Каква друга кола освен БМВ бихте си купили?
Модератор: Общи модератори
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Re: Каква друга кола освен БМВ бихте си купили?
Японска и Английска.Естествено и Немска.
В подкласацията са Италиянските и Американските.
В подкласацията са Италиянските и Американските.
acho.rs написа:не знам,за мен това е технология . Но както каза - въпрос на приоритети ... Все пак - какво би избрал ти немско,американско,японско?
пак- в какво я мериш тази технология? 540 нм на 3200 оборота е много за 4.5 литра мотор... да. а за 8 литра мотор е смешно... а за 8 литров мотор с винтов компресор? ми че той го прави тази въртящ момент на 1000 оборота...
за избора ми- мисля, че е все тая. всяка немска, американска или японска кола може да е интересна.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alx написа:acho.rs написа:не знам,за мен това е технология . Но както каза - въпрос на приоритети ... Все пак - какво би избрал ти немско,американско,японско?
пак- в какво я мериш тази технология? 540 нм на 3200 оборота е много за 4.5 литра мотор... да. а за 8 литра мотор е смешно... а за 8 литров мотор с винтов компресор? ми че той го прави тази въртящ момент на 1000 оборота...
за избора ми- мисля, че е все тая. всяка немска, американска или японска кола може да е интересна.
Смешно е за 8 литров мотор да прави 540 НМ при 3000 оборота , но докато Вайпъра направи 3000 , 458 вече ще крещи със 5-6000 .
А 8 литров компресиран - Е сега не говорим за тунинговани коли , защото занем какво става като пипнат Гембала,9ФФ,Г-пауър,Брабус

- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
хонда s2000 

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Абе няма нищо общо с темата ама Acho.rs докосвал ли си се до американска супер кола 
по темата:субару

по темата:субару
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Импреза СТИ или Мерц СЛ 63 амг(Лукавия)
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Голям спор се зароди за тез Хамерикански коли, ей! Аз мисля, че никой не си купува такава кола заради технологиите, заради постиженията на писта, или заради качеството на изработка! Това е както при моторите и Харлей Дейвидсън - почти всички ги превъзхождат технологично и не само, ама... в тях има дух. Именно заради това, хората (вкл. и аз) харесват американските коли, в тях има дух (не във всички, естествено). Звукът от американския 8 цилиндров двигател, не може да се сравни с европейския. Както и, звука на който и да е чопър, с този на Харлей.
Това си е мое мнение и аз не ангажирам никой с него.
пп: ...така, както и звукът на 6-те редови братя под капака на всяко БМВ, не може да бъде сбъркан.... Това е и една от причините да съм фен на марката.
Това си е мое мнение и аз не ангажирам никой с него.
пп: ...така, както и звукът на 6-те редови братя под капака на всяко БМВ, не може да бъде сбъркан.... Това е и една от причините да съм фен на марката.
Последна промяна DjFace на 22 Окт 2009, 22:24, променена общо 1 път
Аз имам и друга немска Мерцедес карал съм и Фолцваген.фЕН съм на немските марки 

alx написа:Zagy написа:Е.Димитров написа:...
Идеята ми беше, че са замръзнали някъде към 70-те години, чак сега кризата ги накара да преосмислят позициите си. И за климатици, ел. стъкла и подобни глезотии си прав - аз не се изразих правилно. Двигателите им са това, което ме дразни - там се разчита само на обем и на нищо друго. Не може един от най-изявените им спортисти (Корвет) да е още с пушрод концепция - ебаси, та тя е от Втората световна... Света е яко мръднал оттогава, а тия са се забили и окопали в Средновековието. Това е лично мнение, не ангажирам никой с него.
не залитай.
един "примитивен" 7 литра мотор на корвет прави същите коне, много повече въртящ момент, тежи точно колкото в10 на бмв м5 и... е по-икономичен, по-надежден, има 1/2 брой на части и е три пъти по-евтин за направа.
къде е проблема? аз не го виждам.
Ами ти сам го каза, че има различни школи и за всеки влак си има пътници

Проблемът е, че с корвета е много по-лесно да се пребиеш (личен опит).
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
ех начи...
ти ми обясняваш че си направил страшно икономична и ефективна машина за производство на лед... а аз се опитвам да те накарам да погледнеш че сме на северния полюс...
или примерно като да ми показваш че имаш 22 калибър флоберов патрон с куршум от 12 слоя с обеднен уран между слоевете и ц4 ексползив плочки с дебелина няколко микрона... а аз ти обяснявам че същата цел, че и повече може да се постигне с един 50 калибров бмг патрон които струва 1/3 от твоя хай-тек флоберов патрон
разбираш ли?
технологията е полезна когато дава нещо което не-технологията не може да ти го даде. когато обаче не-технологията е по характеристики по-силна от технологията- тогава не му се вика "технология" а "инжинерна чекия"...
ти ми обясняваш че си направил страшно икономична и ефективна машина за производство на лед... а аз се опитвам да те накарам да погледнеш че сме на северния полюс...
или примерно като да ми показваш че имаш 22 калибър флоберов патрон с куршум от 12 слоя с обеднен уран между слоевете и ц4 ексползив плочки с дебелина няколко микрона... а аз ти обяснявам че същата цел, че и повече може да се постигне с един 50 калибров бмг патрон които струва 1/3 от твоя хай-тек флоберов патрон

разбираш ли?

технологията е полезна когато дава нещо което не-технологията не може да ти го даде. когато обаче не-технологията е по характеристики по-силна от технологията- тогава не му се вика "технология" а "инжинерна чекия"...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
alx написа:Zagy написа:Е.Димитров написа:...
Идеята ми беше, че са замръзнали някъде към 70-те години, чак сега кризата ги накара да преосмислят позициите си. И за климатици, ел. стъкла и подобни глезотии си прав - аз не се изразих правилно. Двигателите им са това, което ме дразни - там се разчита само на обем и на нищо друго. Не може един от най-изявените им спортисти (Корвет) да е още с пушрод концепция - ебаси, та тя е от Втората световна... Света е яко мръднал оттогава, а тия са се забили и окопали в Средновековието. Това е лично мнение, не ангажирам никой с него.
не залитай.
един "примитивен" 7 литра мотор на корвет прави същите коне, много повече въртящ момент, тежи точно колкото в10 на бмв м5 и... е по-икономичен, по-надежден, има 1/2 брой на части и е три пъти по-евтин за направа.
къде е проблема? аз не го виждам.
последните 3 години американците правят страшни коли на конкуретни цени. проблема им е че веднъж като ти кажат че дъщеря ти е к**ва - ходи обяснявай, че нямаш дъщеря... миналото им ги дърпа назад...
Напълно подкрепям, с малката добавка ,че 7 литровия двигател на корвета е с близо 50 кг по лек от в10 на бмв и по компактен въпреки по големия обем,а като им видиш кривата на въртящия момент на дино графика пък хептен ти става ясно,за тунинг да не говорим. Играл съм си да сравнявам тези два мотора. Може да се смеете на технологията, но това е най добрата технология за мощност при положение ,че няма ограничение в кобатурата. много по лек двигател много по евтин, по лесен за ремонт и обслужване и тунинг, лесно се набиват много кубици в малки размери. Отварял съм капака на 5,7 камаро , ако не ти кажат или не го чуеш ще кажеш ,че това е 2,8 в6.
Всички се прехласват по високооборотните двигатели и следват технологията на Ф1 и пистовите мотори, обаче забравят,че пистовите мотори и Ф1 тежат по 500 и 180 кг и имат ограничение в кобатурата и класовете. Високооборотен двигател в 1.8тона 4х4 или 2 тона седан има само рекламна цел.
С тази уговорка си давам гласа за американските при положение ,че е от правилните модели, защото все още голяма част от продукцията са кошници, и японска бих карал.
alx написа:

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Сондьора написа:Румънска![]()
![]()

Достъпно -всичко без китайско,индийско,корейско..
От недостъпните на тос етап-

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
порш или гтр...