Престъпността и тенденции...!
Модератор: Общи модератори
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Re: Престъпността и тенденции...!
Bogat-Beden написа:Не знам кога за последно си бил на свободния трудов пазар...Като питаш за осгуровки върху реалния размер ,знаеш ли какво ти казват..///peter написа:ivan1590 написа:А колко фирми осигуряват на минималната заплата и водят двойно счетоводство, а как се сключват договорите на касата за доставки на лекарства.А корупцията сред лекарите, която те принуждава за нещо което се поема от касата да плащаш като поп, ако не искаш да те уморят?
За фирмите... колко от работещите там не искат да плащат за пенсии и са навити, че даже ги устройва да работят уж на минималната, че и без договори?
Какво имаш предвид под двойно счетоводство?
Касата не сключва договори за доставка, а казва на какви пари ще заплаща съответните лекарства![]()
За лекарите пробвай се да звъннеш на НЗОК и да подадеш сигнал за това че ти искат пари за клиничните пътеки или за прегледи/изследвания в доболничната![]()
Аре да не е толкова плачевно състоянието, колкото Ви се вижда....![]()
А ако не си съгласен- да влезе следващия...
Така де, защото знаят че следващия ще каже, перфе устройват ме тея 300лв без да плащам осигуровки

Иначе като се замисля, да чукна на дърво не съм бил никога, но съм на обратната страна на монетата.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ми като са нагласили така ,че хората да не им вярват -толко и ще събират! аз не искам да се осигурявам за пенсия ,менсия и други подобни простотии ,щото след време ше ми дадат себестойността на днешни 150лв и ше ме фърлят на вълците да ме изедат,а предпочитам шефа да ми даде голяма заплата/т.е. парите дето е спестил от осигуровки да си ги разделиме един вид/ и аз ще имам грижата да си ги запазя и да се осигуря за старини... некакси не ми се ще да ми ги откраднат некви станишеви,костови,бойковци или техни приятели и познати...!!! по си имам вяра на мене си...!!!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Е те за тва говорим, за тва няма да стане нищо от тая държава дори и да дойде някой свестен, щото тоя на мене ми се види душманин 

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Значи не е работа на държавата да следи да се спазва закона, а единствената и работа е да събира данъци, такси , акцизи от тези които са решили да дадат или просто нямат друг избор. 
Министъра пада от Марс и не знае как работят фирмите в България или просто му е по- лесно да напълни хазната от там откъдето може да вземе най-лесно и това го прави особено добър министър, а че много заобикалят закона не е негова работа, те хората сами да се оправят,ако не им изнася да не работят и няма да плащат нищо, нали?

Министъра пада от Марс и не знае как работят фирмите в България или просто му е по- лесно да напълни хазната от там откъдето може да вземе най-лесно и това го прави особено добър министър, а че много заобикалят закона не е негова работа, те хората сами да се оправят,ако не им изнася да не работят и няма да плащат нищо, нали?

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Ей тая държава вееее, майка хранилница. Ти не си знаеш правата, а очакваш някой друг да ти ги търси...
не ми беше целта да те обидя, само исках да ти покажа, че прекаляваш///peter написа:...

някъв луд беше казал нещо от рода - "Лудост е да продължаваш да правиш едни и същи действия, и да очакваш различни резултати" като не можем да си отстоявеме интереса и сме "батки" ще си го поемаме стабилно
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
SKISA написа:а по повод икономическите спорове-след като има криза не може само с пръчката да ни скачат и не е сега момента да вдигат данъци,акцизи,такси и всичко едва ли не! щото просто хората няма как да ги изкарат. правителството на станишев учудващо за комунисти реагира капиталистически и свали данък-печалба на 10% и си понапълни бюджета-тия сега уж са десни ,па реагират като социалисти ,ма не пазят бедните....! направо нон сенс....!!!
Е, тук е малката истина.
Остава сега да сметнем, през не много далечната 2012 година, да сме живи и здрави, как ще ни изклатят и с минаването ни към Еврото. Щото сиренето сега е 6,50 /примерно/ и хоп - 6,50 евро, ама заплатите от 700 лева грам не вярвам, че ще станат за една нощ - 700 евро.
Колкото до престъпността, тя винаги аналогично скача при всяка една криза. Преди имахме беззаконие, те ти мутри. Охраняваха ни от не знам и аз какво. Айде, нагушиха се, направиха легален бизнес и се кротнаха. Избиха се после заради Нарко-територията. И това ще си дойде на място. Сега е модно да се обират банки, банкомати, каси и офиси, щото е по-лесно, а и там няма солиден надзор. То, клонове на банки под път и над път вече... А и сивата икономика позволява все още да има кутийки за пари в офисите. Къде по 1000 къде и по 10 000 лева.
Сега Правителство, данъчни, социални, топлофикация и прочие държавни дружества си търсят просто парите. Още малко и ще има и данък за даденото срещу отвличане. Акцента се измести. Хораса се уплашиха и това е нормално.
Гладът през зимата, кара кучетата да се движат на глутници и да нападат за храна и от страх, нали? Е, сега ако сглобим мозайката ще стане ясно... Правителството казва "дръжте крадеца" на едро и дребно, МВР прави спонтанни, но неуспешни, или пожелано неуспешни опити да го хване, който и да е то - крупен или не, Съда прави още "по-неуспешни" опити да го осъди и затвори поради тромава, лоша и неорганизирана съдебна система, и така... до условна или без присъда. А населението - кучета го яли!
Закони уж имаме, но... както виждаме, престъпността е навсякъде и повсеместно и всеки се оплаква с кризата. А пари - няма!
Да караш Peugeot е страст!
- SKISA
-
-
айде са па аз да пускам анкети!! има си човек за тя работа-пичо-анкетата!
явно е ,че е криза-дали е предизмикан,изчислена или просто оправдателна е факт,че бизнеса и икономиката на държавата ,а и не само на нашата са в криза. а при крайно тежки моменти се прилагат крайно тежки методи за премахването им.
трите черти защитава държавната администрация и е прав ,щото там му е хляба явно ,ма аз държавен служител не съм бил и сметам да си защитавам мойта си страна на медала.....!
много важно е общото да се получава от частното-демек като на всеки по отделно му е ,къде повече ,къде по-малко добре -тогава и обществото ще е добре. та аз за тва си гледам от мойта камбанария и като видя ,че нещо се сговнява -гледам да направя така ,че да се оправи.

явно е ,че е криза-дали е предизмикан,изчислена или просто оправдателна е факт,че бизнеса и икономиката на държавата ,а и не само на нашата са в криза. а при крайно тежки моменти се прилагат крайно тежки методи за премахването им.
трите черти защитава държавната администрация и е прав ,щото там му е хляба явно ,ма аз държавен служител не съм бил и сметам да си защитавам мойта си страна на медала.....!
много важно е общото да се получава от частното-демек като на всеки по отделно му е ,къде повече ,къде по-малко добре -тогава и обществото ще е добре. та аз за тва си гледам от мойта камбанария и като видя ,че нещо се сговнява -гледам да направя така ,че да се оправи.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
acer написа:не ми беше целта да те обидя, само исках да ти покажа, че прекаляваш///peter написа:...знам, че не ми вярваш вземи се помазни още на скиса да пусне анкета с това колко вървящите са ти постовете, само внимавай да не заплачеш от фактите
някъв луд беше казал нещо от рода - "Лудост е да продължаваш да правиш едни и същи действия, и да очакваш различни резултати" като не можем да си отстоявеме интереса и сме "батки" ще си го поемаме стабилно
Както винаги си особено повърхностен и мислиш за неща които не са ти от категорията. Скиса можеш да го питаш дали го долюбвам, вероятно и той мен не

А това дали ти си разбрал нещо от това което пиша... нали знаеш колко ме интересува, гледам да си запълня времето, а не да ме харесваш мани

SKISA написа:айде са па аз да пускам анкети!! има си човек за тя работа-пичо-анкетата!![]()
Нямам нищо общо с държавния сектор и със сигурност при мен в по-голяма степен се отразяват решенията на правителството отколкото във фирмата в която работиш

Последна промяна ///peter на 17 Дек 2009, 0:19, променена общо 1 път
Понеже допускам, че поне 90% сме в частния сектор, служители и работници, да си го кажем честно.
Ако Държавата, респективно Правителството/а се вълнуваше или вълнуваха от работещите у нас нямаше да има Трудови договори върху минималната за страната и сива икономика на заплатите, а отдавна щяхме да получаваме повече от сега и да ни осигуряват върху далеч по-нормални суми.
Да не забравяме, че сумите за социално осигуряване влизащи ежемесечно в държавната хазна, формират пенсиите на днешните пенсионери, а в бъдеще и нашите.
Та, и това може да се счита за Престъпление на Държавната администрация, поради лоша социална политика спрямо цялото българско общество, въобще.
Ако Държавата, респективно Правителството/а се вълнуваше или вълнуваха от работещите у нас нямаше да има Трудови договори върху минималната за страната и сива икономика на заплатите, а отдавна щяхме да получаваме повече от сега и да ни осигуряват върху далеч по-нормални суми.
Да не забравяме, че сумите за социално осигуряване влизащи ежемесечно в държавната хазна, формират пенсиите на днешните пенсионери, а в бъдеще и нашите.
Та, и това може да се счита за Престъпление на Държавната администрация, поради лоша социална политика спрямо цялото българско общество, въобще.
Да караш Peugeot е страст!
- SKISA
-
-
///peter написа:Нямам нищо общо с държавния сектор и със сигурност при мен в по-голяма степен се отразяват решенията на правителството отколкото във фирмата в която работиш
изказваш се като "последна инстанция" ,което ,разбира се е дразнещо и е свързано и малко с маниякални отклонения ,каквито има и човека от аватарите ти . по някаква незнайно каква случайност не винаги може да си прав и да знаеш всичко за всички .
колкото и малко да влияе работата на това или което и да е правителство върху мен,фирмата ,в която работя или върху живота ми -влияе и не съм доволен от твоа влияние и не е нужно да си пия кафето с бойко ,за да видя как се справя и да имам правото да го оценя до тук...!
- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
acer написа:...
Писах още след първия ти пост в темата, но не го пуснах, сега обаче...
Acer, съгражданино, най-приятелски те съветвам да се съсредоточиш върху бойните изкуства, но най-вече върху това скучно учение, което си започнал. Слушай преподавателите внимателно (нищо, че толкова смотани изглеждат) и може би след време ще можеш да си обясниш някой процеси. А до тогава избягвай да даваш мнение за явления, които не можеш да асимилираш и обработиш - НЕ ТИ Е ОТ СИЛНИТЕ СТРАНИ културно казано.

CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
0889 22 66 88
сега мога да се басирам, че ти си 2-рият ник на пешо и няма да спиш спокойно докато не затапиш някой във форума
разбирам те, поне в някоя област от живота трябва да успееш 

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Аз пък се басирам, че хич не обичаш да мислиш.
Виж ми датата на регистрация във форума.
Виж ми датата на регистрация във форума.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
0889 22 66 88
0889 22 66 88
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Е уж ги погнаха таа група за отвличания...
Ако изобщо са същите...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"