БМВ Р8

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 26 Авг 2009, 13:13

Feanor написа:
acho.rs написа:Говорех в момента - Карера ГТ е спряна преди няколко години от производство , за М1 просто няма да коментирам . (Като се замисля и Каймана е със "мид енджин" ама от Ауто Билд са го забравили или не го класрат като спортист). Не знам кое на Р8 5.2 е сравнимо със Мките . За мен Р8 не е ГТ защото от ГТ се предполга че ще е нещо луксозно и удобно - като БМВ 6,Мазерати , Астъните и тн ...
ПС:Карера ГТ ми е любимия автомобил (във фантазиите де) , но е в класа на Енцо ...

Мощността му е сравнима, примерно. По-лека е R8-цата, вярно, но пък е значително по-тежка от типични суперспортни автомобили като Carrera GT, Enzo или Koenigsegg CCX... да не говорим, че им отстъпва и по мощност. Та ако мога да задам твоя въпрос... кое и е "суперспортното" на R8-цата? Освен външния вид? ;)

Ти продължаваш да сравянваш суперспортист със екзотики ! Кое им е общото , че ЦЦХ струва близо милион евро и се правят 25 бройки годишно , или че Карера ГТ и Енцо , одавна са спрени от производство.Р8 е във класа на Галардо,911 и Ф430 , вече Ф458 . Отстъпва малко в динамика но изобщо не е бавно и е нещо много красиво , различно и не на последно място по-евтино от другите .
Не се влияая толкова от корумпирания Ауто Билд , но за една спортна машина има много голямо значение външния вид и звука , за това например,всички казват за ГТ-Р че е адски бърз , но "без душа" и липсва удоволствието , присъщо на конкурентите .
Ако беше БМВ всички щяха да се насерат от кеф и нямаше , да се даде дума да се помене за този автомобил , но понеже е Ауди , дай сега да му изправяме кривите краставици . Трябва да сме обективни и да зачитаме постиженията на конкуренцията , защото тя е най-силния стимул на прогреса .

Е36 фен
Аватар
Кара: каквото има

Мнение от Niki Lauda » 26 Авг 2009, 13:27

За съжаление колкото и да ни е яд BMW нямат аналог на Р8,поне за момента. :|
Niki Lauda

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 26 Авг 2009, 13:32

Niki Lauda написа:За съжаление колкото и да ни е яд BMW нямат аналог на Р8,поне за момента. :|

Чакаме М1 :roll: :twisted: 8) :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 26 Авг 2009, 13:41

acho.rs написа:Ти продължаваш да сравянваш суперспортист със екзотики !

Не, аз продължавам да твърдя, че терминът "суперспортен" следва да се използва само за автомобили, които са безкомпромисни... Без значение дали се произвеждат по 20 или по 200,000 годишно, те трябва да са на върха на това, което спортните автомобили представляват. Определено не съм съгласен с манията да се нарича всяка тежаща 2 тона кола с 500 к.с. "суперспортна".
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 26 Авг 2009, 15:39

Feanor написа:
acho.rs написа:Ти продължаваш да сравянваш суперспортист със екзотики !

Не, аз продължавам да твърдя, че терминът "суперспортен" следва да се използва само за автомобили, които са безкомпромисни... Без значение дали се произвеждат по 20 или по 200,000 годишно, те трябва да са на върха на това, което спортните автомобили представляват. Определено не съм съгласен с манията да се нарича всяка тежаща 2 тона кола с 500 к.с. "суперспортна".

А какво занчение има какво мислиш , всъщност :idea:
Каква кола е 335и - спортна ? А М3 - и тя спортна , и тогва вече минаваме на суперспортни - Турбо,Галардо,430 и 458 ... а нагоре ЦЦХ,старите Ензо и КГТ си се водят нвсякъде екзотики .
Чакаме суперспортно БМВ от 20 години вече :evil:
ПС: колко тежи ГТ-Р и колко коня е ? Дали и ЛП640 не е 1,8т или и то не е суперспортист :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 26 Авг 2009, 16:17

acho.rs написа:...

аЯчо ще извиняваш баце, ама 335,м3 и всякакви други тройки са Compact Executive ;) (къде тука видя да пише "Sports car")

:roll: :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 26 Авг 2009, 19:10

Ivan Petrov написа:Стига си чел списания дето решават коя кола е по-хубава по багажника колко събира ;)

АХАХАХ е това ме израдва.

По темата за Р8 пича най-вероятно е загубил бас. Иначе Р8цата я определят най-често като чудесен автомобил със хубав двигател сравнително използваем, куатро и дизайн на концепция. Но и според мен освен вида няма нищо кой знае какво в Р8цата, нито върви най-много за парите си, нито завива най-много, пък и има коли с по хубав звук ако това е важното. М5 и М6 я бият тази дето е V8 със 420кс Даже ми стана много интересно на Топ Гиър как изгуби драг от порше с близо 70 кс по малко и само със задно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 26 Авг 2009, 21:04

acho.rs написа:Каква кола е 335и - спортна ?

Тц. Sportscar е M3 CSL.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 26 Авг 2009, 21:27

Ivan Petrov написа:
Р8 не е спортист - суперкар може би, но не и спортист :!:

Твоята омразя към суперспортните и ултраспортните коли е пословична и крайно необоснована!

Може би този автомобил, подготвен за 24-те часа на Ринга не е спортист?

Изображение

Или този автомобил, хомологиран за ГТ3 сериите на ФИА, не е спортист?:

Изображение

Като последния - Audi R8 LMS, е разработван съвместно с Abt Sportsline - отбора, с който Ауди спечели 3 титли в DTM, от 2004-та година? (Ауди ТТ)...

Викаш, DTM и Ринга не са сериозни състезания, ами позьорски такива? ;)

Наистина сме БМВ ентусиасти, но да казваме, на черното-бяло е погрешно! Напротив - трябва да се радвам на тези разработки на "конкуренцията", защото това ще доведе само до още по-добри резултати при любимата марка!

ПП. Снимката кърти мифки! Момчето, освен, че разполага със средства, явно разполага и с чувство за хумор, и способността да се смее сам на себе си! :D

:mhihi:
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 27 Авг 2009, 9:18

Да кажа и аз моето скромно мнение. :)
Audi R8 e добра кола и... май това е. Останалото, което ще кажа е негативно. :D
Автомобилът според мен изглежда добре само отзад и това е защото наподобява Lambo със заемки от F430 (стъкленият капак на мотора). :D Oтпред е зле, а за в профил нямам думи - ужасТ! :puke:

По отношение на това, колко е спортен - отново сбъркана концепция. Колата е със средно разположен двигател, но като функции и спортен дух е по-скоро GT. :roll:
Oтделно от това, ми се иска да спомена и тотално сбърканият маркетинг на Audi. Тези хора са зле! :kuku:
Може ли да направят уж (супер)спортна кола с двигател в средата и да сложат вътре някакъв "мършав" V8 със "само" 415к.с.?! В същото време, произвеждат и продават семеен автомобил (комби), оборудван с V10 битурбо и някъде към 700к.с. в една от версиите, иначе стандартно май беше към 570к.с. :owned: :weed:

Да видим, като изкарат R8 V10, дали ще са по-добре нещата. :)

А съвсем по темата - снимките са готини, но и аз мисля, че човека с Audi-то е загубил бас. :)
Но жалко е наистина, че BMW нямат отговор на тази кола, както вече споменаха някои колеги. Да се надяваме, че скоро ще има таква, въпреки кризата.
Какво става с проекта за М1? Не ги следя толкова отблизо нещата, все пак съм само пришълец тук. :driving:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 27 Авг 2009, 9:32

М1 май няма да го бъде... поне такива слухове се носят...

По темата - на мен Р8 много ми харесва, Ауди извадиха красива кола за ежедневието, която можеш без проблем да опънеш по магистралата или на писта. Какво от това, че е Ауди бре, все едно само БМВ могат да правят коли :D (готов съм за храната). А и съм почти сигурен, че много малко хора от форума ще останат равнодушни, ако подкарат това зверче ;)
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 27 Авг 2009, 12:03

Zagy написа:М1 май няма да го бъде... поне такива слухове се носят...

По темата - на мен Р8 много ми харесва, Ауди извадиха красива кола за ежедневието, която можеш без проблем да опънеш по магистралата или на писта. Какво от това, че е Ауди бре, все едно само БМВ могат да правят коли :D (готов съм за храната). А и съм почти сигурен, че много малко хора от форума ще останат равнодушни, ако подкарат това зверче ;)

Остави брат , да отвориш очите на слепия е трудна работа . Само Е30 и Йески , другите аЛдита пълни боклуци . виЯчо , ще ти обясни че М3 не се води спортна кола , пък други ще продължат да говорят колко грозно е Р8 блаблаблабла ... Аз спирам със тая тема , който му се джафка да си продължава ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 27 Авг 2009, 16:28

Ачо, дай да се разберем за нещо...
На десктопа ми от месеци седи ей това:
Изображение

Сам можеш да се сетиш дали не искам BMW да извадят такава кола.
Обаче... ако ще е с параметрите на R8... честно ти казвам, предпочитам да не я правят.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 27 Авг 2009, 18:43

Хаххахаха тая тема е за кофата.
Едните точат лиги по фотошопни мацаници дето ги няма на чертеж още, другите казват че е грозна отпред и в профил, третит говорят за Нисани, четвърти за екзотики в единични бройки ;)

много мъка, много плач и много болни мозъци ;)
"Quattro ist für sissies" ли беше, ко беше там гениални изказвания, ама пичовете обърнаха WRC-то с тази технология ;)

Но нищо, R8 продължава да бъде уникално красива спортна кола, след която всички се обръщат ;)
Но по темата, тая селяния дето братушката е направил е обидна както и за БМВ, така и за Ауди. Не виждам някаква причина да обсъждаме хорската тъпотия, щото Айнщайн е забелязал, че е безкрайна.

Потребител
Аватар

Мнение от skyfish » 27 Авг 2009, 19:21

сектата е страшно нещо,ей :mhihi:
половината тук плямпат все едно имат две такива р8-ци паркирани в гаража - ама не била спортна,ама не завивала,ГТ го раздавала по-скоро,не и достигали конете...

момци,плиснете си една вода на зурличките,че много се опенихте :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата