Ще има ли България нова столица през 21-ви век?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 08 Май 2009, 15:52

zazomazo написа:
c20xe написа:... Но Вие сте вече малцинство в собственият си град. При Вас се напълни с приселници....

така е, ама па в провинцията останаха само малцинствата Изображение

:ahah:

Потребител
Аватар
Кара: без долен лв педал
Мечтае да кара: Х 6

Мнение от Blond_G » 08 Май 2009, 16:02

Спокойно бе хора идват нови 3-4 дена праздници и столицата пак ще се премести та даже ще се разхвърля :D :mhihi: :D
не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Май 2009, 16:07

дам доста интересно ще ми стане какво ще се случи с пазара на жилища ако столицата се премести.
Другия вариант е да стане като в много други държави - най-големия и развит град НЕ Е столица, а столицата е другаде.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 08 Май 2009, 16:30

Пффф да му се невиди...едните гледат от преди векове...а другите момента...а никой за бъдеще
Единствено сравнение което мога да дам е че като знам какъв е трафика в Сф. така и не ми се мисли какъв ще стане във Велико Търново....пак някой не е кърмен достатъчно че да го измислят..

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 08 Май 2009, 17:51

Добре де, никой не ме подкрепи за Луковит...
А какво ще кажете за Лясковец? Там има доста вино ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 08 Май 2009, 19:59

Аз нямам нищо против хората дошли от други градове/села да работят/учат в София. Имам против селтаците и дребните тарикати/тарикатки, които по цял ден си мислят, че са най-големите като са ме изпреварили и са първи на опашката/светофара, че са ми взели повече пари с тяхната надценка (поне 100%) или, че са ми пробутали ниско качествена стока и са ми взели паричките. Искам да им пожелая същите тези пари да ги дадат за лекарства, глоби та да им дойде акъла в главата. Лошото, е че в каца без дъно колкото и да наливаш нищо няма да се напълни - така са и техните глави. Всеки ден имам 100 случая в които ми се иска да изляза от колата и да сритам задника на 1 "тарикат" ама така да го бия, че после да се събуди в Пирогов и да пита
"Някой записа ли номера на камиона който ме блъсна?" Моята приятелка ми каза "Не можеш да промениш света, колкото и да ти се иска" и за жалост е права, а много ми се иска.

А сега по темата:
София няма да я преместят това е абсурдно писание на някой малоумник чудещ се как да си продаде новината! Мисля, че изчерпахме темата.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 08 Май 2009, 21:45

feel написа:
Dimo написа:Чуда се вместо да мислят как да сменят столицата, що не вземат да върнат гражданството и да репат много от проблемите на града.

Ако го направят,и гледат дали и бабите и дядовците ти са от София дали няма да останем 10 000 души в града :mhihi:

Именно това е целта, предоставям родословмото си дърво за преглед на всички комплексари на тема кореняк софиянци с цел да бъда включен към списъка с 10 000 дето ще си останем в гадната София.

Всъщност размислих, съгласен съм нека да преместят столицата, това първо ще доведе до гражданска война понеже всеки ще иска неговия град да е столица. А и да бъдем оптимисти, любимият роден град ще стане по чист, по спретнат и с по културно население, до колкото такова има в БГ като цяло.

Жалко само, че няма да си намеря работна ръка за по 300лв на месец, като сега, ама кво да се прави ще го преживея :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 08 Май 2009, 22:29

Dimo написа:Жалко само, че няма да си намеря работна ръка за по 300лв на месец, като сега, ама кво да се прави ще го преживея :winky:

:ahah: Това наистина ще е единствената негативна последица

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 08 Май 2009, 22:34

Защо си мислите ,че е невъзможно.Вземете например една Австралия,столицата Камбера е с население 340 000 а за пример Сидни е 4,5 милиона.Цялата държавна администрация е в Канбера,както и всички университети .Всякаква промишленост е забранена в областа и с това е решен проблема.Само ,че там има и обратната страна,да си намериш работа в столицата е трудно и много хора от там бягат в големите градове като Сидни,Мелбърн,Бризбейн,Пърт и Аделаида които са най-големите.
Има и доста други примери.
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 08 Май 2009, 23:10

ааа сетих се още няколко плюса, като например:
тъпите управляващи могат да си затварят колкото искат центъра на столицата като идват разни дипломати на посещение или правят разни енергийни форуми, а и всички стачкуващи ще си правят стачките пред парламента, а не в София, колко хубаво би било.....
Аре кога почваме местенето вече нямам търпение!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kusho » 08 Май 2009, 23:51

Време си е!
Аре обратно във Велико Търново, Етър шампион и т.н.
То откакто е София само национални кризи и боклуци....... :D

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 08 Май 2009, 23:55

Тази тема стана 5 страници вие полудяхте ли ве,лелеее ужас
Както и да е само искам да питам кой ще позволи това нещо да се случи,може би хората дето наляха милярди в МОЛОВЕ в жилищни комплекси и т,н а Парите решават не обикновенните хора каквито сме всички тук.
Никво местене имам апартаменти да давам под наем
ахахахаххахахахаахахха :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 11 Май 2009, 11:38

Парите са налети в молове, защото "има" кой да ходи в тях. И не съм съгласен, че всеки ще иска неговия град да е столица :) Аз не искам моя да е столица.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 11 Май 2009, 11:53

Nukem написа:Как ще се смея на глас тогава на тези селяни дето се вързаха с доживотни кредити само и само да са в столицата!

Т'ва е смешно. Абсурд да си вземеш апартамент само и само да си в столицата, причината е,
че тук си намерил работа с доста по - солидна заплата, а не за да напишеш на Местоположение : София.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Май 2009, 12:19

Красимир! написа:
Nukem написа:Как ще се смея на глас тогава на тези селяни дето се вързаха с доживотни кредити само и само да са в столицата!

Т'ва е смешно. Абсурд да си вземеш апартамент само и само да си в столицата, причината е,
че тук си намерил работа с доста по - солидна заплата, а не за да напишеш на Местоположение : София.

Абе тва за заплатата не е така, основния проблем за ниските заплати на персонала са именно такива, че лицето Х идва в София, съгласен е и на 300лв заплата, ходи си веднъж в месеца, идва със бурканите и плаща само квартира и заведенията...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата