Дразнят ли ви тези, които се пререждат по светофарите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

мнението е цезнурирано

мнението е цезнурирано
0
Няма гласували
мнението е цезнурирано
0
Няма гласували

Общо гласове : 0
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Re: Дразнят ли ви тези, които се пререждат по светофарите?

Мнение от ditko1 » 17 Фев 2010, 22:30

"Против, макар че в редки случаи е допустимо."
Това в Германия не съм го виждал, но щом тука в българия така мислите, смешна работа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Мнение от ivo098 » 18 Фев 2010, 4:22

Често когато имам възможност (тоест не създавам опасна ситуация) културно заобикалям колоната и заставам най-отпред. Обяснявам защо:
Шофирал съм в над 10 различни държави и България е държавата с най-голям брой смотани и завеяни шофьори, които на светофара правят всичко друго но не и да следят кога ще светне зелено, в резулат на което от всички държави в които съм шофирал България е тази с най-бавно потегляща и изтегляща се колона след светване на зелена светлина. Заобикаляйки колоната и заставайки най-отпред не преча на никого защото при светване на зелено колата ми позволява докато 95% от другите шофьори включат 2-ра предавка аз да съм на следващия светофар, следователно никого не бавя и си спестявам мен да ме бавят.

Другото нещо което много ме вбесява е следното: няколко ленти, една от които е за ляв завой, но от нея може да се продължи и направо. Аз съм за направо и спирам в лентата за ляв завой (защото е по-малка опашката) зад кола която не е дала ляв мигач и очевидно и тя е за направо. Светва зелено за направо и пича пред мене тогава си пуска левия мигач и си чака за ляв завой. Наистина той не е в нарушение но е адски дразнещо, просто липса на елементарна мисъл и колегиалност. Аз затова и научих и приятелката ми постоянно да стои на ляв мигач в такава ситуация за да не застава отзад някой за направо който мисли че и тя е за направо.

П.С.
Още нещо се сетих. Ужасно се дразня на бусове и камиони, които приближавайки светофара застават в свободна лента като първа кола вместо да се наредят на опашката. Така или иначе само бавят движението и като се бутнат първа кола съвсем умира работата....
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 18 Фев 2010, 14:45

ivo098 написа:Другото нещо което много ме вбесява е следното: няколко ленти, една от които е за ляв завой, но от нея може да се продължи и направо. Аз съм за направо и спирам в лентата за ляв завой (защото е по-малка опашката) зад кола която не е дала ляв мигач и очевидно и тя е за направо. Светва зелено за направо и пича пред мене тогава си пуска левия мигач и си чака за ляв завой. Наистина той не е в нарушение но е адски дразнещо, просто липса на елементарна мисъл и колегиалност. Аз затова и научих и приятелката ми постоянно да стои на ляв мигач в такава ситуация за да не застава отзад някой за направо който мисли че и тя е за направо.

Аз абсолютно винаги като чакам за ляв/десен на кръстовище не давам мигач преди да светне червено-жълто. Щом лентата е само за една посока (примерно наляво) е ясно, че съм наляво и точка. Понякога даже като видя някой че така хитрее зад мен нарочно си спирам преди стоп линията и чакам следващото зелено за да мина.
.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Фев 2010, 14:59

Катили сме си българите и това е... баси тесногледите разсъждения Spoony.
Колкото често ти се случва да си на непознато кръстовище, без маркировка (изтрита) и табелата коя лента за къде е, да е набита 10 метра преди светофара, а има доста по-дълга колона коли?
Врачка ли си да знаеш къде да се престроиш?
Мога да ти дам много примери... но вземи Ботев със Стамболийски, където лявата е за направо и следващата с Т.Александров, където лявата е за наляво.
Ако не го знаеш наизуст, всеки път се получават гафове.
И не стига, че такава организация на движението е олигофренска, но явно има и много шофьори като теб, които са на принципа: "Да им е гадно, ши им иба майката!"

Честно брато, съжалявам те ако си толкова тесногръд и разсъждаваш по тоя начин.
Нищо лично, не те познавам, но такива изводи си вадя.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 18 Фев 2010, 15:12

liloff написа:"Да им е гадно, ши им иба майката!"

Нема да прокопсаме ако мнозинството е на този принцип... :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spoony » 18 Фев 2010, 15:14

Говоря когато кръстовището от далеко и разчертано с ленти и е повече от ясно, че лентата е за наляво. Не за онези кръстовища, където маркировка не е имало от Тошово време. И не съм длъжен на никой да сигнализирам преди кръстовището, че чакайки в лентата за наляво наистина съм на ляво, а няма да се правя на кисел гъзар и да карам в друга посока.
И не съм на принципа както споменаваш: "Да им е гадно, ши им иба майката!". Като карам много рядко гледам другите шофьори на пътя, на принципа съм: "Все едно съм сам на пътя и не ме интересуват другите какво правят". Даже огледалата не използвам освен при престрояване.
.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 18 Фев 2010, 15:26

Spoony написа:Говоря когато кръстовището от далеко и разчертано с ленти и е повече от ясно, че лентата е за наляво. Не за онези кръстовища, където маркировка не е имало от Тошово време. И не съм длъжен на никой да сигнализирам преди кръстовището, че чакайки в лентата за наляво наистина съм на ляво, а няма да се правя на кисел гъзар и да карам в друга посока.
И не съм на принципа както споменаваш: "Да им е гадно, ши им иба майката!". Като карам много рядко гледам другите шофьори на пътя, на принципа съм: "Все едно съм сам на пътя и не ме интересуват другите какво правят". Даже огледалата не използвам освен при престрояване.

Абе принципно съм чувал, че мигачи се подават задължително, ама щом ти не си длъжен... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spoony » 18 Фев 2010, 15:28

Казвам докато чакам спрял на светофара, като светне червено-жълтото си давам мигач, но чак тогава.
.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 18 Фев 2010, 15:40

Kristopher написа:Тази анкета не може да съществува в бяла държава, следователно ние не сме бяла държава :idea:, приели са ни в европейския съюз само заради географските ни координати

Я верно пробвайте да пуснете анкетата в германския бмв форум или в хамериканския да видиме резултатите :) Там сигурно ще гледат с недоумение и ще се чудят за какво става въпрос, пък камоли да развиват теории, че имало ситуации и ситуации.

Потребител
Аватар
Кара: e36 exclusive edition
Мечтае да кара: M

Мнение от orbb » 18 Фев 2010, 16:14

Ужас!!! :mhihi:

Аз не мога да ги разбера хората, който завиват от най-лява лента наляво... Те не знаят ли, че всички ленти са за направо, освен ако някой не прави ляв завой от средна или дясна лента. Тогава трябва да го пуснат и даже да му благодарят, че не ги е ударил.
Тия маркировки за нищо ги нямат някои хора...правилата за движение и тях...Чак теории за колко било полезно и колко били флегамтични другите шофери се развиват!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Мнение от ivo098 » 18 Фев 2010, 16:34

Spoony написа:
Аз абсолютно винаги като чакам за ляв/десен на кръстовище не давам мигач преди да светне червено-жълто. Щом лентата е само за една посока (примерно наляво) е ясно, че съм наляво и точка. Понякога даже като видя някой че така хитрее зад мен нарочно си спирам преди стоп линията и чакам следващото зелено за да мина.

Поредния киселяк, недоволен от живота си и избиващ комплекси зад волана, каращ на принципа "Важното е Вуте да е зле". Значи не само че не го правиш неволно, а ще си спреш нарочно мигача и пак ще го пуснеш след като съм застанал вече зад тебе и е светнало зелено за направо.
Много по-нормално е да ти е включен мигача през цялото време и аз да си застана в правилната лента или пък да не е включен и двамата спокойно да продължиме направо, но ти не може да живееш ако не преебеш някой днеска.

Законово си напълно прав, но от чисто човешка гледна точна си пълен глупак и заради такива индивиди движенито в София е на такова ниво.
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 18 Фев 2010, 16:43

Против, макар че в редки случаи е допустимо , за това гласувах и бях сигорен , че ще е начело в анкетата. В много рядки случаи и на мен ми се е случвало или от бързина или от заплесване ;) . Но пред мен се случва ежедневно , имам 2 светофара за ляв за вой посока работата ми и там всяка сутрин е така , много често има патрулка след светофара но никога несъм видял да са спряли.Говоря за светофара за ляв завой посока тунела на люлин Както каза колега в началото на темата , пускам хора с друга регистрация на колата или някой , който наистина се е объркал . Има и нахалници който без да ги пускаш те засичат и минават , а след това и едни аварийки няма :bang:
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 18 Фев 2010, 17:31

Много ми е неприятно някой като ми държи пуснат мигач 5 мин. в колона и да ми вади очите. Има ситуации, в които е абсолютно безсмислено да се държи постоянно включен мигач. А да не споменавам за допълнителни монтирани стоповe с бягащи светлини или тип светкавица :bang:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 18 Фев 2010, 17:37

Club BMW написа:Много ми е неприятно някой като ми държи пуснат мигач 5 мин. в колона и да ми вади очите. Има ситуации, в които е абсолютно безсмислено да се държи постоянно включен мигач. А да не споменавам за допълнителни монтирани стопови с бягащи светлини или тип светкавица :bang:

Леле, леле....как шофирате из София се чудя с тези нерви.. :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 18 Фев 2010, 17:41

krystal написа:
Club BMW написа:Много ми е неприятно някой като ми държи пуснат мигач 5 мин. в колона и да ми вади очите. Има ситуации, в които е абсолютно безсмислено да се държи постоянно включен мигач. А да не споменавам за допълнителни монтирани стопови с бягащи светлини или тип светкавица :bang:

Леле, леле....как шофирате из София се чудя с тези нерви.. :kuku:

Позна се в някой от изброените ситуации ли ? :mhihi:
Много съм спокоен докато шофирам, повярвай ми :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата