"Стината на Ривъ" Гледам и не вярвам на ушите си!
Модератор: Общи модератори
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
аз като си купувах мотора, нотариуса като каза на продавача "кажи си ЕГН-то ?" той извади личната си карта за да си го види представяте ли си ?!?!? ..... вие ми говорите за хора дето не знаят да пишат правилно

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз май си изтрих личните, но наскоро имах уникален случай. Искаше само педала за почиващия човека. Ника няма да споменавам, че да не става човека за резил. Разменихме си поне 15 лични в които му обяснявам, че ако иска да му извадя само за почиващия ще е 40лв. Следва въпроса колко е този за почиващия, щото той не искал целия комплект. Аз чинно обяснявам, че комплекта е 90лв, а ако иска само почиващия ще е 40лв. При което той ме пита каква отстъпка ще му направя и аз обяснявам, че на 40лв няма каква отстъпка да направя, първо защото развалям комплекта и второ защото това е възможно най- ниската цена и нито някъде в Бг, нито в Ebay може да се намери на такива пари. След още няколко лични за отстъпката му пращам възможно най- ниската цена, която изрових от интернет и тя беше с няколко долара разлика. Съответно той пак пита колко е отстъпката
Обясних му, че това е цена без доставка, т.е. с доставката цената става над 60лв и при това положение ако му го давам на 40 няма каква по- голяма отстъпка да правя.. най накрая спря да пише...
След 2 седмици се присети отново да пита колко е цената и каква отстъпка ще направя, но цената вече беше твърдо 60лв

След 2 седмици се присети отново да пита колко е цената и каква отстъпка ще направя, но цената вече беше твърдо 60лв

Темата на Шонди е много поучителна, лошото е, че ще се локне, защото почват спорове. Не говорим, ако се направи дребна граматическа или правописна грешка. Трудно е, има няколко стандарта на клавиатурите, опитваме се да пишем по-бързо и неволно натискаме друга буква или изтърваме някоя, както и препинателен знак. Това не е фтално. Не е фатално и да не знаеш някоя и друга запетая, къде се слага, все пак, това го учихме в 6ти клас. Но отношението на хората е трагично. Давам пореден пример. Пуснал съм обява за картинга, казвам, че ще има снимки на другия ден, за да го снимам на вън и на светло, но уви, на другия ден заваля сняг, е снимки ням, но има ъп на темата. и получавам ЛС с текст: Are daj snimki be. Мислех да му тегла една псувня на тоя индивид, ама се замислих, че всъщност няма смисъл, защото той си е прост и ще си остане такъв.
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Kambe написа:аз като си купувах мотора, нотариуса като каза на продавача "кажи си ЕГН-то ?" той извади личната си карта за да си го види представяте ли си ?!?!? ..... вие ми говорите за хора дето не знаят да пишат правилно![]()
Е извинявай много,но до преди две години и аз не си знаех ЕГН-то,но знам как да ползвам препинателните знаци

- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
krystal написа:Kambe написа:аз като си купувах мотора, нотариуса като каза на продавача "кажи си ЕГН-то ?" той извади личната си карта за да си го види представяте ли си ?!?!? ..... вие ми говорите за хора дето не знаят да пишат правилно![]()
Е извинявай много,но до преди две години и аз не си знаех ЕГН-то,но знам как да ползвам препинателните знациПък правописа се учи до към 10-12 годишна възраст....от там нататъка няма кво да си говорим
Не че се заяждам нещо ама ти на колко години си

krystal написа:Kambe написа:аз като си купувах мотора, нотариуса като каза на продавача "кажи си ЕГН-то ?" той извади личната си карта за да си го види представяте ли си ?!?!? ..... вие ми говорите за хора дето не знаят да пишат правилно![]()
Е извинявай много,но до преди две години и аз не си знаех ЕГН-то,но знам как да ползвам препинателните знациПък правописа се учи до към 10-12 годишна възраст....от там нататъка няма кво да си говорим
Случайно да сте си пробутала моторa на колегата Kambe

Последна промяна aygofan на 23 Фев 2009, 1:56, променена общо 1 път
- Rebel
- младши ентусиаст
-
krystal написа:Пък правописа се учи до към 10-12 годишна възраст....от там нататъка няма кво да си говорим
мен ако ме питаш това не се учи, а или го имаш или не.
Пример с нашумелия кОпувам... Е колко тъп трябва да си да не се замислиш, че няма как да кажеш кОпил, покОпка, кОпен и т.н и т.н...
За мен неграмотния човек не е неграмотен, защото не е влизал в час по литература, а е неграмотен, защото е ТЪП и елементарен

Rebel написа:мен ако ме питаш това не се учи, а или го имаш или не.krystal написа:...
Пример с нашумелия кОпувам... Е колко тъп трябва да си да не се замислиш, че няма как да кажеш кОпил, покОпка, кОпен и т.н и т.н...
За мен неграмотния човек не е неграмотен, защото не е влизал в час по литература, а е неграмотен, защото е ТЪП и елементарен
Не знам....
Аз познавам човек,който е много начетен и винаги съм се респектирала от знанията и общата му култура до момента в който не ми писа в скайпа..

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring

p.s. Тази година аз съм се объркал на колко години съм...чудех се дали съм на 26 или сега ще правя 26..а и не знам защо така ми се въртя в главата няколко пъти..докато от миналата година назад си знаех точно на колко съм..и така започнах да пресмятам за по-сигурно от датата на раждане до сега и чак тогава разбрах че съм се заблудил че съм на 26..
Последна промяна cucko на 23 Фев 2009, 2:27, променена общо 2 пъти
- Rebel
- младши ентусиаст
-
krystal написа:винаги съм се респектирала от знанията и общата му култура
обща култура = общи приказки