Нов закон забраняващ фолиото?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 02 Юни 2009, 16:36

Archangel написа:...Интересно ми е що не съм виждал Ламбота и Ферарита със затъмнени стъкла, щом е толкова яко и гъзарско. Само разни овчари изпълняващи услугите "момче за всичко" на някоя групировка с новопридобити парици и лъскави коли могат да го направят от тоя тип хора.

Тва е обратна гъзаршина, защото тея които ги карат искат от далече да ги разпознават! ;) демек:
- Пенкеее, тоз момък не беше ли вчера в Ст. Град с ЛамборджинитУ?
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 02 Юни 2009, 17:08

hemicharger написа:
Archangel написа:...Интересно ми е що не съм виждал Ламбота и Ферарита със затъмнени стъкла, щом е толкова яко и гъзарско. Само разни овчари изпълняващи услугите "момче за всичко" на някоя групировка с новопридобити парици и лъскави коли могат да го направят от тоя тип хора.

Тва е обратна гъзаршина, защото тея които ги карат искат от далече да ги разпознават! ;) демек:
- Пенкеее, тоз момък не беше ли вчера в Ст. Град с ЛамборджинитУ?

Страаашен пример Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

И на мен ми е мерак да си ги затъмня, но не ми се иска да давам повод на кукерите да ми се заяждат за още глупости, само отзад не бих ги затъмнил, не ми харесва, виж ако е и отпред може, но и без това ме спират всеки път като ме видят и все търсят за какво да се заядат, последния път ми казаха: Ако те видим още веднъж да караш така щ'и вземем книжката момче! Това, че си обжалвал акта, незначи, че няма да ти вземат книжката.

И това беше задето излизам от една пресечка и се включвам в много натоварен булевард а идваше кола, но си излязох културно и просто натиснах малко по-сериозно газта до 50, за да не преча на колата зад мен.
Другото е като ми видят стикера на форума, директно идва въпроса : Вие ходите да се въртите вечер, нали?
Ходи обяснявай после...
Нека ги има законите за всички, не като ме спрат и ме карат да си махам фолиото, да мине бай Манго с бялата С8 със 300% затъмнени прозорци със 150 км/ч и да им събори фуражките, а те нищо да не правят, както и да е. Ще се поинтересувам това за бележката от лекар и слънчевите алергий.

@Archangel, струва ми се вече спориш заради самия спор, пък може и да бъркам, ако е така, моя грешка.
Факт е, че тоя закон е безсмислен, поне да позволят някакви проценти на затъмняване, като се притесняват, някои да не ги гръмне отвътре...
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 02 Юни 2009, 17:12

Добре, де, наистина ли мислите, че ще направят закон само заради някакви затъмнени стъкла?

Това трябва да влезе като промяна в ЗДП, а такава изобщо няма. Прочетете проекто - предложенията и после изписвайте 6 страници.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 02 Юни 2009, 17:26

Според мен трябва да е като в САЩ предните да можеш до 35% което си е перфектно задните ако искаш с черна боя ги намажи.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 02 Юни 2009, 17:36

djvisage написа:Интересно в Таиван е позволено да си затъмниш всички стакла а тука искат да ни забранят да затамняваме и задните. Да не би дръпнатите да са по - шофьори от нас?

Маймунландия я остави!

Вече втора година сме в ЕС и законите в България (колкото и да не ви се иска на извратените рейсъри) ще се приравнят към общите в 27-те държави членки във всяко отношение.

Потребител
Аватар

Мнение от Julianо » 02 Юни 2009, 18:58

BMW_RIDER написа:Според мен трябва да е като в САЩ предните да можеш до 35% което си е перфектно задните ако искаш с черна боя ги намажи.

Aми то е така - предните може на 30 а за задните няма ограничение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 02 Юни 2009, 20:58

Че в държавите от ЕС не затъмняват ли отпред?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitko_dimitrov » 02 Юни 2009, 21:05

Това са глупости... няма как да забраният затъмняването на задните стъкла... И аз мисля че само за предните беше на 35% , а на задни няма никакво ограничение... Повечето нови коли, да не кажа и 90% от тях са със тонирани задни стъкла...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 02 Юни 2009, 21:13

mitko_dimitrov написа:Това са глупости... няма как да забраният затъмняването на задните стъкла... И аз мисля че само за предните беше на 35% , а на задни няма никакво ограничение... Повечето нови коли, да не кажа и 90% от тях са със тонирани задни стъкла...

Говориш без да мислиш колега. В закона пише "допълнително" затъмняване. Не фабрично тониране. За тониране никой нищо не може да ти каже. За фолиото от Филибето обаче няма как да не се заядат.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitko_dimitrov » 02 Юни 2009, 21:16

Извинявам се за което колега... Мислех че става въпрос въобще за затъмняването... Било то с тониране или фолио
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitko_dimitrov » 02 Юни 2009, 21:17

Извинявам се за което колега... Мислех че става въпрос въобще за затъмняването... Било то с тониране или фолио
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525tds
Мечтае да кара: Винаги BMW

Мнение от №0123456789 » 03 Юни 2009, 8:50

Archangel написа:Интересно ми е какво ви е мнението по въпроса "Как се вписвате в обществото" като срещу всеки закон пискате? Според мен тия дето се оплаквате сте асоциални кисели дупенца, които не искат да ги гледат как си чоплят нослетата зад прозорците.

:maad: Нямам затъмнени стъкла и нежелая да имам. Това е мое решение което споделям с вас. Имам против обаче някой (Archangel) да квалифицира с недостойни определения мнението на хора, които не споделят неговото виждане по въпроса. :maad:

:) 20%,30%,50%........... Какво значение имат тези проценти, когато закона не се прилага еднакво справедливо към всички участници в движението!? Ето, онзи ден например гледам на един "булевард" спира стар........ката с брутално затъмнената си отвсякъде 190-тка, слиза като "Терминатор с тъмни очила" и заема стойка присъща по-скора на герой от уестърен филм. :bang: Правителствена ли му е колата????..... Инкасо ли ще извършва????.... :dunno: По скоро второто.. :puke:

Без значение с тъмни или без тъмни стъкла сме РАВНОПРАВИЕ НЕСЪЩЕСТВУВА което е единствения проблем според мен!

Да Живее :censored: България

:bgflag:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Юни 2009, 10:52

за мене цялата далавера в затъмняването е да е в нормални граници така че нощно време през прозорците на колата спряла и изчакваща трафика до теб, да можеш да виждаш поне фаровете на идващите коли.
Това е единственото нещо което би помогнало.
Честно казано бих си тонирал 4-те прозореца на ~25% така че хем да е приятно хем да могат да виждат и другите шофьори.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 03 Юни 2009, 10:56

№0123456789 написа: :) ...Ето, онзи ден например гледам на един "булевард" спира стар........ката с брутално затъмнената си отвсякъде 190-тка, слиза като "Терминатор с тъмни очила" и заема стойка присъща по-скора на герой от уестърен филм. :bang: Правителствена ли му е колата????..... Инкасо ли ще извършва????.... :dunno: По скоро второто.. :puke: :bgflag:

по скоро 3тото... кука в цивилни дрехи си видял колега :mhihi:
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525tds
Мечтае да кара: Винаги BMW

Мнение от №0123456789 » 03 Юни 2009, 11:26

hemicharger написа: кука в цивилни дрехи си видял колега :mhihi:

:idea: УНИФОРМЕН :idea:

:bgflag:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата