Ако блъснете човек НАИСТИНА ли бихте спрели?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бихте ли спрели ако блъснете човек?

Да, и ако е починал ще викна полиция и ще си призная
140
80%
Да, и ако е починал ще избягам
22
13%
Не
14
8%

Общо гласове : 176

Аватар
Кара: със спомени

Re: Ако блъснете човек НАИСТИНА ли бихте спрели?

Мнение от sonny » 14 Ное 2009, 1:59

Удрял съм циганин, това не знам дали се брой за хората, ама не спрях, щото ме подгони енда сурия мангал комерс, тъпото в моя случай беше, че вина нямах, а след 20 минути куките беха пред нас. Е оправдаха ме, щото както казах, вина нямах. То сватбите не се правят посредата на улицата!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 14 Ное 2009, 2:08

Ей,човек като погледне форума и резултатите и ще възкликне '' колко сме дисциплинирани форума и състрадателни''! -Да бе да... Приказки от хиляда и една нощ. Гаранция, че половината от тези,който пишат тук че ще спрат и помогнат ако им се случи нещо подобно първото,което ще направят е да избягат от местопроизшествието и след това да скрият автомобила.....
Хайде да не се заблуждаваме - всеки ден дават по новините за някой прегазен пешеходец, за избягал участник от ПТП. и т.н. и това са все неща,който се случват в нашето ежедневие.
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 14 Ное 2009, 5:05

ДА,ще спра и окажа помощ.Винаги съм спирал когато на пътя пред мен е имало ПТП,положил съм ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА. В такива случаи се спасява ЧОВЕШКИ ЖИВОТ докато пристиген ЛИНЕЙКА при по-сериозен случай.
БТВ. Пред очите ми 1 човешки живот си заминаваше 2003-г ПТП разклона ТРОЯН-ЛОВЕЧ-СОФИЯ-ВАРНА. Липсата на познания на спрелите преди мен авотмобили за ОКАЗВАНЕ НА 1-ВА ПОМОЩ бяха предизвикали запушване на ноздрите с марли на пострадалата пътничка а кръвта сее връщала и навлизала в белите дробове.Извадихме от автомобила пострадалата ия подготвихме за транспортиране за ЛОВЕЧ.Линейката се забави не-повече от 2-3 мин с натоварване на пострадала и отпътува.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 14 Ное 2009, 7:44

lubeto написа:тоя въпрос ме плаши :confused: :confused: :confused:
Работата е там,че както и да реагираш,то цял живот ще ти тежи на съвеста!

Ако спреш и го лежиш пак ще ти тежи на съвестта, освен това ако е мъртъв нищо не можеш да му помогнеш; много хора със силно закърняло чувство на отговорност и не биха си признали деянието. Ако има очевидци, ако има следи от автомобила по блъснатото тяло и обратно може и да го хванат, но невинаги е толкова лесно като по филмите, понякога няма нищо или почти нищо като следа.
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 14 Ное 2009, 12:00

saleen написа:
lubeto написа:тоя въпрос ме плаши :confused: :confused: :confused:
Работата е там,че както и да реагираш,то цял живот ще ти тежи на съвеста!

Ако спреш и го лежиш пак ще ти тежи на съвестта, освен това ако е мъртъв нищо не можеш да му помогнеш; много хора със силно закърняло чувство на отговорност и не биха си признали деянието. Ако има очевидци, ако има следи от автомобила по блъснатото тяло и обратно може и да го хванат, но невинаги е толкова лесно като по филмите, понякога няма нищо или почти нищо като следа.

Абе да ти кажа в моя случай, бяха пред нас куките след има-няма 20 минути, при все че колата не бе на мое име

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 14 Ное 2009, 19:40

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 14 Ное 2009, 19:42

"счупен ломбален прешлен" Не се научиха на елементарен правопис тия "журналисти" :OT:
Никой не мое ма връне на селу!

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 14 Ное 2009, 20:18

От доста време гледам тази тема, но днес реших да я уважа и аз. Няма да отговарям на поставения въпрос, защото е абсурдно да се задава такъв. Чудя се също така защо просъществува толкова време.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 15 Ное 2009, 23:17

:OT:
А като блъснеш селянин, гражданската ти важи ли? :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 15 Ное 2009, 23:55

много незапознати сте

не е задължително да влезеш в затвора когато блъснеш човек

имам познат, който подпря велосипедист, жертвата е със счупена ключица, а колата с охлузен капак и предна броня, явно го е метнал на капака

писаха му акт за несъобразена скорост, велосипедиста е гипсиран и се възстановява

ако има някакви претенции към водача, колата има ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ и ще си получи обезщетение до 200 000 лв. от застрахователите
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 17 Ное 2009, 2:44

преди час минавахме през едно "много осветено село",десен завой и осветихме нещо като стълба,викам си какво прави тая стълба по средата на шосето,а то беше възрастен пешеходец,пресича на диагонал с патерици и торби в ръцете :roll:
и се заприказвахме,ако имаше дупки и го треснеш този и се предаде на светията,кво правим-спираме ли или продължаваме?
еми по-добре да тежи на съвестта,отколкото да се лежи в затвора!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Ангелинов
Аватар

Мнение от Ангелинов » 17 Ное 2009, 3:54

Ами ако някой блъсне твой роднина и разсъждава като тебе? :clap:

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 17 Ное 2009, 14:12

BadAngel написа:ако има някакви претенции към водача, колата има ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ и ще си получи обезщетение до 200 000 лв. от застрахователите

от 01.01.2010г. лимитите на ГО се завишават до 1 000 000лв., въпреки че аз лично за смъртен случай (на 1 лице) по гражданска не съм срещал по-високо обезщетение от 50-70 хил. лв.
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 10 Дек 2009, 1:09

Aз гласува, че ще спра и помогна, но вероятно като се свести, ще му хвърля един бой :evil: Принципно винаги спирам, или поне намалявам на пешеходни пътеки, ако пешеходеца се двууми твърде много дали му се минава или не. Само веднъж съм имал критична ситуация с пешехка. Квартала е Хаджи Димитър, точно до билата, в лявата лената се беше заформила колона, аз се шмугнах в дясната, която беше абсолютно празна и се запътвам към светофара със скорост от порядъка на 20-30. Точно в тоя момент някаква лелка се шмугна между спрелите коли, гледайки точно в обратна посока на движението, дето вероятността да се появи некой заблуден шофьор каращ в насрещното е 1:10000000000, се изтъпанчи точно пред бронята ми :shock: Леко в дясно и спирачки. Добра че скоростта беше малка, та и да я бях ударил, най-много да и се разхвръчи зарзавата дето си го беше купила с простата кратуна :evil: Като иска да се самоубива има си влакови релси за тая цел, поне машинистите май не ги съдят при такива ситуации :evil:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Предишна

Назад към Извън Темата