Най-смешните Оскари ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Най-смешните Оскари ?

Мнение от Е.Димитров » 09 Мар 2010, 18:59

Абе индиана Джоунс 1-3 серия е огин,няма вече такива филми

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Мар 2010, 20:41

BMW_RIDER написа:
acho.rs написа:
BMW_RIDER написа:
acho.rs написа: Един бегъл поглед върху ол тайм топ 250 ИМДБ бокс-офис , направо ще ви фрапира , особенно със 30то място на ... 2012та :banghead:

Еми според мен първото място на "Изкуплението Шоушенк" си е напълно заслужено, незнам защо само другия шедйовър по Кинг "Зелената миля" е толкова назад.
Иначе и за мен аватар е нищо друго освен цвят и картинки и огромен бюджет, дори историята не е оригинална.
А тия нема ли най-после на Джони Деп да му дадат един оскар, сигурно догодина за Алиса ще му дадат.

Bокс офис колега , не по рейтинг . Изкуплението според мен е в топ 20 на всички времена , но 1вото място му е малко много ...

Моя грешка да. Е кое според тебе да е на първо място?

Не знам - или Гладиатор или "The Departerd" на Скорсезе , последното може и да е кавър на джигитайски филм , но по-добър трилър , не съм гледал НИКОГА ... Като най-добър филм е трудно да се каже , ако се търси послание , Изкуплението е много силен филм също така "Америанска История Х" ... Карибиски пирати , пък е най-добрия приключенски филм ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 09 Мар 2010, 21:03

acho.rs написа:
BMW_RIDER написа:
acho.rs написа:
BMW_RIDER написа:
acho.rs написа: Един бегъл поглед върху ол тайм топ 250 ИМДБ бокс-офис , направо ще ви фрапира , особенно със 30то място на ... 2012та :banghead:

Еми според мен първото място на "Изкуплението Шоушенк" си е напълно заслужено, незнам защо само другия шедйовър по Кинг "Зелената миля" е толкова назад.
Иначе и за мен аватар е нищо друго освен цвят и картинки и огромен бюджет, дори историята не е оригинална.
А тия нема ли най-после на Джони Деп да му дадат един оскар, сигурно догодина за Алиса ще му дадат.

Bокс офис колега , не по рейтинг . Изкуплението според мен е в топ 20 на всички времена , но 1вото място му е малко много ...

Моя грешка да. Е кое според тебе да е на първо място?

Не знам - или Гладиатор или "The Departerd" на Скорсезе , последното може и да е кавър на джигитайски филм , но по-добър трилър , не съм гледал НИКОГА ... Като най-добър филм е трудно да се каже , ако се търси послание , Изкуплението е много силен филм също така "Америанска История Х" ... Карибиски пирати , пък е най-добрия приключенски филм ...

Да Гладиатор и на мен ми е много любим филм. Иначе за приключенски забравяш Властелина на пръстените, Индиана Джоунс уместно добави колегата, Карибските пирати нещо не ми харесва много. А за няй-добър екшън или хорър едва ли може да се дойде на едно мнение. :lol:
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 09 Мар 2010, 21:11

Mдам the hurt locker определено е по-смислен от аватар-а, но пък за сметка на това не може да стъпи и на малкия пръст на филмите, от които е изкопиран, а това са full metal jacket и апокалипсис сега ;) Бе просто от един определен период, да кажем 10 години, бозаливуд се изчерпа отвсякъде ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 09 Мар 2010, 21:40

Да Гладиатор и на мен ми е много любим филм. Иначе за приключенски забравяш Властелина на пръстените, Индиана Джоунс уместно добави колегата, Карибските пирати нещо не ми харесва много.

Власетлина е уникален , но аз го слагам в категория - фентъзи . Единствен минус за мен са многото моменти със хобитите , но няма как , приказка си е .
Като ти харесва Гладиатора , виж директорската версия на "Небесно Кралство" - удължена е със 45 минути и филма е леко идеализиран ... което не ми пречи да му дам 9ка а музиката ... не знам , кой му прави музиката на Ридли Скот , но ефекта е ненормален :smoke:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 10 Мар 2010, 18:08

Току що изгледах "Hurt locker" и мога да кажа, че е страхотен :yes:
Никой не мое ма връне на селу!

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 10 Мар 2010, 22:49

saleen написа:Току що изгледах "Hurt locker" и мога да кажа, че е страхотен :yes:

И аз го изгледах преди малко и честно казано ми допадна с малки изключения.Малко по различен и по разчупен е сюжета от останалите.Аватар го гледах точно първите 10 минути и го изтрих. Тия наблъсканите с ефекти простотий не ми допадат изобщо :mhihi:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 11 Мар 2010, 1:12

RSxRacer написа:
saleen написа:Току що изгледах "Hurt locker" и мога да кажа, че е страхотен :yes:

И аз го изгледах преди малко и честно казано ми допадна с малки изключения.Малко по различен и по разчупен е сюжета от останалите.Аватар го гледах точно първите 10 минути и го изтрих. Тия наблъсканите с ефекти простотий не ми допадат изобщо :mhihi:

Мен ме кефят ефекти и научна фантастика , ама от тия розови полу-тийн любовни истории , ми се повдига ... Като жанр на филма трябва да се посочи - фантастика - романтичен , като 10 000 БС :mhihi:
В тая връзка да цитирам една анимация : във времена на война , дългът е на първо място !
Явно някой хора не го вярват и си мислят , че винаги докато те гърмят от 20 места си мислиш за новото гадже и това ти дава сила да спасиш вселената или в случая - да избиеш своите и да станеш синя маймуна :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Мар 2010, 10:43

ма дават ли ги тия филми по кината ,че аз нищо не намерих!? а на комперче не ми се гледа-искам на голем екран.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 11 Мар 2010, 11:56

SKISA написа:ма дават ли ги тия филми по кината ,че аз нищо не намерих!? а на комперче не ми се гледа-искам на голем екран.

Ма тоя хърт локер не си заслужава и на комперче, много е зле, филмите за ирак беха по добри, па чак и оскари зе :mhihi:. И верно са най-смешните оскари!

И смисъла на аватар, беше доста по стойностен от тоя хероичен филм.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Мар 2010, 12:43

Ми да взема и аз да напиша нещо... бая години си вадех хляба с предаване за кино все пак...

Първо за церемонията. Не търсете логика в наградите Оскар. Или поне не нашата логика. Там играят много политика, пристрастия (лични и обществени), нагласи, предразсъдъци и т.н. Много ми хареса как водещите се шегуваха тънко с еврейската хегемония в киното. Има го и фактора правила - в селекцията попадат филми, чиято премиера е била през изминалата година, но реално многото номинациии, по традиция отиват за филмите, пуснати в края на годината. Не случайно студиата съобразяват премиерите на силните си заглавия така, че да са около Деня на благодарността в Щатите - и боксофиса лети и попадат сред номинираните. Въобще целият процес на номиниране е доста сложен и има купища изисквания, като например филма да е бил излъчван по кината в окръг Лос Анджелис в определен период и т.н. На сайта на Академияата ги има подробно, ако на някого му е интересно.

За филмите - за съжаление в последните 2-3 години работата ми не е свързана със скрийнинги и не съм гледал всички филми, но тук пак важи логиката, че ние гледаме по различен начин на света, а тазгодишните филми са тясно свързани с американската психология. И Hurt Locker (БГ заглавието идва от една реплика от филма War is a drug, прави се често, когато заглавието е нереводим идиом), и Blind Side, и Presciuos, и Up in the Air са неща от живота на американеца, от неговото разбиране за света, неговите взаимоотношения. Може и да ни харесват (или не), да ги усещаме емоционално, но ние не ги разбираме напълно. Вероятно някоя стара българска комедия ще бъде екзотична и забавна за американец, но никога няма да разбере напълно защо сватовете се сбиват на сватбата, защо номерата на Баш майстора минават и т.н.

Позволявам си една вметка за документалните ленти, които бяха номинирани - страхотни попадения, намерете ги и ги изгледайте, наистина си струват.

Когато Оскарите (ударението е на О, ей така да си знаете) отличават универсални истории, ние твърдим, че са били силни. И сме прави за себе си. Аз също смятам, че 2009 беше много слаба за киното като цяло, но тази церемония не е за киното, а за нагласите на Американската академия, отразена във филми. Макар и над 6000, членовете й все пак са хора с всичките им емоции и слабости. Затова аз лично винаги повече съм ценял наградите Златен Глобус, които все пак отразяват неамериканския поглед към киното. И макар, че не го разбират напълно, все пак са по-близки до нашето възприятие. Все пак, е се водете по наградите на филмите, защото някои от любимите ми филми никога не са попадали дори в полезрението на Академията. Приятно гледане.
Never mistake motion for action...

Предишна

Назад към Извън Темата