помощ от адвокат, проблем със стока от техномаркет
Модератор: Общи модератори
Re: помощ от адвокат, проблем със стока от техномаркет
От сайта на КЗП:
Обаждаш се на 0700 111 22, и ще разбереш дали имаш право да връщаш стоката, защото некадърен консултант те е заблудил..
· Какво да прави потребителят с промишлена стока, която не задоволява потребностите му? Занася я в магазина в 3 дневен срок, но там няма аналогична стока, с която би могла да се замени. Може ли в този случай да се съгласи на замяна със съвсем друга стока?
Потребителят има право на рекламация при:
• Констатирани липси
• Дефекти на стоката
• Несъответствие с обявения размер
• Несъответствие с обявената търговска марка
Замяната е възможна само ако стоката се връща в неповреден и чист вид, с опаковка, маркировъчни обозначения и документи по продажбата, само при условие, че търговецът се съгласи (по закон не е задължен). Потребителят трябва да се задоволи с вече закупената стока.
Обаждаш се на 0700 111 22, и ще разбереш дали имаш право да връщаш стоката, защото некадърен консултант те е заблудил..
Mollov е напълно прав във случая.Тебе ти плащат заплата да си продавач-консултант и да консултираш хората правилно,Вия какво искате да кажете че като детето ми е да речем на 8 години и иска да играе на някоя игра която изисква високи параметри,трябва да знае хардуера на всички лаптопи и като отидем в техномаркета аз и продавч -консултата да мълчиме а детето да ни обяснява ли......закво е оня там беееееееее,ми при мене 80% от хората колкото и смешно да звучи не знаят какъв акумулатор да си сложат на колите (а това е адски просто нали?),и аз какво трябва да направя чрез моята ''консултация'' да дам за дизел 2.5 ......... 44Ah ли?Защото май при колегата се е получило точно така искал е определен лаптоп а са му дали този
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
извода от темата за мен е - по добре да си информиран или да си заведеш някой приятел който разбира от това което искаш да си купиш( и 90% го правят това с колите но не и с лаптопите ?) от колкото да отидеш като агне ,да ти набутат някой боклук и да си чукаш главата после .. аз за това съм развил знания в целия набор бяла и черна техника
забелязвам че консултантите масово са някви пишлемета без грам знание за това което продават ,както и без желание да се научат ...

Alexi написа:извода от темата за мен е - по добре да си информиран или да си заведеш някой приятел който разбира от това което искаш да си купиш( и 90% го правят това с колите но не и с лаптопите ?) от колкото да отидеш като агне ,да ти набутат някой боклук и да си чукаш главата после .. аз за това съм развил знания в целия набор бяла и черна техниказабелязвам че консултантите масово са някви пишлемета без грам знание за това което продават ,както и без желание да се научат ...
Е нали искаме да сме европейци? Там не са като нас специалисти по всичко. Колегата е много прав да си иска обратно парите!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
аз казвам кое е по добре за теб самия като потребител ,а не какви искаме да станем .. ако искаш да станеш парашутист няма да скочиш с чадър от покрива нали ?
Alexi написа:аз казвам кое е по добре за теб самия като потребител ,а не какви искаме да станем .. ако искаш да станеш парашутист няма да скочиш с чадър от покрива нали ?
И к'во предлагаш?! Как да научим тея ****** да си вършат работата, за която им се плаща?!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не можеш да ги научиш... но когато го видиш, че е некадърен - подпомагаш уволняването му... въпреки че има голяма вероятност шефа му да е толкова кадърен, колкото и консултанта....
Aз си продължавам да не съм съгласен с тезите, които развивате
.
Стоката си е там, има си параметри, очевидно не е дефектна, предложена е замяна за друг продукт, не виждам какво повече се очаква.
Ясно е, че няма начин всеки клиент да е наясно с всички параметри на всички стоки, но това са аргументирани решения.
Не е нормално някой да купи ZTE router за 60лв, а да очаква стабилността и надеждността на Apple Airport Extreme за 200лв. Иначе на параметри изглеждат на 90+% еднакви.
acer, според мен не си прав, защото имаш някакви очаквания от една машина, не си запознат, не правиш аргументиран избор, а просто отиваш в магазина. От там говориш с човек за някаква машина, която ти влиза в бюджета и я купуваш. Какво очакваш да направи консултанта за теб. Да ти врътне торентчето от Замундата, за да видиш, че върви ли? Сега ясно, че не са всички цветя за мирисане, но какво очакваш? Нямаш познанията, слушаш консултанта... Молов е наясно, гони ги, сравнява си сам параметрите, връща се на следващия ден и си купува.
Аз така си купих телевизора. Хареса ми, изгоних консултанта, сравних на спокойствие параметрите на всичко, което си харесах като дизайн на пазара. Накрая си купих този, който ми харесва...
Е кво... сега да го върна, че няма VGA вход ли, щото DVI кабела е скъп ли? Или да отида да им мрънкам там?!
За мен това, което си направил е все едно да отида да си купувам кола, да кажа че търся комфортна возия, да ми предложат Вектра (която вози доста приятно), и аз да отида да им я връщам, щото не вози като Мерцедес. Те хората да кажат: ми земи Мерца, ще ти направим отстъпка, ама аз да искам да го купя на цената на Вектрата...
А ходи върни така лаптоп в Германия да видя как ще стане... ама не на комшията теориите, а наистина. Ще ти се изсмеят на тези аргументи. Нали знаете: "Прекален светец и Богу не е драг!"

