За младите - има ли керяч да си българин

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: За младите - има ли керяч да си българин

Мнение от Bogat-Beden » 06 Яну 2010, 15:10

CheGevara написа:
Alpina_Johnnie написа:аз пък мога да разкажа за обратната страна на медала, живял съм повече от 15 години в чужбина и се върнах тука... робот няма да ставам, това е ясно...
само някой който е живял повече от 1-2 години в чужбина знае за какво става на въпрос... "брейнвоош" му викали... ама такъв хубав, подсазнатален... екстра!
:paranoid:

"брейнвоош" май е бил здраво приложен и върху твойта глава :winky:
Alpina_Johnnie написа:ми от 3години не съм, ясно е че нататък пак ще отида "на-вън" но с абсолутна сигурност пак ще се върна...

ама що ходиш "на-вън"? На почивка ли ходиш? Или ходиш там и ставаш "робот" за няколко месеца и после тук си най-големия гъззар ... докато не свършат парите и пак не станеш робот някъде "на-вън" ... значи ония много прости "на-вън" - ми стой си тука и си гледай кефа ;) а "на-вън" само на екскурзиика ...

... пожелавам си наистина миграцията най-после да се обърне навътре ... но за съжаление ни трябват още 20-30 год ...
И това ще стане,както е станало в Испания,Гърция,Ирландия и т.н... :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 06 Яну 2010, 15:25

liloff написа:Мечок, Продължавай да не бачкаш, щото не плащали ;)
Няма да почвам да те храня, но много се кефя на тоя начин на мислене :)
В един момент... бум 25-30 годишен мъж... един ден трудов стаж няма и нищо не може да прави ;)

я съм си се тук и на 38г съм с 5г тр.стаж...от местните мафиоти файда,а :bang: :bang:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 06 Яну 2010, 15:31

Абе, хора, вземете се спрете малко. Като толкова не ви харесва тук и смятате, че навън ще ви е по-добре...какво чакате още? Хем не ви харесва тук, хем "аз съм вишист и за 500 лв. няма да работя"!? Било много трудно тук да се развиваш в дадена сфера, а и парите били малко. Е, те навън ни чакат само нас да отидеме и веднага ни правят шефове на банки. Навън можеш да успееш, ще взимаш повече пари, ще си по-спокоен, защото имаш закони, които се спазват...но без да си налегнеш гъза, няма как да стане. Всички мрънкат каква кочина е държавата, ама при последните протести пред Парламента пак бяха 1000 човека. Хем не си мърдате пръста за тази държава да се подобри, хем не ви харесва...егати парадокса!!!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: по Аутобан А14 и А9
Мечтае да кара: ALPINA B7 S Turbo Coupé E24

Мнение от Alpina_Johnnie » 06 Яну 2010, 15:47

CheGevara написа:
Alpina_Johnnie написа:аз пък мога да разкажа за обратната страна на медала, живял съм повече от 15 години в чужбина и се върнах тука... робот няма да ставам, това е ясно...
само някой който е живял повече от 1-2 години в чужбина знае за какво става на въпрос... "брейнвоош" му викали... ама такъв хубав, подсазнатален... екстра!
:paranoid:

"брейнвоош" май е бил здраво приложен и върху твойта глава :winky:
Alpina_Johnnie написа:ми от 3години не съм, ясно е че нататък пак ще отида "на-вън" но с абсолутна сигурност пак ще се върна...

ама що ходиш "на-вън"? На почивка ли ходиш? Или ходиш там и ставаш "робот" за няколко месеца и после тук си най-големия гъззар ... докато не свършат парите и пак не станеш робот някъде "на-вън" ... значи ония много прости "на-вън" - ми стой си тука и си гледай кефа ;) а "на-вън" само на екскурзиика ...

... пожелавам си наистина миграцията най-после да се обърне навътре ... но за съжаление ни трябват още 20-30 год ...

най-големяи гъззааар :bchug:

имах друго предвид, но мойте възможности да се обяснявам на роден език така както ми се иска са много ограничени... :kuku:

нито се правя на някой дето не съм, нито ми се иска да съм нещо повече...

джъст чил... :smoke:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Яну 2010, 16:13

Аз съм на 24 и от 14 годишен съм ползвал всяка ваканция , а по време на студнетсвото и всеки семстър , за да работя . . . За разлика от много други професори , които завършват магистратурата си на 25 , без да са бачкали един ден през живота си и после се чудят - абе що цял живот нямам пари и сега не ме взимат на работа. Ако повече се работи и по-малко се мрънка , работата ще е по-добре.
Знам , че ситуацията не е цвете , но има далеч,далеч по-зле от нас . . . Докато бях в Ирландия говорех с хора от всички крайща на света - да не ви казвам за Индия,Бангладеш,Непал че дори и Бразилия,Сицилия (да и Сицилия) - положението хич не е розово . . . Бразилците например са супер весели хора - нищо че нямат кинти... също така и хората от малките островни държави ... Парите не са всичко - след като ги нямаме в изобилие , може поне да се радваме на нещата които имаме. Лека полека , всичко се нагажда , макар и БГ да има силно отколнение от пътя .
Ирландците преди 20-30 години са били даже по-зле от нас - вижте ги сега .
Единственото което е сигруно е че ако само се оплакавш и отказваш да работиш за 500 лева (примерно) - нищо повече от мизерия няма да постигнеш ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 06 Яну 2010, 16:17

acho.rs написа:Ако повече се работи и по-малко се мрънка , работата ще е по-добре.
...
Знам , че ситуацията не е цвете , но има далеч,далеч по-зле от нас
...
Парите не са всичко - след като ги нямаме в изобилие , може поне да се радваме на нещата които имаме
...
Единственото което е сигруно е че ако само се оплакавш и отказваш да работиш за 500 лева (примерно) - нищо повече от мизерия няма да постигнеш ;)

:yes: :clap: :clap: :clap:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 06 Яну 2010, 16:18

acho.rs написа:Единственото което е сигруно е че ако само се оплакавш и отказваш да работиш за 500 лева (примерно) - нищо повече от мизерия няма да постигнеш ;)

+1 :yes:
Едно немога да разбера...на 18-19 години, като първа работа искате да започнете с заплата от 800лв+ ли? поне това разбирам от повечето коментари тук. Имам приятели, които през 2 месеца сменят работите, защото се надлъгват, че единият взимал 1000лв и слагал дограма друг какво бачкал той взимал 1200 и няма край.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Яну 2010, 16:36

Mbass написа:
acho.rs написа:Единственото което е сигруно е че ако само се оплакавш и отказваш да работиш за 500 лева (примерно) - нищо повече от мизерия няма да постигнеш ;)

+1 :yes:
Едно немога да разбера...на 18-19 години, като първа работа искате да започнете с заплата от 800лв+ ли? поне това разбирам от повечето коментари тук. Имам приятели, които през 2 месеца сменят работите, защото се надлъгват, че единият взимал 1000лв и слагал дограма друг какво бачкал той взимал 1200 и няма край.

:OT: Като човек имаЛ уникалния шанс да работи доста дълго в сторителството ти казвам , че дисциплината "колко ми гори колата" , "какъв сом опуснах" , "колко изпих на панаира" е нищо в сравнение със майсторските надници - тов бива лъгана , ама те колегите вече сами си невярват ... Послдно един чичка ми разправя как зимал по 300 лева надник - аз му викам - уау чичка , ти си уникален змей , ама ЗАЩО ХОДИШ ПЕША :ahah: :OT:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 06 Яну 2010, 17:01

flame написа:
Едно е да искаш да живееш с американска заплата в БГ - друго е да отидеш там и да разбереш, че нещата изобщо не са така розови ;)

това се опитвам да го обяснявам на много хора, ама те не, та на... чужбина и това е (без дори да са прекрачили родната ни граница. но е лесно, когато никога не си бил и да даваш коментари. ама ние бг-тата сме много силни в даването на акъл, и много слаби в действията си. това е положението!!!

Идете поработете 10, 13, 15, 16 часа на ден. да не знаеш кой ден е и коя дата е, и да не те интересува, защото живота ти е straight. и единствената радост е да си купиш поредната нова дрешка, която с умиление чакаш да си дойдеш в така мразеното БГ, за да е сложиш!
или да изкараш поредния надник и да къташ паричките под легълцето, и да си викаш днес работих за част от М пакета, който ще го сложа като се прибера в БГ.
Защото ако почнеш да живееш там така, както живееш в БГ - кафета всяка вечер и ресторанти всяка седмица и да щъкаш с колата, когато си искаш, мисля ще дойде на нагорно живота, пък бил той и в Англия, Германия, Франция САЩ, Конго, Заир или където си пожелаеш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 06 Яну 2010, 17:05

не знам дали колегата следи о6те темата но да му кажа (сигурно ве4е знае си знае) ама : в англия и хамариканско правото от бг не струва и пукнат цеент(не само 4е не признават дипломата, просто законодателните системи са коренно и абсолютно разли4ни) за мио- 99% съ6тата работа. тва за мола сори, ама според мен така мисли 4овек, които просто няма прблеми и си търси под вола теле та да се занимава ( донякъде ти завиждам, но после слизането н земята е болезнено)
ина4е, както е казал Жорката: успех в живот на вси4ки :yes:

ПП стара народна мъдрост: всяка майка емигрант не ражда :banghead:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 06 Яну 2010, 17:21

Аз вече одъртях. На 35 съм и се чудя, още 35 ли да извъртя тука или да бегам. Ама имам две деца, хубава жена и не ми се бега за едните кинти. Има неща дето не се купуват с пари, така ли беше... Както каза Росен Петров в едно предаване, одъртях, а деца нямам. Е, има всичко друго, пари, слава, ама деца няма човека, мисли го. Че тъй де, въпрос на приоритети. Завърших Финанси 2000 г., баклава съм си още, работя като счетоводител малко повече от 7 г. В далечната 2001, когато започнах, бачках за 150 лв. в една търговска фирма, май беше мнинималната толкова. След половин година стана 170 лв. и така още две годинки избутах, с малко дете и пералня на лизинг. Мои приятели ходеха по морето и се хвалеха, че взимали 1000 и нагоре, аз бунак, седя у смотаното село и бачкам за нищо. Сега бачкам в две фирми, доскоро земах около 1000 лв. ама криза и ни поорязаха. Едновременно с това развих и компютърен бизнес, сега след работа отивам на ремонт при двама, незнам кога ще се прибера, понакога не виждам децата, заспали са. Някой от моите приятели сега се чудят какво да правят. В нашия град е мизерия, но се оправяме някак. Имаме семейна приятелка във Франция, от 10 г. е там, завърши счетоводство, специализира, стана експерт, онзи ден поляла моята жена по Skype със студена вода, искала да се връща. А работи в счетоводна къща, добре е. Та такива мисли. Идва момент, когато човек спира и поглежда назад и си дава сметка какво оставя след себе си или махва с ръка и казва: има време. Колкото по-рано човек вземе решение за живота си, в един глобален план, толкова по-добре. Парите са лоша мотивация, но понеже ние сме бедни, при нас са сила. Има много млади колеги тук, около 20-те, добре си правете сметка за бъдещето, живота не е само едене, пиене и тез трите работи, от моя скромен житейски опит това мога да кажа. Щастието, удовлетворението, не се купуват с пари.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 06 Яну 2010, 17:33

айде ти си с деца,наборе,ми ние без семейните безпарични роби-кво.. :banghead:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 06 Яну 2010, 18:13

Бачкай повече наборе, на всички фронтове.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 06 Яну 2010, 18:13

Ще дам пример с кака ми на 29 г. нема деца,работи от 8 г. в Австирия,и един път в годината си идва,и казва така "Там знаеш за какво работиш" .... сигурен си че може да си скъсаш гъза ама да знаеш че ще вземеш някакви пари,а не мизерните 400 лв.
Там работи в един авто-сервиз и казва,че като иде в супера,не се ограничава,взима си каквото и хареса,без да си смята на ум колко стотинки има в джоба и дали ще и стигнат и така....но все пак тук е израстнала и роднините и са тука......
Между другото се чудя какво да правя като завърша ? да стоя тук да уча,или да ходя там (в Австрия) да бачкам,поне знам че там работата ми е сигурна.... :dunno:
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 06 Яну 2010, 18:27

georgymk написа:Ще дам пример с кака ми на 29 г. нема деца,работи от 8 г. в Австирия,и един път в годината си идва,и казва така "Там знаеш за какво работиш" .... сигурен си че може да си скъсаш гъза ама да знаеш че ще вземеш някакви пари,а не мизерните 400 лв.
Там работи в един авто-сервиз и казва,че като иде в супера,не се ограничава,взима си каквото и хареса,без да си смята на ум колко стотинки има в джоба и дали ще и стигнат и така....но все пак тук е израстнала и роднините и са тука......
Между другото се чудя какво да правя като завърша ? да стоя тук да уча,или да ходя там (в Австрия) да бачкам,поне знам че там работата ми е сигурна.... :dunno:

Само да ти кажа, че не е толкова лесно, колкото изглежда.Баща ми е в Испания от 8 години и той е на принципа, че тук за 500-600 лв няма да работи.Като се върне за 2 месеца не осещаш как си пръснал 5-6000 евро, а не си купил нищо кой знае какво и айде пак обратния полет, защото там не се ограничаваш и вадиш в същото време. Ако си мислиш, че ще вадиш пари за няколко месеца и ще се връщаш и ще си номер едно не е така. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата