17-годишен келеш без книжка карал със 150

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 07 Мар 2009, 0:25

Драконовските мерки на режима преди 10-и трябва да се върнат за такива пишлемета!Щото аз не помна по онова време да имаше и един такъв случай!Наистина много неща бяха абсурдни и тогава,но пък днес е пълна анархия и даже върви на още по зле.От тия последните правителства никой не мисли за тия неща,а само за тъпите пари.Както казаха някои колега по горе много бой или по точно СТРАХ и респект към държавата,както беше преди!Щом не може с добро страха много помага!примерно хващат такъв без книжка(без ПТП)-1 год ТВУ ,ПТП без книжка или кражба-3-5год на топло да го клецат мангалите по бойчиновци, да видиш другия път дали ще смее да се качи в кола,камо ли да кара!Либерален човек съм,но това което се случва с поколението след 87-8-и набор е много лошо.Даже те самите деца не са виновни толкова,колкото лошото възпитание и лошото влияние на нет,игри,ТВ и USA. Aз съм 79-и набор но помня,че по времето на бай тошо бях малък,но знам че никой не смееше да прави такива неща и всеки можеше спокойно да си се прибере нощно време пеша в тях!Демокрацията е хубаво нещо,но не и когато се превърне в хаос,беззаконие,корупция и анархия!коментара ми е бой,стригане и никаква телевизия!! :)

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: 17-годишен келеш без книжка карал със 150

Мнение от Демирев » 07 Мар 2009, 1:16

Benedetto написа: 17 годишния едва ли шофира от вчера и едва ли за първи път с такава скорост. Ама такива ми ти работи, милиционерите ще си пият кафетата за 50-60 лева... и те така :(

Който дава подкуп е 10 пъти по-виновен от вземащия!
Катаджията не е виновен че шофьорите в България са богати и имат излишни пари за пръскане!
Ти давал ли си подкуп? Колко пъти? Ако си давал и 1 път - замълчи!
Докато българинът не се научи че даването на подкуп е най-голямото престъпление и на даващия подкуп мястото му е в затвора, както в белите страни това ще продължи още много дълго!

Ясно виждам извратено самосъзнание на масовия българин, за който полиция е винаги виновен, само не и той!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 07 Мар 2009, 1:38

То е ясно, че форумите са един вид отдушник за много хора, но като чета в темите какви глупости се пишат просто не е естина!
Колко сме съвестни само, а какви разбирачи сме пфф :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Angel_Baby » 07 Мар 2009, 2:08

someone, поздравявам те за всичко написано в темата! Прочетох и други стойностни постове, радвам се, че все още има здравомислещи хора! 8)
Аз си казах мнението по този въпрос в една друга тема ---> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=137222. Чудя се как човек на 17 години може да си помисли да направи подобно нещо. Цялата тази убедителност, че може да прави нещо, е можела да доведе до фатални резултати. Всичко идва от ценностната система, която има - той, а явно и семейството му. Хем знае, че е на 17, хем тръгнал да се прави на мъж. Щом като му е толкова мерак да шофира, нека да го прави някъде другаде, където не застрашава живота на останалите.
Направи ми впечатление за това, че книжката е някаква формалност. Съжалявам, обаче никак не е формалност. Както беше даден пример - формалност е от коя страна да е залепена винетката, но не и книжката.
Когато аз бях на курсове, ни пуснаха един филм за оказване на бърза помощ, в който филм имаше и данни за катастрофите през години, имаше снимки и всичко останало. Та явно героя от днешния ден задължително трябва да го гледа, за да се замисли какво е можел да направи, макар че той каза, че съжалява, но ако беше се случило нещо по-сериозно - какво като съжалява?!
"...и виждаш: цялата земя не стига/едно сърце да погребеш."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 07 Мар 2009, 2:40

Българио, родино мила....

3 коли (без неговата - по-точно на сестра му) и 7 ранени души 300лв ли струват. Просто почвам да съжалявам че съм българин - срам ме е.

Цялата работа идва от управлението. Не трябва да се стягат шофьорите, трябва да се стегне полицията. Какво ли си е казал преди да се качи в колата: Хаааа... ще ме спрат и к'во. Добър ден, ето тия 20лв да се почерпите и довиждане. Хайде да затегнат полицията. Като извади някой 20лв, не да получи усмивка в знак на благодарност и поздрав за успешен ден, а белезници на ръцете. Да видим тогава как ще стоят нещата. Докато е така - такива ще са касапниците по улиците. И аз си позволявам да си отпусна крака на газта от време на време, но гледам да го правя на места където не застрашавам нечий друг живот. Давал съм и подкуп веднъж - за предостъпване на МПС на неправоспособно лице. Място - Булгарплод, Час - 23:00-00:00 - няма кой да те напсува по това време. Щях да остана 3 месеца без книжка - това било "булевард" - не полигон. Не мисля че 2-ри път вече ще я повторя тази грешка. Но не съм си позволявал да открадна колата от баща ми или пък най-малкото да карам без книжка. Просто в момента е тотална анархия. Няма абсолютно никакъв контрол. А пък за закона за 2-те години и 1600-те кубика не ми се говори. От него няма абсолтно никакъв смисъл. Колко 16-ки с М-кови мотори има. RX-8-цата с ванкеловия мотор 1.6 - 215 коня, какво я правим - нали е 1.6.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 07 Мар 2009, 3:07

1.3 231 к.с е RX-8-цата

Подробности :twisted:

А относно подкупите ми те не винаги спират по вина, а просто да си платиш :confused:
Примерно минаваш на жълто и те спират. Защо минавате на червено.... Върви обяснявай.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по улици без дупки
Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28

Мнение от Mecho » 07 Мар 2009, 3:55

Чесно да си кажем какъфто и закон да вкарат няма да се спре войната по пътищата няма да има оправия..... :| :|
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 07 Мар 2009, 7:39

Защото не могат да се решават проблемите на парче.Това, което става е симптом на това , че държавата е болна.Не трябва да се борим със симптомите, а с причините.Когато се оправи съдебната и изпълнителната власт, тогава такива изцепки ще намалеят до минимум.А това, че който е дава подкуп е по виновен от този който го взима е смешно и е опит да се прехвърли вината от наработещата полиция върху някой друг.Реда в едно общество не е въпрос на съвестта на гражданите, а на закон и прилагането му.Нормалните държави са по-добре уредени, защото имат по-добри закони,има кой да следи да се спазват и кой да наказва, ако не се спазват.Техните граждани не са по съвестни от нас, но са разбрали, че ако няма ред ще е джунгла и затова са градили в тази посока, а ние сме точно обратното.Отвън ни натискат да направим нещо, дават ни пари, а ние само гледаме как да го побългарим та да си остане по-старому, защото за една групичка от хора, държащи властта така е най-изгодно.При липсата на гражданско общество, което да е реален фактор за промяна, това положение може да продължи до безкрайност.Всякакви закони от типа за младите водачи и пр. са прах в очите и не вършат никаква работа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 07 Мар 2009, 8:33

Стигнахме до извода, че пикльото, държавата и семейството му са виновни. Какво дъвчем още?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 07 Мар 2009, 11:07

Archangel написа:Стигнахме до извода, че пикльото, държавата и семейството му са виновни. Какво дъвчем още?

Обществото... :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 07 Мар 2009, 12:19

бял кахър е това ПТП на фона на това http://www.dnes.bg/article.php?id=67059
Роднините на тея млади момчета (лека им пръст) на коя държава да се сърдят - Турската,Българската или и на двете :?:
тея рейсове станаха по опасни от самолетите,тировете и влаковете взети заедно,защото са по 500hp и въпреки,че "някои" са ограничени до 115км-за градски условия си набират доста прилично от 0-115км
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 07 Мар 2009, 12:23

ми ... то и аз карам без книжка от 1 година, но не съм имал дори леки проишествия а си паркирам наляво надясно навъртял съм около 3000 4000 км спазвам ограничения и знаци, знам правилника вдигал съм 120-130 извън градско на първокласен път с нова настилка при сухо време ....

аиде чакам храните :uups:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 07 Мар 2009, 12:45

Prekysvach написа:

Аз пък чакам новините
помни,че и най добрите плувци се давят на края на Дунав
Ако имаш още пъпки по лицето и мъх под носа е разбираемо да си малко по самонадеян,но ще е нагло,ако си минал пубертета и с гордост пишеш точно в тази тема,че един като теб застрашава останалите ни 25К "балъци" с книжки
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 07 Мар 2009, 12:59

защо мислиш, че застрашавам ? при положение, че знам правилника перфектно и с какво се различавам от шофьор токущо взел книжка ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: триста двайсе и пеш

Мнение от h4ckED » 07 Мар 2009, 13:16

Prekysvach написа:ми ... то и аз карам без книжка от 1 година, но не съм имал дори леки проишествия а си паркирам наляво надясно навъртял съм около 3000 4000 км спазвам ограничения и знаци, знам правилника вдигал съм 120-130 извън градско на първокласен път с нова настилка при сухо време ....

Тва че караш без книжка от 1 година означава ли че нямаш годините да си я вземеш ? :roll:
Изображение
M - The most powerful letter in the world

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата