Радар детектори : коя честота за какво и кои се ползват в БГ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 04 Апр 2009, 22:02

В петък пътувах за София и по магистралата засякох 3 патрула (отсечката от колелото на Стара Загора до София) - всички патрули облъчваха на Х банд...интересното беше, че на няколко пъти през самия път преди колелото, а и по магистралата ми се включваше К-банд!
Единият път дори индикатора отиде до 4-то от общо 5-те деления на радардетектора....намалях, оглеждах се...нищо съмнително в продължение на 1-2 километра...в града пак си ги хващам на Х-банд...за всеки случай съм оставил К-банд включен, макар и когато пищи да няма нито патрул, нито камера...нищо...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 05 Апр 2009, 1:26

Turboman написа:Едната беше кремава астра без надписи,другите 2 си бяха редови патрули. Като се приближих до тях се виждаха вътре униформени от КАТ и обектив до радара. Моя радар издава звук като свирещ щурец лятото и свети в зелено буква К,това е същия сигнал ккойто издава като минавам покрай детектора за скорост на тунела в Люлин

Колега аз съм минавал доста пъти през въпросният тунел и това там е светломер и единствено ти показва скоростта без да прави снимки.

Относно К често са ненужни аларми. Ако ги знаете къде са ще ви е по лесно да ги идентифицирате тоест ако сте карали повече от един път през едно и също място и знаете че има такова нещо.
Като карате по цариградско нагоре по баира посока орлов мост - плиска ще хванете доста Ка-та това става глвано през деня. Това според мен са радарите на камерите има ги на баира и около плиска пак се появяват. През ноща обаче съм забелязал че тия вълни не ги хващаш като минеш от там. Други такива спеед камери незнам. Извънградско ви интересува само Х-а.
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 05 Апр 2009, 1:57

У-вата са им като старите + един обектив до тях,винаги са в неподвижни коли и постоянно включени,моя радар успява да ги засече само от около половин километър преди това и само ако има пряка видимост. Работят на обхвата на който са стационарните радари които ни показват с колко се движим в столицата, по спомен на К вълни
Екип с такъв радар има редовно на спускането към Ботевград,засичал съм на Излизане от Враца - посока Монтана и м/у Монтана и Видин

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Апр 2009, 11:42

Колега, дай малко разяснения, че се обърках...

КАТ-аджиите движат ли се докато те засичат или са спряли (неподвижни) и дебнат? Сигурен ли си, че тоя К-банд, който ти свири не е от нещо друго наоколо (паразитни шумове)? Поне един път не ти ли е изписквал Х-банда докато си минавал покрай тия патрули?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Turboman » 05 Апр 2009, 19:54

Неподвижни са тези с камерите,монтирани на предното табло на колата.
Тези с камерите можете да ги познаете по това че винаги колата им е паркирана в посока с/у вашата на движение
Най често засичам на Х вълни,но ми се е случвало и на К.
Определено не съм се объркал!
Днеска като ходих с мотора до Пловдив бяха 50 на 50 с камери и без

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 05 Апр 2009, 22:10

Днес се връщах от София (посока Стара Загора).
На 3 места имаше патрули.
На 3те места бяха полицейски астри.
На 3те места радара ми пищеше на Х-банд.
К-банд ми се включи на няколко пъти по магистралата, но на места, където нито имаше патрул, нито имаше спрени коли...нито пък индикацията за сила на сигнала се променяше - стоеше си на 1 чертичка и после просто спираше да пищи (чисто).

При 3те патрула, който облъчваха на Х-банд (убеден съм, защото не само звуковия сигнал на радара е различен, ами и поглеждах, за да съм сигурен) ги хванах от доста далече, намалих умишлено повече (около 100км/ч) и се загледах - на таблото на един от патрулите съм убеден, че видях камера, но пък те облъчваха на Х-банд...както винаги!
За сега оставям К-банд включен и ще следя темата.

Умната по пътищата на родината и радара...винаги включен!!! :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DroW » 07 Апр 2009, 14:00

Turboman написа:Неподвижни са тези с камерите,монтирани на предното табло на колата.
Тези с камерите можете да ги познаете по това че винаги колата им е паркирана в посока с/у вашата на движение
Най често засичам на Х вълни,но ми се е случвало и на К.
Определено не съм се объркал!
Днеска като ходих с мотора до Пловдив бяха 50 на 50 с камери и без

Колега мисля че имаш предвид този радар които все още е незаконен до колкото разбирам.

http://dnes.dir.bg/2009/04/06/news4254368.html
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Turboman » 10 Апр 2009, 11:56

Последния трик дето ми приложиха вчера на два пъти е "Фалшив детектор"
Приближавам дадена караулка с ограничение 60, всички пъплят с 30,а аз си карам с 70 и никаква индикация за радар.Разбира се спират ме и ми викат караш много бързо и разни такива,аз си правя пас и кимам тъпо. След пет минути четене на лекции и разнасяне на документите до всичките им налични колеги ми ги върнаха само с забележка. Първия път си помислих че ми се е повередил радара,но при втория опит вече ми беше ясна картинката

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DroW » 23 Апр 2009, 12:09

Turboman написа:Последния трик дето ми приложиха вчера на два пъти е "Фалшив детектор"
Приближавам дадена караулка с ограничение 60, всички пъплят с 30,а аз си карам с 70 и никаква индикация за радар.Разбира се спират ме и ми викат караш много бързо и разни такива,аз си правя пас и кимам тъпо. След пет минути четене на лекции и разнасяне на документите до всичките им налични колеги ми ги върнаха само с забележка. Първия път си помислих че ми се е повередил радара,но при втория опит вече ми беше ясна картинката

Тука смятам че стана достатъчно ясно благодарение на колегата защо е хубаво да си имаме радар за да се предпазваме от опити за измама като този.
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Алфа Ромео 166
Мечтае да кара: Алфа Ромео 159

Мнение от achkar » 25 Апр 2009, 14:45

Здравейте, колеги. Регистрирах се специално, за да пиша в темата. На мен лично ми взеха книжката за 3 месеца с лазер детектор във Варна, а бях оборудван с Кобра XRS-9950, която е един от топ моделите на кобра за 2008. Но беше вечер и бях първа кола.
Иначе до скоро и аз си мислех, че от лазерите спасение няма, но всъщност има и е доста забавно. Ето видео на Blinder M25: Тук и Тук
Цените на тези тн Laser Jammers започва от 600 лева нагоре. Друга добра марка е Laser Pro Park.

П.П. Да добавя и това http://www.viddler.com/explore/epicfotoguy/videos/1/ :D

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 25 Апр 2009, 20:14

За щастие Лазерите не са толкпова разпространени...все още.

Искам да споделя нещо, което наблюдавам от известно време по родните пътища!

В последно време след всяка патрулка...може би след километър-два дебне друга!!

Имайте го в предвид!
Вчера докато пътувах от София, след тунела на вакарел ... спускам се аз и вече в ниското почти (3 завоя преди отбивката за Ихтиман)...радара започва да пищи - не му обръщам внинание, защото съм заковал на 120 с автопилота....подминавам ги и в този момент виждам, че спрян преди това от тях Мерцедес Е класа потегля и се набира...задминава ме и се скрива зад завоя, при което забелязвам, че радар детектора продължава да пищи (даже си помислих, че хваща отразени сигнали от пътуващите коли).Показвайки се от завоя се скъсва да пищи, а аз виждам въпросната Е класа как набива спирачки, заради стоп палка - втора кола, за по-малко от 2 километра!!

Замислих се - почти всеки уйкенд съм на път, минавам доста километри и се усещам, че този сценарий го виждам за 4-5 път!

Имайте 1 на ум - след патрул доста често има пак патрул! Умишлено разбирасе се позиционират така - има логика!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilio » 26 Апр 2009, 14:23

Аз отдавна съм забелязал. че след една патрулка на километър след нея, често има втора :!: Даже в София при ТЕЦа доста често е така ;)

Ето един линк дано е полезен http://www.inesauto.com/news.php?nid=8
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!

О BMW, имам лудост в главата си от теб!

Фен на тройките
Аватар

Re: Радар детектори : коя честота за какво и кои се ползват в БГ

Мнение от Dimitroff » 05 Юни 2010, 19:05

Нека сега да поизтупам праха от тази тема...просто защото има защо!

В началото на темата бях казал "Пари давам ако някой ми докаже, че полицейски радар облъчва на друга честота освен на Х банд"...е ... вече не давам...

Преди малко се прибирам от една разходка...реших да се поразходя малко по магистралата.
София, Тунела на Ихтиман, после обърнах на първия мост и обратно...

На отиване - нито една патрулка, но на връщане...
Преди поредния десен завой започва да ми пищи на честота Х. Намалям...усилва...усилва...и в момента в който виждам патрулката, която е спряла вече кола (на аварийни до патрулката) започва да се къса да пищи на Ка...без коментар.
Приближавам Черна Маца...още преди края на магистралата - на високото - започва да пиука Х...слизам и спира...след малко пак започва...усилва, усилва...на 150 метра (грубо) от радара започва да пищи Ка ?!?

Вариант да засичам камери или поне мобилните камери с радари (тези в патрулките, дето ги държат?) - щото аз по друг начин не си го обяснявам...

Dimitroff написа:Eто нещо от друг форум, което ме кара да НЕ изключвам Ка-банд.
Аз потвърждавам за засечен радар на КА банд в София.Тази нощ от околовръстното излезнах на Ботевградско шосе.Страшно бързах и на ограничението 50 карах с 90.В един момент радар детектора отчете КА,но не му обърнах внимание,загледах се обаче че сигнала КА1 се задържа 1км и реших да намаля,слезнах на 60 и сигнала стана КА2,след малко КА3 и така..след още малко минах покрай радара.Няма грешка,много ми искаше да направя още едно кръгче и да го снимам или да се направя на загубил се и да попитам полицайте на къде е СФ,като поразгледам в колата, но всяка секунда ми беше от значение.Мисля да си пусна и К банда

И сега нещо много важно...
Двата пъти, в който и пищя по магистралата на Ка band горе над иконата за пистолет ми изписваше някакви GHz...сега след като се разрових...
В един друг форум попаднах на един word документ, в който има изброени полицейските радари, използвани в различни страни. За Албания, България и Естония са посочени следните:
Falcon (K) Band 24.125 GHz
ТР-4 (X) Band 10.525 GHz
Stalker (Ka) Band 34.700 GHz

До днес знаех, че се използва само старото куче ТР-4
ОТ ДНЕС съм 100% сигурен, че в България се ползва и Stalker (Ka band) 34.7GHz - точно тази честота ми изписа и при патрулката и на Черна Маца на влизане в София след слаб Х-банд

Ето го и доказателството за мобилните камери с радар!
Най-напред отчита 1 или 2 индикаций на Х банд, а малко след това преминава на Ка
банд

Вижте сами!
Обърнете внимание на клипчето по-доло - започва на Х банд, но после пищи на Ка...

http://www.vbox7.com/play:2288d999

Вземете под внимание, че това не директен сигнал, а остатъчен (радара или камерата са още включени) - има спряла кола, тоест в момента не се замерва нова скорост, а само се подържа вече засечената!

Сега ще кажете да, бе - да!?

Искам само да ви кажа, че Ка банд е възможно най-широкообхватната честота!!!
Изображение

Въпроса е, че този който ползвам в момента Cobra XRS 9955 .... изписва честотата на Ка - след като я проверих в интернет излезна, че това е честота на друг вид полицейски радар, a именно : Stalker (Ka) Band 34.700 GHz! (горе съм ги описал всичките)

Тоест: за да може да ви показва точната честота радар детектора ви трябва да е "super wide band", а не allband или wideband

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re:

Мнение от BMW_RIDER » 06 Юни 2010, 9:58

MartiX5 написа::OT: Sorry, за оффа ама аз в петък ходих в районното че ме викаха да ми връчат акт от 23.12.08, който са ми писали след като ме снимали в града с 73 км/час. Акта е 100 лв и 2-3 точки. Дали радар-детектора щеше да помогне. Аз дори не съм видял патрулката къде е била измежду паркиралите коли.Ако би помогнал още утре отивам да си купя един. :help:

Писали или ще ти го пишат като отидеш. Попринцип немогат да ти пишат акт без да те има тебе и без да ти вземат талона.
А ако все пак ще ходиш натам, занеси им една книжка наречена АПК да си видят точно колко е давността на административното нарушение, и да видят в какъв срок имат право а те викнат да ти напишат акта след 23.12.08г.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Re: Радар детектори : коя честота за какво и кои се ползват в БГ

Мнение от Hito » 06 Юни 2010, 10:32

Dimitroff написа:Нека сега да поизтупам праха от тази тема...просто защото има защо!

В началото на темата бях казал "Пари давам ако някой ми докаже, че полицейски радар облъчва на друга честота освен на Х банд"...е ... вече не давам.......

Нека да споделя и моя горчив опит от преди месец .... :(
Пътувам от София за Шумен и при разклона за с.Малиново ми бяха казали че са сложили камера :ranting:
На няколко стотин метра преди нея антирадара ми изпищя на Ка- банд :(
Тогава се сетих че и март месец като пътувах от там пак ми пищя на това място на Ка
Резултата беше следния ...... честитка от март месец (защото тогава не знаех за камерата и НЕ обърнах внимание на Ка банд) :banghead:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата