Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-та?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-та?

Анкетата свършва на 06 Сеп 2009, 13:57

Алкохол
24
11%
Несъобразена скорост
114
52%
Неправилни маневри (изпреварване, завиване и др.)
83
38%

Общо гласове : 221
РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 07 Авг 2009, 16:21

Bogat-Beden написа:
Apassionata написа:Що имам някво усещане, че темата избива натам - кой ква кола кара и последствията от това... Я се дръжте малко на положение :|
Да,натам отиде темата,верно е.Но това стана,защото грешно беше разтълкувано в предната тема на колегата за 120 по магистралата-летящите българи му опонираха премъдро-"нямаш хубава кола-завиждаш-караш с ограничение.."и оттам се почна..да не казвам кой най-пламенно поддържаше таа теза :winky:
Иначе снимките на лъскавите коли не ги слагам ,за да покажа,че повече се блъскат,а че И :idea: те се блъскат понякога(и богатите плачат-според мексиканския фолкор :mhihi: )И съм съгласен с 1 -да,по-добре стоят на пътя,по-сигурни и стабилни са,НО това не означава ,че пътя е космос :!: Там има и други,които поне юридически също имат право на живот ;)

ВСИЧКИ коли катастрофират. И във всички случаи виновен е шофьорът, не КОЛАТА! /Изключвам някакви супер редки случаи на отказали спирачки и пр./ Не знам защо така супер негативно сте настроени към тези с по-скъпи, нови и мощни коли... Далеч не всички карат безумно, гъзарски и притеснявайки околните... Искрено желая на всеки някой дан да се качи на нов модел... Може би тогава ще ... мисли по-различно относно сигурността и стабилността на последните модели.../ Пак Анелия да спомена, ако не беше с Х6, а с някаква друга, стара кола, дали щеше да се оттърве само с уплаха и леки натъртвания, след удар в мантинелата и преобръщане няколко пъти на магистралата... А тя си е признала де, че не познава колата, карала е с несъбразена скорост и ... така /
Хубав ден от мен, бахтиии, днеска бих всички рекорди по писане във Форумаааа :uups: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 07 Авг 2009, 16:23

Сондьора написа:
saleen написа:Колега Ryapoff ако с толкова се превишаваха ораниченията щяха да загиват не повече от 100-200 души годишно и на никой нямаше да му вземат книжката за скорост. Реално хората смятат, че е съвсем в реда на нещата да караш в града със 70-80, извън-120-130, а на магистрала-колкото може.

Тя статистиката е такава, понеже в повечето случаи, полицаите пишат превишена/несъобразена скорост, но при едно изпреварване винаги превишаваш скоростта.
Там е разликата, че ПТП-то възниква при тъпа преценка, на безсмъртник.

п.п Но и съм бил свидетел, как нарочно хора дават газ или не бият спирачки, за да пуснат такива хора. И в случая предпочитат да се ударят, вместо да ги пуснат да минат.

Да даваш газ е едно, да не натискаш спирачка е друго. По закон докато те изпреварват си длъжен единствено да не увеличаваш скоростта, никой не те задължава да намалиш (макар че не е лоша идея понякога, ама ако и изпреварващият реши да намаля ефектът се губи).
Последна промяна saleen на 07 Авг 2009, 16:23, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 07 Авг 2009, 16:23

Vikito_24 написа:Когато си караш бавно, и си познаваш колата,както и акъла.. няма от какво да се плашиш 8) Само дето ... вече всеки е Шумахер :help:

Колежке, права си, но човек не може винаги да прецнява правилно. Затова са поставени ограниченията на скоростта и осевата линия - хората са го преценили вместо теб. Но някои хора си мислят, че са много повече от "преценяващите органи"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 07 Авг 2009, 16:26

Ryapoff написа:
Vikito_24 написа:Когато си караш бавно, и си познаваш колата,както и акъла.. няма от какво да се плашиш 8) Само дето ... вече всеки е Шумахер :help:

Колежке, права си, но човек не може винаги да прецнява правилно. Затова са поставени ограниченията на скоростта и осевата линия - хората са го преценили вместо теб. Но някои хора си мислят, че са много повече от "преценяващите органи"

Да, ние нация от всестранно развити гении, тесни специалисти по всичко и най- вече от шофьорлък, нищо че мрем като мухи на пътя.
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 07 Авг 2009, 16:28

Apassionata написа:ВСИЧКИ коли катастрофират. И във всички случаи виновен е шофьорът, не КОЛАТА! /Изключвам някакви супер редки случаи на отказали спирачки и пр./ Не знам защо така супер негативно сте настроени към тези с по-скъпи, нови и мощни коли... Далеч не всички карат безумно, гъзарски и притеснявайки околните... Искрено желая на всеки някой дан да се качи на нов модел... Може би тогава ще ... мисли по-различно относно сигурността и стабилността на последните модели.../ Пак Анелия да спомена, ако не беше с Х6, а с някаква друга, стара кола, дали щеше да се оттърве само с уплаха и леки натъртвания, след удар в мантинелата и преобръщане няколко пъти на магистралата... А тя си е признала де, че не познава колата, карала е с несъбразена скорост и ... така /

:yes: :clap: :clap: :clap:

Apassionata написа:Хубав ден от мен, бахтиии, днеска бих всички рекорди по писане във Форумаааа :uups: :mhihi:

Ще ти подарим кремче за изморени ръце с прикрепена картичка "С благодарност - от твоите немирни съфорумци" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vikito_24 » 07 Авг 2009, 16:29

