Липсата на култура у пешаходците.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 21 Апр 2009, 15:54

titto написа:До сега не знам да има глобен пешеходец(закон въобще касае ли ги?), но определено няколко пъти ми е идвало да слезна и да плесна някой претичващ между колите! :evil: Най-ме дразнят като слизат на платното и пресичайки гледат в другата посока!
Преди месец един .й направо ме изуми!Спирам му на пешеходна пътека да мине, вече беше стигнал до средата от моята страна и се спря и ми маха гневно и вика- "Аре карай бе, кво спираш...!?"
Леле, полудях, жената едвам ме спре.....!Тоя народ се изкриви и изчекна тотално, няма угодия!Ти се мъчиш да спазваш някакъв правилник и да си толерантен до някъде в този изнервен трафик, а то за.еби!??? :help: :evil:
на един приятел му писаха фиш за 10лв в търново за неправилно пресичане

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 21 Апр 2009, 15:59

nazo1976 написа:
titto написа:До сега не знам да има глобен пешеходец(закон въобще касае ли ги?), но определено няколко пъти ми е идвало да слезна и да плесна някой претичващ между колите! :evil: Най-ме дразнят като слизат на платното и пресичайки гледат в другата посока!
Преди месец един .й направо ме изуми!Спирам му на пешеходна пътека да мине, вече беше стигнал до средата от моята страна и се спря и ми маха гневно и вика- "Аре карай бе, кво спираш...!?"
Леле, полудях, жената едвам ме спре.....!Тоя народ се изкриви и изчекна тотално, няма угодия!Ти се мъчиш да спазваш някакъв правилник и да си толерантен до някъде в този изнервен трафик, а то за.еби!??? :help: :evil:
на един приятел му писаха фиш за 10лв в търново за неправилно пресичане

На мен преди 5-6 години също ми писаха акт за неправилно пресичане,най-абсурдното беше,че докато тъпака който ми пишеше акта,шофьорите на колите си правеха какво си искат,а той зор да напише акт за неправилно пресичане.Още не съм го плащал и нямам и намерение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tokata2 » 22 Апр 2009, 3:46

И на мен са ми писали фиш за неправилно пресичане :) Без да има коли , пресекох където няма пешеходна пътека ... 10 кинта надолу . Странно защо , вчера бях в Серес ( Гърция ) и спрях да пропусна пешеходеш на зебра . Почнаха да ми бипкат коли , а пешеходеца така се притесни , че започна да ме гледа втренчено и да вдига рамене :)

Потребител
Аватар

Мнение от DAKSUNKO » 23 Апр 2009, 23:37

[/quote] на един приятел му писаха фиш за 10лв в търново за неправилно пресичане[/quote]
Дано повече такива фишове да има, та и актове... та и затвор даже за тези, които предеизвикват ПТП поради неправилно пресичане, щот се мислят за богопомазани, понеже са пешеходци.
Виждал съм всякакви трагедии предизвикани от такива и отдавна разправям, че трябва да се въведат полицейски патрули за пешеходци и да се съставят тлъсти актове. Защо нас може да ни глобяват, че не си пазим животите с колани, а пешаците могат да се хвърлят под колите ни както си искат???
Таралежът е птица упорита, не я ли ритнеш не излита.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 24 Апр 2009, 0:09

ходят като овци.. по неопределни места за пешеходци.. наи редовно някои решава да пресича цариградско и после олеле сгазиха ме...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 24 Апр 2009, 2:08

Абе минават си на червено спокойно, даже ти махат с раката да спреш да минат те и пак да те хвани червено :|
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 24 Апр 2009, 21:40

DAKSUNKO написа:Дано повече такива фишове да има, та и актове... та и затвор даже за тези, които предеизвикват ПТП поради неправилно пресичане, щот се мислят за богопомазани, понеже са пешеходци.
Виждал съм всякакви трагедии предизвикани от такива и отдавна разправям, че трябва да се въведат полицейски патрули за пешеходци и да се съставят тлъсти актове. Защо нас може да ни глобяват, че не си пазим животите с колани, а пешаците могат да се хвърлят под колите ни както си искат???

Аз съм сигурен,че за един ден ти правиш 10 пъти повече нарушения отколкото един пешеходец.Като се почне с отнема на предимство,неправилно престояване,превишаване на скоростта,не пускане на мигач, и още...и още....

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 25 Апр 2009, 9:14

То у някой култура остана ли? Последните 20 години определен кръг от хора ни навря на кучето в г.зъ, вие за култура пишете :evil:
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Потребител
Аватар

Мнение от DAKSUNKO » 25 Апр 2009, 22:41

[/quote]
Аз съм сигурен,че за един ден ти правиш 10 пъти повече нарушения отколкото един пешеходец.Като се почне с отнема на предимство,неправилно престояване,превишаване на скоростта,не пускане на мигач, и още...и още....[/quote]
Дори и така да е, повечето от тия неща не създават условия за отнемане на човешки живот или тежки ПТП-та така както неадекватния пешеходец. Аз и да не преценя нещо ще завърши със смачкан калник или счупена пластмасария, а пешеходците много пъти правят тежки верижни катастрофи, тъй като ние шофьорите ги избягваме на всяка цена. Другото е, че пешаците рискуват и да ги убиеме и после да ги лежиме. Просто понякога те се явяват по-опасни за движението и от колите или моторите, но малко от нас си дават тая сметка. От служебен опит го знам, не щото така си мисля.
Таралежът е птица упорита, не я ли ритнеш не излита.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 25 Апр 2009, 23:11

И мен искаха един път,преди доста време, да ме глобят за неправилно пресичане.
Случая обаче, се уцели в деня на рождения ми ден и ме пуснаха, но момчето, което пресичаше успоредно с мен, нямаше тоя късмет.
Иначе от както съм в София и когато се случи да съм пеша на някой по-натоварен пешеходен светофар, ми прави впечатление как сам си стоя на светофара и гледам тъпо, че даже някои се и блъскат в мен, че да минат.
В Плевен обаче, имах случка в която едвам успях да спра, опитвайки се да не отвея един бастун, който пресичаше на червено и бях полудял, още повече, че онзи почна нещо да ми се кара, що не гледам и да съм внимавал как карам.Интересното беше, че всички които мирно и спокойно си чакаха на тротоара, се нахвърлиха срещу него(словесно разбира се)и като прибавим и погледа ми, който сигурно е бил много лош, насочвайки се безмълвно към него, се изниза като пръдня из гащи преди да мога да разбера, к'во точно означаваха ръкомаханията и движенията с които се съмняваше в психическото ми състояние.
Та в крайна сметка, да, и аз пресичам неправилно, даже почти всеки ден, стигайки от офиса до колата, но го правя на място на което не създавам предпоставки за каквото и да било.Ама на червен светофар да мина, не е било никога, няма и да бъде.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Апр 2009, 0:29

А забелязвали ли сте ефекта от стадния инстинкт-един като тръгне,дори и на червено да е ,много хора последват,без да погледнат... :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID

Мнение от divna_ » 26 Апр 2009, 0:43

Прегледах темата по диагонал :uups: и искам да кажа , че проблем не е само Липсата на култура у пешаходците или тази на водачите на МПС, а като цяло на БЪлГарите..............., където и да се огледаме в каквато и да е насока :(

А сега по темата: в последната една година често ми се налагаше да съм ролята на пешАходец и винаги съм била коректна спрямо водачите на МПС, но уви макар и с бебешка количка пресичаща на пешеходна пътека рядко ми е спирала кола да ми даде предимство :( БГ ...
А преди две години докато се разхождахме във Виена и мъжа ми ми поиска запалка се спрях на Тротоара (нямаше пешеходна пътека и бях на 2 крачки от платното) да си рова в чантата и веднага спря движението :uups: и други подобни случаи ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от юли » 26 Апр 2009, 12:51

стадо овце :D
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата