ATI or NVIDIA?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Re: ATI or NVIDIA?

Мнение от DanielzZz » 19 Дек 2009, 11:01

До колкото за PS3 - трябва само да си купиш една блу рей записвачка(която вече не е толкова скъпа и да си теглиш игри чрез компота.Друг е въпроса,че като го хакнеш ПС3то му отпада гаранцията.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Дек 2009, 12:12

Ае PS3-ката не е като да инсталираш хакната игра на компа... т.е. не е чак толкова лесно... другото за гаранцията вече го каза... а Blu-Ray записвачката да не е без пари? ;) И пак отиваме на допълнителни разходи, които биха могли да отидат в самият комп... а ако добавим и цената на PS3, то ще стане егати геймърският комп ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 19 Дек 2009, 19:14

Който ще трае максимум 2 години.А PS2 изкара една стабилна 5ца.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 20 Дек 2009, 1:55

А човека искаше да му препоръчаме карта до 50тина лева :lol: То стана като вица :

Собственик на верига магазини решил да направи посещение на един магазин за да
види как се справят продавачите. Влязъл той в един от неговите магазини отишъл до един ловно-рибарски щанд и чул следния разговор между клиент и продавач:
- Ще ви предложа ето тези кукички, шаранджийски орловки, с тях рибата не може да
избяга.
- Ами добре ще взема една кутийка. - съгласил се клиента.
- Обаче само с куки нищо няма да хванеш, на теб ти трябва влакно, ще ти предложа
едно италианско, с него 50 килограмов сом можеш да извадиш.
- Ами добре ще взема една ролка. - съгласил се клиента.
- Обаче без пръчка си за никъде, тука имаме една спинингова въдица със все макара
невероятна, с нея бе спечелен последния шампионат по риболов.
- Ами добре ще я взема. - съгласил се пак клиента.
- Но на теб ти трябва рибарска чанта, къде ще си слагаш принадлежностите.
- Ами добре ще взема една рибарска чанта.
- Обаче ти сигурно искаш да ловиш големи риби, затова без лодка си за никъде,
от брега само дребосък ще хванеш.
- Тогава ще взема и една лодка.
- Ако ти се наложи да отидеш до някой високопланински язовир как ще стигнеш до там бе
ми ти без високопроходим джип 4x4 въобще по добре да не ставаш рибар.
- Добре ще взема и един джип, щом трябва.
Тогава собственикът умилен от тази проява на своя продавач отишъл при него
и започнал да му говори:
- Браво бе момче ти си най-добрия ми продавач, който съм имал някога, ще ти увелича заплатата двойно, как успяда го убедиш да си купи цяло рибарско оборудване, лодка и джип, та човека беше дошъл само за една кукичка?
-А,а,а за кукичка той питаше за щанда със дамски превръзки да купи на
жена си, и аз му викам така и така няма да правиш секс поне върви за риба. :lol:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 20 Дек 2009, 17:34

dimithur написа:А човека искаше да му препоръчаме карта до 50тина лева :lol: То стана като вица :

Собственик на верига магазини решил да направи посещение на един магазин за да
види как се справят продавачите. Влязъл той в един от неговите магазини отишъл до един ловно-рибарски щанд и чул следния разговор между клиент и продавач:
- Ще ви предложа ето тези кукички, шаранджийски орловки, с тях рибата не може да
избяга.
- Ами добре ще взема една кутийка. - съгласил се клиента.
- Обаче само с куки нищо няма да хванеш, на теб ти трябва влакно, ще ти предложа
едно италианско, с него 50 килограмов сом можеш да извадиш.
- Ами добре ще взема една ролка. - съгласил се клиента.
- Обаче без пръчка си за никъде, тука имаме една спинингова въдица със все макара
невероятна, с нея бе спечелен последния шампионат по риболов.
- Ами добре ще я взема. - съгласил се пак клиента.
- Но на теб ти трябва рибарска чанта, къде ще си слагаш принадлежностите.
- Ами добре ще взема една рибарска чанта.
- Обаче ти сигурно искаш да ловиш големи риби, затова без лодка си за никъде,
от брега само дребосък ще хванеш.
- Тогава ще взема и една лодка.
- Ако ти се наложи да отидеш до някой високопланински язовир как ще стигнеш до там бе
ми ти без високопроходим джип 4x4 въобще по добре да не ставаш рибар.
- Добре ще взема и един джип, щом трябва.
Тогава собственикът умилен от тази проява на своя продавач отишъл при него
и започнал да му говори:
- Браво бе момче ти си най-добрия ми продавач, който съм имал някога, ще ти увелича заплатата двойно, как успяда го убедиш да си купи цяло рибарско оборудване, лодка и джип, та човека беше дошъл само за една кукичка?
-А,а,а за кукичка той питаше за щанда със дамски превръзки да купи на
жена си, и аз му викам така и така няма да правиш секс поне върви за риба. :lol:

:ahah: :ahah: :ahah: :ahah: Сега остава автора да си вземе 3-ката барабар с някво четворно СЛИ :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 23 Дек 2009, 22:36

HELP! Здравейте колеги, малко история: взех nVidia Geforce 6600 GT, която според книжката на дъното ми, което е на ASRock, би трябвало да върви безупречно. Занесах машината ми, за да могат "майсторите" да сложат ТЕ картата. Но ТЕ освен че я сложили и ми дали бонус-драйвери. Отивам там и заварвам как без да деинсталират драйварите на АТИ... инсталират драйвъртие на нВидеа. При моято поява "майсторите" прекъсват инсталацията, която е на половина завършена и ми връчват компютъра. Отивам си в къщи пускам компа, зарежда, но не ще даже mycomputer да включи. Преинсталирах цялата ОС. Сложих нанова драйвърите за дъно, видео и прочие, но при инсталацията на видеото ми дава ТОВА: http://img13.imageshack.us/img13/7392/11645653.png

Проверих захранващият блок колко е. Пише 400W ... погледнах картата, там пишеше minimum 300W ... следователно покривах това изискване... въпроса ми е на какво може да се дължи това съобщение, че картата на получава достатъчно мощност.

ПС: Игрите си вървят перфектно. И другото което е, има ли възможност видео картата да има кабелче, което да се свързва към захранващият блок. И заради това кабелче(, което не е свързано от "майсторите") видео картата да не полочава достатъчно мощност...

Благодаря предварително...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 23 Дек 2009, 23:00

Не й е вързан MOLEX-а към картата, затова ти пищят драйверите... отвори компа и ще видиш в края на платката MOLEX конектор, мъжки... чака да му вържеш един женски MOLEX (дето си вързал харда, например... ако е IDE). Вържи го и всичко ще е ОК. Тая платка не е кой знае колко енергоемка, че да има проблеми със захранването ти.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 23 Дек 2009, 23:02

Chapai написа:HELP! Здравейте колеги, малко история: взех nVidia Geforce 6600 GT, която според книжката на дъното ми, което е на ASRock, би трябвало да върви безупречно. Занесах машината ми, за да могат "майсторите" да сложат ТЕ картата. Но ТЕ освен че я сложили и ми дали бонус-драйвери. Отивам там и заварвам как без да деинсталират драйварите на АТИ... инсталират драйвъртие на нВидеа. При моято поява "майсторите" прекъсват инсталацията, която е на половина завършена и ми връчват компютъра. Отивам си в къщи пускам компа, зарежда, но не ще даже mycomputer да включи. Преинсталирах цялата ОС. Сложих нанова драйвърите за дъно, видео и прочие, но при инсталацията на видеото ми дава ТОВА: http://img13.imageshack.us/img13/7392/11645653.png

Проверих захранващият блок колко е. Пише 400W ... погледнах картата, там пишеше minimum 300W ... следователно покривах това изискване... въпроса ми е на какво може да се дължи това съобщение, че картата на получава достатъчно мощност.

ПС: Игрите си вървят перфектно. И другото което е, има ли възможност видео картата да има кабелче, което да се свързва към захранващият блок. И заради това кабелче(, което не е свързано от "майсторите") видео картата да не полочава достатъчно мощност...

Благодаря предварително...

По принцип трябва да има допълнителен захранващ конектор на картата. Аз на кирливата Х700 имах такъв допълнителен конектор - стандартен молекс. Предполагам и ГТ-то трябва да има, но ще те излъжа за конектора дали е на молекс или нещо друго. Провери за наличен такъв и свързвай картата към захранването. Ако нямаш кабел купувай един и си ти :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 24 Дек 2009, 11:09

Благодаря на всички отзовали се по темата. За момента нещата се закърпеха. Само да уточня, че темата и мненията в нея бяха дело на синчетата от мое име... За цялостен ъпгрейд нямам сили, преди 5 год. конфигурацията не бе зле. Пък на мен и тази ми стига за сърф, юношите бледи да се оправят...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Предишна

Назад към Извън Темата