ЗА или ПРОТИВ АЕЦ "Белене"
Модератор: Общи модератори
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: ЗА или ПРОТИВ АЕЦ "Белене"
Тия от медияпул са тъпани колкото си искаш.
а белене не беше ли проектиран и започнат още едно време, после перестройка, ма всико квото е там си е от тогава...
Вижте колко взима държавата от акциз, за три години сме го платили, и си е 100% наш...
И за медиапул, ми що газа е 550лв
, като булгаргаз е държавен и газопровода, а преди него кой е по тръбътъ 
А и чак па тия не искали да плащат, ми да им пускат транзит за да си снабдявали клиентите...
а белене не беше ли проектиран и започнат още едно време, после перестройка, ма всико квото е там си е от тогава...
Вижте колко взима държавата от акциз, за три години сме го платили, и си е 100% наш...
И за медиапул, ми що газа е 550лв

А и чак па тия не искали да плащат, ми да им пускат транзит за да си снабдявали клиентите...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
А сега де...
ЗА втора АЕЦ съм по принцип...
Против да е РУСКА централата обаче...
Ако се уреди хем да има Белене, хем да НЕ зависи работата и от руснаците съм навит, иначе НЕ, благодаря- и сега сме достатъчно зависими от руснаците, няма нужда от повече...
Ако се уреди хем да има Белене, хем да НЕ зависи работата и от руснаците съм навит, иначе НЕ, благодаря- и сега сме достатъчно зависими от руснаците, няма нужда от повече...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
ms написа:А сега де...
A защо си мислиш, че който и да е чужд инвеститор ще се отнесе ралично?
Всеки един би дошъл единствено и само да дере и скубе българина за нищо друго!!!

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Аз съм твърдо за ТЕЦ Марица изток - всичките му части. Ем ток правят, ем се краде на животно.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Против, каквато и да е 2 АЕЦ в България.
Вижте какво стана в Япония, представете си едно земетресение тук...балканският полуостров ще си замине !!!
Японците са построили АЕЦ при все, че знаят, че живеят в силно сеизмичен район, и са взели съответните мерки !!
А защо ни е втори АЕЦ ?? ДА ИЗНАСЯМЕ ТОК ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ??? А ние да си плащаме скъпо и прескъпо тока ??
Вижте какво стана в Япония, представете си едно земетресение тук...балканският полуостров ще си замине !!!
Японците са построили АЕЦ при все, че знаят, че живеят в силно сеизмичен район, и са взели съответните мерки !!
А защо ни е втори АЕЦ ?? ДА ИЗНАСЯМЕ ТОК ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ??? А ние да си плащаме скъпо и прескъпо тока ??
- Alpina_fanatic
-
-
Nightmare написа:А защо ни е втори АЕЦ ?? ДА ИЗНАСЯМЕ ТОК ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ??? А ние да си плащаме скъпо и прескъпо тока ??
ФАКТ!

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Nightmare написа:Против, каквато и да е 2 АЕЦ в България.
При земетресение от подобен мащаб АЕЦ ще ни е последна грижа. Всъщност много е вероятно АЕЦ да остане единствената здрава постройка.

Колкото до ползите от втори АЕЦ - най-малкото можем да разкараме онова недоразумение "Марица".
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Не, че има особена прилика между реакторите във Фукушима и нашите, да не говорим за този тип, който ще се ползва във Белене... Но важното е, че трябва да сме против, нали? Да купуваме ток, защото сме най-богата нация на света!
Без страх, без спирачка!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Добре, защо не говорим така. Аз одобрявам, ЗА съм за стоителството на втора АЕЦ, защото: ......
Или аз не одобрявам строителството на втора ЕЦ, защото: ..........
Мисля, лично аз съм дал добър пример в това отношение и все въпроси без отговор. Пожелателното мислене тук е абсурдно, става дума за много пари, чужди такива и зависимости за десетилетия напред. Нямаме право на пожелателно мислене и на розови бъдещи прогнози, базирани на нестабилното световно положение и в частност региона. Преди писах да се дават аргументирани мнения, базирани на факти или сигурни данни. Аз лично задавам елементарни въпроси, няма кой да отговори на тях, какво остава за специализираните такива? Каквото и да си говорим българина е податлив на популизъм и на ухажване, поради многото си комплекси за малоценност. Така бяха спечелени последните избори, две години след това виждаме, че това управление хабер си няма какво да се прави днес. И е готово да подпише акт, с който да ощети българския народ с много пари във време на криза, заради някакви евентуални бъдещи и то мъгляви прогнози и ползи. Виждаме колко е динамичен света днес. Това не е сериозно, но хваща вяра. Защо? Дава ли си сметка някой, какво ще стане, ако изтекат 2 мрлд. евро от бюджета на България?
Или аз не одобрявам строителството на втора ЕЦ, защото: ..........
Мисля, лично аз съм дал добър пример в това отношение и все въпроси без отговор. Пожелателното мислене тук е абсурдно, става дума за много пари, чужди такива и зависимости за десетилетия напред. Нямаме право на пожелателно мислене и на розови бъдещи прогнози, базирани на нестабилното световно положение и в частност региона. Преди писах да се дават аргументирани мнения, базирани на факти или сигурни данни. Аз лично задавам елементарни въпроси, няма кой да отговори на тях, какво остава за специализираните такива? Каквото и да си говорим българина е податлив на популизъм и на ухажване, поради многото си комплекси за малоценност. Така бяха спечелени последните избори, две години след това виждаме, че това управление хабер си няма какво да се прави днес. И е готово да подпише акт, с който да ощети българския народ с много пари във време на криза, заради някакви евентуални бъдещи и то мъгляви прогнози и ползи. Виждаме колко е динамичен света днес. Това не е сериозно, но хваща вяра. Защо? Дава ли си сметка някой, какво ще стане, ако изтекат 2 мрлд. евро от бюджета на България?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Alpina_fanatic
-
-
MatriX_Fucked написа:Не, че има особена прилика между реакторите във Фукушима и нашите, да не говорим за този тип, който ще се ползва във Белене... Но важното е, че трябва да сме против, нали? Да купуваме ток, защото сме най-богата нация на света!
Е сега вече съм сигурен, че "Матрицата" е Румен Овчаров

Няма прилика да, там съм сигурен, че са светлинни години напред, тука като сложат руските да не си мислиш, че ще са по-добри от тези в Япония ?? Ако си мислиш така, моят съвет е да продължаваш да мислиш
А ако някой си мисли, че като построят втори АЕЦ ще ни поефтинее тока, ще му кажа да се опомни къде живее

А ако някой си мисли, че като построят втори АЕЦ ще ни поефтинее тока, ще му кажа да се опомни къде живее

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Ъ-ъ-ъ, най-малкото ще са друго, ново поколение реактори! Пичове, вие как виждате бъдещето на България с доизживяването на АЕЦ "Козлодуй"...Някаква алтернатива? Фосилни горива?
Ветрогенератори?
Слънчеви панели?
Бъдещето е само едно - атомна енергия! От зората на атомната енергетика, досега много хора са станали жертви, но няма друг начин... С фосилни горива тровим Земята, а и все някога ще свършат, технологиите не са достатъчно напреднали за да позволят на другите източници да покриват нуждите...
Ако искате внасяйте ток от Румънската АЕЦ, която е на 40 км от България!

За АЕЦ "Белене", за връщането в употреба на 3-ти и 4-ти реактор на АЕЦ "Козлодуй"

Бъдещето е само едно - атомна енергия! От зората на атомната енергетика, досега много хора са станали жертви, но няма друг начин... С фосилни горива тровим Земята, а и все някога ще свършат, технологиите не са достатъчно напреднали за да позволят на другите източници да покриват нуждите...
Ако искате внасяйте ток от Румънската АЕЦ, която е на 40 км от България!

За АЕЦ "Белене", за връщането в употреба на 3-ти и 4-ти реактор на АЕЦ "Козлодуй"
Без страх, без спирачка!