Радар детектори : коя честота за какво и кои се ползват в БГ
Модератор: Общи модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
В петък пътувах за София и по магистралата засякох 3 патрула (отсечката от колелото на Стара Загора до София) - всички патрули облъчваха на Х банд...интересното беше, че на няколко пъти през самия път преди колелото, а и по магистралата ми се включваше К-банд!
Единият път дори индикатора отиде до 4-то от общо 5-те деления на радардетектора....намалях, оглеждах се...нищо съмнително в продължение на 1-2 километра...в града пак си ги хващам на Х-банд...за всеки случай съм оставил К-банд включен, макар и когато пищи да няма нито патрул, нито камера...нищо...
Единият път дори индикатора отиде до 4-то от общо 5-те деления на радардетектора....намалях, оглеждах се...нищо съмнително в продължение на 1-2 километра...в града пак си ги хващам на Х-банд...за всеки случай съм оставил К-банд включен, макар и когато пищи да няма нито патрул, нито камера...нищо...
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
Turboman написа:Едната беше кремава астра без надписи,другите 2 си бяха редови патрули. Като се приближих до тях се виждаха вътре униформени от КАТ и обектив до радара. Моя радар издава звук като свирещ щурец лятото и свети в зелено буква К,това е същия сигнал ккойто издава като минавам покрай детектора за скорост на тунела в Люлин
Колега аз съм минавал доста пъти през въпросният тунел и това там е светломер и единствено ти показва скоростта без да прави снимки.
Относно К често са ненужни аларми. Ако ги знаете къде са ще ви е по лесно да ги идентифицирате тоест ако сте карали повече от един път през едно и също място и знаете че има такова нещо.
Като карате по цариградско нагоре по баира посока орлов мост - плиска ще хванете доста Ка-та това става глвано през деня. Това според мен са радарите на камерите има ги на баира и около плиска пак се появяват. През ноща обаче съм забелязал че тия вълни не ги хващаш като минеш от там. Други такива спеед камери незнам. Извънградско ви интересува само Х-а.
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
У-вата са им като старите + един обектив до тях,винаги са в неподвижни коли и постоянно включени,моя радар успява да ги засече само от около половин километър преди това и само ако има пряка видимост. Работят на обхвата на който са стационарните радари които ни показват с колко се движим в столицата, по спомен на К вълни
Екип с такъв радар има редовно на спускането към Ботевград,засичал съм на Излизане от Враца - посока Монтана и м/у Монтана и Видин
Екип с такъв радар има редовно на спускането към Ботевград,засичал съм на Излизане от Враца - посока Монтана и м/у Монтана и Видин
- Turboman
- ентусиаст
-
Неподвижни са тези с камерите,монтирани на предното табло на колата.
Тези с камерите можете да ги познаете по това че винаги колата им е паркирана в посока с/у вашата на движение
Най често засичам на Х вълни,но ми се е случвало и на К.
Определено не съм се объркал!
Днеска като ходих с мотора до Пловдив бяха 50 на 50 с камери и без
Тези с камерите можете да ги познаете по това че винаги колата им е паркирана в посока с/у вашата на движение
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Днес се връщах от София (посока Стара Загора).
На 3 места имаше патрули.
На 3те места бяха полицейски астри.
На 3те места радара ми пищеше на Х-банд.
К-банд ми се включи на няколко пъти по магистралата, но на места, където нито имаше патрул, нито имаше спрени коли...нито пък индикацията за сила на сигнала се променяше - стоеше си на 1 чертичка и после просто спираше да пищи (чисто).
При 3те патрула, който облъчваха на Х-банд (убеден съм, защото не само звуковия сигнал на радара е различен, ами и поглеждах, за да съм сигурен) ги хванах от доста далече, намалих умишлено повече (около 100км/ч) и се загледах - на таблото на един от патрулите съм убеден, че видях камера, но пък те облъчваха на Х-банд...както винаги!
За сега оставям К-банд включен и ще следя темата.
Умната по пътищата на родината и радара...винаги включен!!!
На 3 места имаше патрули.
На 3те места бяха полицейски астри.
На 3те места радара ми пищеше на Х-банд.
К-банд ми се включи на няколко пъти по магистралата, но на места, където нито имаше патрул, нито имаше спрени коли...нито пък индикацията за сила на сигнала се променяше - стоеше си на 1 чертичка и после просто спираше да пищи (чисто).
При 3те патрула, който облъчваха на Х-банд (убеден съм, защото не само звуковия сигнал на радара е различен, ами и поглеждах, за да съм сигурен) ги хванах от доста далече, намалих умишлено повече (около 100км/ч) и се загледах - на таблото на един от патрулите съм убеден, че видях камера, но пък те облъчваха на Х-банд...както винаги!
За сега оставям К-банд включен и ще следя темата.
Умната по пътищата на родината и радара...винаги включен!!!

- DroW
- младши ентусиаст
-
Turboman написа:Неподвижни са тези с камерите,монтирани на предното табло на колата.
Колега мисля че имаш предвид този радар които все още е незаконен до колкото разбирам.
http://dnes.dir.bg/2009/04/06/news4254368.html
- Turboman
- ентусиаст
-
Последния трик дето ми приложиха вчера на два пъти е "Фалшив детектор"
Приближавам дадена караулка с ограничение 60, всички пъплят с 30,а аз си карам с 70 и никаква индикация за радар.Разбира се спират ме и ми викат караш много бързо и разни такива,аз си правя пас и кимам тъпо. След пет минути четене на лекции и разнасяне на документите до всичките им налични колеги ми ги върнаха само с забележка. Първия път си помислих че ми се е повередил радара,но при втория опит вече ми беше ясна картинката
Приближавам дадена караулка с ограничение 60, всички пъплят с 30,а аз си карам с 70 и никаква индикация за радар.Разбира се спират ме и ми викат караш много бързо и разни такива,аз си правя пас и кимам тъпо. След пет минути четене на лекции и разнасяне на документите до всичките им налични колеги ми ги върнаха само с забележка. Първия път си помислих че ми се е повередил радара,но при втория опит вече ми беше ясна картинката
- DroW
- младши ентусиаст
-
Turboman написа:Последния трик дето ми приложиха вчера на два пъти е "Фалшив детектор"
Тука смятам че стана достатъчно ясно благодарение на колегата защо е хубаво да си имаме радар за да се предпазваме от опити за измама като този.
- achkar
- Потребител
-
- Кара: Алфа Ромео 166
- Мечтае да кара: Алфа Ромео 159
Здравейте, колеги. Регистрирах се специално, за да пиша в темата. На мен лично ми взеха книжката за 3 месеца с лазер детектор във Варна, а бях оборудван с Кобра XRS-9950, която е един от топ моделите на кобра за 2008. Но беше вечер и бях първа кола.
Иначе до скоро и аз си мислех, че от лазерите спасение няма, но всъщност има и е доста забавно. Ето видео на Blinder M25: Тук и Тук
Цените на тези тн Laser Jammers започва от 600 лева нагоре. Друга добра марка е Laser Pro Park.
П.П. Да добавя и това http://www.viddler.com/explore/epicfotoguy/videos/1/
Иначе до скоро и аз си мислех, че от лазерите спасение няма, но всъщност има и е доста забавно. Ето видео на Blinder M25: Тук и Тук
Цените на тези тн Laser Jammers започва от 600 лева нагоре. Друга добра марка е Laser Pro Park.
П.П. Да добавя и това http://www.viddler.com/explore/epicfotoguy/videos/1/

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
За щастие Лазерите не са толкпова разпространени...все още.
Искам да споделя нещо, което наблюдавам от известно време по родните пътища!
В последно време след всяка патрулка...може би след километър-два дебне друга!!
Имайте го в предвид!
Вчера докато пътувах от София, след тунела на вакарел ... спускам се аз и вече в ниското почти (3 завоя преди отбивката за Ихтиман)...радара започва да пищи - не му обръщам внинание, защото съм заковал на 120 с автопилота....подминавам ги и в този момент виждам, че спрян преди това от тях Мерцедес Е класа потегля и се набира...задминава ме и се скрива зад завоя, при което забелязвам, че радар детектора продължава да пищи (даже си помислих, че хваща отразени сигнали от пътуващите коли).Показвайки се от завоя се скъсва да пищи, а аз виждам въпросната Е класа как набива спирачки, заради стоп палка - втора кола, за по-малко от 2 километра!!
Замислих се - почти всеки уйкенд съм на път, минавам доста километри и се усещам, че този сценарий го виждам за 4-5 път!
Имайте 1 на ум - след патрул доста често има пак патрул! Умишлено разбирасе се позиционират така - има логика!
Искам да споделя нещо, което наблюдавам от известно време по родните пътища!
В последно време след всяка патрулка...може би след километър-два дебне друга!!
Имайте го в предвид!
Вчера докато пътувах от София, след тунела на вакарел ... спускам се аз и вече в ниското почти (3 завоя преди отбивката за Ихтиман)...радара започва да пищи - не му обръщам внинание, защото съм заковал на 120 с автопилота....подминавам ги и в този момент виждам, че спрян преди това от тях Мерцедес Е класа потегля и се набира...задминава ме и се скрива зад завоя, при което забелязвам, че радар детектора продължава да пищи (даже си помислих, че хваща отразени сигнали от пътуващите коли).Показвайки се от завоя се скъсва да пищи, а аз виждам въпросната Е класа как набива спирачки, заради стоп палка - втора кола, за по-малко от 2 километра!!
Замислих се - почти всеки уйкенд съм на път, минавам доста километри и се усещам, че този сценарий го виждам за 4-5 път!
Имайте 1 на ум - след патрул доста често има пак патрул! Умишлено разбирасе се позиционират така - има логика!
Аз отдавна съм забелязал. че след една патрулка на километър след нея, често има втора
Даже в София при ТЕЦа доста често е така
Ето един линк дано е полезен http://www.inesauto.com/news.php?nid=8

Ето един линк дано е полезен http://www.inesauto.com/news.php?nid=8
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!
О BMW, имам лудост в главата си от теб!
О BMW, имам лудост в главата си от теб!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Re: Радар детектори : коя честота за какво и кои се ползват в БГ
Нека сега да поизтупам праха от тази тема...просто защото има защо!
В началото на темата бях казал "Пари давам ако някой ми докаже, че полицейски радар облъчва на друга честота освен на Х банд"...е ... вече не давам...
Преди малко се прибирам от една разходка...реших да се поразходя малко по магистралата.
София, Тунела на Ихтиман, после обърнах на първия мост и обратно...
На отиване - нито една патрулка, но на връщане...
Преди поредния десен завой започва да ми пищи на честота Х. Намалям...усилва...усилва...и в момента в който виждам патрулката, която е спряла вече кола (на аварийни до патрулката) започва да се къса да пищи на Ка...без коментар.
Приближавам Черна Маца...още преди края на магистралата - на високото - започва да пиука Х...слизам и спира...след малко пак започва...усилва, усилва...на 150 метра (грубо) от радара започва да пищи Ка ?!?
Вариант да засичам камери или поне мобилните камери с радари (тези в патрулките, дето ги държат?) - щото аз по друг начин не си го обяснявам...
Сега ще кажете да, бе - да!?
Искам само да ви кажа, че Ка банд е възможно най-широкообхватната честота!!!

