Задължителни ли са зимните гуми от 01.11 ? - КАТИНАР!!!
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Задължителни ли са зимните гуми от 01.11 ? - КАТИНАР!!!
Да колега -прав си,особено ако са с W...Z -индекс.тогава спират като скиор на писта.То от такива тестове и Форд е избирана за кола на годината.acho.rs написа:bum_bum написа:Карал съм с нови Дънлоп СП Спорт 01 А/С които си ги пишат в сайта на Дънлоп като всесезонни и не съм имал грижа нито лятото в най-голямата жега като пътувах до Гърция, нито зимата на Пампорово..
Предполагам добри зимни и добри летни гуми ще се справят по-добре, но всесезонните за мен са добър компромис в някои случаи.
Абе кво разбираш ти - я кажи на професорите от форума , че такова животно няма , със същия успех с който те са се мъчили да казват на дядо си че са открили зимните гуми преди 20-30 години![]()
Всесезонните гуми се справят много добре на сняг - теглителната им сила и сцеплението е някъде около 70% от това на зимната , докато лентата е отчайващо зле някъде 15% от това на лятната . В същото време , те са учудващо добре на сухо и мокро и де факто не се забелязва съществена разлика . Една от тайните е във протектора , като част от него е със ламели а другата е без . Така хем зимата зацепва в снега , хем лятото не го бърка толкова.Явно са наляти доста пари в тези раработки , защото резултат е доста добър , както казва Бум Бум. За пробега вече нямам престава и мен това ме притеснява-който е карал да каже ...
ПС: поне разбрах от темата , че на са задължителни зимните гуми , както успешно се бях заблудил .
Вместо да се самоуспокояваме ,по-добре да се разделим с известна сума пари.

by ''kompleksa''
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
acho.rs написа: Абе кво разбираш ти - я кажи на професорите от форума
Ти ли точно го каза тва за професорите

п.с. не чети само статии, а вземи са качи на некоя кола със задно, шпер и повече коне, и глей га бега повече задницата, със зимни, летни, на +10, на -10 и т.н.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Valentin_Peev написа:acho.rs написа: Абе кво разбираш ти - я кажи на професорите от форума
Ти ли точно го каза тва за професорите![]()
![]()
![]()
п.с. не чети само статии, а вземи са качи на некоя кола със задно, шпер и повече коне, и глей га бега повече задницата, със зимни, летни, на +10, на -10 и т.н.
Не съм пробвал - виж какво Бум Бум казва

63 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5