Ще карате ли на фарове и през деня? (поредната анкета)
Модератор: Общи модератори
- Нено Б.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06
Re: Ще карате ли на фарове и през деня? (поредната анкета)
kiko написа:да бе да,ае стига сте носили от 10 кладенеца вода,при ясно и слънчево време е направо глупаво особено в града да си на фарове
все едно утре да кажат че при облачно време трябва да се кара с включени чистачки и пак да се биете у гърдите колко сте дисциплинирани
Верно, всички се правят на дисциплинирани с тези фарове през деня. Не ми претендирайте, момчета, българите сме супер нетолерантни и рискови шофьори. Вместо да си мислите, че сте добри шофьори като пускате фаровете, започнете да не се пререждате на светофари, не засичайте, пускайте пешеходци, не вдигайте повече от 60/100 в/извън града...такива неща.
Айде моля ви се...знаем се.
rwd фен
На фарове задължително 

The fun is not in the straight line...!
- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
В града карам по навик. Извънградско - задължително.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Нено Б. написа:kiko написа:да бе да,ае стига сте носили от 10 кладенеца вода,при ясно и слънчево време е направо глупаво особено в града да си на фарове
все едно утре да кажат че при облачно време трябва да се кара с включени чистачки и пак да се биете у гърдите колко сте дисциплинирани
Верно, всички се правят на дисциплинирани с тези фарове през деня. Не ми претендирайте, момчета, българите сме супер нетолерантни и рискови шофьори. Вместо да си мислите, че сте добри шофьори като пускате фаровете, започнете да не се пререждате на светофари, не засичайте, пускайте пешеходци, не вдигайте повече от 60/100 в/извън града...такива неща.
Ок - дай , да заебем фаровете ... и тия колани само ме дразнят - ебахти и глупаците са тия дето ги слагат ... също така много се дразня , че ми искат пожарогасител и аптечка , я ша си карам без тех ...
И понеже , сме супер нетолератни и рискови шофьори , няма да си пускам фаровете , за да докажа , че съм тъп и аз като другите

Точно в ясно и слънчево време , фаровете за най-необходими , особено в сезона на ниското слъцне , когато си постоянно заслепен и всичко се мътнее в далечната - един фарове , много помагат да видиш кой идва , но нали - за какво ми е да пускам фарове и аз - нали виждам другите , дето са ги светнали

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
acho.rs написа:Нено Б. написа:kiko написа:да бе да,ае стига сте носили от 10 кладенеца вода,при ясно и слънчево време е направо глупаво особено в града да си на фарове
Ок - дай , да заебем фаровете ... и тия колани само ме дразнят - ебахти и глупаците са тия дето ги слагат ... също така много се дразня , че ми искат пожарогасител и аптечка , я ша си карам без тех ...
И понеже , сме супер нетолератни и рискови шофьори , няма да си пускам фаровете , за да докажа , че съм тъп и аз като другите![]()
Точно в ясно и слънчево време , фаровете за най-необходими , особено в сезона на ниското слъцне , когато си постоянно заслепен и всичко се мътнее в далечната - един фарове , много помагат да видиш кой идва , но нали - за какво ми е да пускам фарове и аз - нали виждам другите , дето са ги светнали
без да се обиждаш ама с такъв всепризнат дървен философ като теб изобщо няма смисъл да ти обяснявам но ако не си забелязал говориме за градското и ефекта от фаровете, там кадето повече от 60 -70 не се вдига и над 100-200м. нама права отсечка фактора дупки и тн. кви ниски слънца,марани,далечени и тем подобни ви гонят,и да и коланите ме дразнят в интерес на изтината:mhihi: но за аптечка и пожарогасител съм 100% сигурен че са ми по истински,надеждни и по проверени от 50% карашите целогодишно на фарове

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Дървен , надървен , предървен философ - от догодина , става задължително целогодишно
И не разбрах - щом си светнал фаровете , значи си псевдо примерен шофьор
ПС: ама как познах за коланите

И не разбрах - щом си светнал фаровете , значи си псевдо примерен шофьор

ПС: ама как познах за коланите

- Нено Б.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06
Арчо, добре брато, явно няма да те убедя...ама няма смисъл да се обиждаме.
Недей намесва и аптечки и колани от нямане кво да кажеш. За тях не спорим.
И не искам да кажа, че щом светиш през деня, си псевдо примерен...по-скоро да не обръщаш прекалено внимание на това, да не го имаш за кой знае кво, а да обръщаш повече внимание на нещата, за които писах в предния ми пост.
Щото утре някой ще се вдъхнови, че като свети го виждат отдалеч и ще си перка с 120-130 извънградско, па ша реши да светне и халогените за максимум ефект...и ще е 100% безопасен...
Недей намесва и аптечки и колани от нямане кво да кажеш. За тях не спорим.
И не искам да кажа, че щом светиш през деня, си псевдо примерен...по-скоро да не обръщаш прекалено внимание на това, да не го имаш за кой знае кво, а да обръщаш повече внимание на нещата, за които писах в предния ми пост.
Щото утре някой ще се вдъхнови, че като свети го виждат отдалеч и ще си перка с 120-130 извънградско, па ша реши да светне и халогените за максимум ефект...и ще е 100% безопасен...
rwd фен
Бе колеги, кво толкова имате против фаровете през деня?!
В най-лошият случай ще са безполезни, но няма да навредят никому.
Но в най-добрият случай могат да спасят човешки живот(и).
Ся да се трепем по пътищата щото си кътаме акумулатора ли?!

В най-лошият случай ще са безполезни, но няма да навредят никому.
Но в най-добрият случай могат да спасят човешки живот(и).
Ся да се трепем по пътищата щото си кътаме акумулатора ли?!

За фаровете в града според мен е 50/50 ,но за извънградско винаги трябва да работят.Давам и пример за тези ,които ще кажат ,че са безполезни.Примера е пътя за леденика във Врачанският балкан.Карате по път за леденика ,завойчета природа всичко е супер ,но от разлистилите се дървета се образуват частични тунелчета и ,когато е слънчево преди да влезете в тези "тунелчета" вътре е непрогледно тъмно от силното слънце ,влизате в един такъв участък и някой с тъмен автомобил и без фарове така може да ви изненада ,че после ще се кръстите ,че сте живи.Представете си същата ситуация ,но този от тъмният участък е с пуснати фарове и въпреки тъмнината вие го забелязвате ,ето това е предимството да се кара с фарове.Признавам и аз не винаги ги пускам ,не защото съм тарикат или гъзар ,а просто на човек му се случва да забрави.Хубавото сега е ,че ако случайно забравиш да пуснеш светлините няма да отнесеш 20лв. глоба.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Имам DRL това е достатъчно за през деня. А който не си е сложил тази джаджа, значи е много назад 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Re: Ще карате ли на фарове и през деня?
Biogame написа:BMWALPINA написа:Винаги карам на фарове!
![]()
![]()
И аз така.
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Я че си светим с ламбите по секо време. 

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
brax написа:Biogame написа:BMWALPINA написа:Винаги карам на фарове!![]()
![]()
И аз така.
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Zubcho написа:Имам DRL това е достатъчно за през деня. А който не си е сложил тази джаджа, значи е много назад
Аз имам един малко тъп въпрос. Какво е DRL?
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!