Въпроса е, че този който ползвам в момента Cobra XRS 9955 .... изписва честотата на Ка - след като я проверих в интернет излезна, че това е честота на друг вид полицейски радар, a именно : Stalker (Ka) Band 34.700 GHz! (горе съм ги описал всичките)
Тоест: за да може да ви показва точната честота радар детектора ви трябва да е "super wide band", а не allband или wideband
В началото на темата бях казал "Пари давам ако някой ми докаже, че полицейски радар облъчва на друга честота освен на Х банд"...е ... вече не давам...
Преди малко се прибирам от една разходка...реших да се поразходя малко по магистралата.
София, Тунела на Ихтиман, после обърнах на първия мост и обратно...
На отиване - нито една патрулка, но на връщане...
Преди поредния десен завой започва да ми пищи на честота Х. Намалям...усилва...усилва...и в момента в който виждам патрулката, която е спряла вече кола (на аварийни до патрулката) започва да се къса да пищи на Ка...без коментар.
Приближавам Черна Маца...още преди края на магистралата - на високото - започва да пиука Х...слизам и спира...след малко пак започва...усилва, усилва...на 150 метра (грубо) от радара започва да пищи Ка ?!?
Вариант да засичам камери или поне мобилните камери с радари (тези в патрулките, дето ги държат?) - щото аз по друг начин не си го обяснявам...
Dimitroff написа:Eто нещо от друг форум, което ме кара да НЕ изключвам Ка-банд.Аз потвърждавам за засечен радар на КА банд в София.Тази нощ от околовръстното излезнах на Ботевградско шосе.Страшно бързах и на ограничението 50 карах с 90.В един момент радар детектора отчете КА,но не му обърнах внимание,загледах се обаче че сигнала КА1 се задържа 1км и реших да намаля,слезнах на 60 и сигнала стана КА2,след малко КА3 и така..след още малко минах покрай радара.Няма грешка,много ми искаше да направя още едно кръгче и да го снимам или да се направя на загубил се и да попитам полицайте на къде е СФ,като поразгледам в колата, но всяка секунда ми беше от значение.Мисля да си пусна и К банда
И сега нещо много важно...
Двата пъти, в който и пищя по магистралата на Ка band горе над иконата за пистолет ми изписваше някакви GHz...сега след като се разрових...В един друг форум попаднах на един word документ, в който има изброени полицейските радари, използвани в различни страни. За Албания, България и Естония са посочени следните:
Falcon (K) Band 24.125 GHz
ТР-4 (X) Band 10.525 GHz
Stalker (Ka) Band 34.700 GHz
До днес знаех, че се използва само старото куче ТР-4
ОТ ДНЕС съм 100% сигурен, че в България се ползва и Stalker (Ka band) 34.7GHz - точно тази честота ми изписа и при патрулката и на Черна Маца на влизане в София след слаб Х-банд
Ето го и доказателството за мобилните камери с радар!
Най-напред отчита 1 или 2 индикаций на Х банд, а малко след това преминава на Ка
банд
Вижте сами!
Обърнете внимание на клипчето по-доло - започва на Х банд, но после пищи на Ка...
http://www.vbox7.com/play:2288d999
Вземете под внимание, че това не директен сигнал, а остатъчен (радара или камерата са още включени) - има спряла кола, тоест в момента не се замерва нова скорост, а само се подържа вече засечената!
Сега ще кажете да, бе - да!?
Искам само да ви кажа, че Ка банд е възможно най-широкообхватната честота!!!

Въпроса е, че този който ползвам в момента Cobra XRS 9955 .... изписва честотата на Ка - след като я проверих в интернет излезна, че това е честота на друг вид полицейски радар, a именно : Stalker (Ka) Band 34.700 GHz! (горе съм ги описал всичките)
Тоест: за да може да ви показва точната честота радар детектора ви трябва да е "super wide band", а не allband или wideband
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re:
MartiX5 написа::OT: Sorry, за оффа ама аз в петък ходих в районното че ме викаха да ми връчат акт от 23.12.08, който са ми писали след като ме снимали в града с 73 км/час. Акта е 100 лв и 2-3 точки. Дали радар-детектора щеше да помогне. Аз дори не съм видял патрулката къде е била измежду паркиралите коли.Ако би помогнал още утре отивам да си купя един.
Писали или ще ти го пишат като отидеш. Попринцип немогат да ти пишат акт без да те има тебе и без да ти вземат талона.
А ако все пак ще ходиш натам, занеси им една книжка наречена АПК да си видят точно колко е давността на административното нарушение, и да видят в какъв срок имат право а те викнат да ти напишат акта след 23.12.08г.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Re: Радар детектори : коя честота за какво и кои се ползват в БГ
Dimitroff написа:Нека сега да поизтупам праха от тази тема...просто защото има защо!
В началото на темата бях казал "Пари давам ако някой ми докаже, че полицейски радар облъчва на друга честота освен на Х банд"...е ... вече не давам.......
Нека да споделя и моя горчив опит от преди месец ....

Пътувам от София за Шумен и при разклона за с.Малиново ми бяха казали че са сложили камера

На няколко стотин метра преди нея антирадара ми изпищя на Ка- банд

Тогава се сетих че и март месец като пътувах от там пак ми пищя на това място на Ка
Резултата беше следния ...... честитка от март месец (защото тогава не знаех за камерата и НЕ обърнах внимание на Ка банд)

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание