Еба.и и лекарите и медицинските сестри

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Re: Еба.и и лекарите и медицинските сестри

Мнение от stozashto » 19 Окт 2009, 19:29

White 1913 Power написа:...а не за всички лечебни заведения щото ако отидеш в правителствена болница ще видиш че всичко от до е перфектно организирано и изпипано

Съчувствам на всички, които по една или друга причина са изгубили близък човек!
И аз имам преки впечатления за "дарения" и "благодарности", но подкрепям и тезата да не се обобщава безогледно.

А относно Правителствена-та... ЕСТЕСТВЕНО "че всичко от до е перфектно организирано и изпипано"!!! Там първият преглед за простосмъртни е 20 лв, а всеки следващ - 15 лв, освен ако не си от най-високопоствените държавни хора или семействата им...

П.П. Подадено ли е писмено оплакване за изчезналите вещи? С входящ номер?
Независимо, че няма да бъдат върнати предметите, като се понасъберат повече такива конкретни писмени оплаквания на място, а не по форумите, може и да се пропука машината... :roll: Защото умен човек бил казал: "Дума в папка не се слага.".
"... _ _ _ ..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 19 Окт 2009, 20:24

SKISA написа:ми ти може и да имаш информация за непобиране ,ма не забравай ,че има и други хора ,които не е ясно кво знаят...!
и наистина ника ти е интересен и аватара също. с тва мислене ,дето си изразил треа се замислиш върху други неща от живота-не да ревеш от лекари....

понеже съм човек кйто обича да научава нови неща ще бъда доволен да ми обясниш какво знаеш!Радостен съм че моат аватар буди небивъл интерес в теб твоят също ми харсва колкото до ника ми не означава това което си мислиш има хора във форума които знаят какво означава той.Недей да злоупотребяваш с моята добронамеренност към теб защото се старая да спазвам добрия тон -ако си голям човек би трябвало спреш да си търсиш поводи за заяждане и да не спамиш излишно.Не ми давай напътствия в живота гледай си твоя

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Окт 2009, 21:09

за скиса не знам, но аз ще ти кажа какъв е моя директен опит от пирогов.

винаги като стане някакъв сакатлък в софия или около софия дестинацията е пирогов. не е военна, не е токуда. а пирогов. там от нищо винаги са успявали да правят нещо добро. да те закърпят. да ти купят малко време. винаги като съм отивал там са се отнасяли с мене добре до колкото им е позволявала лудницата която е 24х7 там. нямам никакви връзки в пирогов, нито са ме знаели кой съм. а съм ходил често. като се замисля - всичките ми крайници и главата няколко пъти са правени там.

... след това вече ако имаш пари можеш да си позволиш да отидеш в по-лъскавите болници. нямаш пари? ми.. твой проблем. какво очакваш? това не е социализъм. здравната ти застраховка е да ти се даде минималното лечение. нечестно? разбира се. логично? 100%.

лоши хора? лоши хора има навсякъде. и във военна и в пирогов и където си пожелаеш. само че има една основна разлика- докторите в пирогов (както казах) са там от лични убеждения а не заради парите. и определено повечето от тях не заслужават да бъдат обиждани. защото като стане поредната поледица в столицата и пирогов започва да прилича на полеви диспансер непосредствено зад бойното поле в полунощ... а военна болница е пуста по това време...

така че... малко повече уважение. и да - продължавам да не познавам там никого и да нямам никакъв интерес да го пиша това. което ме навежда и на една друга мисъл- ти знаеш ли какъв е бюджета на пирогов? задавал ли си си въпроса защо като влезеш в травматологията и ... има само ванички за гипсове и едно шкафче с малко медикаменти? къде е проблема? - не знам. само знам че при тази ситуация това което правят е... една добра магия.

за ника ти - какво означава всъщност е без значение. (пушка ли е? гугъл вика че имало такъв ремингтон- не съм го и чувал).... важното е хората как го възприемат. а те го възприемат расистки. особено в комбинация с аватара ти.

затова - моля потърси съдействие на админи и си смени ника- нищо лично. интелигентен си- надявам се ми виждаш позицията.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 19 Окт 2009, 21:44

ако взимаха добри заплати надали щише да имат такова отношение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Окт 2009, 21:50

White 1913 Power написа:
SKISA написа:ми ти може и да имаш информация за непобиране ,ма не забравай ,че има и други хора ,които не е ясно кво знаят...!
и наистина ника ти е интересен и аватара също. с тва мислене ,дето си изразил треа се замислиш върху други неща от живота-не да ревеш от лекари....

понеже съм човек кйто обича да научава нови неща ще бъда доволен да ми обясниш какво знаеш!Радостен съм че моат аватар буди небивъл интерес в теб твоят също ми харсва колкото до ника ми не означава това което си мислиш има хора във форума които знаят какво означава той.Недей да злоупотребяваш с моята добронамеренност към теб защото се старая да спазвам добрия тон -ако си голям човек би трябвало спреш да си търсиш поводи за заяждане и да не спамиш излишно.Не ми давай напътствия в живота гледай си твоя

ти нещо напреки ли ше си говориме!?!?
да аватара ти е идиотски и расистки и дразни!
отношението ти към лекарите като цяло е тъпо и също дразни!
имаш нещо да ми кажеш ли !? думай.... треа ти цунем ръка ли за добронамереността ,дето изля пумиите по лекарите ,дето се трепят за живота на некой секи час!?
оди си по пътя .....

Аватар

Мнение от SKISA » 19 Окт 2009, 21:54

бюджета на пирогов не знам точно колко е ,но е толкова ,колкото да си купят консумативите и да си платят режийните! от известно време насам нямат задължения! което е похвално ,щото повечето болници имат!
в ден с поледици влизят около 1200 човека дневно! тва го знам заради натоварването на входа.
в празнични дни от катастрофи само около софия се пълни вътре!
ако някой има друг поглед върху пирогов-халал да му е!
сигурен съм ,че за софиянци и околностите ,а и за цяла българия думата пирогов е синоним за спешна помощ. като ксерокс за фотокопие...!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 19 Окт 2009, 21:54

stozashto написа:
White 1913 Power написа:...а не за всички лечебни заведения щото ако отидеш в правителствена болница ще видиш че всичко от до е перфектно организирано и изпипано

Съчувствам на всички, които по една или друга причина са изгубили близък човек!
И аз имам преки впечатления за "дарения" и "благодарности", но подкрепям и тезата да не се обобщава безогледно.

А относно Правителствена-та... ЕСТЕСТВЕНО "че всичко от до е перфектно организирано и изпипано"!!! Там първият преглед за простосмъртни е 20 лв, а всеки следващ - 15 лв, освен ако не си от най-високопоствените държавни хора или семействата им...

П.П. Подадено ли е писмено оплакване за изчезналите вещи? С входящ номер?
Независимо, че няма да бъдат върнати предметите, като се понасъберат повече такива конкретни писмени оплаквания на място, а не по форумите, може и да се пропука машината... :roll: Защото умен човек бил казал: "Дума в папка не се слага.".

Не е подадено писмено оплакване,а и да имаше такова надали нещо ще стане
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 19 Окт 2009, 22:22

SKISA написа:
White 1913 Power написа:

ти нещо напреки ли ше си говориме!?!?
да аватара ти е идиотски и расистки и дразни!
отношението ти към лекарите като цяло е тъпо и също дразни!
имаш нещо да ми кажеш ли !? думай.... треа ти цунем ръка ли за добронамереността ,дето изля пумиите по лекарите ,дето се трепят за живота на некой секи час!?
оди си по пътя .....

-проблем ли има?
-да съм те питал?
-отношението ми към някой е такова каквото и неговото към мен(а това че ти си един спамер и няма какво да кажеш по темата също дразни)
-играчев квото имам да казвам ти го казах в предишния пост
-винаги ходя по пътя си скиоре

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 19 Окт 2009, 22:28

White 1913 Power написа:
SKISA написа:ми не ходете на лекари бе! що ходите!??? ходете на врачки или на баячки-може там да оправят някой по-добре!
да се опростяват така нещата е глупаво. всеки е губил роднина или близък,или приятел. ясно е ,че афекта е голям и шока пречи на правилната преценка. ако се изпреметате с кола и сте в западната част на страната познайте къде ше ви докарат и кой ше ви сглоби кокалите ако стават да сглобяване.
мародерството няма нищо общо с кадърността или некадърността на лекарите,както и начина за здравно осигуряване. плащането на вноски и плащане в болниците е държавно решение и трябва да се промени от бойко и сие ,а не от докторите,които го изпълняват. и темите на недоволни от пирогов не съм сигурен дали ще сда повече от темите на благодарни,щото смъртността там е около 2 на 100 минали през болницата. 98 са си заминали здрави....

бате не те знам лекар ли си некой близък ли имаш който е лекар но пишеш пълни глупости-а и тук говорим по специално за пирогов а не за всички лечебни заведения щото ако отидеш в правителствена болница ще видиш че всичко от до е перфектно организирано и изпипано

Да разбира се че в правителствена всичко е перфектно изпиопано и нагласено..-да ти вземат парите!Аз за 4 дни лежане там оставих близо 2000 лева,при положение че сам абсолюно здравно осигурен и отидох по клинична пътека!Избрах нея болница кат много прехвалена-ама видиш ли момче от провинцииката-защо да го минем по пътеката кат може да си плати всичко!Ама виждаш ли тука такива и такива изследвания не правим иди си ги направи другаде-или ако искаш тука требе да кихаш!ням проблеми!Абе-България-за нея са се били и умирали хиляди истински хора-за да може сега безсъвестните и некачествените да си разиграват кончето!Но относно кадърноста на БГ лекарите спор нема-имаме най-големите светила но няма кой да ги признае-нямаме право да ги плюем-те ни държат живи-друг въпрос през къде ни го изкарват!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

Аватар

Мнение от SKISA » 19 Окт 2009, 22:34

White 1913 Power написа:-проблем ли има?
-да съм те питал?
-отношението ми към някой е такова каквото и неговото към мен(а това че ти си един спамер и няма какво да кажеш по темата също дразни)
-играчев квото имам да казвам ти го казах в предишния пост
-винаги ходя по пътя си скиоре

проблема си ти!
наеш ли колко ми пука дали си питал!
отношението ми е точно такова, каквото заслужаваш с куклусклановските си наклони и неуважениетио към труда на хората!
наеш ли колко ми пука ,играчев!
ходи и глей да не стигаш пак до там...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Окт 2009, 9:37

Лекари-пфу
мога до утре да давам примери и то само от моят живот за лекарска небрежност,алчност и тн,лично аз една година ходех по доктори и им търпях експериментите,но те не бяха никак евтини за мен,по едно време ми бяха изписали лекарства за около 150 лева на седмица,които по никакъв начин не допринесоха за оздравяването ми и то ...защото всъщност са некомпетентни и не знаеха какво ми е...познайте какво,в италия срещу 100 евро за преглед и 30 минути по-късно бях с диагноза,а 20 дена по-късно след приемане на хапчетата вече бях добре,няма да споменавам че една професорка от МА ми постави диагноза "Множествена склероза" и се наложи да пратя 600 лева за ЯМР,защото с тая диагноза трябваше да чакам 6 месеца за ред за ЯМР,няма и да задълбавам че в голяма част от лекарите дето съм посещавал нямаха дори и елементарен апарат за мерене на кръвно (частни кабинети във военна болница-1 ви етаж) но имаха касови апарати за да ти вземат таксата,също така няма да споменавам и д-р Начев от медицинска-майчин дом,където беше оперирана моята приятелка как ни караха да платим "избор на лекар" 480 лева,а избора се състои само от...един екип,а приятелката ми е с направление...
Това (в София) са най-алчните ко**пелета,за съжаление само един бихме ,но смятам да поправям тази грешка от сега на татък

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 20 Окт 2009, 10:05

Е.Димитров написа:бяха изписали лекарства за около 150 лева на седмица,които по никакъв начин не допринесоха за оздравяването ми и то ...защото всъщност са некомпетентни и не знаеха какво ми е...познайте какво,в италия срещу 100 евро за преглед и 30 минути по-късно бях с диагноза,а 20 дена по-късно след приемане на хапчетата вече бях добре

Абе и при мен се е случвало да стане така - когато ходя при личния лекар или при някой специалист от районната поликлиника ;) Ама тогава знаш ли какво правя? И при най-малкото съмнение вместо да давам пари за грешни лекарства и след това да псувам лекарите, че били некадърни - отивам където трябва и си плащам прегледа - и в крайна сметка пия точните лекарства (ако ми няма нищо не пия въобще), спестявам си време и нерви, но най-вече - спокоен съм за здравето си! :D

Е.Димитров написа:една професорка от МА ми постави диагноза "Множествена склероза" и се наложи да пратя 600 лева за ЯМР,защото с тая диагноза трябваше да чакам 6 месеца за ред за ЯМР

Шшшш, айде по-лекичко :winky: Поставила диагноза или имала съмнение за диагноза - щото разликата е особено съществена ;) Или може би всичко е било изяснено, но ти си поискал да си направиш ЯМР ей така, за развлечение? :lol:

Специално за ЯМР пък мога да ти кажа, че водих майка ми на такова изследване. Наистина нещо я мотаеха - ама платено било, пък после било безплатно ама нямало талони... Така че отидох лично при GP-то и изяснихме нещата - разбрах къде правят най-добре това изследване (ако си платиш - веднага, за 200-300 лева) и също ми беше обяснено, че можело и безплатно, но се чакало няколко месеца разрешение от Здравната каса. Тъй като здравето е най-ценно бях приготвил парите да водя майка ми веднага. Но пък реших да опитам и взех, че отидох преди това до Здравната каса и най-културно и с усмивка ги помолих ако може веднага да стане изследването по направление - и следващата седмица майка ми мина изследването безплатно :D

Така че, приятелю, всикчо става на този свят - понякога с пари, понякога без (но с достатъчно хъс и желание) ;)
И ако гледаш по-позитивно на нещата (и търсиш какво може да се направи вместо след това да се оплакваш) - сигурен съм, че ще си и по-здрав и жизнен :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 20 Окт 2009, 10:22

Ти колега очевидно четеш отгоре отгоре и бързаш да напишеш отговор,но понеже съм пиш ще поясня:
ЕДНА година обикалях по лекари,да не мислиш че сам ходил само при личната,до такава степен се бях вманиачил на тема лекари ,че видех ли кабинет-там съм,излишно е да казвам колко пари съм дал само за безполезните прегледи,изследвания и тн.
В медицинска ми поставиха диагноза,не съмнение а диагноза на база на изледвания ,професорката беше сигурна ,след като ми постави диагнозата ,дори ми определи курс и дати за поставяне на инжекции,както и разбира се ме успокои че в България с моят случай са доста хора,аз реших да отхвърля тази диагноза с ЯМР,защото четох в инренет за симптоми и лечение,и без да съм лекар стигнах до други изводи...

Така че ,приятелю,моля те не ми обяснявай за нещата,аз съм възможно най-позитивния човек в тоя форум,и то не защото всяка сутрин си пия кафето ухилен до уши,а защото се радвам на живота,но лекари те (Голяма част и то пиша само за София) са толкова алчни,и само не ми обяснявайте за заплати,защото хич не знаете един лекар колко взима и каква част от лекарите(около 90%) са в сивата икономика със приходи над 20к лева на месец.

Освен това аз мога да съм конкретен и с имена на лекари които са взимали крупни суми от мен и мои приятели ,без да са свършили работа,така че един вид боравя с факти-а ти...само с добри намерения...
Поздрави

Аватар

Мнение от SKISA » 20 Окт 2009, 10:25

винаги съм имал съмнения ,че в софия са най-алчните копелета ,ма са колегата ми отвори очите....
то за тва станахме много ,щото идват другите алчни копилета от секъде....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 20 Окт 2009, 10:34

SKISA написа:винаги съм имал съмнения ,че в софия са най-алчните копелета ,ма са колегата ми отвори очите....
то за тва станахме много ,щото идват другите алчни копилета от секъде....

Ти за*еби,свестните ,които са умни ,четат,интересуват се и са състрадателни отиват в чужденеция(най често франция)и тука остава талажа,мързеливи и алчни,искащи на всяка цена с един преглед да си земат къща у бояна или драгалевци.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата