Защо така господин депутат?
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Защо така господин депутат?
RSxRacer написа:На мен пък ми се е случвало даже да ме пуснат да си ги изпреваря безпрепятсвено преди Ботевград.Бяха 2 МЛ-а и една Г класа с пуснати светлинки,а аз бях с немалко подозрителна черна е39ка с варненски номера... караха си с 120 някаде и толкова... много зависи от хората каращи ги тия котурници...
изводът е,че само е39 е по-голяма от НСО

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
flame написа:Колеги, имам чувството, че и Господ да слезе на земята, да сложи син буркан и да бърза за някъде - и него ще го обявите за боклук и комплексар![]()
Просто такива са правилата - автомобили със специален режим трябва да бъдат пропускани с предимство.
Че има злоупотреби с право - има - ама вие всичките ги изкарахте измекяри...
Добре бе колега,съгласен съм че са със предимство и трябва да ги пускаме щото депутатина от бай село бърза да отиде на банкета който ти и аз и всички плащаме ама като няма къде да се навреш и съм тръгнал да изпреварвам 3-4 коли какво да правя,да подскоча да минат под мен ли.Искам да знам като те избутат от пътя и като се погубят недай Боже невинни животи на данъкоплатци какво правим,казваме си -ааа,ами той си има "лампички" и може да трепе хора по пътя които НЕзастрашават живота на никой,право си е момчето от НСО.Не съм съгласен с това!Ако някой наистина някой пречи съм съгласен да е санкциониран и то солено,но да му застрашаваш живота защото някой бърза за някой курбан-байрям това си е престъпление.Незнам в закона за движение по пътищата да пише че коли със специален режим могат да те хвърлят по деретата щото няма къде да се навреш(както е в случая с колегата започнал темата)Ние сме егати народа,егати оФСете,нямам думи.Уважавам властта в Б-я колкото и да е оплюта,в смисъл такъв че власт трябва да има за да има ред,но властта да създава хаус и безредие по пътищата това си е престъпление!Казвате че незнаем за какво се е разбързал?!?!?Според вас за какво,едва ли зад него тичат терористи!Абе че ние неставаме-неставаме,то е ясно,но все пак смятам че точно власт имащите нетрябва да ни дават такива примери по пътищата!
Последна промяна galant на 04 Яну 2010, 19:36, променена общо 1 път
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Bogat-Beden написа:RSxRacer написа:На мен пък ми се е случвало даже да ме пуснат да си ги изпреваря безпрепятсвено преди Ботевград.Бяха 2 МЛ-а и една Г класа с пуснати светлинки,а аз бях с немалко подозрителна черна е39ка с варненски номера... караха си с 120 някаде и толкова... много зависи от хората каращи ги тия котурници...
изводът е,че само е39 е по-голяма от НСО![]()
![]()
тоя спамер нема ли как да го затворите в АлКатраз за неколко дена

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Bogat-Beden
-
-
galant написа:flame написа:Колеги, имам чувството, че и Господ да слезе на земята, да сложи син буркан и да бърза за някъде - и него ще го обявите за боклук и комплексар![]()
Просто такива са правилата - автомобили със специален режим трябва да бъдат пропускани с предимство.
Добре бе колега,съгласен съм че са със предимство и трябва да ги пускаме щото депутатина от бай село бърза да отиде на банкета който ти и аз и всички плащаме ама като няма къде да се навреш и съм тръгнал да изпреварвам 3-4 коли какво да правя,да подскоча да минат под мен ли.Искам да знам като те избутат от пътя и като се погубят недай Боже невинни животи на данъкоплатци какво правим,казваме си -ааа,ами той си има "лампички" и може да трепе хора по пътя които НЕзастрашават живота на никой,право си е момчето от НСО.Не съм съгласен с това!Ако някой наистина някой пречи съм съгласен да е санкциониран и то солено,но да му застрашаваш живота защото някой бърза за някой курбан-байрям това си е престъпление.Незнам в закона за движение по пътищата да пише че коли със специален режим могат да те хвърлят по деретата щото няма къде да се навреш(както е в случая с колегата започнал темата)Ние сме егати народа,егати офцете,нямам думи.Уважавам властта в Б-я колкото и да е оплюта,в смисъл такъв че власт трябва да има за да има ред,но властта да създава хаос и безредие по пътищата това си е престъпление!Казвате че незнаем за какво се е разбързал?!?!?Според вас за какво,едва ли зад него тичат терористи!Абе че ние неставаме-неставаме,то е ясно,но все пак смятам че точно власт имащите нетрябва да ни дават такива примери по пътищата!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
Че в случая не са били прави не са
но те по принцип са си такива видиш ли аз возя еди кой си и треа да те бутам от пътя АРЕ НЕ!Връщам се от морето миналата година и караме по Тракия със 120км/ч изпреварвам 3 тира отдалеч виждам на огледалцето че идва коледна елха зад мене и просто подадох повече газ и ме задминаха с поне 160+,но въпроса е че ИМ БЯХА ВКЛЮЧЕНИ СВЕТЛИНИТЕ И ГИ ВИДЯХ,А НЕ ГИ ВКЛЮЧИХА В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ КАКТО НА КОЛЕГАТА!

- galant
- младши ентусиаст
-
Николай Занчев написа:Че в случая не са били прави не сано те по принцип са си такива видиш ли аз возя еди кой си и треа да те бутам от пътя АРЕ НЕ!Връщам се от морето миналата година и караме по Тракия със 120км/ч изпреварвам 3 тира отдалеч виждам на огледалцето че идва коледна елха зад мене и просто подадох повече газ и ме задминаха с поне 160+,но въпроса е че ИМ БЯХА ВКЛЮЧЕНИ СВЕТЛИНИТЕ И ГИ ВИДЯХ,А НЕ ГИ ВКЛЮЧИХА В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ КАКТО НА КОЛЕГАТА!
Въпроса е не кога са пуснати,а това че въпросните лампи означават едва ли не "РАЗРЕШЕНО ДА СЕ УБИВА".Същите тези хора,БОГОпомазаните депутати ни говорят по масмедиите и умуват в парламента за "ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА".А това което те правят какво е,БЛИТЦКРИГ!?!
galant написа:flame написа:Колеги, имам чувството, че и Господ да слезе на земята, да сложи син буркан и да бърза за някъде - и него ще го обявите за боклук и комплексар![]()
Добре бе колега,съгласен съм че са със предимство и трябва да ги пускаме щото депутатина от бай село бърза да отиде на банкета който ти и аз и всички плащаме ама като няма къде да се навреш и съм тръгнал да изпреварвам 3-4 коли какво да правя,да подскоча да минат под мен ли.Искам да знам като те избутат от пътя и като се погубят недай Боже невинни животи на данъкоплатци какво правим,казваме си -ааа,ами той си има "лампички" и може да трепе хора по пътя които НЕзастрашават живота на никой,право си е момчето от НСО.Не съм съгласен с това!Ако някой наистина някой пречи съм съгласен да е санкциониран и то солено,но да му застрашаваш живота защото някой бърза за някой курбан-байрям това си е престъпление.Незнам в закона за движение по пътищата да пише че коли със специален режим могат да те хвърлят по деретата щото няма къде да се навреш(както е в случая с колегата започнал темата)Ние сме егати народа,егати оФСете,нямам думи.Уважавам властта в Б-я колкото и да е оплюта,в смисъл такъв че власт трябва да има за да има ред,но властта да създава хаус и безредие по пътищата това си е престъпление!Казвате че незнаем за какво се е разбързал?!?!?Според вас за какво,едва ли зад него тичат терористи!Абе че ние неставаме-неставаме,то е ясно,но все пак смятам че точно власт имащите нетрябва да ни дават такива примери по пътищата!
Принципно си прав

Да те избутат от пътя и да направят мазало - естествено, че не е оправдано!
Но и не съм чул да е имало такъв случай откакто се помня

А конкретно за случая - ако при 500 метра преднина не можеш да изпревариш един камион (и то със 120) - може би по-добре въобще да не тръгваш да го правиш

А 500 метра е дистанция, в която се виждат синьо-червените лампи в огледалото за задно виждане

Или с прости думи - като виждаш лампите недей да предприемаш маневра ако знаеш, че няма да можеш да я завършиш

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
flame написа:Да те избутат от пътя и да направят мазало - естествено, че не е оправдано!
Но и не съм чул да е имало такъв случай откакто се помня А ти?
http://www.google.bg/search?hl=bg&sourc ... =&aq=f&oq=
Има доста случаи

Никой не мое ма връне на селу!
- Bogat-Beden
-
-
saleen написа:flame написа:Да те избутат от пътя и да направят мазало - естествено, че не е оправдано!
Има доста случаи
Да,ама защо не допускаш,че те в случая са бързали за да спасяват света?

- galant
- младши ентусиаст
-
Ето:
Моторни превозни средства със специален режим на движение
Чл. 158. (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават светлинен сигнал с пробляскваща синя и/или червена светлина и специален звуков сигнал.
(2) Специалният режим на движение се ползва само при необходимост.
(3) Моторни превозни средства със специален режим на движение ползват: Спешната медицинска помощ, Противопожарната охрана, Националната полиция, органите за контрол по чл. 35 от Закона за движението по пътищата, Националната служба за охрана, Народното събрание, Канцеларията на президента и Министерският съвет.
Чл. 159. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може:
1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличие на пътен знак Б2, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно;
2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова, доколкото няма да застраши нечий живот или имущество;
3. да не се съобразява с организацията на движението, въведена с пътни светофари, пътни знаци, пътна маркировка и други средства, когато това се отнася до посока на движение и завиване в определени направления;
4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на този правилника. През това време той може да подава само светлинни сигнали.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.
Никъде несрещам-"избутване","просване на капака","хвърляни в дерета",нали?
Моторни превозни средства със специален режим на движение
Чл. 158. (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават светлинен сигнал с пробляскваща синя и/или червена светлина и специален звуков сигнал.
(2) Специалният режим на движение се ползва само при необходимост.
(3) Моторни превозни средства със специален режим на движение ползват: Спешната медицинска помощ, Противопожарната охрана, Националната полиция, органите за контрол по чл. 35 от Закона за движението по пътищата, Националната служба за охрана, Народното събрание, Канцеларията на президента и Министерският съвет.
Чл. 159. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може:
1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличие на пътен знак Б2, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно;
2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова, доколкото няма да застраши нечий живот или имущество;
3. да не се съобразява с организацията на движението, въведена с пътни светофари, пътни знаци, пътна маркировка и други средства, когато това се отнася до посока на движение и завиване в определени направления;
4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на този правилника. През това време той може да подава само светлинни сигнали.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.
Никъде несрещам-"избутване","просване на капака","хвърляни в дерета",нали?
galant написа:(2) Специалният режим на движение се ползва само при необходимост.
...
само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно;
...
...

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Карат си дискретно без сигнализация /за да не правят лошо впечатление / и в един момент настигат бавнодвижещ се автомобил с водач не съобразил момента на изпреварване /според шофьора на НСО/ и чисто лично решава да те стресира ... Пътника какво общо има ?
Тук съм чел много теми в които се недоволства от такива дето се пречкат .
Особенно когато турски тир изпреварва друг турски тир със 80 преди тунелите и то когато със сигурност ме е видял и знае , че не може лесно да изпревари.
Общо взето гледам да карам предвидливо и бавно но наистина има слаби шофьори .
Случвало ми се да цъкам дългите зад някой повече от 1-2 километра . Кара си сам в лявата лента и си нанка и така ...
Тук съм чел много теми в които се недоволства от такива дето се пречкат .
Особенно когато турски тир изпреварва друг турски тир със 80 преди тунелите и то когато със сигурност ме е видял и знае , че не може лесно да изпревари.
Общо взето гледам да карам предвидливо и бавно но наистина има слаби шофьори .
Случвало ми се да цъкам дългите зад някой повече от 1-2 километра . Кара си сам в лявата лента и си нанка и така ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Bogat-Beden написа:saleen написа:flame написа:Да те избутат от пътя и да направят мазало - естествено, че не е оправдано!
Има доста случаи
Да,ама защо не допускаш,че те в случая са бързали за да спасяват света?
По скоро радикално да "разрешат" проблемите на някой простосмъртен

Никой не мое ма връне на селу!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То тоя закон малко като останалите ЗДП.. "скорост с която няма да застраши нечий живот или имущество". Нещо като "съобразената" скорост за нас. Само, че този път вместо в ущърб е в полза на субекта.
Аз обаче твърдя, че определено застраши живот и 3 броя имущество-жена, куче и е30-ка.
Аз обаче твърдя, че определено застраши живот и 3 броя имущество-жена, куче и е30-ка.

На мен пък не ми се е случвало да ме "избута" кола на НСО. Веднъж на Хемус 140-150 и най-прилежно си изпреварвам ТИР. Зад мен видях светлините, че се приближават, чукнах аварийки и се прибрах. Май беше на предишният премиер кортежа, понеже от това БМВ съм го виждал и преди да слиза.
По пътя за Минерални бани( Хасковските) един "батко" с Г-класа (тогава бяха тъкмо дошли новите) изпреварва на един завой, аз с цялото семейство и най прилежно средния пръст от прозореца, понеже тръгна да ме засича. Като ме изпревари, следваше права отсечка. Трета, 3500-4000-5000, четвърта и в огледалото видях буркан. Червен, ако има значение. За нищо ги нямат, всеки може да си сложи.
Извода ми е, че колите на НСО и специално техните шофьори не са толкова черни, колкото ги представяте.
По пътя за Минерални бани( Хасковските) един "батко" с Г-класа (тогава бяха тъкмо дошли новите) изпреварва на един завой, аз с цялото семейство и най прилежно средния пръст от прозореца, понеже тръгна да ме засича. Като ме изпревари, следваше права отсечка. Трета, 3500-4000-5000, четвърта и в огледалото видях буркан. Червен, ако има значение. За нищо ги нямат, всеки може да си сложи.
Извода ми е, че колите на НСО и специално техните шофьори не са толкова черни, колкото ги представяте.