Автоматик или скоростен лост
Модератор: Общи модератори
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Не знам защо трябва да се правим на американски мързели и да не си местим скоростния лост като караме, това да не ви изхаби или умори случайно. Много по-голямо удоволстие доставя когато ти нареждаш на колата да преминава от една предавка на друга, а не тя да решава вместо теб. Не знам за вас ама винаги когато трябва да карам коа с автоматични си се представям като някой тролейбусен шофьор. Газ-спирачка, няма го онзи хубав педал, наречен съединител, който отличава карането от возенето. Скоро може и да направят колите и да нямат педали, натискаш един бутон и тя те кара където отиваш.
Това ще ви доставя ли удоволствие?
Или пак ще излезете с думите: "ужасно удобно е...".
Е то е ужасно удобно и да се возиш четейки вестника и пиейки кафето си, но къде отиде удоволствието от шофирането
Е то е ужасно удобно и да се возиш четейки вестника и пиейки кафето си, но къде отиде удоволствието от шофирането
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
vesko06 написа:С две ръце за автоматика или по-точно типтроникаКеф ти автоматик, кеф ти ръчка..!
П.С Позициите за следните:
P-Parking-когато колата е паркирна...
R-задна
N-Neutral
D-Direct...! Наляво от D-то е спортен режим и ръчно сменяне на скоростите
Тогава какъв е смисъла на анкетата - много ясно , че всеки ще иска типтроник , само че малко знаят какво означава това

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
dinkomg написа:Не знам защо трябва да се правим на американски мързели и да не си местим скоростния лост като караме, това да не ви изхаби или умори случайно. Много по-голямо удоволстие доставя когато ти нареждаш на колата да преминава от една предавка на друга, а не тя да решава вместо теб. Не знам за вас ама винаги когато трябва да карам коа с автоматични си се представям като някой тролейбусен шофьор. Газ-спирачка, няма го онзи хубав педал, наречен съединител, който отличава карането от возенето. Скоро може и да направят колите и да нямат педали, натискаш един бутон и тя те кара където отиваш.
Ами ако на автомата си му пуснеш ръчния режим на превключване и случайно имаш перца на волана за тази работа,ко праим - возим се , караме или пилотираме

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Няма как да дам 20-30 и на горе хиляди лева за кола и да ръгам като хамалин вътре.. не мерси...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
според мен типтроника не си изпълнява функцията на "ръчка" добре.Осещането е съвсем друго,не мога да го нарека ръчкане.аз лично когато съм карал типтроник просто си карам на автоматик.иначе предпочитам "ръчка".
- dimitar_kodoshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
magareto_yori написа:според мен типтроника не си изпълнява функцията на "ръчка" добре.Осещането е съвсем друго,не мога да го нарека ръчкане.аз лично когато съм карал типтроник просто си карам на автоматик.иначе предпочитам "ръчка".
Типтроника е силен на дълъг път, най вече на двупосочно, щото за градско си губи смисъла.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- kowalski
- кандидат ентусиаст
-
Така като гледам тройкаджиите и състезателите явно искат ръчка.... нещо комплекси се избиват...
Баровците искат да си се возят и за това избират автомата......
....моето менине +1 за автоамта
все пак според кат бмв се води за луксозна лимузина.... без 3ките разбира се

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
kowalski написа:Така като гледам тройкаджиите и състезателите явно искат ръчка.... нещо комплекси се избиват...
От уважение към аватара ти, няма се изкавзвам негативно, но автомата на дълго каране не си е работа (бавни са му реакциите на кикдауна при изпреварване), освен както съм писал по-горе в случаите с типтроник, или не говориме за накакъв мощен мотор (който в повечето случаи е оборудвано и с типтроник, стептроник и тн.)
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
Никой ли не се замисля, че от много автомати и подобни .. ставаме по-зле и по зле. Гледали ли сте Идиокрация ? Когато всичко стане автоматично, всички хора ще са полуидиоти... запътили сме се натам. Всички ги мързи, гледат да е по-лесно .. по-удобно .. с цел да се движат по-малко, да МИСЛЯТ по-малко ...
Жените ги разбирам за автоматик, мъжете - болна работа. Аз нямам корем и искам АЗ да управлявам колата. Още малко ще пуснат приложение за iPhone, да си караш колата с него (Бонд... Джеймс Бонд) е това вече ще е яко.
Жените ги разбирам за автоматик, мъжете - болна работа. Аз нямам корем и искам АЗ да управлявам колата. Още малко ще пуснат приложение за iPhone, да си караш колата с него (Бонд... Джеймс Бонд) е това вече ще е яко.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
hemicharger написа:kowalski написа:Така като гледам тройкаджиите и състезателите явно искат ръчка.... нещо комплекси се избиват...
От уважение към аватара ти, няма се изкавзвам негативно, но автомата на дълго каране не си е работа (бавни са му реакциите на кикдауна при изпреварване), освен както съм писал по-горе в случаите с типтроник, или не говориме за накакъв мощен мотор (който в повечето случаи е оборудвано и с типтроник, стептроник и тн.)
При типтроника пак имаш кикдаун и не са бавни реакциите, тряя да знаеш как да караш с кикдаун, плюс тва самата кола се настройва по твойто каране. Може изобщо да не ползваш +/-.
- SLav_Bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото набара....
- Мечтае да кара: BMW e**
Аз съм превърженик на ръчните скорости.И съм много доволен,че нямам автоматик.Поне за момента съм на този акъл,че ръчката за мен е по-добро. 

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
Сондьора написа:hemicharger написа:kowalski написа:Така като гледам тройкаджиите и състезателите явно искат ръчка.... нещо комплекси се избиват...
При типтроника пак имаш кикдаун и не са бавни реакциите, тряя да знаеш как да караш с кикдаун, плюс тва самата кола се настройва по твойто каране. Може изобщо да не ползваш +/-.
Така е при новата Е60, ама визираме и по-стари скоростни кутии
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
alexand написа:Никой ли не се замисля, че от много автомати и подобни .. ставаме по-зле и по зле. Гледали ли сте Идиокрация ? Когато всичко стане автоматично, всички хора ще са полуидиоти... запътили сме се натам. Всички ги мързи, гледат да е по-лесно .. по-удобно .. с цел да се движат по-малко, да МИСЛЯТ по-малко ...
Не си прав, ама изобщо. Доведена до крайност, твоята логика би звучала като "по-добре си ни беше в пещерите, всички тия модерни глезотии само ни правят по-тъпи". Не е така, улесняването и автоматизирането на разни задачи позволяват на хората да се занимават с такива неща като изкуства и философия, да речем. Което не ги прави "по-зле", тъкмо напротив.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"