Новият ни здравен министър
Модератор: Общи модератори
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: Новият ни здравен министър
Сутринта управляващите кажат едно, на обяд вече са на друго мнение, как изобщо да ги вземеш на сериозно такива
Половинчата работа, странното е, че точно Бойко, който винаги го е играл арогантен мачо, като влезе в управлението почна да се измята като фурнаджийска лопата за всяко нещо.

Никой не мое ма връне на селу!
spower написа:Абе може и така да е било ама бащите ни спяха спокойно, че на другия ден ще си намери на същото място, където е паркирал Жигулата и, че лятото ще отидете на почивка за 2 седмици без да се чуди дали ще стигнат парите и без нагли арендатори да ви искат такса за плажа и и да ви обявят: - Или плащаш за чадър и шезлонг или на друго място ходиКолкото и да се плюе предното управление, имаше си сигурност, заводите работеха хората бяха задоволени, София не беше България нямаше ги ордите от пришълци търсещи спасение от икономическия срив и безработицата в столицата...определено имаше и негативи: партиини величия си вееха байраците,имало е и репресии, имало е и доноси както и сега, но сравнение с настоящето...
Сега въпроса е какво правим днес, за да бъдем по-добре утре, а не да се връщаме към миналото и докога ще търпим всичкото това безрасъдство... Здрава ръка трябва и закони, който да се прилагат, а не само голи предизборни обещания, не случайно ББ заблуди народа с представата за тези си качества...
Човек не сезаблуждавай! Редовно хората си намираха жигулките със откраднати чистачки, ако предвидливо не са се сетили да ги махнат вечерта

ББ си милиоцинер, не го ли разбрахте, той сега точно си работи като едно полицайче - лови наляво надясно престъпници

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Изобщо не ги е заблудил, особено е такива изтрещели типове като Андреев. Наиш как хубаво ще върне ония времена, и ще си папкат пак ония преди 89та /или по скоро техните наследници/. А за нас...ми за нас няма...бачкаш и така, в което няма нищо лошо стига да е оценено.
Демокрация няма, няма и да има, щото демокрацията води до свободия /мое мнение, не ангажирам никой с тва/.
Демокрация няма, няма и да има, щото демокрацията води до свободия /мое мнение, не ангажирам никой с тва/.
spower написа:бащите ни спяха спокойно, че на другия ден ще си намери на същото място, където е паркирал Жигулата и, че лятото ще отидете на почивка за 2 седмици без да се чуди дали ще стигнат парите и без нагли арендатори да ви искат такса за плажа
Прав си, всеки строй си има и плюсове, и минуси

Единственото сигурно нещо е, че "изкуствените" строеве изчезват рано или късно...
Комунистическият, който изкуствено искаше да наложи всички да са равни, е на път скоро да си отиде завинаги.
Капиталистическият, който се крепи на естествената човешка алчност, поне засега изглежда ще просъществува дълго.
saleen написа:Сутринта управляващите кажат едно, на обяд вече са на друго мнение, как изобщо да ги вземеш на сериозно такива![]()
Може би си спомняш по комунизма като тръгваха упорити слухове, че тока или бензина ще поскъпне. И точно тогава по ТВ излизаше Тодор Живков или някой друг висш партиен функционер, за да отрече плъзналите слухове. И съвсем скоро след това вдигаха тока или бензина

И преди, и сега - политиците винаги са лъгали и винаги ще лъжат

И преди, и сега - едни чакат с поглед, отправен "нагоре", в очакване някой да им даде нещо, а другите се оправят сами

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
flame написа:Може би си спомняш по комунизма като тръгваха упорити слухове, че тока или бензина ще поскъпне. И точно тогава по ТВ излизаше Тодор Живков или някой друг висш партиен функционер, за да отрече плъзналите слухове. И съвсем скоро след това вдигаха тока или бензина
Нямам много спомени, защото си бях хлапе и такива прозаични неща като ток, вода и бензин ми бяха доста далечни, но сигурно е било така както пишеш, то Бойко от кого друг да вземе пример, ако не от Тато , то е видно, че са били гъсти http://vbox7.com/play:1ff4bec6 .
Никой не мое ма връне на селу!
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
[quote="dimithur"][quote="spower"]
Човек не сезаблуждавай! Редовно хората си намираха жигулките със откраднати чистачки, ако предвидливо не са се сетили да ги махнат вечерта
За карта за почивка на море да се докопаш също е било голема борба - яко връзки е требвало
Заводите си работеха, правехме самолети, танкове и атомни бомби за великия съветски съюз , а народа се редеше на километрични опашки за портокали, банани, хладилници, мивки, цветен телевизор , ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ
Чистачки, че се крадяха да факт си беше, но сега цели коли изчезват, по-добре да ми крадат чистачките на бмв-то всеки месец отколкото както сега да плащам по 650лв каско и по 60лв на месец за платен паркинг
Отделно за почивките родителите ми работеха в голям комбинат и заедно с останалите служители дори и цигани работници сме били на море, верно че в дървени бунгала летувахме ама такова беше времето.. И опашките си спомням редял съм се и за портокали/ от кубинските/ и опашките пред мототехниките помня като караха МЗ-ти и Симсони
Но миналото си е в историята и колкото и да ровите в него няма как да се превърне в настояще или бъдеще... Сигурен съм, че все още има кадърни, неподкупни и смели хора, които биха станали геройте на новото време. Да оправят страната ни и то с наша помощ всички с една кауза да запазим страната и културното си наследство. Помислете от географско и геостратегическо положение сме на едно от най-добрите места в Европа, колко дивиденти може да се изкарат от това с подходяща политика, пътят на Азия към Европа минава през нас, климата ни е добър туризма може да се развива, селско стопанство, че за промишленост трябват много инвестиции.. толкова много начини има...Но и самите ние трябва да бъдем съвестни към работата си към гражданските си задължения всеки един от нас!!!

Чистачки, че се крадяха да факт си беше, но сега цели коли изчезват, по-добре да ми крадат чистачките на бмв-то всеки месец отколкото както сега да плащам по 650лв каско и по 60лв на месец за платен паркинг

Отделно за почивките родителите ми работеха в голям комбинат и заедно с останалите служители дори и цигани работници сме били на море, верно че в дървени бунгала летувахме ама такова беше времето.. И опашките си спомням редял съм се и за портокали/ от кубинските/ и опашките пред мототехниките помня като караха МЗ-ти и Симсони

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

saleen написа:Бойко от кого друг да вземе пример, ако не от Тато , то е видно, че са били гъсти http://vbox7.com/play:1ff4bec6 .
Аз пък моа ти каа, че бай Тошо беше един от най-големите политици в Съветския блок!

Може много хора да го мразеха, но това не променя горното заключение

И ако си научил нещо от някой по-голям от теб е похвално, а не обратното

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз пък моа ти каа ,че който и да е овчар от правешко да беха фанали -точно толко акъл като андрешко щеше да има и да води четата....!
толко пъти сме го водили тоя спор ,че даже вече ме мързи да доказвам колко тъп строй е бил социализма!
за съжаление боко връща много неща от мракобесническите години на дивия комунизъм веднага след 44та и до 56та и ше ядеме дървото по същия начин ,както са го яли и тогава хораата с мноооого,ама мнооого малки изключения.
а който иска да живее в клетка ,да му подават малко люспи да папка секи ден и да го пускат на моренце в бунгалце,с хлебарчици с жигулка и да не се напъва да се развива и работи и мисли-ми просто да фане да си направят некъде на некой остров комунистически катун и там! друм!
толко пъти сме го водили тоя спор ,че даже вече ме мързи да доказвам колко тъп строй е бил социализма!
за съжаление боко връща много неща от мракобесническите години на дивия комунизъм веднага след 44та и до 56та и ше ядеме дървото по същия начин ,както са го яли и тогава хораата с мноооого,ама мнооого малки изключения.
а който иска да живее в клетка ,да му подават малко люспи да папка секи ден и да го пускат на моренце в бунгалце,с хлебарчици с жигулка и да не се напъва да се развива и работи и мисли-ми просто да фане да си направят некъде на некой остров комунистически катун и там! друм!
SKISA написа:който и да е овчар от правешко да беха фанали -точно толко акъл като андрешко щеше да има и да води четата....!
Да, бе, да!

Те така се държи властта 35 години нон-стоп

Той ако беше просто говедо нали щеха да го свалят още на първия пленум

И това, че е без образование не значи, че е глупав

Напротив - много по-лошо е да си глупак с образование (т.нар. educated fools)

flame написа:SKISA написа:който и да е овчар от правешко да беха фанали -точно толко акъл като андрешко щеше да има и да води четата....!
Да, бе, да!![]()
Те така се държи властта 35 години нон-стоп![]()
Той ако беше просто говедо нали щеха да го свалят още на първия пленум![]()
И това, че е без образование не значи, че е глупав![]()
Напротив - много по-лошо е да си глупак с образование (т.нар. educated fools)
Много е прав Скиса

Инак историята май пак е на път да се повтори

dimithur написа:За какво да го свалят, като им е бил удобен? Сваляли са точно тея "учените" като Трайчо Костов и Георги Димитров , щото на тех не са им требвали мислещи, а изпълняващи хора. Боко и той е от "изпълняващите", а не от мислещите, и може би по това си приличат с Тато![]()
Бъркаш!

Аз горе го казах, но ще го повторя пак - прави разликата между "умен" и "учен"

И човек без образование (като Рокфелер примерно) може да постигне много в живота.
И същевременно някой много образован да чисти WC-тата (educated fool - образован човек, който не може да се реализира).
Учения дори с 3 висши и 4 езика ако не знае как да се държи в политиката си заминава (от политиката или за Белене)

А дори и най-простия с основно образование (като бай Тошо) може много хитро да прави политически еквилибристики в продължение на много години

И най-сетне малките държави неизменно играят по свирката на големите.
Така че винаги ще има "изпълняващи" поръчки отвън - дали от СССР, дали от САЩ - все едно.
Много е важно обаче като си нечие протеже да можеш да извличаш максимума от това

А аз мисля, че бай Тошо се справяше перфектно с тази роля

- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Аре нема нужда Тодор Живков да го обявяваме за най-великия политик на съвремието си. Освен, че не е оставил значима следа в политическата история на света, докара (разбира се с уговорката че не е бил сам) България до фалит и национална катастрофа. Ако' и да кажем че социализма е виновен, все ми се струва че по онова време имаше комунистически държави, в които хората живееха по-добре от България. И сега също са по-добре. Всъщност в момента май само Албания остана преди нас в европейският геополитически каталог на мизерията. И изгледите това да се промени не са големи след като сега мнозинството сложи за управник бодигарда на същия тоя Тато, дето разсипа държавата. 

flame написа:[
Бъркаш!![]()
Аз горе го казах, но ще го повторя пак - прави разликата между "умен" и "учен"![]()
И човек без образование (като Рокфелер примерно) може да постигне много в живота.
И същевременно някой много образован да чисти WC-тата (educated fool - образован човек, който не може да се реализира).
A oт де си толкова сигурен, че над Тошо/Рокфелер не е имало некой главен мозък, който да ги командва

А бай Тошо не е бил нито умен нито учен, а както каза Скиса - селски хитрец , андрешковец

martoto написа:Аре нема нужда Тодор Живков да го обявяваме за най-великия политик на съвремието си. Освен, че не е оставил значима следа в политическата история на света, докара (разбира се с уговорката че не е бил сам) България до фалит и национална катастрофа. Ако' и да кажем че социализма е виновен, все ми се струва че по онова време имаше комунистически държави, в които хората живееха по-добре от България.
Че то няма с кой да го сравняваме - от 45 години комунизъм той е управлявал през 35 от тях

И ква политическа следа в СВЕТОВНАТА история искаш да остави главата на една малка държава като БГ?!

Фалит и национална катастрофа?! Пффффффф - объркАл си филма, пич!

Верно е, че имаше по-добре от нас - колкото по на запад - толкова по-добре...

dimithur написа:A oт де си толкова сигурен, че над Тошо/Рокфелер не е имало некой главен мозък, който да ги командва![]()
Woooooo! Take me to your leader! - както се казва във филмите за извънземни

Ти ся и господ ще изкараш, че некой го е командвал отгоре

dimithur написа:какво е постигнал Рокфелер - наследил няколко милиончета . То така и баба може![]()
Не бе, оня дъртия предвид имам - който тръгнал с препродажбата на ябълки

А некой селски бек нито ще се сети да излъска ябълките преди да ги препродаде, наследство ако получи ще го профука за пиене и чалга

Иска се нюх и усърдие за тия неща, нема кво да ми разправяш за съдба, късмет, чужда помощ и т.н.

dimithur написа:А бай Тошо не е бил нито умен нито учен, а както каза Скиса - селски хитрец , андрешковец
Че е бил селско чадо и си е бъркал с ключовете в ушите по време на манифестации - нема кво да се лъжем

Обаче е имал акъла, за да участва активно и успешно в политиката дълги години наред