Образованието в страната
Модератор: Общи модератори
Re: Образованието в страната
според мене вината е в учениците най-вече защото човек като има желание всичко се постига...в моето даскало където учех всичко беше ала бала.имаше 2-3 даскали нормални хора искащи да ни научат на нещо.
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...
Мордехай написа:Когато родителите са прости, как искате децата да имат по-висша цел от пиене, чалга или друго подобно.

dimodi написа:Образованието е хубаво нещо ... ако не проявиш самоинициатива няма как да научиш нещо.

Мишу написа:като пее светльо: първо мъки да го родиш после гижи да го възпитаваш и щом неможеш да го уредиш удряи с лопатата където всариш![]()
![]()
![]()

- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
Който учи ще сполучи
Никой няма да сгреши, ако си учи уроците и е грамотен
Милионер може да станеш и без висше образование, но такова не би навредило според мене
А, да, доста ме дразнят крайно неграмотните постове във форума, а те не се никак малко
тука трябва да е шефът
включително повечето запетайки в този цитат не са поставени като хората
без лоши чувства 
Адски много са неграмотните бизнесмени... Включилтено по пътищата ни има табели "Пътя е в ремонт", където е изпуснат пълният член. Или пък "Обекта е под видео наблюдение", където пак е пропуснат пълен член. Включително хиляди диплянки се отпечатват с правописни и всякакви грешки в тях.
Като цяло- хората масово са неграмотни

Милионер може да станеш и без висше образование, но такова не би навредило според мене

А, да, доста ме дразнят крайно неграмотните постове във форума, а те не се никак малко

Eva* написа:Бизнесмен неграмотен, аз още не съм видяла. Но, може и да видя някой ден, както се нареждат нещата в България. Шефа на дадена фирма, да пише А вместо Ъ и да замества Ч с 4 или Ш със 6! Това бих го заснела и публикувала в куп сайтове, медийни или не.
тука трябва да е шефът

Адски много са неграмотните бизнесмени... Включилтено по пътищата ни има табели "Пътя е в ремонт", където е изпуснат пълният член. Или пък "Обекта е под видео наблюдение", където пак е пропуснат пълен член. Включително хиляди диплянки се отпечатват с правописни и всякакви грешки в тях.
Като цяло- хората масово са неграмотни

Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
поне сме се опазили от ТозИ НачИн на ПисАНе ,който пък ме побърква повече от неграмотносттаMamouk написа:Който учи ще сполучиНикой няма да сгреши, ако си учи уроците и е грамотен
![]()
Милионер може да станеш и без висше образование, но такова не би навредило според мене![]()
А, да, доста ме дразнят неграмотните постове във форума, а те не се никак малко

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
nCuXoHeBpo3eH написа:p0wEr написа:Аз като ученик мога да се изкажа нали ?
В училището което уча сега да не кажа голяма цифра ама 80% от учениците пушат,пият и т.н.
Също са ни натоварили с страшен материал които неможе да се усмисли за това време което имаме по новата програма съм![]()
Както горе се изразихте за мамините синчета с телефони за по 1000 лв. аз не съм от тези хора не се тръшкам че искам това искам онова всеки се простира според чергата си !!
Не пуша,не пия родителите ми даже се радват че не съм тръгнал по пътя на моите "приятели".
Не съм нито най-умния нито най-глупавия не съм и отличник среден успех 4.50.
Влечат ме БМВ-тата ,дрифт-а,тайм-аттак,да си карам атв-то из горите но не и да мечтая да стана нарко дилър или да се омъжа за богат чичко както мечтаят повечето момиченца и момченца днешно време
Добре де, правилен път, не си като другите, не знам си кво - е, не си и от грамотните, споко
Пушенето и пиенето за мен не е толкова голям проблем - ако ми кажат че всички в този форум са го направили на 18 за пръв път, тогава вече ще си променя мнението.
Новата програма се учи от 95 набор надолу, което значи че ти си най-много 95. Е, аз съм 94, ама като те гледам ме боли главата
В интерес на истината не познавам "момченца и момиченца в днешно време" които да имат тази мечта или цел в живота, или както искате го наречете.
Аз пуша и пия, не виждам проблем в това да ида 2-3 пъти в месеца на рожден ден, да изпия 2-3 бири, 1-2 уискита или нещо друго, да запаля няколко цигари и да си направя кефа. Въпроса е да има мярка. Хората черпят впечатления само от медиите, а после въздишат и мрънкат "колко се е променило новото поколение"
До миналата година успеха ми беше над 5.85, сега е доста по-надолу, но вече не виждам смисъл в ученето. Хора с образование и интелект бачкат като ненормални за жълти стотинки, а некви пълни келеши, дето 2 години са се учили да си вързват обувките, броят пачки. Е как на мен примерно да ми вкарат в главата, че ученето е важно нещо, като всичко което виждам му противоречи?
П.с. Бих и ще уча колкото мога и колкото има смисъл - поне едно висше, но не се чудете на младите - те мислят като последните редове на моя пост
Щом смяташ за нормално на 14-15 год да пушиш явно не си добре нещо с главата ! Лятото се събирах с моите приятели и 1 момче доведе брат си 1-ви клас който пушеше като издънена печка ?? Не претендирам че съм от най-грамотните но поне не съм тръгнал по пътя които са решили повечето хора днешно време.

Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Баси, аз запалих за сефте дни преди 18 и се чувствах като престъпник
Ма за мен далеч не е нормално някакви наборчета 94 да мислят, че е нормално да пушат и да пият 2-3 бири, камоли уискита
Това колко години са, 14-15? Аз тогава не знаех къде ми се намира пишката 

Ма за мен далеч не е нормално някакви наборчета 94 да мислят, че е нормално да пушат и да пият 2-3 бири, камоли уискита

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Spit-Fire написа:Баси, аз запалих за сефте дни преди 18 и се чувствах като престъпник![]()
Ма за мен далеч не е нормално някакви наборчета 94 да мислят, че е нормално да пушат и да пият 2-3 бири, камоли уискитаТова колко години са, 14-15? Аз тогава не знаех къде ми се намира пишката
Ти може да не си ама съученичките ти са я намирали 99.9%

Тва какъв ще станеш си е до средата в която пребиваваш. Тя до някъде би тряяло да се контролира от родителите, не че могат да повлияят толкова.
И според мен училището тряя да е строго, преди за 3 неизвинени се намаляваше поведение...при 5 /ако не се лъжа/ си с предупреждение за изключване.
Били взимали по два урока на веднъж и олеле майко, бе зае*и.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Сондьора написа:
Били взимали по два урока на веднъж и олеле майко, бе зае*и.

питаш ли ги завалиите
А днешните ревливи келешчета даже и в казарма няма да стъпят,незнам ако още съществуваше тоя дълг,какво реване щеше да е за там.
Абе забелязвам ги масово тийновете са комплексари,физическата им подготовка е нулева,психическата също,и тея ще ми застанат утре рамо до рамо в обществото и ще градят семейства и ще работят.

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
nCuXoHeBpo3eH написа:Добре де, правилен път, не си като другите, не знам си кво - е, не си и от грамотните, споко
Пушенето и пиенето за мен не е толкова голям проблем - ако ми кажат че всички в този форум са го направили на 18 за пръв път, тогава вече ще си променя мнението.
Новата програма се учи от 95 набор надолу, което значи че ти си най-много 95. Е, аз съм 94, ама като те гледам ме боли главата
В интерес на истината не познавам "момченца и момиченца в днешно време" които да имат тази мечта или цел в живота, или както искате го наречете.
Аз пуша и пия, не виждам проблем в това да ида 2-3 пъти в месеца на рожден ден, да изпия 2-3 бири, 1-2 уискита или нещо друго, да запаля няколко цигари и да си направя кефа. Въпроса е да има мярка. Хората черпят впечатления само от медиите, а после въздишат и мрънкат "колко се е променило новото поколение"
До миналата година успеха ми беше над 5.85, сега е доста по-надолу, но вече не виждам смисъл в ученето. Хора с образование и интелект бачкат като ненормални за жълти стотинки, а некви пълни келеши, дето 2 години са се учили да си вързват обувките, броят пачки. Е как на мен примерно да ми вкарат в главата, че ученето е важно нещо, като всичко което виждам му противоречи?
П.с. Бих и ще уча колкото мога и колкото има смисъл - поне едно висше, но не се чудете на младите - те мислят като последните редове на моя пост
Е т'ва е то - съвременна тийнейджърска мисъл в действие. Е т'ва ви е на вас най-големия проблем - все гледате "на работата лекото и на хляба мекото". Хора с образование и интелект бачкали за жълти стотинки. Ми ако си завършил висшето си с 3.00 или няк'ъв подобен успех и разчиташ само на кирливата си диплома още много ще бачкаш за жълти стотинки. Даже и да си направил някаква магия и да си изкарал "Много добър" и нагоре, където и да започнеш работа никой няма да ти даде 2 бона първоначална заплата. Иска се опит. В случай, че си "прясно" завършил имаш няколко възможности пред себе си - да бачкаш в България 2-3 години на някаква средна заплата, в някаква средна фирма/компания, докато придобиеш малко опит и после да се мяташ на по-големи компании и по-големи пари съответно. Т'ва в случай, че можеш, искаш и покажеш. Щото ако цял ден се чудиш как да се измъкнеш от задачите си и гледаш час по-скоро да ти свърши работния ден, без да си свършил нищо, пак ще мрънкаш как този или онзи "брои пачки", а ти "жълти стотинки". От друга страна, ако пък си уверен във възможностите си и не ти се чакат 1-2-3 годинки се мяташ някъде навън. Там ще ти дават по-малка заплата, отколкото е нормално за дадената държава, но все пак повече отколкото би получавал в България, като в последно време се случва и точно обратното.
Не знам за к'ва заплата, к'ви пари си мечтаеш обаче правенето на големи пари и то легално е трудно, но не толкова неосъществимо колкото си мислиш.

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Образованието в страната просто не става... Немотивираните учители правят немотивирани деца.
Не е нормално повече от половината ми познати 11-12 клас да не могат да пишат грамотно...Другите неща ги оставяме на страна..
Не е нормално повече от половината ми познати 11-12 клас да не могат да пишат грамотно...Другите неща ги оставяме на страна..
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
BMWPetar написа:..повече от половината ми познати 11-12 клас да не могат да пишат грамотно...
Хмм. Пак бива. В момента някои от колегите ми пишат неграмотно, а сме магистри уж

- nCuXoHeBpo3eH
- Потребител
-
- Кара: CBR 900RR
Spit-Fire написа:Баси, аз запалих за сефте дни преди 18 и се чувствах като престъпник![]()
Ма за мен далеч не е нормално някакви наборчета 94 да мислят, че е нормално да пушат и да пият 2-3 бири, камоли уискитаТова колко години са, 14-15? Аз тогава не знаех къде ми се намира пишката
А първата си глътка алкохол я направи 1 ден след 18, щото те беше страх да пробваш на първия ден, в който имаш право

xpl0d - радвам се че поне някой може да се аргументира тук, а не да упреква и да говори като кон с капаци.
Нормално ли е за теб, един учител или лекар да работят за 4-5-600лв, в най-добрия случай? Че един прост общ работник взима толкова.
Не хвърляйте цялата отговорност на родителите. Не могат да са постоянно с децата си, а и в тези времена, дори да искат не биха могли да си го позволят голяма част оттях. Дори когато се връща от училище, детето ще види келеша със скъпата кола, русата мадама, ланеца и... Ще се замисли че не иска да е като него. Мда, и вие това си помислихте

2 урока наведнъж? Айде бе? Къде учиш? 1 път в месеца по 1 предмет да вземеш 2 урока - това е нечовешко

П.с. Не виждам смисъл, хора които са били тийнейджъри през деветдесетте да пишат тук - тогава не е било много по-различно, според доста хора от които съм слушал истории...
П.с.2 Днешната младеж - в г*за да я е*еш

- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
BENZINO VN написа:ето ви я днешната младеж
http://www.youtube.com/watch?v=vVvstlQI ... re=related
вижте ги тея помияри
Според мен трябва всеки клас веднъж седмично да ги водят в затвора - да видят как мангалите ще правят с тях сексове след няколко години

Щото такива елементи не виждам къде другаде могат да свършат...