Ами ако не се мислеха за нещо повече от "преценяващите органи" щяха жертвите да са със хиляди пъти по - малко !
Аре нема нужда...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 07 Авг 2009, 16:33

:OT: Случка от снощи. Карам си по околовръстното, средна лента с 90 км/ч. Забелязвам, че два фара също в средна лента, явно кола, ме застигат, но са много далече. След 2-3 сек. два мотора ме изпреварват на по 20 см от ляво и отдясно :shock:

п.п. Човешката глупост е основния фактор, нищо друго :!: :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Авг 2009, 16:34

Колите са виновни за катастрофите,ако немаше коли с кво щехте да катастрофирате бре ей???
кон не катастрофира само да добавя

Качило се секо на кола и писка... :mhihi:
Последна промяна Е.Димитров на 07 Авг 2009, 16:36, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 07 Авг 2009, 16:35

Още ли спорите.. естествено, че скоростта е основен фактор, някой набирал 5 км за да вдигне 180 км/х и за да не си убива скоростта прави дивотии.
Аз лично няма да се правя на светена вода, карал съм едно лято Форд 1.1 е нема такова нещо дъня го колкото може 140 на 5-та бутала ще му излязат, на масло миреше в купето.. скоростния лост почна да трепери яко(искаше 6-та :) ).. не мога да изпреваря, абе сега като се сетя... какви съм ги вършил... :confused:
Иначе 1 път с този форд на в началото на батовските баири(за тези от Добрич), като се прибрахме 5 човека в него лайненце.. един бус тръгнал да изпреварва... аз от долу съм се засилил с 70 (как звучи :mhihi: ) и тоя бус тръгнал да изпреварва на завой без видимост, аз влязох в шубраците да не се ударим, не знам как излезе чуролинката от там направо на фантазия.. щяхме да оберем половината дървета!! После форда ще кажеш котки го драли.
Всичко идва от скоростта, адреналин, преценката отива в къра, реакции.. абе всичко в къра, иначе и неправилното изпреварване е фактор(за това дадох другия пример), но за мен пак си остава главно скоростта! Просто по-ниската скорост може да компенсира друга грешка, която с висока скорост може да е фатална. ;)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Авг 2009, 16:38

kiro_320 написа:Просто по-ниската скорост може да компенсира друга грешка, която с висока скорост може да е фатална. ;)
Най-синтезираното смислено мнение :)
П.П. Ако имаше и кой да го осмисли...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 07 Авг 2009, 16:40

Bogat-Beden написа:
kiro_320 написа:Просто по-ниската скорост може да компенсира друга грешка, която с висока скорост може да е фатална. ;)

:yes: Много съм съгласен!

Но ако е намесен алкохол "компенсаторните механизми" са блокирали ;) Може примерно някой кьор-кютюк пиян да реши много бавно и осторожно да направи обратен завой на магистралата (там дето няма мантинела по средата) ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 07 Авг 2009, 16:43

Bogat-Beden написа:

И докато си карате с 90, и от завоя във вашето платно един комарджия, ви се нанизва челно и те ти те 180км/ч - челен удар.

п.п ОК, вие сте с по ниска скорост 70, тогава ше е 160км/ч.

п.п Fear, и да си в канавката, пак фактора е, че ония прави неправилно изпреварване . Друг е въпроса дали ще успееш да се метнеш в канавката.
Аз говорех за тва:
Кое предпочиташ /като част от темата/.

1. Возиш се в кола движеща се с превишена скорост /няма други нарушения/.
2. Возиш се при пиян/подпийнал, /в повечето случаи се опитват да спазват правилата, че да не ги спрат куките/
3. Возиш се в кола която изпреварва в завой.
Последна промяна Сондьора на 07 Авг 2009, 17:00, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 07 Авг 2009, 16:45

flame написа:
Bogat-Beden написа:

:yes: Много съм съгласен!

Но ако е намесен алкохол "компенсаторните механизми" са блокирали ;) Може примерно някой кьор-кютюк пиян да реши много бавно и осторожно да направи обратен завой на магистралата (там дето няма мантинела по средата) ;)

Taка е, ама там където няма мантинела, ограничението е 80км/ч. и ако караш с толкова, въпросният пияндур ще имаш време да го напсуваш до девето коляно и чак тогава да предприемеш мерки за да спреш или да го избегнеш, докато ако фучиш с 200км/ч. ... хм, не е ясно колко навреме ще реагираш и как. ;)

П.П.
Сондьоре, дори и при твоята ситуация пак има значение дали се движиш със 70км/ч. или 90км/ч.
20км/ч. са си 5 метра в секунда - както и да го смяташ, ще имаш повече време за реакция за да се хвърлиш в канaвката - все пак е по-добре от челен удар, а пък с по-ниската скорост, пораженията от канавката ще са по-малки.
В случая, ще перефразирам Мечо Пух: "Колкото по-бавно - толкова по-бавно" :)
Последна промяна Fear на 07 Авг 2009, 16:58, променена общо 4 пъти

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 07 Авг 2009, 16:47

Fear написа:Taка е, ама там където няма мантинела, ограничението е 80км/ч.

Абе той ако ти изкочи изведнъж и с 50 км/ч да караш пак ще го натресеш! ;)
Пък и може не само там да направи колкото бавна, толкова и фатална маневра ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Авг 2009, 16:57

И са кво излезе? и с 50 и с 200 все тая а?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата