Автоматик или скоростен лост

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Автоматик или скоростен лост

Анкетата свършва на 16 Апр 2009, 1:37

АВТОМАТИК
78
35%
ЛОСТ
146
65%

Общо гласове : 224
ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 18 Мар 2009, 1:23

Не знам защо трябва да се правим на американски мързели и да не си местим скоростния лост като караме, това да не ви изхаби или умори случайно. Много по-голямо удоволстие доставя когато ти нареждаш на колата да преминава от една предавка на друга, а не тя да решава вместо теб. Не знам за вас ама винаги когато трябва да карам коа с автоматични си се представям като някой тролейбусен шофьор. Газ-спирачка, няма го онзи хубав педал, наречен съединител, който отличава карането от возенето. Скоро може и да направят колите и да нямат педали, натискаш един бутон и тя те кара където отиваш.
Това ще ви доставя ли удоволствие?
Или пак ще излезете с думите: "ужасно удобно е...".
Е то е ужасно удобно и да се возиш четейки вестника и пиейки кафето си, но къде отиде удоволствието от шофирането
Има много коли и ....BMW
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 18 Мар 2009, 1:59

vesko06 написа:С две ръце за автоматика или по-точно типтроника :) Кеф ти автоматик, кеф ти ръчка..!

П.С Позициите за следните:
P-Parking-когато колата е паркирна...
R-задна
N-Neutral
D-Direct...! Наляво от D-то е спортен режим и ръчно сменяне на скоростите :)

Тогава какъв е смисъла на анкетата - много ясно , че всеки ще иска типтроник , само че малко знаят какво означава това :idea: Сега след като съм напълно сигурен какво точно е тази кутия, ми става ясно защо няма Х6 например, с ръчни скорости - просто в този висок клас , автомат+ръчка си е задължителна екстра . Наистина - за какво са ти само ръчни , когато можеш да имаш и двете на едно :roll: :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 18 Мар 2009, 2:02

dinkomg написа:Не знам защо трябва да се правим на американски мързели и да не си местим скоростния лост като караме, това да не ви изхаби или умори случайно. Много по-голямо удоволстие доставя когато ти нареждаш на колата да преминава от една предавка на друга, а не тя да решава вместо теб. Не знам за вас ама винаги когато трябва да карам коа с автоматични си се представям като някой тролейбусен шофьор. Газ-спирачка, няма го онзи хубав педал, наречен съединител, който отличава карането от возенето. Скоро може и да направят колите и да нямат педали, натискаш един бутон и тя те кара където отиваш.
Това ще ви доставя ли удоволствие?
Или пак ще излезете с думите: "ужасно удобно е...".
Е то е ужасно удобно и да се возиш четейки вестника и пиейки кафето си, но къде отиде удоволствието от шофирането

Ами ако на автомата си му пуснеш ръчния режим на превключване и случайно имаш перца на волана за тази работа,ко праим - возим се , караме или пилотираме :twisted: :twisted: :twisted:

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 18 Мар 2009, 8:49

Няма как да дам 20-30 и на горе хиляди лева за кола и да ръгам като хамалин вътре.. не мерси...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 18 Мар 2009, 9:19

твърдо РЪЧКА!

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 18 Мар 2009, 9:19

според мен типтроника не си изпълнява функцията на "ръчка" добре.Осещането е съвсем друго,не мога да го нарека ръчкане.аз лично когато съм карал типтроник просто си карам на автоматик.иначе предпочитам "ръчка".
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw

Мнение от dimitar_kodoshev » 18 Мар 2009, 11:00

+1 за ръчни скорости.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 18 Мар 2009, 11:22

magareto_yori написа:според мен типтроника не си изпълнява функцията на "ръчка" добре.Осещането е съвсем друго,не мога да го нарека ръчкане.аз лично когато съм карал типтроник просто си карам на автоматик.иначе предпочитам "ръчка".

Типтроника е силен на дълъг път, най вече на двупосочно, щото за градско си губи смисъла.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kowalski » 18 Мар 2009, 12:08

Така като гледам тройкаджиите и състезателите явно искат ръчка.... нещо комплекси се избиват...
Баровците искат да си се возят и за това избират автомата......
....моето менине +1 за автоамта ;)
все пак според кат бмв се води за луксозна лимузина.... без 3ките разбира се ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 18 Мар 2009, 12:15

kowalski написа:Така като гледам тройкаджиите и състезателите явно искат ръчка.... нещо комплекси се избиват...

От уважение към аватара ти, няма се изкавзвам негативно, но автомата на дълго каране не си е работа (бавни са му реакциите на кикдауна при изпреварване), освен както съм писал по-горе в случаите с типтроник, или не говориме за накакъв мощен мотор (който в повечето случаи е оборудвано и с типтроник, стептроник и тн.)
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 18 Мар 2009, 12:28

Никой ли не се замисля, че от много автомати и подобни .. ставаме по-зле и по зле. Гледали ли сте Идиокрация ? Когато всичко стане автоматично, всички хора ще са полуидиоти... запътили сме се натам. Всички ги мързи, гледат да е по-лесно .. по-удобно .. с цел да се движат по-малко, да МИСЛЯТ по-малко ...

Жените ги разбирам за автоматик, мъжете - болна работа. Аз нямам корем и искам АЗ да управлявам колата. Още малко ще пуснат приложение за iPhone, да си караш колата с него (Бонд... Джеймс Бонд) е това вече ще е яко.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 18 Мар 2009, 13:29

hemicharger написа:
kowalski написа:Така като гледам тройкаджиите и състезателите явно искат ръчка.... нещо комплекси се избиват...

От уважение към аватара ти, няма се изкавзвам негативно, но автомата на дълго каране не си е работа (бавни са му реакциите на кикдауна при изпреварване), освен както съм писал по-горе в случаите с типтроник, или не говориме за накакъв мощен мотор (който в повечето случаи е оборудвано и с типтроник, стептроник и тн.)

При типтроника пак имаш кикдаун и не са бавни реакциите, тряя да знаеш как да караш с кикдаун, плюс тва самата кола се настройва по твойто каране. Може изобщо да не ползваш +/-.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара....
Мечтае да кара: BMW e**

Мнение от SLav_Bs » 18 Мар 2009, 13:30

Аз съм превърженик на ръчните скорости.И съм много доволен,че нямам автоматик.Поне за момента съм на този акъл,че ръчката за мен е по-добро. :)
Лудва само когато не си пие апчето навреме... :D :)
Изображение <=-Температура/час в Бургас
Изображение
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 18 Мар 2009, 14:15

Сондьора написа:
hemicharger написа:

При типтроника пак имаш кикдаун и не са бавни реакциите, тряя да знаеш как да караш с кикдаун, плюс тва самата кола се настройва по твойто каране. Може изобщо да не ползваш +/-.

Така е при новата Е60, ама визираме и по-стари скоростни кутии

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 18 Мар 2009, 16:11

alexand написа:Никой ли не се замисля, че от много автомати и подобни .. ставаме по-зле и по зле. Гледали ли сте Идиокрация ? Когато всичко стане автоматично, всички хора ще са полуидиоти... запътили сме се натам. Всички ги мързи, гледат да е по-лесно .. по-удобно .. с цел да се движат по-малко, да МИСЛЯТ по-малко ...

Не си прав, ама изобщо. Доведена до крайност, твоята логика би звучала като "по-добре си ни беше в пещерите, всички тия модерни глезотии само ни правят по-тъпи". Не е така, улесняването и автоматизирането на разни задачи позволяват на хората да се занимават с такива неща като изкуства и философия, да речем. Което не ги прави "по-зле", тъкмо напротив.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата