Камера на Цариградско!!!
Модератор: Общи модератори
///peter написа:Заради такива високо интелигентни мнения, ни друсат от всякъдеВ Германия има такива "чикиики", но там не ги интересува дали си зетя на агент Гоце. Развииииш ли, там всички са равни, а тук не! Там хората ги наказват за неправилно пускане на сирените за специалния режим, а тук всякакви ахмаци имат лампи линейките щот не им се чака свират на празно и още куп гъзета и дупета.
А подобната логика на твоята, приведена главица сабя не я сече, не е актуална още след 500те лета дето сме били роби(в училище даже имаха наглостта да ни учат, че не е робство, а присъствие)![]()
Евала на колегата lilof, че споделя тези неща, колкото повече хора знаят за това, колкото повече се гърми за това - толкова по-добре!
друсат ни, защото така ни е по - лесно. общо вземо сме си ганьовци и винаги опитваме по вторият начин. всички карат по правилата, само ние като по хитри винаги се опитваме да минем метър. затова и след толкова години не можем да се оправим, сигурно и никога няма да се оправим - явно тези, които искат да се оправим, са доста по - малко от другите, които не искат да се оправим - свикнали да ползват връзки наляво и надясно, нищо не можещи, обаче на приказки всичко можещи.
само не разбрах, къде видя тази логика, за която пишеш? мирна главица и т.н.? нещо ми се губи. или си объркал форумите? просто лично мнение за нещата в България и историите с баджанаци, кумове и т.н. ако откриваш себе си, не е мой проблем.
колегата lilof, че споделя е добре, ама нали се сещаш, че приказката вече отива в посока един приятел на един много добър приятел и т.н. т.е. само приказки. ако наистина е така, защо познатият на колегата lilof не го каже където трябва?
и като цяло не схващам идеята на цялата тема - имало блитц. Ми добре, има. Ако се върти в посока къде има други, някой да сложи една карта и т.н. мога да разбра темата, ама да се пише дали да го има? малко несериозно ми се вижда.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Приятелю от далече ти личи, че не си имал взимане даване много с държавни институции. Ако имаше, нямаше да се питаш защо аджеба, всички се опитват да "минат метър" при въпросните. Под друсат ни, имам предвид следните неща, ще ти ги опиша защото май не схвана:
- Защо паяците вдигат само коли нормални коли? Аз лично не съм видял един мерцедес вдигнат.
- Защо се слагат скоби, само на евтини коли?
- Защо е пълно с коли със специален режим, чиито притежатели нямат никакво основание да ги ползват (най-големия гаф е, този на Стоичков, в деня на траура той празнуваше с ченгетата между впрочем, вероятно и те са го уредили с лампата?).
- Защо виждаме спиране само на стари кошари, а големите джипове и лимузини почти не ги барат?
- Защо виждаме, как ламборджинита и ферарита спират на пешеходни пътеки в центъра на София, последствията са никакви? Пробвай се ти да спреш така.
Искаш ли да продължавам още и още с въпросите си?
Май не си схванал за какво говорим тук, би било добре да прочетеш отново. Ако ли не, отговори ми на въпроса защо колегите да не се възмущават.
- Защо паяците вдигат само коли нормални коли? Аз лично не съм видял един мерцедес вдигнат.
- Защо се слагат скоби, само на евтини коли?
- Защо е пълно с коли със специален режим, чиито притежатели нямат никакво основание да ги ползват (най-големия гаф е, този на Стоичков, в деня на траура той празнуваше с ченгетата между впрочем, вероятно и те са го уредили с лампата?).
- Защо виждаме спиране само на стари кошари, а големите джипове и лимузини почти не ги барат?
- Защо виждаме, как ламборджинита и ферарита спират на пешеходни пътеки в центъра на София, последствията са никакви? Пробвай се ти да спреш така.
Искаш ли да продължавам още и още с въпросите си?
Май не си схванал за какво говорим тук, би било добре да прочетеш отново. Ако ли не, отговори ми на въпроса защо колегите да не се възмущават.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Колега, май забрави как вдигнаха колата на депутата Камен Влахов.
Не е вярно, че спират само евтини коли.
И защо все взимате пример от разни мутри, те ли са ви еталонът за подражание?
Никой не мое ма връне на селу!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
saleen написа:Колега, май забрави как вдигнаха колата на депутата Камен Влахов.
А ти май забрави как излезна? И все пак това е личната му кола, не депутатската...
Отново не разбирате същността, не взимаме пример от "мутрите", а питаме те с какво са повече от теб, мен или останалите колеги, че имат това право.
saleen написа:Колега, май забрави как вдигнаха колата на депутата Камен Влахов.
Иди виж наказателния паркин на Мадрид и ще си говорим пак

Как пък не видях нито една Х5-ца (както знаем те са най-примерните шофьори), никога не съм виждал Ес-класа, нито пък Q7-ца

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Пред мен са вдигали СЛР , спрял царски на булевард България. Пред мен са слагали скоба на 7-ца при университета. Не си съвсем прав.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Archangel написа:Пред мен са вдигали СЛР , спрял царски на булевард България. Пред мен са слагали скоба на 7-ца при университета. Не си съвсем прав.
Евала. Много се радвам да чета такива неща. Дано се пооправят нещата.
Аз пък имам от негативните примери - миналата седмица на Алабин имаше А6-ца спряла точно на пресечката на улиците, с предницата на тротоара (съответно хората нямаше от къде да минат), задницата и стърчеше с 1/2 кола на пътя и няма да ти обяснявам как минаваха колите от там иииииииииии.......10 метра по надолу паяк се канеше да вдига дърт Пловдивски Нисан Примера (сигурно не си е платил синята зона). Коментар?
за ясно, ясно ми е, но позицията ти не е много правилна, разбира се от моя гледна точка.
говорим за две коренно различни неща - аз за спазване на ограничето на скоростта, ти за държавни институции и простотията, която се лее от тях и за това, че за някои може, за други не. връзката, която се опитваш да прокараш между двете е, че понеже "силните на деня" не ги пипат, затова и колегите си превишават скоростта и се възмущават, че вече няма да могат.
това са две различни неща, ще си останат и такива. превишаването на скоростта е сериозно нарушение, и не се толерира никъде по света. не виждам защо в българия да е по друг начин. даже се чудя и на приказките от другата тема,че трябвало първо да има знак, че снимат. то още малко някой сигурно и ще поиска първо полицая да те спре и да ти каже, че след някой друг км ще снимат...
нещата, които описваш са си от родната българска дейсвителност, но надявам се, че знаеш приказката, че нов бардак със стари к**ва не се прави и колко истина има в нея.
говорим за две коренно различни неща - аз за спазване на ограничето на скоростта, ти за държавни институции и простотията, която се лее от тях и за това, че за някои може, за други не. връзката, която се опитваш да прокараш между двете е, че понеже "силните на деня" не ги пипат, затова и колегите си превишават скоростта и се възмущават, че вече няма да могат.
това са две различни неща, ще си останат и такива. превишаването на скоростта е сериозно нарушение, и не се толерира никъде по света. не виждам защо в българия да е по друг начин. даже се чудя и на приказките от другата тема,че трябвало първо да има знак, че снимат. то още малко някой сигурно и ще поиска първо полицая да те спре и да ти каже, че след някой друг км ще снимат...
нещата, които описваш са си от родната българска дейсвителност, но надявам се, че знаеш приказката, че нов бардак със стари к**ва не се прави и колко истина има в нея.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Ти разбираш ли че тези ограничения са именно с цел да те източат до последната капка? Нормално ли е според теб да изнервиш целия поток с ограничени от 60 на 4 (четири) лентов път и да плеснеш там камера или да поставиш катаджии да прибират глобички. Нормално ли е в центъра на София да поставяш светофарите, така че хората да забравят за "зелена светлина", но за сметка на това да имат 10, а понякога и по-малко секунди за да преминат? Нормално ли е, да се редя на булеварда в голямото задръстване(щото някой е регулирал светофара та са го сърби газа) и да видя как Х6-цата минава в насрещното и си минава до катаджията, който гледа като бастун на другата страна?
Надявам се сега малко от малко да разбереш за връзката между КАТ, камерите, нарушенията и ограниченията.
Съжалявам, но нарушенията не се борят с пътища в който 5цата ми попадайки в "нормалните" дупки може да се "изтавани", не се борят и с абсурдни ограничения и камери които глобяват някой пристъпил с 1-2 сантиметра линията, щото светофара от зелен след секунди става червен!
Вместо да се чудиш, вземи прочети например конституцията на България.[/quote]
Надявам се сега малко от малко да разбереш за връзката между КАТ, камерите, нарушенията и ограниченията.
Съжалявам, но нарушенията не се борят с пътища в който 5цата ми попадайки в "нормалните" дупки може да се "изтавани", не се борят и с абсурдни ограничения и камери които глобяват някой пристъпил с 1-2 сантиметра линията, щото светофара от зелен след секунди става червен!
даже се чудя и на приказките от другата тема,че трябвало първо да има знак, че снимат. то още малко някой сигурно и ще поиска първо полицая да те спре и да ти каже, че след някой друг км ще снимат...
Вместо да се чудиш, вземи прочети например конституцията на България.[/quote]
@2bar написа:колегата lilof, че споделя е добре, ама нали се сещаш, че приказката вече отива в посока един приятел на един много добър приятел и т.н. т.е. само приказки. ако наистина е така, защо познатият на колегата lilof не го каже където трябва?
Нали се сещаш, че който е работил някога по някакъв проект особено в публичния сектор няма никакъв шанс да се изтипоса някъде и да почне да раздрънква подробности от проекта

Ама да не си чешем езиците. Аз споделям това което знам, което е много ограничена информация и няма начин да е много по-подробна. Всеки си пази работата. Кой как се възползва от информацията, техен проблем.
Няма смисъл да става повод за безмислено обсъждане във форума. Ще поживеем, ще видим

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
flame написа:Колеги, мисля, че и най-лошата камера е по-точна, по-безпристрастна и по-незаядлива и от най-добрия катаджия![]()
Така че не виждам от какво недоволствате при положение, че тенденцията е катаджиите да бъдат заменяни с камери. Но ако сте от тия, на които държавата им е виновна за всичко - простено ви е![]()
Колега, хайде прочети малко по-нагоре и тогава давай мнение

Софтуера за разпознаване на номера, това търси и тогава ще си говорим после пак колко е безпристрастна схемата

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
///peter написа:flame написа:Колеги, мисля, че и най-лошата камера е по-точна, по-безпристрастна и по-незаядлива и от най-добрия катаджия![]()
Така че не виждам от какво недоволствате при положение, че тенденцията е катаджиите да бъдат заменяни с камери. Но ако сте от тия, на които държавата им е виновна за всичко - простено ви е![]()
Колега, хайде прочети малко по-нагоре и тогава давай мнение![]()
Софтуера за разпознаване на номера, това търси и тогава ще си говорим после пак колко е безпристрастна схемата
Аз пък немога да разбера защо винаги преди да погледнем себе си, гледаме другарчето, ако ти си шофираш нормално без да нарушаваш закона, какъв ти е проблема, този който се прави на много ербап рано или късно ще си получи заслуженото, какво е това мерене на пи*ки постоянно...

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Projektzwo написа:///peter написа:flame написа:Колеги, мисля, че и най-лошата камера е по-точна, по-безпристрастна и по-незаядлива и от най-добрия катаджия![]()
Аз пък немога да разбера защо винаги преди да погледнем себе си, гледаме другарчето, ако ти си шофираш нормално без да нарушаваш закона, какъв ти е проблема, този който се прави на много ербап рано или късно ще си получи заслуженото, какво е това мерене на пи*ки постоянно...
Е понякога го отнасят и невинни.. Имай го предвид!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Projektzwo написа:///peter написа:flame написа:Колеги, мисля, че и най-лошата камера е по-точна, по-безпристрастна и по-незаядлива и от най-добрия катаджия![]()
Готин, законите трябва да са равни за всички, разииишли, тва е идеята на темата