11 септември 2001

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: 11 септември 2001

Мнение от Хаос » 26 Яну 2010, 23:20

Mollov : Имай в предвид, че подобни преки обиди към друг потребител не се толерират...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 26 Яну 2010, 23:59

На колегата acho.rs мога да му кажа със сигурност че греши за много неща и особенно за Пърл Харбър!Преди 2-3 вечери гледах по "History" точно за нападението,но няма да изпадам в подробности само ще отбележа че американското командване са знаели със сигурност за удара няколко дена преди да се осъществи,а са имали информация от прихванати кодирани съобщения почти година преди това,но това е бил идеалният момент Америка да се включи с пълно право и "официално" във войната,все пак при евентуална победа на съюзниците парсата ще се дели(не по-равно разбирасе ;) ).След края на войната е имало процес в който се е разследвало точно това и ако не се лъжа обвиненията са били и директно към Рузвелт.Единственният им пропуск е бил че не са премерели риска с верният аршин и загубите са надхвърлели очакванията на командването и разузнаването.Колега,вярваш ли че 6 самолетоносача с 440 самолета, 2 линейни кораба, 2 тежки крайцера, 1 лек крайцер и 11 ескадрени миноносци могат да останат незабелязани ибезпроблемно да се приближат и нанесат такъв удар?!? 9/11 едва ли е нещо по-различно,случаят е едентичен,нужна е война-но нямаме повод ;)
Последна промяна galant на 27 Яну 2010, 0:11, променена общо 3 пъти
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kusho » 27 Яну 2010, 0:04

Колкото и да не вярвате 11 септември си е дело на терористите, както много други атентати по света с по-малко място в новините.
Да не забравяме, че един по една случайност един младеж гръмна един принц и опа 1 световна война.Тя роди от своя страна Ленин и Хитлер, а те какво родиха знаете...
Американците обичат да вярват във всемогъщото си правителство, което контролира всичко и те да са спокойни. Да ама не!

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 27 Яну 2010, 0:16

Добре.. Не изказвам мнение по въпроса, а питам за хиляден път:
1/ как така 6 тона титан се изпариха
2/защо подпорите бяха срязани под перфектен ъгъл
3/ кво по дяволите стана с кула номер 7

Който отговори, евала му правя...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 27 Яну 2010, 0:19

Добре , ще кажа главанта причина да не пиша нищо конкретно . Когато се правят такива фрапиращи заключения , трябва да разполагаш с информация и становища и на двете страни . Не може да слушаш само обвиняващия и да гледаш неговите филми , защото можеш да се осъмниш във всичко - в абсолютно всичко . Ако утре някой тръгне да прави филм , че България не е съществувала или че произлизаме от циганите , на никой няма да му стане прятно. В същото време , филма ще бъде с достатъчно ( за невежи лица) доказателства и хоп - роди се "истина" . . .
Добре.. Не изказвам мнение по въпроса, а питам за хиляден път:

- колега , кой ги задава тези въпроси ? Ти или автора на някой филм представил нещата , за да му се получи материяла.Запознат ли със конструкцията на небостъргачите , със начина по който става срутването ? Според мен отговори на тези въпроси , едва ли може да ти даде някой в България изобщо . . . И със луната , беше същата конспирация - не можело да се вее флаг на луната , не било възможно да остане стъпка, невъзможно било да свети костюм на тъмен фон - и какво почти всички вече вярват . Е да ама не . . . Никога не може да се съди , по гледната точка , само на едната страна , още повече когато противоречи с всякаква логика ... Гледал съм филми за това как става срутването и поне според хората там - напълно възможно е да стане такова срутване , сега не ми се обясняват подобности. Не забравяйте , че когато стана тази трагедия , голям процент от българите , открито се радваха :idea: , макар още да не бяха тръгнали теорите за конспирация .
Това , че има въпроси на които не знаете отговорите , не означва , че отговорите са такива , каквито на някой конспиратори им се иска .
За филма със дисекция на извънземно , св говореше 2 години, направиха един вагон раследваня , по научни канали и тн , макар , че това си беше от жанр "мистификация" и си бе казано , че е измислено.
Тва беше от мен по темата - не ме питайте защо тва , защо онова - казах каквото имам да казвам . Да вярва , кой в каквото си иска .
Последна промяна acho.rs на 27 Яну 2010, 0:33, променена общо 1 път

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от bivola » 27 Яну 2010, 0:32

BMWPetar написа:Добре.. Не изказвам мнение по въпроса, а питам за хиляден път:

Който отговори, евала му правя...

Много филми гледаш :winky:
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 27 Яну 2010, 0:35

acho.rs написа:Добре , ще кажа главанта причина да не пиша нищо конкретно . Когато се правят такива фрапиращи заключения , трябва да разполагаш с информация и становища и на двете страни . Не може да слушаш само обвиняващия и да гледаш неговите филми , защото можеш да се осъмниш във всичко - в абсолютно всичко . Ако утре някой тръгне да прави филм , че България не е съществувала или че произлизаме от циганите , на никой няма да му стане прятно. В същото време , филма ще бъде с достатъчно ( за невежи лица) доказателства и хоп - роди се "истина" . . .

Тук става въпрос за "смущаващи и логично необясними факти",рухването на сградите,стопените носещи колони,изчезналият самолет и ред други които нямат логично обяснение.Филма само акцентира върху някой от тях,не се равиват теорий без покритие а се излагат факти-чисто физични и химични и някъде между тези факти се заформя "теорията на конспирацията".Точно как е и кой седи зад тази трагедия едва ли някога ще разберем.
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 27 Яну 2010, 0:44

Ачо, хората ти изкараха снимки и доводи 10000000 а ти не отговори нито веднъж на зададените от тях въпроси, па после и се сърдиш че видиш ли нещата загрубели!
Аз също съм гледал тези, както ги наричаш "конспирационни" филми но там хората говорят с факти и за мен те са неоспорими!
Сега ще кажеш пак, те нали филмите предубедени и се показва само 1-то лице на монетата!
За мен другото лице на монетата се показваше по телевизия новини и други такива "документални" филми, които сме гледали, там обаче ми прави впечатление как се показват 2 горящи кули и се говори за хора с чаршафи и през 20 секунди дават как се блъскат самолетите в кулите и това е, така хората виждайки постоянно една и съща гледка на тия самолети дето се врязват в кулите им се насажда точно този лесен за приемане и логичен за хората отговор и нали знаеш изричайки една лъжа 100 пъти тя се превръща в истина, това представляват 80% от новините по света.
Е аз гледам гледам но въпросите които са поставени по горе от колегите продължават да ме тормозят и мен а отговора на тях мисля е ясен!
Ако искаш дай някакво разумно обяснение на тези въпроси в подкрепа на твоето твърдение или замълчи за в бъдеще по темата!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 27 Яну 2010, 0:57

bivola написа:Много филми гледаш :winky:

А бе може да е попрекалил с филмите малко, ама си има интересни въпроси които се зададоха няколко пъти вече в темата... На ме обаче друго ми е интересно- Как ма'а му стара тея 100+ етажни сгради се сринаха директно надолу :?: Как пък не се килнаха настрани бе :?: Само това като видя и ми идва на ум: Това срутване не е случайно... Хората за да съборят така сграда (като се разрушават) бая зор виждат- то са едни сметки, не е истина... Е как да повярвам, че от атентат небостъргача ще се срути по начин с който би се гордял професионалист :?: Айде от мен да мине- едната кула да се срути така е късмет, ама и с двете ли е късмет :?: Да, ама не- може да има идиоти които да вярват на всичко което се казва като официална информация, ама едва ли са повече от 1000 човека общо...

Твърде много неясноти, премълчавани неща и още повече съмнителни неща има в цялата история... Не вярвам американците сами да са тръшнали кулите- поне не и пряко... Но пък никой не може да ме убеди, че не са имали инфо за готвените атентати... Не го вярвам и, че са го сметнали за незначителна заплаха... Мнението ми клони към следното положение:
Знаели са, преценили са пораженията (може би са очаквали доста по-малка цифра), преценили са ползите и са решили, че печалбата е достатъчна за да се допусне изпълнението на плана...
Изображение
Изображение

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 27 Яну 2010, 1:13

Относно падането на сградите, се твърди, че металната конструкция не е предвидена да издържи на температурата, която е превизвикал горящият самолет. По този начин плочите (етажите) падат един върху друг вертикално.
Но както на колегата отгоре, и на мен не ми се вярва така перфеткно да паднат и двете сгради случайно. Наистина, всеки човек, който се занимава със сваляне на сгради, би се гордял с такова изпълнение.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Яну 2010, 1:42

flame написа:
N.Mihaylovski написа:защо ли на 9/11 не е имало нито един Еврейн на работа в Кулите ????

:yes:

имало е... имало и даже в един от самолетите и умира като се опитва да обезвреди терористите... и това дори беше споменато в предната тема за 9/11 в този форум...

ей ги на тези факти как се оказват, че не са факти...
http://web.archive.org/web/200504080729 ... 60933.html
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Яну 2010, 2:04

хайде да ви напиша няколко реда... да си ги мисли всеки за себе си...

детайлите както казах са неясни и затова няма да ги разнищвам... недостатъчната информация е... недостатъчна.

по принцип когато се случи някакво такова явление се гледа ползата и вредата от него и след това се разсъждава кои го е организирал в зависимост на намазалите и намазаните. затова... разбора ми е стратегически, не тактически... за тактиката трябват детайли- такива няма.

затова - стратегически ще го напиша.

механизъм: както знаете близнаците се опитваха два пъти преди това да бъдат взривени.. не се получи. които е ходил знае, че колкото и да беше головодна охраната там.. основните неща се спазваха за да не внесе някои един тир с експлозиви. елементарната сигурност винаги беше на лице. затова трябваше да се измисли друг начин.

ниво на изпълнение: ако някаква много тайна и всемогъща правителствена организация беше организирала това- щеше да направи необходимото да взриви кулите с достатъчно количество старомоден експлозив. щеше да е мигновенно, можеха да го направят в 10:30ам когато всички са в офисите и жертвите щяха да са много повече. никакъв проблем после пак да го обявят за тероризъм без да трябва да се занимават с "връзване на белите конци" - потенциални части от самолети, отърваване от хората в самолетите, ликвидиране на по-низшите агенти и тн. чиста работа. м/у другото в америка се работи от 8ам... след 9ам всички са в офисите. времето на удара беше перфектно така или иначе. всички са си били в офисите.. много от тях евреи- аз със сигурност знам, че поне една еврейка е загинала там защото ми беше добра приятелка... факт първа ръка.

оперативно: една такава акция няма как да бъде тайна. прекалено е голяма, обхваща много хора и техника, възможностите за изтичане на информация са ... безкрайни. и въпреки това, до сега нито един човек никъде не е пристъпил напред и е казал "аз бях част от тази акция". в историята далеч по-секретни акции с по-малко и по-доверени хора са се случвали (сблъсъци на атомни подводници и тн) и.. се чувало най-много след 1-2 седмици. няма начин как да се запази оперативна тайна за такава акция. такова животно няма.

пи-ар и демидж контрол - има много филми, сайтове, организации посветени на 9/11 конспирации. ако съществува такава ултра-секретна организация с такъв перфектен оперативен стил- която има "власт" да изтреби хиляди американци за един ден- дали ще остави някои да рови по въпроса? хората "изчезват" за много по-дребни неща. и въпреки това конспирацията се шири и никой не пречи на създаването на "документални" филми.

равносметка:

казва се че е вътрешна работа защото америка има голяма полза от тези "терориристични" удари. полза? веднага след ударите америка влезе в 3-годишна рецесия. нападна ирак и стана за смях като не намери оръжия за масово поразяване.... но е факт, че излязоха на светло и казаха "грешка- оръжия нямаше. разузнаването ни куца". каква е ползата от ирак? нефт? защо е на америка ирак като си има саудитска арабия - ходили ли сте по емирствата? арабите подържат шарията с американски оръжия, методи и организация а американците се радват на преференциални цени за нефт. ирак с разбитата си инфраструктура изнася един варел с нефт за всеки 100 арабски. американците нямат полза от ирак. ако имаха и бяха решили че ирак е апетитна хапка, нямаше да има "войната в залива #1" и "#2" а веднъж като се бяха изсипали там щяха да се разправят отведнъж. защото политически е много по-лесно да накажеш държава която е нападнала твой съюзник (кувейт) от колкото просто да се изсипеш там и да погнеш садам...

афганистан? или и там отидоха защото има някаква страшна полза... 95% от наркотика на америка идва от мексико. друг проблем.

това са ясните факти. тези- неоспоримите. другото е... конспирация.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Яну 2010, 2:22

alx написа:афганистан? или и там отидоха защото има някаква страшна полза... 95% от наркотика на америка идва от мексико. друг проблем.

Може би по-скоро влиза оттам...при положение,че Афганистан е номер 1 производител на опиум-(оотам следователно-хероин) в света...Естествено кокаинът който влиза в Америка е от Латинската част...
Дори съм чувал,че цената на хероина и кокаина в Америка е доста близка...за разлика от Европа... :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Яну 2010, 3:20

американците са фенове на коката и синтетичните наркотици (и марихуаната която я нямат за нищо.. до 5 години всички щати ще са я легализирали)...

хероина и опиума не са въобще (ама въобще) популярни. просто културата е друга... имало е един период 60те когато е имало повишено търсене, но ... от 20 години насам никой не търси "даунърс". лсд колкото е здрав и може да те вкара в марианската падина- толкова е непопулярен .. по същата причина- "даунър".

новата напаст (от преди 10 години насам) са метамфетамин-ите... цели градове унищожава... и се готви при домашни условия...евтин, достъпен и със страшни резултати...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Яну 2010, 7:46

Нека не се правя на всезнаещ и понеже не разполагам с потвърдена статистика ,ще се съглася с теб по допускане...
Това обаче не отхвърля факта,че Европа си остава невероятен пазар на даунърс,хероин и всякаква друга тиня и нищо не пречи първоизточника в случая да бъде контролиран от ... ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата