Защо така господин депутат?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Защо така господин депутат?

Мнение от Bogat-Beden » 04 Яну 2010, 19:28

RSxRacer написа:На мен пък ми се е случвало даже да ме пуснат да си ги изпреваря безпрепятсвено преди Ботевград.Бяха 2 МЛ-а и една Г класа с пуснати светлинки,а аз бях с немалко подозрителна черна е39ка с варненски номера... караха си с 120 някаде и толкова... много зависи от хората каращи ги тия котурници...

изводът е,че само е39 е по-голяма от НСО :mhihi: :mhihi: :P
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 04 Яну 2010, 19:29

flame написа:Колеги, имам чувството, че и Господ да слезе на земята, да сложи син буркан и да бърза за някъде - и него ще го обявите за боклук и комплексар :idea:
Просто такива са правилата - автомобили със специален режим трябва да бъдат пропускани с предимство.
Че има злоупотреби с право - има - ама вие всичките ги изкарахте измекяри...

Добре бе колега,съгласен съм че са със предимство и трябва да ги пускаме щото депутатина от бай село бърза да отиде на банкета който ти и аз и всички плащаме ама като няма къде да се навреш и съм тръгнал да изпреварвам 3-4 коли какво да правя,да подскоча да минат под мен ли.Искам да знам като те избутат от пътя и като се погубят недай Боже невинни животи на данъкоплатци какво правим,казваме си -ааа,ами той си има "лампички" и може да трепе хора по пътя които НЕзастрашават живота на никой,право си е момчето от НСО.Не съм съгласен с това!Ако някой наистина някой пречи съм съгласен да е санкциониран и то солено,но да му застрашаваш живота защото някой бърза за някой курбан-байрям това си е престъпление.Незнам в закона за движение по пътищата да пише че коли със специален режим могат да те хвърлят по деретата щото няма къде да се навреш(както е в случая с колегата започнал темата)Ние сме егати народа,егати оФСете,нямам думи.Уважавам властта в Б-я колкото и да е оплюта,в смисъл такъв че власт трябва да има за да има ред,но властта да създава хаус и безредие по пътищата това си е престъпление!Казвате че незнаем за какво се е разбързал?!?!?Според вас за какво,едва ли зад него тичат терористи!Абе че ние неставаме-неставаме,то е ясно,но все пак смятам че точно власт имащите нетрябва да ни дават такива примери по пътищата!
Последна промяна galant на 04 Яну 2010, 19:36, променена общо 1 път
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 04 Яну 2010, 19:30

Bogat-Beden написа:
RSxRacer написа:На мен пък ми се е случвало даже да ме пуснат да си ги изпреваря безпрепятсвено преди Ботевград.Бяха 2 МЛ-а и една Г класа с пуснати светлинки,а аз бях с немалко подозрителна черна е39ка с варненски номера... караха си с 120 някаде и толкова... много зависи от хората каращи ги тия котурници...

изводът е,че само е39 е по-голяма от НСО :mhihi: :mhihi: :P

тоя спамер нема ли как да го затворите в АлКатраз за неколко дена :mhihi:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 04 Яну 2010, 19:30

galant написа:
flame написа:Колеги, имам чувството, че и Господ да слезе на земята, да сложи син буркан и да бърза за някъде - и него ще го обявите за боклук и комплексар :idea:
Просто такива са правилата - автомобили със специален режим трябва да бъдат пропускани с предимство.

Добре бе колега,съгласен съм че са със предимство и трябва да ги пускаме щото депутатина от бай село бърза да отиде на банкета който ти и аз и всички плащаме ама като няма къде да се навреш и съм тръгнал да изпреварвам 3-4 коли какво да правя,да подскоча да минат под мен ли.Искам да знам като те избутат от пътя и като се погубят недай Боже невинни животи на данъкоплатци какво правим,казваме си -ааа,ами той си има "лампички" и може да трепе хора по пътя които НЕзастрашават живота на никой,право си е момчето от НСО.Не съм съгласен с това!Ако някой наистина някой пречи съм съгласен да е санкциониран и то солено,но да му застрашаваш живота защото някой бърза за някой курбан-байрям това си е престъпление.Незнам в закона за движение по пътищата да пише че коли със специален режим могат да те хвърлят по деретата щото няма къде да се навреш(както е в случая с колегата започнал темата)Ние сме егати народа,егати офцете,нямам думи.Уважавам властта в Б-я колкото и да е оплюта,в смисъл такъв че власт трябва да има за да има ред,но властта да създава хаос и безредие по пътищата това си е престъпление!Казвате че незнаем за какво се е разбързал?!?!?Според вас за какво,едва ли зад него тичат терористи!Абе че ние неставаме-неставаме,то е ясно,но все пак смятам че точно власт имащите нетрябва да ни дават такива примери по пътищата!
:clap: :clap:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 04 Яну 2010, 19:44

Че в случая не са били прави не са :nono: но те по принцип са си такива видиш ли аз возя еди кой си и треа да те бутам от пътя АРЕ НЕ!Връщам се от морето миналата година и караме по Тракия със 120км/ч изпреварвам 3 тира отдалеч виждам на огледалцето че идва коледна елха зад мене и просто подадох повече газ и ме задминаха с поне 160+,но въпроса е че ИМ БЯХА ВКЛЮЧЕНИ СВЕТЛИНИТЕ И ГИ ВИДЯХ,А НЕ ГИ ВКЛЮЧИХА В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ КАКТО НА КОЛЕГАТА!
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от galant » 04 Яну 2010, 19:51

Николай Занчев написа:Че в случая не са били прави не са :nono: но те по принцип са си такива видиш ли аз возя еди кой си и треа да те бутам от пътя АРЕ НЕ!Връщам се от морето миналата година и караме по Тракия със 120км/ч изпреварвам 3 тира отдалеч виждам на огледалцето че идва коледна елха зад мене и просто подадох повече газ и ме задминаха с поне 160+,но въпроса е че ИМ БЯХА ВКЛЮЧЕНИ СВЕТЛИНИТЕ И ГИ ВИДЯХ,А НЕ ГИ ВКЛЮЧИХА В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ КАКТО НА КОЛЕГАТА!

Въпроса е не кога са пуснати,а това че въпросните лампи означават едва ли не "РАЗРЕШЕНО ДА СЕ УБИВА".Същите тези хора,БОГОпомазаните депутати ни говорят по масмедиите и умуват в парламента за "ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА".А това което те правят какво е,БЛИТЦКРИГ!?!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Яну 2010, 19:58

galant написа:

Добре бе колега,съгласен съм че са със предимство и трябва да ги пускаме щото депутатина от бай село бърза да отиде на банкета който ти и аз и всички плащаме ама като няма къде да се навреш и съм тръгнал да изпреварвам 3-4 коли какво да правя,да подскоча да минат под мен ли.Искам да знам като те избутат от пътя и като се погубят недай Боже невинни животи на данъкоплатци какво правим,казваме си -ааа,ами той си има "лампички" и може да трепе хора по пътя които НЕзастрашават живота на никой,право си е момчето от НСО.Не съм съгласен с това!Ако някой наистина някой пречи съм съгласен да е санкциониран и то солено,но да му застрашаваш живота защото някой бърза за някой курбан-байрям това си е престъпление.Незнам в закона за движение по пътищата да пише че коли със специален режим могат да те хвърлят по деретата щото няма къде да се навреш(както е в случая с колегата започнал темата)Ние сме егати народа,егати оФСете,нямам думи.Уважавам властта в Б-я колкото и да е оплюта,в смисъл такъв че власт трябва да има за да има ред,но властта да създава хаус и безредие по пътищата това си е престъпление!Казвате че незнаем за какво се е разбързал?!?!?Според вас за какво,едва ли зад него тичат терористи!Абе че ние неставаме-неставаме,то е ясно,но все пак смятам че точно власт имащите нетрябва да ни дават такива примери по пътищата!

Принципно си прав ;) Но тънкият момент е, че не знаем тия вътре на Курбян Байрям ли са тръгнали или на акция :confused: И затова има 2 начина - или да ги пускаме (макар и с 1 на ум, че злоупотребяват) или да им правим сечено (щото приемаме, че такива коли се ползват само НЕ по предназначение. На мен първият вариант ми се струва по-удачен ;)

Да те избутат от пътя и да направят мазало - естествено, че не е оправдано!
Но и не съм чул да е имало такъв случай откакто се помня ;) А ти?

А конкретно за случая - ако при 500 метра преднина не можеш да изпревариш един камион (и то със 120) - може би по-добре въобще да не тръгваш да го правиш ;)
А 500 метра е дистанция, в която се виждат синьо-червените лампи в огледалото за задно виждане ;)
Или с прости думи - като виждаш лампите недей да предприемаш маневра ако знаеш, че няма да можеш да я завършиш ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 04 Яну 2010, 20:01

flame написа:Да те избутат от пътя и да направят мазало - естествено, че не е оправдано!
Но и не съм чул да е имало такъв случай откакто се помня А ти?

http://www.google.bg/search?hl=bg&sourc ... =&aq=f&oq=
Има доста случаи :roll:
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 04 Яну 2010, 20:03

saleen написа:
flame написа:Да те избутат от пътя и да направят мазало - естествено, че не е оправдано!

Да,ама защо не допускаш,че те в случая са бързали за да спасяват света? ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от galant » 04 Яну 2010, 20:06

Ето:

Моторни превозни средства със специален режим на движение

Чл. 158. (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават светлинен сигнал с пробляскваща синя и/или червена светлина и специален звуков сигнал.

(2) Специалният режим на движение се ползва само при необходимост.

(3) Моторни превозни средства със специален режим на движение ползват: Спешната медицинска помощ, Противопожарната охрана, Националната полиция, органите за контрол по чл. 35 от Закона за движението по пътищата, Националната служба за охрана, Народното събрание, Канцеларията на президента и Министерският съвет.

Чл. 159. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може:

1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличие на пътен знак Б2, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно;

2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова, доколкото няма да застраши нечий живот или имущество;

3. да не се съобразява с организацията на движението, въведена с пътни светофари, пътни знаци, пътна маркировка и други средства, когато това се отнася до посока на движение и завиване в определени направления;

4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на този правилника. През това време той може да подава само светлинни сигнали.

(2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.

Никъде несрещам-"избутване","просване на капака","хвърляни в дерета",нали?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Яну 2010, 20:10

galant написа:(2) Специалният режим на движение се ползва само при необходимост.
...
само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно;
...
2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова, доколкото няма да застраши нечий живот или имущество;
...
(2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.

:yes: Че много хубаво си е казано в закона ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 04 Яну 2010, 20:10

Карат си дискретно без сигнализация /за да не правят лошо впечатление / и в един момент настигат бавнодвижещ се автомобил с водач не съобразил момента на изпреварване /според шофьора на НСО/ и чисто лично решава да те стресира ... Пътника какво общо има ?

Тук съм чел много теми в които се недоволства от такива дето се пречкат .

Особенно когато турски тир изпреварва друг турски тир със 80 преди тунелите и то когато със сигурност ме е видял и знае , че не може лесно да изпревари.

Общо взето гледам да карам предвидливо и бавно но наистина има слаби шофьори .
Случвало ми се да цъкам дългите зад някой повече от 1-2 километра . Кара си сам в лявата лента и си нанка и така ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 04 Яну 2010, 20:10

Bogat-Beden написа:
saleen написа:

Да,ама защо не допускаш,че те в случая са бързали за да спасяват света? ;)

По скоро радикално да "разрешат" проблемите на някой простосмъртен :confused:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Яну 2010, 20:21

То тоя закон малко като останалите ЗДП.. "скорост с която няма да застраши нечий живот или имущество". Нещо като "съобразената" скорост за нас. Само, че този път вместо в ущърб е в полза на субекта.
Аз обаче твърдя, че определено застраши живот и 3 броя имущество-жена, куче и е30-ка. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 04 Яну 2010, 20:26

На мен пък не ми се е случвало да ме "избута" кола на НСО. Веднъж на Хемус 140-150 и най-прилежно си изпреварвам ТИР. Зад мен видях светлините, че се приближават, чукнах аварийки и се прибрах. Май беше на предишният премиер кортежа, понеже от това БМВ съм го виждал и преди да слиза.
По пътя за Минерални бани( Хасковските) един "батко" с Г-класа (тогава бяха тъкмо дошли новите) изпреварва на един завой, аз с цялото семейство и най прилежно средния пръст от прозореца, понеже тръгна да ме засича. Като ме изпревари, следваше права отсечка. Трета, 3500-4000-5000, четвърта и в огледалото видях буркан. Червен, ако има значение. За нищо ги нямат, всеки може да си сложи.
Извода ми е, че колите на НСО и специално техните шофьори не са толкова черни, колкото ги представяте.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата