Липсата на култура у пешаходците.
Модератор: Общи модератори
73 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
на един приятел му писаха фиш за 10лв в търново за неправилно пресичанеtitto написа:До сега не знам да има глобен пешеходец(закон въобще касае ли ги?), но определено няколко пъти ми е идвало да слезна и да плесна някой претичващ между колите!Най-ме дразнят като слизат на платното и пресичайки гледат в другата посока!
Преди месец един .й направо ме изуми!Спирам му на пешеходна пътека да мине, вече беше стигнал до средата от моята страна и се спря и ми маха гневно и вика- "Аре карай бе, кво спираш...!?"
Леле, полудях, жената едвам ме спре.....!Тоя народ се изкриви и изчекна тотално, няма угодия!Ти се мъчиш да спазваш някакъв правилник и да си толерантен до някъде в този изнервен трафик, а то за.еби!???![]()
nazo1976 написа:на един приятел му писаха фиш за 10лв в търново за неправилно пресичанеtitto написа:До сега не знам да има глобен пешеходец(закон въобще касае ли ги?), но определено няколко пъти ми е идвало да слезна и да плесна някой претичващ между колите!Най-ме дразнят като слизат на платното и пресичайки гледат в другата посока!
Преди месец един .й направо ме изуми!Спирам му на пешеходна пътека да мине, вече беше стигнал до средата от моята страна и се спря и ми маха гневно и вика- "Аре карай бе, кво спираш...!?"
Леле, полудях, жената едвам ме спре.....!Тоя народ се изкриви и изчекна тотално, няма угодия!Ти се мъчиш да спазваш някакъв правилник и да си толерантен до някъде в този изнервен трафик, а то за.еби!???![]()
На мен преди 5-6 години също ми писаха акт за неправилно пресичане,най-абсурдното беше,че докато тъпака който ми пишеше акта,шофьорите на колите си правеха какво си искат,а той зор да напише акт за неправилно пресичане.Още не съм го плащал и нямам и намерение
И на мен са ми писали фиш за неправилно пресичане
Без да има коли , пресекох където няма пешеходна пътека ... 10 кинта надолу . Странно защо , вчера бях в Серес ( Гърция ) и спрях да пропусна пешеходеш на зебра . Почнаха да ми бипкат коли , а пешеходеца така се притесни , че започна да ме гледа втренчено и да вдига рамене 

[/quote] на един приятел му писаха фиш за 10лв в търново за неправилно пресичане[/quote]
Дано повече такива фишове да има, та и актове... та и затвор даже за тези, които предеизвикват ПТП поради неправилно пресичане, щот се мислят за богопомазани, понеже са пешеходци.
Виждал съм всякакви трагедии предизвикани от такива и отдавна разправям, че трябва да се въведат полицейски патрули за пешеходци и да се съставят тлъсти актове. Защо нас може да ни глобяват, че не си пазим животите с колани, а пешаците могат да се хвърлят под колите ни както си искат???
Дано повече такива фишове да има, та и актове... та и затвор даже за тези, които предеизвикват ПТП поради неправилно пресичане, щот се мислят за богопомазани, понеже са пешеходци.
Виждал съм всякакви трагедии предизвикани от такива и отдавна разправям, че трябва да се въведат полицейски патрули за пешеходци и да се съставят тлъсти актове. Защо нас може да ни глобяват, че не си пазим животите с колани, а пешаците могат да се хвърлят под колите ни както си искат???
Таралежът е птица упорита, не я ли ритнеш не излита.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
ходят като овци.. по неопределни места за пешеходци.. наи редовно някои решава да пресича цариградско и после олеле сгазиха ме...
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Абе минават си на червено спокойно, даже ти махат с раката да спреш да минат те и пак да те хвани червено 

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
DAKSUNKO написа:Дано повече такива фишове да има, та и актове... та и затвор даже за тези, които предеизвикват ПТП поради неправилно пресичане, щот се мислят за богопомазани, понеже са пешеходци.
Аз съм сигурен,че за един ден ти правиш 10 пъти повече нарушения отколкото един пешеходец.Като се почне с отнема на предимство,неправилно престояване,превишаване на скоростта,не пускане на мигач, и още...и още....
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
То у някой култура остана ли? Последните 20 години определен кръг от хора ни навря на кучето в г.зъ, вие за култура пишете 

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
[/quote]
Аз съм сигурен,че за един ден ти правиш 10 пъти повече нарушения отколкото един пешеходец.Като се почне с отнема на предимство,неправилно престояване,превишаване на скоростта,не пускане на мигач, и още...и още....[/quote]
Дори и така да е, повечето от тия неща не създават условия за отнемане на човешки живот или тежки ПТП-та така както неадекватния пешеходец. Аз и да не преценя нещо ще завърши със смачкан калник или счупена пластмасария, а пешеходците много пъти правят тежки верижни катастрофи, тъй като ние шофьорите ги избягваме на всяка цена. Другото е, че пешаците рискуват и да ги убиеме и после да ги лежиме. Просто понякога те се явяват по-опасни за движението и от колите или моторите, но малко от нас си дават тая сметка. От служебен опит го знам, не щото така си мисля.
Аз съм сигурен,че за един ден ти правиш 10 пъти повече нарушения отколкото един пешеходец.Като се почне с отнема на предимство,неправилно престояване,превишаване на скоростта,не пускане на мигач, и още...и още....[/quote]
Дори и така да е, повечето от тия неща не създават условия за отнемане на човешки живот или тежки ПТП-та така както неадекватния пешеходец. Аз и да не преценя нещо ще завърши със смачкан калник или счупена пластмасария, а пешеходците много пъти правят тежки верижни катастрофи, тъй като ние шофьорите ги избягваме на всяка цена. Другото е, че пешаците рискуват и да ги убиеме и после да ги лежиме. Просто понякога те се явяват по-опасни за движението и от колите или моторите, но малко от нас си дават тая сметка. От служебен опит го знам, не щото така си мисля.
Таралежът е птица упорита, не я ли ритнеш не излита.
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
И мен искаха един път,преди доста време, да ме глобят за неправилно пресичане.
Случая обаче, се уцели в деня на рождения ми ден и ме пуснаха, но момчето, което пресичаше успоредно с мен, нямаше тоя късмет.
Иначе от както съм в София и когато се случи да съм пеша на някой по-натоварен пешеходен светофар, ми прави впечатление как сам си стоя на светофара и гледам тъпо, че даже някои се и блъскат в мен, че да минат.
В Плевен обаче, имах случка в която едвам успях да спра, опитвайки се да не отвея един бастун, който пресичаше на червено и бях полудял, още повече, че онзи почна нещо да ми се кара, що не гледам и да съм внимавал как карам.Интересното беше, че всички които мирно и спокойно си чакаха на тротоара, се нахвърлиха срещу него(словесно разбира се)и като прибавим и погледа ми, който сигурно е бил много лош, насочвайки се безмълвно към него, се изниза като пръдня из гащи преди да мога да разбера, к'во точно означаваха ръкомаханията и движенията с които се съмняваше в психическото ми състояние.
Та в крайна сметка, да, и аз пресичам неправилно, даже почти всеки ден, стигайки от офиса до колата, но го правя на място на което не създавам предпоставки за каквото и да било.Ама на червен светофар да мина, не е било никога, няма и да бъде.
Случая обаче, се уцели в деня на рождения ми ден и ме пуснаха, но момчето, което пресичаше успоредно с мен, нямаше тоя късмет.
Иначе от както съм в София и когато се случи да съм пеша на някой по-натоварен пешеходен светофар, ми прави впечатление как сам си стоя на светофара и гледам тъпо, че даже някои се и блъскат в мен, че да минат.
В Плевен обаче, имах случка в която едвам успях да спра, опитвайки се да не отвея един бастун, който пресичаше на червено и бях полудял, още повече, че онзи почна нещо да ми се кара, що не гледам и да съм внимавал как карам.Интересното беше, че всички които мирно и спокойно си чакаха на тротоара, се нахвърлиха срещу него(словесно разбира се)и като прибавим и погледа ми, който сигурно е бил много лош, насочвайки се безмълвно към него, се изниза като пръдня из гащи преди да мога да разбера, к'во точно означаваха ръкомаханията и движенията с които се съмняваше в психическото ми състояние.
Та в крайна сметка, да, и аз пресичам неправилно, даже почти всеки ден, стигайки от офиса до колата, но го правя на място на което не създавам предпоставки за каквото и да било.Ама на червен светофар да мина, не е било никога, няма и да бъде.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
А забелязвали ли сте ефекта от стадния инстинкт-един като тръгне,дори и на червено да е ,много хора последват,без да погледнат... 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- divna_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID
Прегледах темата по диагонал
и искам да кажа , че проблем не е само Липсата на култура у пешаходците или тази на водачите на МПС, а като цяло на БЪлГарите..............., където и да се огледаме в каквато и да е насока
А сега по темата: в последната една година често ми се налагаше да съм ролята на пешАходец и винаги съм била коректна спрямо водачите на МПС, но уви макар и с бебешка количка пресичаща на пешеходна пътека рядко ми е спирала кола да ми даде предимство
БГ ...
А преди две години докато се разхождахме във Виена и мъжа ми ми поиска запалка се спрях на Тротоара (нямаше пешеходна пътека и бях на 2 крачки от платното) да си рова в чантата и веднага спря движението
и други подобни случаи 

А сега по темата: в последната една година често ми се налагаше да съм ролята на пешАходец и винаги съм била коректна спрямо водачите на МПС, но уви макар и с бебешка количка пресичаща на пешеходна пътека рядко ми е спирала кола да ми даде предимство

А преди две години докато се разхождахме във Виена и мъжа ми ми поиска запалка се спрях на Тротоара (нямаше пешеходна пътека и бях на 2 крачки от платното) да си рова в чантата и веднага спря движението

73 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5