Помогнете да популяризираме автомобилния спорт в България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Re: Помогнете да популяризираме автомобилния спорт в България

Мнение от gazzzar » 02 Апр 2010, 18:45

Офффф то ква я мислехме, а тя ква стана. Аман от философи! Не мога да разбера, защо от всяко нещо се прави спор в България. Оги пусна тема с идеята да популяризира по някакъв, макар и малък като мащаб начин автомобилния спорт и повечето скочихте отгоре му, че то нямало, спорт, нямало карачи, нямало бегачки, нямало ралита, нямало дрифт, не знам кво нямало още......ами това беше идеята - да помогнем на имащите желание да правят този спорт да има повече от всичко и като първа стъпка към това е медийното отразяване, което в България много куца и толкова. Не видях кво лошо имаше в идеята....ама е на, дет му се вика - българска работа.... :clap:

ПС:

СКИСА написа:-не,шаро . не си правят сами парите за колите пилотите по света ,но ги намират спонсорите за това ,че карат добре и влагат средства в тях,щото вярват ,че ще успеят и ще им възвърнат инвестициите. избират ги,влагат и после чакат да се случи.

Иво, ей тука ти е грешката ;) И да ти кажа, че и аз навремето така си мислех. Видиш ли, щом си голям карач, някой те вижда и започва да налива в теб - Ц....не е така. Никой в БГ не налива в теб, защото си мисли, че някой ден ще стане от теб Шумахер или Карлос Сайнц.... Рекламодателите наливат пари за РЕКЛАМА в теб или в твоя отбор и това го правят с една единствена цел - да популяризират своя бизнес, а то става с медийно отразяване....което при нас се губи някъде по нишката. И от тук дойде идеята за тази инициатива, защото без медии съпричастни към този спорт няма да има карачи, бегачки, писти, ралита, дрифт и не знам кви автомобилни състезания и съоръжения още.....

Искам да обърна внимание на един много важен факт, който очевидно много хора бъркат!!! Не винаги най-талантливия пилот е с най-много възможности, най-известен, най-търсен от рекламодателите, най-прочут за публиката и тн... Най-известните състезатели са тези, които привличат най-много рекламодатели, тези, които си правят PR-a най-добре.... И като ясен пример за това ще ви дам Кими Райконен и неговата забежка този сезон в WRC. Нали никой от вас не мисли, че той ще отиде в рали спорта и ще почне да мачка там наред.....той е там, защото носи на гърба си една торба спонсори, които виждат в негово лице идеалната РЕКЛАМА, тях не ги интересува дали той ще побеждава, те знаят, че и без победи той ще бъде магнит за медиите (както и става досега). Не мислете, че ако беше отишъл да кара в Ситроен Джуниър примерно Крис Мийк (от IRC) нямаше да е по-добре от Кими с оглед на резултатите - да ама него никой не го знае...за рекламодателите отново казвам - резултатите не са най-важното, напротив най-важно е да те дават по телевизията, да ти пказват брандираната кола в инетернет, по вестниците и тн....

Айде и с най-добри пожелания....няма да пиша повече, че започнах да се ядосвам вече, то всяко добро начинание в БГ бива омаскарено, захвърлено и накрая забравено, защото е било лошо и слабо подкрепено.....
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 02 Апр 2010, 18:47

SKISA написа:...
-сашо,отношението ти към гледащите е грешно и неправилно-може би и за това няма толкова мераци да се гледа и отразява този спорт. точно заради всеки седнал на завой и излюпил семките си трябва да караш,да му направиш кефа/и на него не само на себе си от карането/ и тогава може би ако се промени виждането към феновете ще се случат някога и нещата с популяризирането на спорта.
...

Моето отношение към гледащите ли е грешно? Знаеш ли, да, такова е точно към "гледащите"! Към тези като xpl0d, които са там заради сеира, нямат никаква представа какво се случва, и гледат да напсуват всеки, да изкритикуват всеки и да се изтъкнат как те могат много по-добре да се справят... Слушал съм такива семкарски изказвания къде ли не... Това не са фенове, това е пълнеж... Те не оценяват нищо, не уважават никого... Как да уважаваш такъв човек, който не знае ти, като състезател колко средства, нерви и труд ти е струвало да си там и да правиш зрелище, да се бориш за представяне и да си атрактивен за публиката... Всички пилоти се радват като правят удоволствие на публиката, всички се стараят да се представят добре, да са интересни и атрактивни, но само феновете го оценяват... Не семкаджиите дошли за боя, или катастрофата, или сеира... Осъдете ме за това, но е така, и аз не уважавам тези хора... Всеки един от пилотите на трасето заслужават уважение, независимо от представянето си и от вида си, те са там за публиката... За съжаление в БГ нещата се получават трудно, и неуважението на част от публиката, на тези семкари, е адски смачкващо за който и да е пилот... Да не можем да сме атрактивни като световните състезатели, защото нямаме техните бюджети, да не можем да сме излъскани и показни както тях, но всички правят всичко по-силите си и въпреки ниските суми с които разполагат, успяват да докарат спорта на ниво, не много по-ниско от европейското, а защо не и от световното... Ето за това се ядосах, защото не може човек, който не прави разлика между рали и пистово състезание, да ми говори че спорта, техниката и пилотите в БГ за нищо не стават...

Написах достатъчно в тази тема, мнението ми е пределно ясно, за тези които искат да го разберат... За другите не смятам да се хабя... Явно е, както казах няколко пъти, че в нашата скапана реалност нищо няма да се промени... Неуважението и незачитането на другите ще ни съсипе, докато не останем пепел в дъното на казана...
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 02 Апр 2010, 18:52

gazzzar написа:Офффф то ква я мислехме, а тя ква стана. Аман от философи! Не мога да разбера, защо от всяко нещо се прави спор в България. Оги пусна тема с идеята да популяризира по някакъв, макар и малък като мащаб начин автомобилния спорт и повечето скочихте отгоре му, че то нямало, спорт, нямало карачи, нямало бегачки, нямало ралита, нямало дрифт, не знам кво нямало още......ами това беше идеята - да помогнем на имащите желание да правят този спорт да има повече от всичко и като първа стъпка към това е медийното отразяване, което в България много куца и толкова. Не видях кво лошо имаше в идеята....ама е на, дет му се вика - българска работа.... :clap:

ПС:

СКИСА написа:-не,шаро . не си правят сами парите за колите пилотите по света ,но ги намират спонсорите за това ,че карат добре и влагат средства в тях,щото вярват ,че ще успеят и ще им възвърнат инвестициите. избират ги,влагат и после чакат да се случи.

Иво, ей тука ти е грешката ;) И да ти кажа, че и аз навремето така си мислех. Видиш ли, щом си голям карач, някой те вижда и започва да налива в теб - Ц....не е така. Никой в БГ не налива в теб, защото си мисли, че някой ден ще стане от теб Шумахер или Карлос Сайнц.... Рекламодателите наливат пари за РЕКЛАМА в теб или в твоя отбор и това го правят с една единствена цел - да популяризират своя бизнес, а то става с медийно отразяване....което при нас се губи някъде по нишката. И от тук дойде идеята за тази инициатива, защото без медии съпричастни към този спорт няма да има карачи, бегачки, писти, ралита, дрифт и не знам кви автомобилни съзтезания и съоръжения още.....
Искам да обърна внимание на един много важен факт, който очевидно много хора бъркат!!! Не винаги най-добрия пилот е с най-много възможности, най-известен, най-търсен от рекламодателите, най-прочут за публиката и тн... Най-известните съзтезатели са тези, които привличат най-много рекламодатели, тези, които си правят PR-a най-добре.... И като ясен пример за това ще ви дам Кими Райконен и неговата забежка този сезон в WRC. Нали никой от вас не мисли, че той ще отиде в рали спорта и ще почне да мачка там наред.....той е там, защото носи на гърба си една торба спонсори, които виждат в негово лице идеалната РЕКЛАМА, тях не ги интересува дали той ще побеждава, те знаят, че и без победи той ще бъде магнит за медиите (както и става досега). Не мислете, че ако беше отишъл да кара в Ситроен Джуниър примерно Крис Мийк (от IRC) нямаше да е по-добре от Кими с оглед на резултатите - да ама него никой не го знае...за рекламодателите отново казвам - резултатите не са най-важното, напротив най-важно е да те дават по телевизията, да ти пказват брандираната кола в инетернет, по вестниците и тн....
Айде и с най-добри пожелания....няма да пиша повече, че започнах да се ядосвам вече, то всяко добро начинание в БГ бива омаскарено, захвърлено и накрая забравено, защото е било лошо и слабо подкрепено.....

:clap:
Много добре написано, но надали някой ще му обърне внимание, дори и в тази тема стана важен сеира и спора... Пък какъв е смисъла на темата няма значение... Който иска да разбира написаното, който не иска - здрав да е...

Точно българска работа...
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 02 Апр 2010, 18:54

не знам що се ядосвате ,ма тва малко като костов ,когато се разсърди на медиите и спря да им говори....!
идеята ,разбира се е много добра и аз лично я подкрепям. споровете и излагането на мнения в темата ,според мен би помогнало на хората ,занимаващи се с този спорт да видят някои грешки или неправилни ходове. мнението на феновете е важно ,защото иначе може да си карате някъде сами ,да си се кефите на карането и да не търсите някой да ви гледа или влага пари в това.
не виждам омаскаряване и лошо отношение-има мнения с това,защо се намират нещата в това русло и защо няма толкова отразяване и медиен интерес.
възможно е да е вярно това ,за най-добрият пилот и за най-добре платения и аз също поддържам това мнение. замислих се -прав си. и не скачайте срещу различното на вашето мнение -дори и този спор носи информация и дава полезни неща за автомобилният спорт. и най-тъпо е заинтересован да се разсърди на феновете ,щото не били достатъчно фенове.... държите се детски..
а спора е важен . а ако пък работата е толкова българска може да опитате някъде ,дето е европейска-желая ви успех . но идеята май е да се популяризира този спорт в България.

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 02 Апр 2010, 19:14

Големи са ви мненията и не съм ги чел всичките.
Идеята е супер. Работата е с пари. С много пари. Не знам колко народ е карал по така наречените наши писти. За да идеш в някоя школа и да те учат на ден е към 300 лв. Многото километри дават някакви навици, но за усъвършенстване трябва каране на ръба. А то е опасно. Не винаги е добре да идеш към Петрохан, Белмекен или някъде там из дефилетата и да си трошиш колата и главата. Щото като волана ти влезе в ребрата усещаш болезнената истина, че не си Шумахер и шега с тия работи не бива.

И ако от някъде трябва да се тръгва, това е от хората с много пари. Защото в момента тук това е от най-голямо значение. А после е възможно и някой дрисльо без пукната пара в джоба да стане шампион у Ф1.
what a helluva ride

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Апр 2010, 22:18

погледнете автомобилните предавания в бг ефира в момента

до един обслужват интересите на автомобилните вносители

как да популяризират автомобилните спортове?
No bling at the Ring

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 02 Апр 2010, 23:25

много спор-малко полезност-вярно е.
сашо,няма как всички да разбират от това ,бе човек. просто не може всеки един фен да е запознат с карането,бюджетите ,твоите ядове и проблеми и всичко в тоя спорт. на него просто трябва да му харесва, да иде там -та ако ще и семки да бели,да пие бира и да гледа. като идат 10хил човека ше дойдат и 10 големи рекламодателя,па после ще дойдат и други лично при тебе и ще вложат пари и така нещата ще се получат. аз изразявам мнението на обикновеният зрител,мисля си ,че що годе нещо виждам и разбирам и се интересувам. отделно съм направил квото ми е по силите ,за да мръдне малко от малко тва,което ми харесва/на събора ше разбереш/ ,потърсил съм и съм намерил хора с пари да се включат,аз съм се включил и гледам да ми е приятно и хубаво като ида да гледам,а тва ,че тука обсъждаме нещо и не смятам ,че моето мнение е много по-различно от твоето или на виктор или друг ,а просто търся причините ,за да не се е случило точно ,както на вас и на мен ми се иска.....
но от сърдене и караници няма смисъл и за това спирам да пиша в темата,квото имах да кажа го казах....

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 03 Апр 2010, 0:26

Ogi написа:Ти или си извратен или възраста ти е не повече от 16 г. въпреки че познавам 16 годишни хлапета които размишляват доста по трезво от тебе... ти просто си се хванал да спориш не се опитваш да вникнеш в проблема... и ще ти кажа друго... ние не сме седнали да мрънкаме... ние си караме... не седим и не чакаме спонсори да завалят... просто искаме някой ден медиите да се сетят и за другите спортове... но на теб ти се е доспорило сега и реши да преобърнеш темата в Цирк...
ще те помоля да се въздържаш от коментари повече в тази тема... аз съм я пуснал и предполагам че имам това право... единственото което правиш е да обръщаш народ срещу нас ( тези които спорим с тебе ) така че лек ден ти пожелавам

На доста повече съм от 16, бате. Не съм се опитвал да вникна в проблема, какво има за вникване? Натискате се да ви се обърне внимание, ама медиите не ви бръснат за 5 стинки. Що? Ари сети се сам що, аз го писах вече.
Че имаш право да пускаш тема, имаш не мисля, че някой се опитва да ти го оспори тва право. Ама не си ти човека да ми казва дали да пиша коментар или не. Ако не искаш "семкаджии", като мен да ти изтъкват истината, отвори си една темичка при супер хупер мега ултра гига "тунингистите" в performance.org форума и никой няма да ти пречи. Обръщал съм народ срещу вас, за какво да го обръщам? Кажи ми каква би могла да ми е ползата от тва? Нито съм съзтезател, като вас, нито мога да имам каквито и да е облаги от въпросното клеветене, което си мислиш, че правя с постовете си. Както казах аз си изказвам мнението. Пък тва, че не ти харесва си е лично твой проблем. Те не седели, карали били. Ами карайте де, ама така че да ви забележат потенциалните спонсори, а не колкото да спечелите дадено състезание. Дето каза Скиса за Денис - ей го кара човека, имаше и тема къде беше в Италия ли къде ходи за тестове там, сега не сещам точно кво беше, но прогреса е налице т.е., който си го може си го може. Що някой друг от вас не го викнаха в Италия или някъде извън BG? Нали разбирате от всичко, нали имате нужните знание и квалификации, нали можете да карате едва ли не по-добре от Шумахер? Що няма резултати? Аре пак сам си отговори, аз ще помагам ако сгрешиш.
После пак мен ме нападайте като казвам, че BG няма потенциал за подобно нещо... с 1-2 изключения.

DrivinGGoD написа:Моето отношение към гледащите ли е грешно? Знаеш ли, да, такова е точно към "гледащите"! Към тези като xpl0d, които са там заради сеира, нямат никаква представа какво се случва, и гледат да напсуват всеки, да изкритикуват всеки и да се изтъкнат как те могат много по-добре да се справят... Слушал съм такива семкарски изказвания къде ли не... Това не са фенове, това е пълнеж... Те не оценяват нищо, не уважават никого... Как да уважаваш такъв човек, който не знае ти, като състезател колко средства, нерви и труд ти е струвало да си там и да правиш зрелище, да се бориш за представяне и да си атрактивен за публиката... Всички пилоти се радват като правят удоволствие на публиката, всички се стараят да се представят добре, да са интересни и атрактивни, но само феновете го оценяват... Не семкаджиите дошли за боя, или катастрофата, или сеира... Осъдете ме за това, но е така, и аз не уважавам тези хора... Всеки един от пилотите на трасето заслужават уважение, независимо от представянето си и от вида си, те са там за публиката... За съжаление в БГ нещата се получават трудно, и неуважението на част от публиката, на тези семкари, е адски смачкващо за който и да е пилот... Да не можем да сме атрактивни като световните състезатели, защото нямаме техните бюджети, да не можем да сме излъскани и показни както тях, но всички правят всичко по-силите си и въпреки ниските суми с които разполагат, успяват да докарат спорта на ниво, не много по-ниско от европейското, а защо не и от световното... Ето за това се ядосах, защото не може човек, който не прави разлика между рали и пистово състезание, да ми говори че спорта, техниката и пилотите в БГ за нищо не стават...
Написах достатъчно в тази тема, мнението ми е пределно ясно, за тези които искат да го разберат... За другите не смятам да се хабя... Явно е, както казах няколко пъти, че в нашата скапана реалност нищо няма да се промени... Неуважението и незачитането на другите ще ни съсипе, докато не останем пепел в дъното на казана...

Ти нещо друго освен думата семкаджия знаеш ли, или някой забрави думата в loop статус?
Как пък разбра, че съм там само заради сеира, че не знам какво става, че гледам да напсувам и изкритикувам всеки, че съм се изтъквал как съм се справял по-добре? Кажи ми къде видя аз да казвам - аз съм по-добър от вас, още в началото ти казах, че моторспорта ми е хоби/страст и че нямам никакви намерения да се занимавам с него професионално. Ако затова ми казваш семкаджия, ми ок, то тогава всички фенове по света са семкаджии - и F1 феновете, и WRC феновете, и WTCC феновете, и D1GP феновете. Всички накуп, щото видиш ли, ние нали не участваме в състезанията, само гледаме и се кефим и автоматично ставаме семкаджии :dummy: Не съм бил фен, пълнеж съм бил. Ти какво разбираш под фен? Човек дето постоянно ти казва "оо, бате страшен си, цар си" и т.н. и те боготвори? Ми за мене тва не е фен. Тва си е чиста проба подмазващ се с неясна цел ла*нар. Вие тука едни критики не може да поемете, ами утре вдругиден, ако си получите медийното отразяване какво ще правите тогава, като почнат да ви критикуват? Аз да ти кажа - ще си мълчите, като .... вие си знаете какво и ще се извинявате пред медий на разни такива "семкаджии" за най-малката изцепка от ваша страна. А не сте го направили, а сте се върнали в начален стадий. Е вижте Хамилтън миналата седмица разтърка едно хубаво S-ката, ама на следващия ден на сайта на Мердцедес се извинява надълго и нашироко на ей такива "семкаджии" някви там. Щото знае, че ако не го направи, първо че ще му резнат една солидна част от "скромната" заплатка и второ, че семкаджиите ще го нахранят здраво, а от това кой ще загуби? Ми Мерцедес. Затва кат 5 годишна шайка - извинявайте мили другарчета, повече няма да правя така.

Не сме бил оценявал нищо и никой, идвал съм за зрелище, бой или сеира. Що да не оценявам? Къде видя, че оценявам. В началото пак ти казах, правите си колите, турбинирате, тва онова - евала, ама толкова, всичко спира дотам. Какво повече искате да се оцени? За какъв бой, кво зрелище, къв сеир ми говориш?

Не съм правел разлика между писта и рали, значи викаш рали на писта няма тей ли?

There are two main forms: stage rallies and road rallies. They are based on straightforward speed over stretches of road closed to other traffic. These may vary from asphalt mountain passes to rough forest tracks, from ice and snow to desert sand, each chosen to provide an enjoyable challenge for the crew and a test of the car's performance and reliability.
The entertaining and unpredictable nature of the stages, and the fact that the vehicles are in some cases closely related to road cars, means that the bigger events draw massive spectator interest, especially in Europe, Asia and Oceania.
Road rallies are the original form, held on highways open to normal traffic, where the emphasis is not on outright speed but on accurate timekeeping and navigation and on vehicle reliability, often on difficult roads and over long distances. They are now primarily amateur events. There are several types of road rallies testing accuracy, navigation or problem solving. Some common types are: Regularity rally or a Time-Speed-Distance rally (also TSD rally, testing ability to stay on track and on time),[59] others are Monte-Carlo styles (Monte Carlo, Pan Am, Pan Carlo, Continental) rally (testing navigation and timing), and various Gimmick rally types (testing logic and observation).
Many early rallies were called trials, and a few still are, although this term is now mainly applied to the specialist form of motor sport of climbing as far as you can up steep and slippery hills. And many meets or assemblies of car enthusiasts and their vehicles are still called rallies, even if they involve merely the task of getting there (often on a trailer).
Rallying is a very popular sport at the "grass roots" of motorsport—that is, motor clubs. Individuals interested in becoming involved in rallying are encouraged to join their local automotive clubs. Club rallies (e.g. road rallies or regularity rallies) are usually run on public roads with an emphasis on navigation and teamwork. These skills are important fundamentals required for anyone who wishes to progress to higher-level events. Short special stage practice events on public roads are in some countries organized by the local clubs, with a permission of the local police, the community normally using the road, and the road authority. The public road is closed during these by the organisers or the police.
И т.н. и т.н. ОК, може тва в Русе да не е рали в истинския смисъл на думата рали, като WRC, но все пак се води някакво рали.
Неуважение и незачитане, ха. Нали се сещаш, че тези неща не се изискват, а се печелят с времето.

Katsuhiro Ueo - тва е фена, за който говорих по-рано днес и който хем си кара колата, хем си я прави, хем си има тунинг фирма, в която върти и бизнес с коли 2-ра употреба. Пък вие продължавайте с приказките от 1001 нощ.

Отделно, като говеорех за бързи дрифт писти днес има предвид следното:

Изображение

Изображение

Изображение

Ето такива писти няма в BG, пък и като гледам, скоро няма и да има.

И понеже основно се мрънка, как не ви се обръщало внимание от страна на медийте, да кажа и още нещо. Моторспортът в BG не е единственият спорт пренебрегнат от страна на мадиите. Един друг много уважавам от мен спорт - културизмът е сигурно още по-зле от моторспорта. А в културизма има доста маждународни BG участия, за разлика от моторспорта, където май само Дунев е international. Та и културизмът грам място няма в медийте. Помня Митко Димитров като стана Европейски шампоин момчето гостува на Шоуто на Слави и дългия го пита нещо там за пресконференция на летището ли кво беше и пича вика "ква пресконференция, една камера нямаше, един журналист нямаше" и в следващия момент се разплака. И не само той - и Антон Големанов и Димитър Димитров и кой знае още колко(не ги следя отблизо от доста време насам). Те какво да кажат и на тях им е обща болка липсата на спонсори, ама не реват по форумите "дайте да помогнем за равитието...." тинтири минтири ляскин дол. На всичкото отгоре са и доста по-напред отколкото вие в моторспорта с международен мащаб. Кротуват си, блъскат си и който е наистина добър печели. Тва е.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 03 Апр 2010, 1:57

Буахахахахаха! За такива ли да популяризирам спорта?

Заради подобни изказвания нашия проект не намери място в български популярен форум. Представихме автомобила в чуждестранен форум, и по-точно най-голямото общество на тази разновидност на автомобилен спорт - получените мнения винаги започваха с поздравление, последвано от конструктивен съвет, въпрос или просто възхищение :oops: От англичани, руснаци, латвийци, ирландци...

А в български форум какво? Пускаш темата - веднага - на чича ми астрата ще те духне. Какви сте вие, смешници, стига сте се напъвали, не ставате за нищо, само срам ще берете, ще излгате България по чужбина...Или - мутрите си търсят начин да си перат парите, нищо ново. От къде пари за тези модификации и т.н...

Едновременно ни изкарват крадци, лаици, дилетанти, срам за държавата и т.н...

Пак питам - за такива ли да популяризирам спорта? За 20 000 клика в/у клипа - "Зверска катастрофа между Царски и Борисов" и 10 клика върху клипа - "Идеална обиколка за еди кого си"???

У нас може да те оценят само ако си сложиш силикон (независимо дали си мъжко или женско) и раздрусаш гъзица в Найт Флай! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Айде със здраве, колеги! :lalala: :P

ПП. Бях пропуснал едно забавно мненийце относно King of Europe Сериите. На втория кръг от Българският Дрифт Шампионат (King of Bulgaria) на картинг-пистата в Кюстендил присъства председателя и съдия в KoE - Майк Прокюрор, които с две думи беше впечатлен от нещата, които правеха състезателите! От техниката, от колите, от организацията! Бях в близост до него, когато излязоха две БМВ 5-тички, едната М-повер, другата не знам и започнаха да карат на тандем, без никаква жалост! Човека гледаше с отворена уста!...

Тази гледка за мен има 100 пъти по-голямо значение отколкото думите на някой льольовец! :mrgreen: :mhihi:
Без страх, без спирачка!

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 03 Апр 2010, 8:56

xpl0d написа:...

пич, ти наистина си тежък случай... :winky:
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 03 Апр 2010, 10:29

xpl0d написа:

Изображение
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 03 Апр 2010, 11:12

Е.Димитров написа:Не че ме интересува (както натърти няколко пъти колегата),но понеже тук сме България и мутрите (физономии имам предвид и хора,не "мутри в "ония" смисъл) са едни и същи,не се лансират млади и нахъсани момчета а все децата на бившите съзтезатели на принципа че "кръвта вода не става" и таланта се предава по наследство,ето за това нямаме добри съзтезатели,като казвам добри,имам в предвид световно добри,а не че е по-добър от мен...
Нещата са като с Българският футбол-трагични...надявам се че не те е впечатлило цената на автомобилите които са разбили,все пак...къде са в световните ранг-листи,а от моторен спорт се интересувам единствено от WRC и понякога F1 както и винаги от Париж-Декар (то пък вече нито е в Париж,нито в Декар)
П/П
Пък ако си спомняш едно времешното ОСО...ама това е друга бира...

:yes: :yes: :yes: Всичко е по Татово време-връзки,връзки,връзки :bang: :bang: :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 03 Апр 2010, 14:59

xpl0d написа:
Ogi написа:Ти или си извратен или възраста ти е не повече от 16 г. въпреки че познавам 16 годишни хлапета които размишляват доста по трезво от тебе... ти просто си се хванал да спориш не се опитваш да вникнеш в проблема... и ще ти кажа друго... ние не сме седнали да мрънкаме... ние си караме... не седим и не чакаме спонсори да завалят... просто искаме някой ден медиите да се сетят и за другите спортове... но на теб ти се е доспорило сега и реши да преобърнеш темата в Цирк...
ще те помоля да се въздържаш от коментари повече в тази тема... аз съм я пуснал и предполагам че имам това право... единственото което правиш е да обръщаш народ срещу нас ( тези които спорим с тебе ) така че лек ден ти пожелавам

На доста повече съм от 16, бате. Не съм се опитвал да вникна в проблема, какво има за вникване? Натискате се да ви се обърне внимание, ама медиите не ви бръснат за 5 стинки. Що? Ари сети се сам що, аз го писах вече.
Че имаш право да пускаш тема, имаш не мисля, че някой се опитва да ти го оспори тва право. Ама не си ти човека да ми казва дали да пиша коментар или не. Ако не искаш "семкаджии", като мен да ти изтъкват истината, отвори си една темичка при супер хупер мега ултра гига "тунингистите" в performance.org форума и никой няма да ти пречи. Обръщал съм народ срещу вас, за какво да го обръщам? Кажи ми каква би могла да ми е ползата от тва? Нито съм съзтезател, като вас, нито мога да имам каквито и да е облаги от въпросното клеветене, което си мислиш, че правя с постовете си. Както казах аз си изказвам мнението. Пък тва, че не ти харесва си е лично твой проблем. Те не седели, карали били. Ами карайте де, ама така че да ви забележат потенциалните спонсори, а не колкото да спечелите дадено състезание. Дето каза Скиса за Денис - ей го кара човека, имаше и тема къде беше в Италия ли къде ходи за тестове там, сега не сещам точно кво беше, но прогреса е налице т.е., който си го може си го може. Що някой друг от вас не го викнаха в Италия или някъде извън BG? Нали разбирате от всичко, нали имате нужните знание и квалификации, нали можете да карате едва ли не по-добре от Шумахер? Що няма резултати? Аре пак сам си отговори, аз ще помагам ако сгрешиш.
После пак мен ме нападайте като казвам, че BG няма потенциал за подобно нещо... с 1-2 изключения.

DrivinGGoD написа:Моето отношение към гледащите ли е грешно? Знаеш ли, да, такова е точно към "гледащите"! Към тези като xpl0d, които са там заради сеира, нямат никаква представа какво се случва, и гледат да напсуват всеки, да изкритикуват всеки и да се изтъкнат как те могат много по-добре да се справят... Слушал съм такива семкарски изказвания къде ли не... Това не са фенове, това е пълнеж... Те не оценяват нищо, не уважават никого... Как да уважаваш такъв човек, който не знае ти, като състезател колко средства, нерви и труд ти е струвало да си там и да правиш зрелище, да се бориш за представяне и да си атрактивен за публиката... Всички пилоти се радват като правят удоволствие на публиката, всички се стараят да се представят добре, да са интересни и атрактивни, но само феновете го оценяват... Не семкаджиите дошли за боя, или катастрофата, или сеира... Осъдете ме за това, но е така, и аз не уважавам тези хора... Всеки един от пилотите на трасето заслужават уважение, независимо от представянето си и от вида си, те са там за публиката... За съжаление в БГ нещата се получават трудно, и неуважението на част от публиката, на тези семкари, е адски смачкващо за който и да е пилот... Да не можем да сме атрактивни като световните състезатели, защото нямаме техните бюджети, да не можем да сме излъскани и показни както тях, но всички правят всичко по-силите си и въпреки ниските суми с които разполагат, успяват да докарат спорта на ниво, не много по-ниско от европейското, а защо не и от световното... Ето за това се ядосах, защото не може човек, който не прави разлика между рали и пистово състезание, да ми говори че спорта, техниката и пилотите в БГ за нищо не стават...

Ти нещо друго освен думата семкаджия знаеш ли, или някой забрави думата в loop статус?
Как пък разбра, че съм там само заради сеира, че не знам какво става, че гледам да напсувам и изкритикувам всеки, че съм се изтъквал как съм се справял по-добре? Кажи ми къде видя аз да казвам - аз съм по-добър от вас, още в началото ти казах, че моторспорта ми е хоби/страст и че нямам никакви намерения да се занимавам с него професионално. Ако затова ми казваш семкаджия, ми ок, то тогава всички фенове по света са семкаджии - и F1 феновете, и WRC феновете, и WTCC феновете, и D1GP феновете. Всички накуп, щото видиш ли, ние нали не участваме в състезанията, само гледаме и се кефим и автоматично ставаме семкаджии :dummy: Не съм бил фен, пълнеж съм бил. Ти какво разбираш под фен? Човек дето постоянно ти казва "оо, бате страшен си, цар си" и т.н. и те боготвори? Ми за мене тва не е фен. Тва си е чиста проба подмазващ се с неясна цел ла*нар. Вие тука едни критики не може да поемете, ами утре вдругиден, ако си получите медийното отразяване какво ще правите тогава, като почнат да ви критикуват? Аз да ти кажа - ще си мълчите, като .... вие си знаете какво и ще се извинявате пред медий на разни такива "семкаджии" за най-малката изцепка от ваша страна. А не сте го направили, а сте се върнали в начален стадий. Е вижте Хамилтън миналата седмица разтърка едно хубаво S-ката, ама на следващия ден на сайта на Мердцедес се извинява надълго и нашироко на ей такива "семкаджии" някви там. Щото знае, че ако не го направи, първо че ще му резнат една солидна част от "скромната" заплатка и второ, че семкаджиите ще го нахранят здраво, а от това кой ще загуби? Ми Мерцедес. Затва кат 5 годишна шайка - извинявайте мили другарчета, повече няма да правя така.

Не сме бил оценявал нищо и никой, идвал съм за зрелище, бой или сеира. Що да не оценявам? Къде видя, че оценявам. В началото пак ти казах, правите си колите, турбинирате, тва онова - евала, ама толкова, всичко спира дотам. Какво повече искате да се оцени? За какъв бой, кво зрелище, къв сеир ми говориш?

Не съм правел разлика между писта и рали, значи викаш рали на писта няма тей ли?

There are two main forms: stage rallies and road rallies. They are based on straightforward speed over stretches of road closed to other traffic. These may vary from asphalt mountain passes to rough forest tracks, from ice and snow to desert sand, each chosen to provide an enjoyable challenge for the crew and a test of the car's performance and reliability.
The entertaining and unpredictable nature of the stages, and the fact that the vehicles are in some cases closely related to road cars, means that the bigger events draw massive spectator interest, especially in Europe, Asia and Oceania.
Road rallies are the original form, held on highways open to normal traffic, where the emphasis is not on outright speed but on accurate timekeeping and navigation and on vehicle reliability, often on difficult roads and over long distances. They are now primarily amateur events. There are several types of road rallies testing accuracy, navigation or problem solving. Some common types are: Regularity rally or a Time-Speed-Distance rally (also TSD rally, testing ability to stay on track and on time),[59] others are Monte-Carlo styles (Monte Carlo, Pan Am, Pan Carlo, Continental) rally (testing navigation and timing), and various Gimmick rally types (testing logic and observation).
Many early rallies were called trials, and a few still are, although this term is now mainly applied to the specialist form of motor sport of climbing as far as you can up steep and slippery hills. And many meets or assemblies of car enthusiasts and their vehicles are still called rallies, even if they involve merely the task of getting there (often on a trailer).
Rallying is a very popular sport at the "grass roots" of motorsport—that is, motor clubs. Individuals interested in becoming involved in rallying are encouraged to join their local automotive clubs. Club rallies (e.g. road rallies or regularity rallies) are usually run on public roads with an emphasis on navigation and teamwork. These skills are important fundamentals required for anyone who wishes to progress to higher-level events. Short special stage practice events on public roads are in some countries organized by the local clubs, with a permission of the local police, the community normally using the road, and the road authority. The public road is closed during these by the organisers or the police.
И т.н. и т.н. ОК, може тва в Русе да не е рали в истинския смисъл на думата рали, като WRC, но все пак се води някакво рали.
Неуважение и незачитане, ха. Нали се сещаш, че тези неща не се изискват, а се печелят с времето.

Katsuhiro Ueo - тва е фена, за който говорих по-рано днес и който хем си кара колата, хем си я прави, хем си има тунинг фирма, в която върти и бизнес с коли 2-ра употреба. Пък вие продължавайте с приказките от 1001 нощ.

Отделно, като говеорех за бързи дрифт писти днес има предвид следното:

Изображение

Изображение

Изображение

Ето такива писти няма в BG, пък и като гледам, скоро няма и да има.

И понеже основно се мрънка, как не ви се обръщало внимание от страна на медийте, да кажа и още нещо. Моторспортът в BG не е единственият спорт пренебрегнат от страна на мадиите. Един друг много уважавам от мен спорт - културизмът е сигурно още по-зле от моторспорта. А в културизма има доста маждународни BG участия, за разлика от моторспорта, където май само Дунев е international. Та и културизмът грам място няма в медийте. Помня Митко Димитров като стана Европейски шампоин момчето гостува на Шоуто на Слави и дългия го пита нещо там за пресконференция на летището ли кво беше и пича вика "ква пресконференция, една камера нямаше, един журналист нямаше" и в следващия момент се разплака. И не само той - и Антон Големанов и Димитър Димитров и кой знае още колко(не ги следя отблизо от доста време насам). Те какво да кажат и на тях им е обща болка липсата на спонсори, ама не реват по форумите "дайте да помогнем за равитието...." тинтири минтири ляскин дол. На всичкото отгоре са и доста по-напред отколкото вие в моторспорта с международен мащаб. Кротуват си, блъскат си и който е наистина добър печели. Тва е.

амо от любопитство провери ли ги тия писти къде са ?!
Едното 100% е картинг писта. Второто е паркинга на бивш зьавод на ЗАЗ.
Ама и пак кой е виновен, че нямаме писти !? Тия дето трябва се учат да карат на тях или тия дето твърдят, че развиват футбола, опа спорта, в България.

А да споделя ли реплика на техническия комисар дето беше на Серес като мина през бг кво каза. "Момчета вие тука имате организация за милиони". Изкефен беше и от тия дето карат.
Та ние тука карачи имаме, организация имаме, само отразяването дето трябва за да има някой интерес да те спонсорира ни липсва.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 03 Апр 2010, 16:55

Хубаво де имаме карачи и т.н. , ама с приказки по форума как смятате, че ще стане? А и отностно другите спортове, един колега спомена волейбола. Еми волейболистите ни, ако не заслужават просто незнам за какво си говориме... А относно футбола - даже повече пари трябва да се наливат, защото базите, които наистина стават за нещо се броят на пръстите на едната ръка. А съвсем отделен е въпроса, че парите отиват в някой джоб, а не там където трябва! :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Апр 2010, 10:16

И какво точно се очаква от "популяризиране"...форуми,снимки и гласуване,направете го интересно за феновете,започнете да ставате известни и по света...ей тогава ще седна на първия ред...
Аз съм за популяризиране на рисунките на асвалт,давайте пари аз познавам едни деца дето хубаво рисуват и евентуално...
Хората,феновете(мъжете) се интересуват от цици и автомобили-ми що има само конкурси за цици,щото автомобилният спорт у нас представлява само "не завършил" или "счупило му се ....и отпаднал",малко като Българският футбол...
викате "немало писти"-ходил съм на "Акрополис",там пък хич нема писти,обаче какво представяне,какво шоу,каква организация...тука група ентусиасти,обичашти да карат автомобили седнали сега както си карат автомобили да има и некой да им дава по некой лев...Началото е винаги трудно,уважавайте феновете като мен и други,какво им се карате-немало пари-пъ ние да не би да имаме,направете им шоуто,пък ние ще разкажем и на други,ще доведем децата и спонсорите ще дойдат...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата