.
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Тютюнопушене на обществени места
Ogi написа:друго... много заведения ще фалират!!! няма да има неощетено заведение...
как ще фалират тези заведения като няма какво да замести тяхната услуга... искаш да кажеш, че ако не може да се пуши ще спреш да ходиш по кафета, ресторанти и клубове, ще си стойш у вас или ще се събирате в гората да купонясвате или какво ?
довода за колите е абсурден... те постоянно стават все по-чисти и по-чисти... а пушачите пушат все също толкова вредни цигари....
Последна промяна steeN на 19 Фев 2010, 12:30, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
никой не се ражда пушач,че да се чувства дискриминиран.организма не е зависим от тютюн,както от вода и храна.
в заведение с добра вентилация,циг дим не се усеща,но малко са пишман-бизнесмените,къде инвестират за удобството на клиента.
на диско-бар по-вероятно е да каталясаш от задименост,отколкото от ментелив алкохол.
в заведение с добра вентилация,циг дим не се усеща,но малко са пишман-бизнесмените,къде инвестират за удобството на клиента.
на диско-бар по-вероятно е да каталясаш от задименост,отколкото от ментелив алкохол.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Ogi написа:Fear написа:Bella написа:Колега по тая логика аз да кажа ,че непушачите сте гадове които искат да си наложат мнението .![]()
Не карам никого да седи до мен да се трови .К'во ми вреди на мен си е мой проблем ,ничии друг . Искам тровя се .Не пуша за да тровя тия около мен. Отделни салони в заведенията с добра аспирация са напълно достатъчни . Как искате толерантност като вие не сте толерантни![]()
И да дискриминация е да ми забранят да пуша в заведенията и на обществени места .Според теб не е ли ? Все едно да кажеш ,че в някое заведение не могат да влизат бременни ,мъже високи под 180 см или такива с къса коса
Слънчице, за каква толерантност говориш, когато непушачите НЕ ВИ ВРЕДЯТ по никакъв начин за разлика от вас?![]()
Пак в същата връзка, как ще ти навреди бременна жена, мъж под 180см. или такъв с къса коса в заведението, в което и ти се намираш?
А за твоето лично пушене, вече казах - никой няма да ти го забрани. Ще можеш да си пушиш навън, в колата, вкъщи...
Само че тогава наистина ще тровиш само себе си, докато сега тровиш и хората около теб. Знам, че това е трудно за осмисляне от пушачите, ама опитай се да разбереш, мисля че ще се справиш.
по същата логика аз мога да искам всички коли да се спрът от движение... понеже ме тровят с газовете си? не е ли така? мога да поискам пърденето да е забранено и наказуемо... теб като ти се допърди да те вида кво ще правиш...
друго... много заведения ще фалират!!! няма да има неощетено заведение...
друго... ти защо реши да спориш във форума на БМВ нямате ли си алфа форум където да си спорите?
друго... ква толерантност ми говориш... кво тровене ми говориш... тва е поредната измислица с която да се опитат да накарат пушачите да се замислят и да спрът да пушат...
Не е така, защото не всички коли се ползват щото някой е много важен да иде с метрото на работа примерно. Или пък му е много вътрешно, че другите ще го видят, че ходи с метро.Колата е необходимост, докато цигарите са прищявка.Целта оправдава средствата...
Аз като пръдна, не ти тровя дробовете нали ?
другото... ами дай да мрем, щото много заведения ще фалират...ти пък, за едни дробове ли си ?
Щом за теб е измислица...ок, твоя си работа, ама що се опитваш да ми го наложиш на мен ?
То по вашата логика...да се махнат забраните за убийства ? К'во сега, аз съм дискриминиран, че не мога да те гръмна ? Е как така ?
Bella...е теб сега не можах да те разбера...като ходиш с детето, сядаш при непушачи ? Защо всички си измисляте някакви глупави оправдания, ами просто не си го кажете направо "Боли ме фара, че ви тровя" и да се свърши ? Пък после сигурно държавата ви е виновна за нещо...
Някой питаше, к'во правя като отида с пушачи на заведение. Моля ги да не пушат около мен, ако откажат си хващам пътя. Толкова ли е странно ? Много бързо се учат, когато имам информация която ги интересува

SKISA написа:добре де аз не вдевам! има си елементарна търговска логика...! примерно аз съм решил да отварам ресторант-имам два варианта: за пушачи или за непушачи! и си избирам за пушачи,щото съм тъп и сметам ,че от такива ше печеля повече! права си ресторанта за пушачи и си се пуши,карат ме там по изисквания да слагам бесни вентилации и сичко и готово! и ако съм преценил ,че ше ми е по-изгодно да направя за непушачи -ше направя за непушачи и вътре ше е забранено да се пуши! проста логика! къв ви е проблема ресторанта да прецени за какви хора да е!?!!? слага си табелата и готово! ако иска, па да е много оборотен си прави две зали-не отделни кътове ,а зали и едната е за пушачи-другата не и готово! аз не антрапвам пушенето си на никой ,но и не искам да ми се натрапва непушенето на мене!елементарно....
а за обидите и кой е мизерник и кой не....не ми се коментира.
Не е точно така. Ако си направиш заведение за непушачи, спестяваш първо от скъпа вентилационна инсталация. После спестяваш от ремонти, щото като се пуши вътре всяка година трябва да пребоядисваш инак всичко става на г*з .

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
и какъв е проблема ако в заведението не се пуши. Излизаш пушиш 1 фас и се връщаш, къде е проблема?
Аз съм непушач от 3 месеца при положение, че съм пушил повече от 10 г, и наистина е по-добре да не се пуши в заведенията. А и децата ще имат добър пример, а не като сега всяка 2ра кифла с по 2 цигари в устата.
И да питам пушачите кой трябва да се съобразява - в пицария майка с количка примерно или люнгур с цигара в устата.
Аз съм непушач от 3 месеца при положение, че съм пушил повече от 10 г, и наистина е по-добре да не се пуши в заведенията. А и децата ще имат добър пример, а не като сега всяка 2ра кифла с по 2 цигари в устата.
И да питам пушачите кой трябва да се съобразява - в пицария майка с количка примерно или люнгур с цигара в устата.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
steeN написа:Ogi написа:друго... много заведения ще фалират!!! няма да има неощетено заведение...
как ще фалират тези заведения като няма какво да замести тяхната услуга... искаш да кажеш, че ако не може да се пуши ще спреш да ходиш по кафета, ресторанти и клубове, ще си стойш у вас или ще се събирате в гората да купонясвате или какво ?
Ми аз точно това бих направил в интерес на истината

- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
barabqga написа: точно щот ше има повече хора ... непушачите ( включая и аз )
Що реши ,че сте повече

Само едно не мога да разбера -защо всички пушачи са съгласни да има отделни заведения и помещения ,а всички непушачи искате навсякъде да е само за вас .Ай сиктир .Света не се върти около вас .И около нас не се върти ама пък вие сте много крайни

Hack0 написа: Общото е, че смърдиш, че натрапваш миризмата си и на други хора без да се съобразяваш с тях, а с цигарите осмърдяваш и тях. Толкова ли не можете на проумеете, че като пушите вие сте дразнителите и вие трябва да се съобразявате с околните, а не обратното?
Ако си ми гадже да ме душиш ,ама иначе не виждам кво ше правиш толкова близо до мен

SKISA написа:

zbrox написа:
Предполагам пушачите за да ходят някъде трябва задължително да са с цигара, иначе здравето им е застрашено.![]()
Не ама някак си ,не се виждам да седна да пия кафе или едно малко в компания и да не запаля цигара

И ще ме извиняваш ,ама досега като не е имало забрани за пушене ,аз не съм виновна че по всички заведения се пуши .Ако съм с непушач в компания и вечеряме някъде или работим заедно се съобразявам ,ама по вашта логика за да си излизате вие по заведения ние да си седим вкъщи .Това ли е твоето разбиране за толерантност

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

Doberman_vas написа:и какъв е проблема ако в заведението не се пуши. Излизаш пушиш 1 фас и се връщаш, къде е проблема?
Хаха, ами мен ми прави впечатление напоследък една много интересна картинка - майка люнгурка с количка и цигара в устата

Последна промяна dimithur на 19 Фев 2010, 12:34, променена общо 1 път
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ми секи си решава сам кво да му е заведението! аз бих решил да направя за пушачи не ,щото съм пушач, а щото знам ,че така ще печеля повече ,въпреки вентилациите,пребоядисването и всичко. просто такя смятам и мисля ,че сметката ми е вярна! и няма да карам насила никой непушач да ми влиза в заведението. ако иска да идва! аз го правя такова . еуементарно,уотсън.
тва е се едно да ми дават акъл кви приятели да си каня на гости! ми не искам да ми идват хора,дето не искат! нека дойдат хора ,дето искат! при мене условията са такива и ако някой не го устройват-просто не идва и не влиза! а ако го устройват -идва! еуементарно! а ако преценя ,че ше печеля повече от заведение за непушачи го правя и идват само непушачи. проста логика.
тва е се едно да ми дават акъл кви приятели да си каня на гости! ми не искам да ми идват хора,дето не искат! нека дойдат хора ,дето искат! при мене условията са такива и ако някой не го устройват-просто не идва и не влиза! а ако го устройват -идва! еуементарно! а ако преценя ,че ше печеля повече от заведение за непушачи го правя и идват само непушачи. проста логика.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Бе като удавиш ей тоя вук: http://88.203.200.174/viewtopic.php?f=4 ... &start=195
, ка да не запалиш цигара, па ако ще и да не пуши
, ка да не запалиш цигара, па ако ще и да не пуши

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
dimithur написа:SKISA написа:добре де аз не вдевам! има си елементарна търговска логика...! примерно аз съм решил да отварам ресторант-имам два варианта: за пушачи или за непушачи! и си избирам за пушачи,щото съм тъп и сметам ,че от такива ше печеля повече! права си ресторанта за пушачи и си се пуши,карат ме там по изисквания да слагам бесни вентилации и сичко и готово! и ако съм преценил ,че ше ми е по-изгодно да направя за непушачи -ше направя за непушачи и вътре ше е забранено да се пуши! проста логика! къв ви е проблема ресторанта да прецени за какви хора да е!?!!? слага си табелата и готово! ако иска, па да е много оборотен си прави две зали-не отделни кътове ,а зали и едната е за пушачи-другата не и готово! аз не антрапвам пушенето си на никой ,но и не искам да ми се натрапва непушенето на мене!елементарно....
Не е точно така. Ако си направиш заведение за непушачи, спестяваш първо от скъпа вентилационна инсталация. После спестяваш от ремонти, щото като се пуши вътре всяка година трябва да пребоядисваш инак всичко става на г*з .Проблема в бг е, че така най-вероятно ще спестиш и от клиенти
ми ходи обеснявай, че пушачите излизат много по-скъпо... и ако не продаваш цигари в заведението нямаш абсолютно никаква полза от тях. щото ако само с това ще ги привличаш, начи бизнеса ти куца супер много...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Проблемът е,че в България 50% от населението пуши! Добре,че са децата иначе процента ще е и по-голям. Според мен идеята за обособени помещения е добра. Ако пък е много малко заведението забраната да е пълна.
От това пушене и скапан живот сме на първите места по сърдечно-съдови и белодробни заболявания!
От това пушене и скапан живот сме на първите места по сърдечно-съдови и белодробни заболявания!
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
Doberman_vas написа:и какъв е проблема ако в заведението не се пуши. Излизаш пушиш 1 фас и се връщаш, къде е проблема?
Гледката е уникална

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
от идващите пушачи ,а не от продаване на цигари ше си избия парите и за вентилация ,и за пресен въздух и за боядисване и за сичко! па нека ми куца бизнеса!
и секи има право да реши от кво да умре!
и секи има право да реши от кво да умре!
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Абсолютно безмислен спор! Тръгваш да правиш ресторант до 100 квадрата и си решаваш - за пушачи или не, ако ще е за пушачи една яка вентилация (което да е задължително условие, щото като сме пушачи не значи че трябва да ходим в лисичарници) и ако е за непушачи вентилацията наполовина, и си чакаш клиентите, тия за които си си направил заведението. Дали си направил правилния избор или не, времето ще покаже, ама ми е интересно след 2-3-5 години колко заведения ще са за пушачи и колко не. Това е като всяка друга стока на пазара, купува ли се-продава се!