... ако форума е ваш и вие сте единствения му модератор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 27 Фев 2009, 23:17

someone написа:
///peter написа:форума трябва да е на създателите си! Особено толкова голям!

Нищо не пречи създателите да са супер-админи и да са си действително собственици на форума и да следят да не се избяга от Идеята и да ес намесват в критични моменти, когато администратори и модове творят глупости или неща несъвместими с политиката, определена от тях.
С тези темпове на разрастване на форума обаче в един момент ще се окаже невъзможно да се запази принипа той да се администрира и модерира от лично проверени хора, на които лично са гласували доверие. В някакъв момент политиката на форума ще се окаже твърде рестриктивна за хората, които искат да го ползват и ще се появи друг и друг форум и към него ще прелеят голяма част от потребителите, които сега четат и пишат тук. Без значение, че този форум е свързан с БМВ Клуб България, който е член на друг клуб и т.н. и т.н. Това малко вълнува голямата част от форумците. Ако нещата продължават така, това е въпрос на време. Още повече, че като форма, друг форум на БМВ вече има и от това как ще бъде администриран и рекламиран, зависи неговото собствено бъдеще, а и до голяма степен бъдещето на този форум.
Сам виждаш, че в момента всички модератори се оплакват от това, че не смогват. От това страда и качеството на темите и на форума като цяло.
Като цяло смятам, че този който не се развива, деградира. И въпреки, че не съм тук от началото, не ми се иска това да се случва на БМВ пауъра.

Доколкото съм чел из стари теми, обаче Скиса не е прав, че няма такива, които да са се отказали сами.

самите създатели на форума не са сред админите и сред управата на клуба!! така че това не е тема за разговор! идеята трябва д асе защитава и не трябва да се размива! може и да бъркам за отказалите се модове ,но явно са супер-малко! алтернативен форум не е един ,а доста и заплахата за разпад и размиване е голяма и близка.деградирането е в кърпа вързано ,когато се опираш на упованието:"щом до сега не сме се разпаднали-ше изкараме"!
харесват ми разсъжденията ти....

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 27 Фев 2009, 23:17

Сетих се и за още нещо - бих разкарал показването на броя мнения - според мен тогава ще намалее значително броя на спамерите ;)! Има хора като един по-горе писал aygofan - хич и не си прави опити да ми се заяждаш, защото няма да ти отговарям - които явно пишат просто, за да видят кота 1000 или 2000, или 5000 и да станат старши ентусиасти!
Последна промяна Maverick_VS на 27 Фев 2009, 23:20, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Фев 2009, 23:18

SKISA написа:но никой-повтарям никой мод до сега не е напуснал сам!! няма отказал се!

сигурен ли си? или предполагаш ;) защото не е вярно...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 27 Фев 2009, 23:18

Щях да изтрия STREETRACERS-веднагааааа :evil: :evil: :evil:
Изображение

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 27 Фев 2009, 23:19

[steeN] написа:
SKISA написа:но никой-повтарям никой мод до сега не е напуснал сам!! няма отказал се!

Естествено, че не е вярно, той е от по-скоро във форума и явно не е запознат.

Хайде да я караме по темата :)
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от borislav » 27 Фев 2009, 23:19

Във всяко стадо си има мърша.
Аз бих оставил форума такъв,какъвто си е,според мен хората който контролират форума си вършат много добре работата :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Фев 2009, 23:21

Мишел написа:...

Добре, що си рекла тай да бъди :mhihi:
Сега форума е "на потребителите" и то се вижда на къде отива, ако искам да разбера каква тоалетна хАртия да ползвам при синдрома на раздразненото черво ще намеря тема, но ако искам да разбера например кой е сигнала на ламбдата и в какви параметри варира, ще се озоря доста... ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 27 Фев 2009, 23:24

///peter написа: ако искам да разбера каква тоалетна хАртия да ползвам при синдрома на раздразненото черво ще намеря тема, но ако искам да разбера например кой е сигнала на ламбдата и в какви параметри варира, ще се озоря доста... ;)

Това не противоречи по никакъв начин на това което и аз казах. Но не забравяй, че ти също си потребител. В този форум си просто потребител.
Премахването на потребителите няма да реши проблема с форумната им култура.

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 27 Фев 2009, 23:24

Според мен са наложителни някои неща:
- Задължително да се забрани на новорегистрирани потребители да пускат нови теми (това ще попречи на олигофрени, които след поредния бан си правят поредната регистрация, за да дразнят другите, както и на такива, които се регистрират само за да пуснат някоя обява)
- Първите няколко мнения да минават през одобрение на модератор с цел преценката му.
- Да има някакъв статус, като за всяка издънка да се дават минус точки. Няколко неграмотно написани мнения също да носят някаква негативна оценка (не мисля, че не може форума да се пребори с неграмотното писане - един ден си играх и прегледах първите стъпки на форума, в началото всички мнения са били на латиница и шльокавица - след като са се преборили с това, защо по същия начин да не се пребори с неграмотните)
- Да има краткосрочни предупредителни банове (например за 5 дни), които да се получават за всяка издънка. Следващия бан да е за по-дълъг период и третия път да е вечен. Право на краткосрочни банове да имат всички модератори в съответния раздел.
- Да се отделят обявите от Продава (където са останат само частите за БМВ) в отделен подфорум, наречен например "Битак". Не виждам нищо лошо в тези обяви, който не е продал нещо за нула време, той не може да го оцени.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Фев 2009, 23:32

Мишел написа:
///peter написа: ако искам да разбера каква тоалетна хАртия да ползвам при синдрома на раздразненото черво ще намеря тема, но ако искам да разбера например кой е сигнала на ламбдата и в какви параметри варира, ще се озоря доста... ;)

Това не противоречи по никакъв начин на това което и аз казах. Но не забравяй, че ти също си потребител. В този форум си просто потребител.
Премахването на потребителите няма да реши проблема с форумната им култура.

Не цитирай избирателно ;) и ъъъъъ къде подяволите съм писал "премахване на потребители" :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

...

Мнение от ZLATEN » 27 Фев 2009, 23:36

....
Последна промяна ZLATEN на 28 Фев 2009, 15:38, променена общо 1 път
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 27 Фев 2009, 23:38

Mamouk написа:
[steeN] написа:

Естествено, че не е вярно, той е от по-скоро във форума и явно не е запознат.

Хайде да я караме по темата :)

може и да бъркам ,но процента е пренебрежимо малък!
не съм достатъчно нов-една година след тебе ....!!! старият ми ник замина-вече не ми се обяснява,но не тва е идеята! мод се оплаква ,че е натоварен и зает и няма време-нормално е да се избере друг!
старшинство по брой мнения или по година на регистрация е глупаво-може някой да е 10г тука и да си е останал ограничен в мненията си.
владос е прав за писането на нови потребители!трябва да има карантина,да не говорим ,че е хубаво човек и сам да си я налага ако има акъла де...!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Фев 2009, 23:59

Аз ако бях Модератор.... аз всъщност съм.... но въпреки това отново се съобразяваме с Потребителите дори и когато ги модерираме... то не е предупреждения, то не е забележки, то не е уточнения, то не е реверанси...

Факт е, че всеки регистрирайки се в този форум се съгласява с това да спазва Правилата му :idea: От тук нататък ситуацията е ясна - не спазваш правилата - Довиждане... нищо в правилата не ограничава Потребителя да използва коректно, правилно и в реда на добрия тон форума на BMWPower.. абсолютно нищо... всички правила ограничават и предпазват от своеволие, използване на обидно съдържание, злоупотреба с положение или ситуация, или SPAM... нещо, което на форума не му трябва... така че имайки в предвид това, не виждам къв е проблема да се спазват правилата... от уважение към себе си, от уважение към останалите във форума, които се опитват да допринесат своето към форума, съблюдавайки да спазват добрия тон и зададените правила...

Факт е, че много хора тук са за абсолютен BAN... и като се замисли човек защо - отговаря си веднага и сам на въпроса имайки в предвид причините, които водят до BAN... отново се връщам на идеята, че това "Общество" има определени правила на "държание". Определено е лицемерие да кажеш "Съгласен съм" с Правилата и съвсем директно да скочиш (най-малкото с незапознаване със съдържанието им... тва е малко като да подпишеш документ без да го прочетеш... малоумие, което много хора правят без да се замислят дори) срещу тях... :!: Като не ти харесва - не се регистрирай, не пиши и т.н. Това, че сме демократично общество не значи, че "ти" трябва да си правиш квото искаш...

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 28 Фев 2009, 0:03

SKISA написа:самите създатели на форума не са сред админите и сред управата на клуба!!

И тук си в грешка ;) Ще ти обясня някой път като се видим.

Иначе по темата - ако форумът беше мой бих дал повече права на модераторите (временни банове, триене на подписи и аватари); след като се регистрира нов участник първите му 10 -15 мнения ще минават задължително през одобрението на модератор; след регистрация ще има гратисен период 15-20 мнения в който юзъра няма да има право да пуска нови теми за да се избегне спама и повторението на теми; също така бих затегнал малко мерките и щях да следя за по-стриктното спазване на правилата, като разбира се в редки случай може и да се поотпускаме малко защото все пак не сме в казарма, но всичко трябва да е в рамките на нормалното.
И в момента считам, че регистрирането на повече от един ник е недопустимо и трябва да се действа безкомпромисно с хора имащи за цел оронването на престижа на БМВ Клуб България, форума и обидите към потребителите и членовете на изброените.
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 28 Фев 2009, 0:09

Съгласен съм със Юбчо и добавям Голямата метла от мен ( в съборите знаят за какво иде реч и да са забравили много скоро ше им напомня )

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата