Практика ли е масово да се пренавива вноса от Италия ?
Модератор: Общи модератори
64 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Е не мога да толерирам връшането на километрите, независимо по какви съображения се прави.То по тая логика във всички магазини трябва да се продават само боклуци с фалшиви имена.На кремвиршите ще пише луканка , щото хората искат да ядат луканка за два лева.Крайно време е държавата да се намеси и в тази сфера, щото си е пълна мошенгия и няма смисъл да съществува изобщо, а камо ли да се толерира.Такива автокъщи би трябвало да съществуват само в Столипиново или Филиповци, но не е нормално масова да е така.Не разбирам за какво точно е спора-може да има две мнения:
1.Автокъщата носи отговорност за това което продава да не се разминава с обявеното -т.е. колата да е на реални километри, с ясен произход и сервизна история(действителна) и има правото да си постави каквато цена иска
2.Съгласни сме да съществуват мошенници, които пренавиват километражи, фалшифицират документи и се занимават с прочие мошенгии, защото продават евтино.
Всеки си избира едно от двете в зависимост какво го устройва, но двете позиции няма как да се съберат и да се достигне до компромис, затова и спора е безмислен
1.Автокъщата носи отговорност за това което продава да не се разминава с обявеното -т.е. колата да е на реални километри, с ясен произход и сервизна история(действителна) и има правото да си постави каквато цена иска
2.Съгласни сме да съществуват мошенници, които пренавиват километражи, фалшифицират документи и се занимават с прочие мошенгии, защото продават евтино.
Всеки си избира едно от двете в зависимост какво го устройва, но двете позиции няма как да се съберат и да се достигне до компромис, затова и спора е безмислен
Мордехай написа:Както каза един колега - българинът иска да го лъжат. Виждам, че и тука има доста представители на автокъщи - продължавайте да лъжете, не се притеснявайте, българите в по-големия си процент са простовати и лесно манипулиращи се хора с голямо самочувствие и бизнеса ви няма да западне. И все пак, понеже знам, че има и някои потенциални купувачи, дето ще се замислят над моите думи - знайте, че кола на малко километри, докарана в Булгаристан няма, защото пазара не е подходящ за качествени автомобили. Хората в Европа купуват автомобили да ги карат, а не да им стоят като на някой българин, купил си нещо и си го пази в гаража и се хвали за километрите - това не е за хвалене, а е жалко че не ноже да си направи сметка дали има нужда от автомобил или просто да си вложи безсмислено някъде парите. Ако искате да имате наистина хубава кола, изборът ви е само магазин за нови и върнати от лизинг автомобили със сервизна история - Премиум Селекшън на БМВ!
Аз специално колега имам една кола дето е на малко РИАЛНИ километри но колата е толкова смешна че имали смисал да стой в Джермани или в Булгаристан
но факт е че колата е дошла внос джермани за българистан на 85000 км
говорим за форд с история

а и колеги да не забравяме че нуждите и начина на живот кара хората все повече и повече да патуват
аз съм по склонен да вида примерно 25 годишно е30 на 200000 км
отколкото 5 годишно е90 на 200000 км
за пример преди 35 години дядо си купил мускол и за целия му престой у дедо има няма 300 години е минал има няма 150-160 000 км
за който всеки път чуваме ода как ги е минал без проблемно
щото едно време тиу си е било пробег

"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!

- oxam
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10
зависи от колата и откъде я взимаш
за пример
е36цата я купих на 201000 км от бмв дилър в германия - колата е била купена от него нова и 14 години по-късно докторът я беше сменил за нов модел, т.е. по 14к км на година
з3-ката за 9 години беше минала 38к км, доказано защото имам всички застраховки, тюфове и т.н, и знам историята на колата... човекът я е карал само лятото на сезонни номера и през зимата е била в гаража (личи си и по това как изглежда колата отдолу - сол и сняг не беше виждала....поне до преди 1 месец:))
е30ката беше на 140к км на 18 години, ама последните 8 години е била във ваканционната къща в южна франция на предишния собственик....
малката разлика е че за всичките коли съм платил над средната цена (а и просто имах късмет да ги намеря)
а за това колко е връщат километражите в бг май няма смисъл да говорим....всички го знаем и всички пордължаваме да търсим кола на 150к км.....
за пример
е36цата я купих на 201000 км от бмв дилър в германия - колата е била купена от него нова и 14 години по-късно докторът я беше сменил за нов модел, т.е. по 14к км на година
з3-ката за 9 години беше минала 38к км, доказано защото имам всички застраховки, тюфове и т.н, и знам историята на колата... човекът я е карал само лятото на сезонни номера и през зимата е била в гаража (личи си и по това как изглежда колата отдолу - сол и сняг не беше виждала....поне до преди 1 месец:))
е30ката беше на 140к км на 18 години, ама последните 8 години е била във ваканционната къща в южна франция на предишния собственик....
малката разлика е че за всичките коли съм платил над средната цена (а и просто имах късмет да ги намеря)
а за това колко е връщат километражите в бг май няма смисъл да говорим....всички го знаем и всички пордължаваме да търсим кола на 150к км.....

Има значение за колко време е направен километража -100хил годишно означава, че тая кола е карана главно извън градско на дълги разстояния и действителната амортизация е равна на същата кола на 50-60хил км обаче направени за 3год. Мотора получава стрес(
) при студен старт първите минути докато загрее, след това дали ще измине 8км или 200км е все едно -това не му се отразява, и за всичко останало е същото..

64 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5