Стоката си е там, има си параметри, очевидно не е дефектна, предложена е замяна за друг продукт, не виждам какво повече се очаква.
Ясно е, че няма начин всеки клиент да е наясно с всички параметри на всички стоки, но това са аргументирани решения.
Не е нормално някой да купи ZTE router за 60лв, а да очаква стабилността и надеждността на Apple Airport Extreme за 200лв. Иначе на параметри изглеждат на 90+% еднакви.
acer, според мен не си прав, защото имаш някакви очаквания от една машина, не си запознат, не правиш аргументиран избор, а просто отиваш в магазина. От там говориш с човек за някаква машина, която ти влиза в бюджета и я купуваш. Какво очакваш да направи консултанта за теб. Да ти врътне торентчето от Замундата, за да видиш, че върви ли? Сега ясно, че не са всички цветя за мирисане, но какво очакваш? Нямаш познанията, слушаш консултанта... Молов е наясно, гони ги, сравнява си сам параметрите, връща се на следващия ден и си купува.
Аз така си купих телевизора. Хареса ми, изгоних консултанта, сравних на спокойствие параметрите на всичко, което си харесах като дизайн на пазара. Накрая си купих този, който ми харесва...
Е кво... сега да го върна, че няма VGA вход ли, щото DVI кабела е скъп ли? Или да отида да им мрънкам там?!
За мен това, което си направил е все едно да отида да си купувам кола, да кажа че търся комфортна возия, да ми предложат Вектра (която вози доста приятно), и аз да отида да им я връщам, щото не вози като Мерцедес. Те хората да кажат: ми земи Мерца, ще ти направим отстъпка, ама аз да искам да го купя на цената на Вектрата...
А ходи върни така лаптоп в Германия да видя как ще стане... ама не на комшията теориите, а наистина. Ще ти се изсмеят на тези аргументи. Нали знаете: "Прекален светец и Богу не е драг!"
liloff написа:............
Ми аз пък не съм съгласен. Как можеш в Европа и САЩ да върнеш всяка една стока, само защото не те прави щастлив примерно , а тука някакви келеши да ти се заяждат. Човека си е определил примерно бюджет 1000лв за лаптоп, на който да вървят игрите. Продавач консултанта излъгал ли го е, че ще вървят ? Излъгал го е. И защо заради тъпия консултант продавач, колегата трябва да доплаща още 500лв примерно отгоре ? Хич не ми се струва коректно . Тея вериги големите, разчитат на ниско квалифицирания си персонал, от където пестят пари, за да зареждат големи търговски площи с техника и да се рекламират навсякъде ... А реално лъжат хората. И съм сигурен, че в една нормална държава като влезнеш в подобен магазин, продавач консултантите могат да ти кажат колко болчета има в лаптопа

оправих се, върнаха ми парите след като им показах несъответствие + жалба от КЗП. - 2 дена си изгубих +30 40лв нафта и телефон
странни птици сме иначе българите, ся тъкмо братовчед ми се върна от турция и ми разправя как яко те мааат само и само за да те спечелят като клиент, тука не могат си направат елементарна сметка, че губят клиенти..!
закона за 3-то дена е на европейско ниво, така че разни дебелогъзовци ще си приемат стоките обратно без да гъкват, освен, ако не е счупена
странни птици сме иначе българите, ся тъкмо братовчед ми се върна от турция и ми разправя как яко те мааат само и само за да те спечелят като клиент, тука не могат си направат елементарна сметка, че губят клиенти..!
закона за 3-то дена е на европейско ниво, така че разни дебелогъзовци ще си приемат стоките обратно без да гъкват, освен, ако не е счупена

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
Хахах добре , че са се хванали за "несъответствието"
Нищо де, важното е ,че нещата са се развили благополучно за теб
Това да е за обица на всички тука, да спрат да купуват от тея мошеници да фалират дано 

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
за нищо не са се хванали... те знаят много добре че са уязвими до 3 дни, опитват да изглеждат твърди, ако мине... колегата се е заял, и са клекнали... между другото може да се върне ВСЯКА стока без никакво обяснение в рамките на този срок...
техномаркет, технополис, метро, и други такива НЕ СА магазини за техника със специализирани изисквания, те са ширпотреба... от технополис съм взимал два външни харда, като единия го взех от магазина /люлин/, минах през вкъщи /овча купел/, закачих го на компа и нямаше никой, и директно отидох на вапцаров, мисля стемо беше сервиза в бизнеспарка... питат ме защо отивам при тях /малко над час след покупката/, заявих им, че най-вероятно ще се наложи да го заменят, и не ми се занимава с онези рапони... така и стана накрая, непоправим беше
и съм ги задраскал вече от доста време
техномаркет, технополис, метро, и други такива НЕ СА магазини за техника със специализирани изисквания, те са ширпотреба... от технополис съм взимал два външни харда, като единия го взех от магазина /люлин/, минах през вкъщи /овча купел/, закачих го на компа и нямаше никой, и директно отидох на вапцаров, мисля стемо беше сервиза в бизнеспарка... питат ме защо отивам при тях /малко над час след покупката/, заявих им, че най-вероятно ще се наложи да го заменят, и не ми се занимава с онези рапони... така и стана накрая, непоправим беше

и съм ги задраскал вече от доста време

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
acer написа: ся тъкмо братовчед ми се върна от турция и ми разправя как яко те мааат само и само за да те спечелят като клиент, тука не могат си направат елементарна сметка, че губят клиенти..!
И аз не мога да си го обясня този феномен

Никой не мое ма връне на селу!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
тия говеда и мене ме вбесиха днес....!!!
купих за около 4 дни към 7-8 големи електроуреда и вчера просто не си носех булстата ,за да взема фактура и ми казаха до 5дни няма проблем. днес отивам,купувам още един хладилник и си искам и вчерашната фактура. тука да уточня ,че тъпата им програма не може да търси по име на фирма ,а само по екпоу ,за тва вчера не си взех ф-рата. касиерката ми вика : идете на информация и дайте данните. давам аз касовата бележка и данните и таа ми вика : е са да се обада на главната . обажда се на главната и ми вика: ок. след 2-3 дни минете да си я вземете! ма как след 2дни -аз нямам повече работа тука,далече ми е искам си я сега. таа ми вика: така каза главната! ма кво ме интересува главната!! момент са ще звънна! и се носи неква тетка и минавайки покрай мен!!!!!! не спира да ми каже ,а минавайки пътьом ми вика : да сте си я взели са ше чакате! ма как ше чакам ,ма!?!!! или елате след 3 дни ,или изчакайте 2-3ч и ще си я вземете!!! и си замина! нямах време за скандали ,само и теглих една майна,фърлих им сичките хартийки и си заминах. тъпият им магазин за последният месец сигурно съм им най-големият клиент!! със сигурност! нема кой да те напсува вътре! тва е на военна рампа. вътре има повече глупаци ,дето дават кредити и "консултанти" ,отколкото клиенти за цяла седмица!!! няма да стъпа повече там. язък, че им накупих толкова неща. нещастници!!!!
купих за около 4 дни към 7-8 големи електроуреда и вчера просто не си носех булстата ,за да взема фактура и ми казаха до 5дни няма проблем. днес отивам,купувам още един хладилник и си искам и вчерашната фактура. тука да уточня ,че тъпата им програма не може да търси по име на фирма ,а само по екпоу ,за тва вчера не си взех ф-рата. касиерката ми вика : идете на информация и дайте данните. давам аз касовата бележка и данните и таа ми вика : е са да се обада на главната . обажда се на главната и ми вика: ок. след 2-3 дни минете да си я вземете! ма как след 2дни -аз нямам повече работа тука,далече ми е искам си я сега. таа ми вика: така каза главната! ма кво ме интересува главната!! момент са ще звънна! и се носи неква тетка и минавайки покрай мен!!!!!! не спира да ми каже ,а минавайки пътьом ми вика : да сте си я взели са ше чакате! ма как ше чакам ,ма!?!!! или елате след 3 дни ,или изчакайте 2-3ч и ще си я вземете!!! и си замина! нямах време за скандали ,само и теглих една майна,фърлих им сичките хартийки и си заминах. тъпият им магазин за последният месец сигурно съм им най-големият клиент!! със сигурност! нема кой да те напсува вътре! тва е на военна рампа. вътре има повече глупаци ,дето дават кредити и "консултанти" ,отколкото клиенти за цяла седмица!!! няма да стъпа повече там. язък, че им накупих толкова неща. нещастници!!!!
нема закони ей там е проблема като ги осъдиш, че детето ти е подпалила къщата щот си чакал 3 часа, по-друг начин ще стоят нещата! Ама тва става въпрос за цялата държава, трябва си адвокат за да не те занимават идиоти!
В университета инспекторката ми се смее, че съм станал рано за изпит!! даскала не ме пуска на изпит с подпис от декан!! инспекторката ми вика на бялото черно и чи при мен е грешката (с подпис от декана...)!! Инспекторката ми вика, че политиката на университета е единствено да съм бременен или с до 3 годишно дете за да ме пусне в следващ курс с 3 изпита от които 2 са ми преравнителни, а третия датата е след 10 дена!! дори нейната колежка преди я питах с 3 изпита от 22 за цялата година дали ще ме запише - но проблемо
Искам да кажа, че не съм луд и не съм грозен селянин, държа се готино, ама след мен записаха няколко турци с по 4 изпита!! Еми да им *** майките на всичките, откога поощряваме турциии?? И тая патка иска заради 1 изпит да повтарям целия 2-ри курс или да й плащам?!?!?! Пълно куку, стара мома.. УУУУУУУУУУУУУУСААААААААААААААААААА /бад бойс 2/
Изкуството на войната? Как да надхитриш глупака? Не можеш!
трансфервам се в NYC в 3-ти курс, опрявяйте се с тия луди 
В университета инспекторката ми се смее, че съм станал рано за изпит!! даскала не ме пуска на изпит с подпис от декан!! инспекторката ми вика на бялото черно и чи при мен е грешката (с подпис от декана...)!! Инспекторката ми вика, че политиката на университета е единствено да съм бременен или с до 3 годишно дете за да ме пусне в следващ курс с 3 изпита от които 2 са ми преравнителни, а третия датата е след 10 дена!! дори нейната колежка преди я питах с 3 изпита от 22 за цялата година дали ще ме запише - но проблемо

Изкуството на войната? Как да надхитриш глупака? Не можеш!

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд