировката му , после хОди се връщай от оня свят :evil:

Георги Пенчев
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 15 Окт 2008, 18:24

Я кажете ако имаме баш кръстовище с 4 автомобила - по един във всяка лента, нема знаци, нема светофари, аджеба как ще камикадзират :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 15 Окт 2008, 19:05

Без да твърдя каквото и да е, бих искал някой от гласувалите за червения автомобил да коментира този текст от закона за движение по пътищата:

Чл. 37. (1) При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства. От същото правило помежду си се ръководят и водачите на релсовите пътни превозни средства.

И ако може някой да посочи текст от ЗДвП или ППЗДвП, който да казва, че долният текст на ЗДвП има преимущество пред горецитирания?

Чл. 48. На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства независимо от местоположението и посоката им на движение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 15 Окт 2008, 19:29

Изображение

Същия въпрос:Кой минава първи?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gosho.p » 15 Окт 2008, 19:32

Нещо ме навежда на мисълта че за тоя който кара направо не важи правилото за дясностоящия .. :roll: прав ли съм?

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 15 Окт 2008, 19:34

Най-наглия ще мине пръв ;)
п.с. Това за София важи с пълна сила

Spit-Fire написа:Я кажете ако имаме баш кръстовище с 4 автомобила - по един във всяка лента, нема знаци, нема светофари, аджеба как ще камикадзират :mhihi:

В случая ще важи правилото "най-бързия печели" ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата