Писна ми от скапаната държава

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Писна ми от скапаната държава

Мнение от flame » 19 Апр 2010, 10:55

dmxl написа:българина не си знае правата, всички само ревеме оплакваме се и плуем по разни форуми обаче никой не си потърси правата за спукана гума или изкривена джанта като осъди съответната община

:yes: :clap: :clap: :clap:
Едните плащат пари на "лошите" адвокати и после си ги избиват двойно и тройно :winky:
Другите само си изливат мъката в селската кръчма (и форумите) и попържат хората от горния ред, които били виновни за всичко :mhihi:

Ма верно така е по-лесно - да се оплакваш за всичко вместо да направиш нещо и всички да са ти виновни за всичко, но не и самия ти :dummy: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rado_e30m40b16 » 19 Апр 2010, 11:05

аз съм казъл докъто не гръмнем всички ... няма да стане на работа :dummy:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 19 Апр 2010, 11:23

rado_e30m40b16 написа:аз съм казъл докъто не гръмнем всички ... няма да стане на работа :dummy:

Не е достатъчно това...

1: Публичен разстрел на целия сегашен парламент + министри и зам. министри
2: Следващите които въртят далавери- пак до стената
3: И пак...
4: И пак...
5: Един ден (в много скоро време) никой няма и да си мисли да върти далавери докато е на власт- е тогава ще се оправят нещата в тая държава...

Да ама не може да минем тая процедура- е, не виждам как ще се оправи тая държава близките 20-30г. ;) Не говоря от нищото да стигнем Германия- и дума не става за такава фантастика. Искам като работя нормална работа (на средна за страната заплата) да ми стигат парите- да си платя наема, сметките, храната и след това да ми останат поне 30% от заплатата за всякакви други разходи... Много ли искам :dunno: :dunno: :dunno:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Апр 2010, 11:36

ms написа:
rado_e30m40b16 написа:аз съм казъл докъто не гръмнем всички ... няма да стане на работа :dummy:

Не е достатъчно това...

1: Публичен разстрел на целия сегашен парламент + министри и зам. министри
5: Един ден (в много скоро време) никой няма и да си мисли да върти далавери докато е на власт- е тогава ще се оправят нещата в тая държава...

Да ама не може да минем тая процедура- е, не виждам как ще се оправи тая държава близките 20-30г. ;) Не говоря от нищото да стигнем Германия- и дума не става за такава фантастика. Искам като работя нормална работа (на средна за страната заплата) да ми стигат парите- да си платя наема, сметките, храната и след това да ми останат поне 30% от заплатата за всякакви други разходи... Много ли искам :dunno: :dunno: :dunno:

Много искаш,ше гниеш :mhihi:

Аватар

Мнение от ms » 19 Апр 2010, 11:38

Лошото е, че си прав :roll:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Апр 2010, 11:56

ms написа:1: Публичен разстрел на целия сегашен парламент + министри и зам. министри

Точно както го правят в цивилизованите демокрации от ранга на Афганистан и Папуа и Нова Гвинея (че май и там не го правят)! :winky: :mhihi:
Аз викам да земем теб да те турим за премиер - способен си, честен си, изобщо - перфектен за целта! :winky: Нещо против? :mhihi:

ms написа:Искам като работя нормална работа (на средна за страната заплата) да ми стигат парите- да си платя наема, сметките, храната и след това да ми останат поне 30% от заплатата за всякакви други разходи... Много ли искам :dunno: :dunno: :dunno:

Исканията ти са напълно в рамките на нормалното!
А усилията, за да постигнеш това - отговарят ли на исканията?

Аватар

Мнение от ms » 19 Апр 2010, 12:50

Ако ми кажеш начин по който да тръгне тая държава напред в кратки срокове (3-5г.) съм навит и на тях- не ми дреме как, важното е да има резултати... Но не след 20-30-50г., че тогава няма да съм жив- сега да ги видя резултатите искам...

Прост пример- Втора световна война, Германия губи, разрушена е, ограничения всякакви и се налагат... 65г. по-късно гледай къде са... Зае*и сега- 90-та година гледай къде бяха, само 45г. след войната... Значи има начини и може- но когато се работи ЗА интереса на страната и има желание, странно защо тука не е така, а :?: Зарежи Германия- сърбите са по-добре от нас, а те също имаха война в скоро време...
Разбери ме правилно- навсякъде има далавери и корупция, ние ли ще сме изключение от правилото ;) Въпроса е в размерите... Да крадат, ама малко- нека има и за народа. Ама не да има колкото да не умре от глад както е сега, а достатъчно за да живее спокойно. Да, ама не- крадат като за световно, искат (и успяват) да си приберат по едни 10-20 милиона за нула време :roll: Не искам след 5г. цените да са същите като днес, а заплатата ми да е 2000€, искам да виждам постоянен напредък към по-добре- не ми пука колко ще взимам като цифра, искам всяка следваща година парите да ми стигат за повече неща... Толкова е просто...

Е, аз друг начин за да мръднем напред бързо освен посоченият по-горе не виждам...
Айде от мен да мине- не да ги избием като кучета, макар това да заслужават... При съмнения за далавери- в следственият арест докато излезе делото, запор на имоти и пари и други такива "лоши" методи... Като се докаже далавера за милиони- всички по веригата (кой дал, кой взел, кой посредник) в пандиза за минимум 20г. и пълна конфискация на имоти и пари...
Да, ама това трябва да го приемат като закон същите тези дето крадат от държавата- е тая няма да я бъде никога и остава варианта: До стената на парламента всичките маймуни и по един куршум в главата... Да ама и това не може- е няма да съм жив явно когато положението на средният българин ще е нормално... Пак ли ще си казваме: Поне децата ни дано са по-добре от нас :?: Ама не искам децата ми да са по-добре от мен- искам аз да съм по-добре за да може децата ми да са много по-добре от мен, а техните деца да живеят и работят в държава със стандарт на живот колкото Франция в момента примерно :roll: 100% има начин да се постигне, ама желание се иска...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Апр 2010, 15:57

ms написа:Ако ми кажеш начин по който да тръгне тая държава напред в кратки срокове (3-5г.) съм навит и на тях

Дай само 1 нещо да уточним - нали си съгласен, че има разлика между "тръгване" и "стигане"? ;)
Още не са измислили телепорта, за да можем като тръгнем и веднага да стигаме :mhihi:
Тръгнали сме, ама хубавите неща (за съжаление) стават по-бавно отколкото ни се иска...

ms написа:При съмнения за далавери- в следственият арест докато излезе делото, запор на имоти и пари и други такива "лоши" методи... Като се докаже далавера за милиони- всички по веригата (кой дал, кой взел, кой посредник) в пандиза за минимум 20г. и пълна конфискация на имоти и пари...

Ми това вече почна да се прави - в случай, че не си гледал новините ;)

ms написа:Прост пример- Втора световна война, Германия губи, разрушена е, ограничения всякакви и се налагат... 65г. по-късно гледай къде са...
...
Значи има начини и може- но когато се работи
...
навсякъде има далавери и корупция ;) Въпроса е в размерите...

:yes: Много хубав пример с Германия даваш! И кво ли са правили германците тогава? Може би са седели по цял ден по кафенетата и са се оплаквали, че нямат пари? Може би вместо да се мръднат и да свършат нещо денят им е бил плътно ангажиран с мисълта дали да си сложат сини или червени лампички на пръскалките на Голфа? Може би вместо да работят усърдно по график те са си чатили в работно време попържайки шефа, който кара по-хубава кола от тяхната и обсъждайки в коя чалгатека да отидат вечерта да се напият безпаметно и на следващия ден до обяд да спят на работното място?

Не само, че не са чакали на държавата - то държавата е била срината до земята и те са я изградили!
А у нас съм се наслушал на разни индивиди, дето все другите им виновни и все на държавата чакат!
На кривата ракета - космосът й виновен!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 19 Апр 2010, 16:21

бе Германия не е като да е е само с голо бачкане,имат много природни ресурси,номер едно са в износа на антрацит и кафяви въглища,имат стомана,уран,абе много,имат и много газ и не чак толко петрол...не е така само от щото са работливи,ние тука немаме нищо...освен едно НДК :mhihi:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 19 Апр 2010, 16:38

Е.Димитров написа:бе Германия не е като да е е само с голо бачкане,имат много природни ресурси,номер едно са в износа на антрацит и кафяви въглища,имат стомана,уран,абе много,имат и много газ и не чак толко петрол...не е така само от щото са работливи,ние тука немаме нищо...освен едно НДК :mhihi:

Айде айде пак кривата ракетата и космоса :mhihi: То по тая логика, Руснаците са най богати на природни ресурси, ма населението им са същите голтаци като нас, че и по зле :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 19 Апр 2010, 16:59

dimithur написа:
Е.Димитров написа:бе Германия не е като да е е само с голо бачкане,имат много природни ресурси,номер едно са в износа на антрацит и кафяви въглища,имат стомана,уран,абе много,имат и много газ и не чак толко петрол...не е така само от щото са работливи,ние тука немаме нищо...освен едно НДК :mhihi:

Айде айде пак кривата ракетата и космоса :mhihi: То по тая логика, Руснаците са най богати на природни ресурси, ма населението им са същите голтаци като нас, че и по зле :mhihi:

Кои те излъга толкова брутално че са голтаци като нас????

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 19 Апр 2010, 17:02

dimithur написа:

То при Руснаците проблема е другаде.... :have one:
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме: