От къде пазарувате свястна храна? И има ли такава въобще?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW E46/E39 MPower

Re: От къде пазарувате свястна храна? И има ли такава въобще?

Мнение от chl » 07 Окт 2010, 21:11

SKISA написа:биото е пиниз да ти земат повече пари.
обикновенно си купувам на маджаров нещата без да го считате като реклама. просто вкуса им ми напомня за истинска храна. че няма да е идеално чисто ми е ясно.
иначе ,когато пътувам гледам да си набавям някои неща от селата ,дето минавам...

Колбаси - Маджаров :yes: и обикновенно от кварталното магазинче - сирена, кисели млека, плодове, зеленчуци. :> Била, Кауфланд и тн., по един път съм ходил, и до там :)

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 07 Окт 2010, 21:50

Всъщност в България има ли закон или наредба, която да регламентира кое е био и кое не :dunno:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 07 Окт 2010, 22:26

Скоро в друга тема го препоръчах ,ще го направя и тук ,ако не сте гледали този филм ,изтеглете си го ,разстърсващ е ......затова какво ядем.
Става въпрос за Америка ама не е много далече от нашата действителност.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 08 Окт 2010, 0:41

Първата хапка не те ли върне в детството... заеби и био и мио, и наредби, и закони, и планини...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Окт 2010, 10:20

dimithur написа:От как въведоха старата планина муам на корем кюфтенца, наденички кърначета и каквото се сетите, скарата рядко се изключва :mhihi:

Ти си баси и буржоазния капиталистически елемент! :mhihi:
Ние от пролетариата мааме пръжки с лук и залагаме предимно на бурканите от село! :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 08 Окт 2010, 10:28

Сирене , кашкаваш и кисело мляко - Фрезко
Месо - Марио - Нови Искър ! Само
Другите битови глупости - кауфланд, била, карфур
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Аватар

Мнение от dimithur » 08 Окт 2010, 11:22

flame написа:
dimithur написа:От как въведоха старата планина муам на корем кюфтенца, наденички кърначета и каквото се сетите, скарата рядко се изключва :mhihi:

Ние от пролетариата мааме пръжки с лук и залагаме предимно на бурканите от село! :lol:

E какви капиталисти какви пролетариати, 8лв е килото на тея неща :mhihi: А като си взема някаква луканчица или пастърмичка от 25+ лв и е някаква отврат . Аре мерси . БТВ това със сланинката е много добра идея, требва да ги екстрадирам наще на село да гледат неколко шопара, че как ми се е дояла една мазна кавърмичка ако знаеш :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Н.Хайтов

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Окт 2010, 12:19

dimithur написа:E какви капиталисти какви пролетариати, 8лв е килото на тея неща :mhihi:

"Аз ако имам 8 лева ще се оженя!" - както казваше един приятел :lol:

dimithur написа:как ми се е дояла една мазна кавърмичка ако знаеш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

"Всички хубави неща са или неморални, или незаконни, или от тях се пълнее" - както обичат да казват жените :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Окт 2010, 12:25

deyan-enchev написа:Сирене , кашкаваш и кисело мляко - Фрезко
Месо - Марио - Нови Искър ! Само

И като седнеш в ресторант и си поръчаш кашкавал пане - първо питаш дали е купен от Фрезко, нали? ;) :lol:
А ако огладнееш навън - може от глад да умреш, ама няма да си купиш сандвич ако месото не е от Марио! ;) :mhihi:

Колеги, аз съм ЗА това да имаме култура на хранене и да гледаме какво ядем и да го подбираме ДОКОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО :D
Но да издигаме такива неща в култ - просто няма да си изживеем живота с удоволствие е вечно за това ще мислим ;)
Или както казва един приятел - "Какво са диетите ли - цял живот гладен и дебел!" :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 08 Окт 2010, 12:33

огън - темата е къде пазарувате, а не къде и какво ядете навън. Инъче като огладнея навън гледам да ям суши ;) или си нося протеинов шейк на работа, мюсли и др.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 08 Окт 2010, 12:40

Като гледам заглавието на темата, май повечето са отговорили какво ядат или не. Та на въпроса- пазарувам от Пикадили, макар че не е евтино, щото ми хересва качеството на стоките и услугите. Случвали са се грешки, но винаги от персонала са обръщали внимание на проблемите на клиентите, т.е. на мен.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 08 Окт 2010, 19:45

flame написа:

Сълзи ми излезнаха ,честно !
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Аватар

Мнение от dimithur » 08 Окт 2010, 20:06

Ох е сега се намуах с една тава кавърмичка . Взех си прасешко от някаква месарничка, е 100 пъти е по хубаво от месото на Била/Кауфлант и подобни бози :shock: Никакви супер/хипер маркети повече :nono: Чак са се осъзнах какви боклуци продават там. Не знам с какво и как го правят месото, ма има егати изкуствения вкус, да не говорим, че вече прясно продават само свинско , телешко почти няма вече, за агнешко па да не говорим.
Н.Хайтов

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 08 Окт 2010, 20:39

Да не забравяме, че човекът е хищник изначално, такива тревопасни - мерси :mhihi: Ям месо поне по 2 пъти на ден 5-6 кила седмично отиват и поне 10-15 яйца. Такива холестероли, мазни меса били вредни, яйца били вредни :mhihi: Основно ям свинско (предимно вратна) и разнообразявам с пилешко ( пържолка от бут) от време на време. Холестеролът ми е 4,92, вземам свинска вратна от един склад от доста време на 3,70лв/ кг ( нема такава цена :!: ) и пилешко филе на 4,20 :mhihi: :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Окт 2010, 18:46

© написа:който не чете, може и да купува

холестерола е необходим, това е ясно, но над 6-7 ..? :roll:

Друг е въпросът обаче дали високите нива на холестерол са свързани с приема му с храната, или на произвеждането на същия в черния дроб.
Никой не мое ма връне на селу!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата