А вие хвърляте ли си боклука на улицата/през прозореца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Май 2009, 23:22

Zubcho написа:
1 ал. кутиика от бира/безалкохолно за 50г.

1 шише пластмасово за 100 и нагоре.

В по-развити държави тези неща се заплащат допълнително при покупка на напитка и при връщането им като амбалаж ,парите се възстановяват . :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 12 Май 2009, 1:15

Докато не е оправим с боклука в парламента, няма как да решим проблема с боклука по улиците.Нещата са взаимосвързани и не става така, както си го мислят някои-" Дайте да не цапаме", "Дайте да спазваме знаците", "Не купувайте крадени стоки","Не давайте подкупи".
Бях свидетел как на един светофар в центъра на пешеходците свети червено и всички чакат, но един тръгна, след него още няколко и накрая почти всички, а колите които са на зелено спряха да изчакат тълпата.Ако имаше полицай, да свирне и да глоби първия нямаше да се стигне до такова драстично нарушение.Все пак живеем в държава, в която се предполага, че съществуват някакви закони и органи, които да следят да се изпълняват въпросните закони и ако това не се случва значи има проблем и именно това е проблема, а не кой къде си хвърля боклука.Стига с тия призиви, времето им отмина още с комунизма.Нека да се борим за ред и законност и да покажем гражданска нетърпимост към некадърните и корумпирани управляващи , а всичко останало ще си дойде на мястото от само себе си.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 12 Май 2009, 10:23

ivan1590 написа:Докато не е оправим с боклука в парламента, няма как да решим проблема с боклука по улиците.Нещата са взаимосвързани и не става така, както си го мислят някои-" Дайте да не цапаме", "Дайте да спазваме знаците", "Не купувайте крадени стоки","Не давайте подкупи".

Че управляващите са мизерници - така е, обаче мисленето ти е крайно погрешно. Именно защото все чакаме някой да ни "оправи", да изчисти след нас, да се измъкнем с 10лв. вместо с акт, най-вече заради това сме на този хал. ;)

По темата мога да кажа, че не изхвърлям абсолютно нищо от колата, както и когато не съм с нея - нося си боклуците с мен, докато срещна кофа. :)
Радвам се, като виждам колко много хора вече постъпват по този начин - браво колеги! 8)
Предполагам, няма да мине много време и пушещите ще отвикнат да си изхвърлят фасовете през прозореца. :)

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 12 Май 2009, 10:27

И аз гледам да не хвърлям нищо, дори фасовете докато карам, докато съм с BMW-то, но като съм със служебната и няма пепелник вътре и ги мятам :uups: Някой да напомни да си сложа една чашка или бутилка с водичка, че все забравям :roll:

ПС. Сестра ми обаче е пич и е гонила и хора да им казва, че са си 'изпуснали' боклука на земята :shock: :mhihi:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 12 Май 2009, 10:36

граждани моля изхвърляите си боклука на края на СЕЛОТО :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 12 Май 2009, 14:26

Не мога да не си призная. Понякога ми е трудно да улуча кофата за боклук в движение ама за съжаление повечето пъти пропускам и правя боклуци :uups: :uups: :uups:
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 12 Май 2009, 21:53

За кофата с боклука да си призная и аз по някога нея оцелвам. Ама по-някога как да не се ядосаш,само какви пътища имаме(улиците ни,не са улица а сукаци)-как да не се насърчава човек да направи нещо за подражание.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 12 Май 2009, 22:16

Важно е ти какъв пример ще дадеш на останалите около теб, а не улиците как са. Днес се върнах от Ст. Загора и техните улици са 5 пъти по-чисти от Софийските. Защо ли?

Оставям ви да мислите дали всеки ако спре да си хвърля боклука по улицата (дали шофоьор или пешеходец) ще има боклук?

Сами си отговорете на въпроса!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 12 Май 2009, 22:30

Съгласям се с теб. Тъпо е да караш и по някои не толкова уживени улици да заобикаляш обърнати казани,защото на мен ми се е случвало.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 12 Май 2009, 22:58

Zubcho написа:Важно е ти какъв пример ще дадеш на останалите около теб, а не улиците как са. Днес се върнах от Ст. Загора и техните улици са 5 пъти по-чисти от Софийските. Защо ли?

Оставям ви да мислите дали всеки ако спре да си хвърля боклука по улицата (дали шофоьор или пешеходец) ще има боклук?

Ще ти кажа колега,защото всеки който не е СОФИЯНЕЦ си казва,кво ме боли за тоя град аз тука смао бачкам,ама в неговия си град си пази чисто,ама кво му дреме за тука,аз съм си говорил с такива хора и това ми казаха тоя град не е мой и не м дреме за него,това е истината сещайте се сами.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 13 Май 2009, 9:41

Аз лично вече използвам следната стратегия - често ми се случваше да изхвърлям фасовете си през прозореца, но сега само изтръсквам огънчето и фасовете ги слагам в пластмасова чаша от кафе.
Пепелника принципно не го използвам, зашото умирисва цялата кола на цигари, а сутрин докато карам - пия кафе след което използвам чашата за пепелник.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 13 Май 2009, 9:47

Аз и друг път съм питал, а с баниците ко прайте като ги ядете в колата :D

Потребител
Аватар

Мнение от Odita » 13 Май 2009, 19:25

Здравейте нов съм във форума!Искам да се включа по темата!
Редовно си хвърлям боклука извън кофата и вкъщи дори. :uups: но от постовете, които прочетох разбрах, че не е правилно и ще се поправя!

Блгагодаря ви братя и сестри бмв-маняци!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Май 2009, 21:00

Zubcho написа:Важно е ти какъв пример ще дадеш на останалите около теб, а не улиците как са. Днес се върнах от Ст. Загора и техните улици са 5 пъти по-чисти от Софийските. Защо ли?

По-чисти са, щото ги чистят редовно и съвестно, а не като тук. Доколкото знам там е и единствения град в Бг в който зимата не се хвърля луга, а некакви магнезиеви окиси, които освен, че са екологично чисти не вредят и на колите...
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата