Ако блъснете човек НАИСТИНА ли бихте спрели?
Модератор: Общи модератори
74 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Ако блъснете човек НАИСТИНА ли бихте спрели?
Удрял съм циганин, това не знам дали се брой за хората, ама не спрях, щото ме подгони енда сурия мангал комерс, тъпото в моя случай беше, че вина нямах, а след 20 минути куките беха пред нас. Е оправдаха ме, щото както казах, вина нямах. То сватбите не се правят посредата на улицата!
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Ей,човек като погледне форума и резултатите и ще възкликне '' колко сме дисциплинирани форума и състрадателни''! -Да бе да... Приказки от хиляда и една нощ. Гаранция, че половината от тези,който пишат тук че ще спрат и помогнат ако им се случи нещо подобно първото,което ще направят е да избягат от местопроизшествието и след това да скрият автомобила.....
Хайде да не се заблуждаваме - всеки ден дават по новините за някой прегазен пешеходец, за избягал участник от ПТП. и т.н. и това са все неща,който се случват в нашето ежедневие.
Хайде да не се заблуждаваме - всеки ден дават по новините за някой прегазен пешеходец, за избягал участник от ПТП. и т.н. и това са все неща,който се случват в нашето ежедневие.
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
ДА,ще спра и окажа помощ.Винаги съм спирал когато на пътя пред мен е имало ПТП,положил съм ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА. В такива случаи се спасява ЧОВЕШКИ ЖИВОТ докато пристиген ЛИНЕЙКА при по-сериозен случай.
БТВ. Пред очите ми 1 човешки живот си заминаваше 2003-г ПТП разклона ТРОЯН-ЛОВЕЧ-СОФИЯ-ВАРНА. Липсата на познания на спрелите преди мен авотмобили за ОКАЗВАНЕ НА 1-ВА ПОМОЩ бяха предизвикали запушване на ноздрите с марли на пострадалата пътничка а кръвта сее връщала и навлизала в белите дробове.Извадихме от автомобила пострадалата ия подготвихме за транспортиране за ЛОВЕЧ.Линейката се забави не-повече от 2-3 мин с натоварване на пострадала и отпътува.
БТВ. Пред очите ми 1 човешки живот си заминаваше 2003-г ПТП разклона ТРОЯН-ЛОВЕЧ-СОФИЯ-ВАРНА. Липсата на познания на спрелите преди мен авотмобили за ОКАЗВАНЕ НА 1-ВА ПОМОЩ бяха предизвикали запушване на ноздрите с марли на пострадалата пътничка а кръвта сее връщала и навлизала в белите дробове.Извадихме от автомобила пострадалата ия подготвихме за транспортиране за ЛОВЕЧ.Линейката се забави не-повече от 2-3 мин с натоварване на пострадала и отпътува.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
lubeto написа:тоя въпрос ме плаши![]()
![]()
![]()
Работата е там,че както и да реагираш,то цял живот ще ти тежи на съвеста!
Ако спреш и го лежиш пак ще ти тежи на съвестта, освен това ако е мъртъв нищо не можеш да му помогнеш; много хора със силно закърняло чувство на отговорност и не биха си признали деянието. Ако има очевидци, ако има следи от автомобила по блъснатото тяло и обратно може и да го хванат, но невинаги е толкова лесно като по филмите, понякога няма нищо или почти нищо като следа.
Никой не мое ма връне на селу!
saleen написа:lubeto написа:тоя въпрос ме плаши![]()
![]()
![]()
Работата е там,че както и да реагираш,то цял живот ще ти тежи на съвеста!
Ако спреш и го лежиш пак ще ти тежи на съвестта, освен това ако е мъртъв нищо не можеш да му помогнеш; много хора със силно закърняло чувство на отговорност и не биха си признали деянието. Ако има очевидци, ако има следи от автомобила по блъснатото тяло и обратно може и да го хванат, но невинаги е толкова лесно като по филмите, понякога няма нищо или почти нищо като следа.
Абе да ти кажа в моя случай, бяха пред нас куките след има-няма 20 минути, при все че колата не бе на мое име
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
"счупен ломбален прешлен" Не се научиха на елементарен правопис тия "журналисти" 

Никой не мое ма връне на селу!
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
От доста време гледам тази тема, но днес реших да я уважа и аз. Няма да отговарям на поставения въпрос, защото е абсурдно да се задава такъв. Чудя се също така защо просъществува толкова време.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
много незапознати сте
не е задължително да влезеш в затвора когато блъснеш човек
имам познат, който подпря велосипедист, жертвата е със счупена ключица, а колата с охлузен капак и предна броня, явно го е метнал на капака
писаха му акт за несъобразена скорост, велосипедиста е гипсиран и се възстановява
ако има някакви претенции към водача, колата има ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ и ще си получи обезщетение до 200 000 лв. от застрахователите
не е задължително да влезеш в затвора когато блъснеш човек
имам познат, който подпря велосипедист, жертвата е със счупена ключица, а колата с охлузен капак и предна броня, явно го е метнал на капака
писаха му акт за несъобразена скорост, велосипедиста е гипсиран и се възстановява
ако има някакви претенции към водача, колата има ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ и ще си получи обезщетение до 200 000 лв. от застрахователите
No bling at the Ring
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
преди час минавахме през едно "много осветено село",десен завой и осветихме нещо като стълба,викам си какво прави тая стълба по средата на шосето,а то беше възрастен пешеходец,пресича на диагонал с патерици и торби в ръцете
и се заприказвахме,ако имаше дупки и го треснеш този и се предаде на светията,кво правим-спираме ли или продължаваме?
еми по-добре да тежи на съвестта,отколкото да се лежи в затвора!

и се заприказвахме,ако имаше дупки и го треснеш този и се предаде на светията,кво правим-спираме ли или продължаваме?
еми по-добре да тежи на съвестта,отколкото да се лежи в затвора!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Ангелинов
-
Ами ако някой блъсне твой роднина и разсъждава като тебе? 

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
BadAngel написа:ако има някакви претенции към водача, колата има ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ и ще си получи обезщетение до 200 000 лв. от застрахователите
от 01.01.2010г. лимитите на ГО се завишават до 1 000 000лв., въпреки че аз лично за смъртен случай (на 1 лице) по гражданска не съм срещал по-високо обезщетение от 50-70 хил. лв.
Aз гласува, че ще спра и помогна, но вероятно като се свести, ще му хвърля един бой
Принципно винаги спирам, или поне намалявам на пешеходни пътеки, ако пешеходеца се двууми твърде много дали му се минава или не. Само веднъж съм имал критична ситуация с пешехка. Квартала е Хаджи Димитър, точно до билата, в лявата лената се беше заформила колона, аз се шмугнах в дясната, която беше абсолютно празна и се запътвам към светофара със скорост от порядъка на 20-30. Точно в тоя момент някаква лелка се шмугна между спрелите коли, гледайки точно в обратна посока на движението, дето вероятността да се появи некой заблуден шофьор каращ в насрещното е 1:10000000000, се изтъпанчи точно пред бронята ми
Леко в дясно и спирачки. Добра че скоростта беше малка, та и да я бях ударил, най-много да и се разхвръчи зарзавата дето си го беше купила с простата кратуна
Като иска да се самоубива има си влакови релси за тая цел, поне машинистите май не ги съдят при такива ситуации 

74 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5